Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Στην Κατοικία της Ύπαρξης

Στην Κατοικία της Ύπαρξης, δεν υπάρχει χώρος για αμφιβολία, φόβο ή άγνοια. Ο Αληθινός Άνθρωπος ξέρει ότι είναι μια σπίθα του Θείου, μια ακτίνα του Αιώνιου Φωτός, μια σταγόνα του Ωκεανού της Ευδαιμονίας. Δεν κοιμάται στην ψευδαίσθηση του κόσμου, ούτε ξυπνά στο άγχος του εγώ. Κοιμάται και ξυπνά με συμπόνια για όλα τα όντα και με ευγνωμοσύνη για το δώρο της ζωής. Δεν επιδιώκει να εκμεταλλευτεί, να καταπιέσει ή να βλάψει κανέναν, γιατί βλέπει τον εαυτό του σε όλους. Δεν σκέφτεται μόνο τον εαυτό του, γιατί ξέρει ότι δεν είναι χωρισμένος από το Όλο. Δεν είναι μια ανθρώπινη ύαινα, που τρέφεται με τη σάρκα των άλλων, αλλά ένας ανθρώπινος άγγελος, που σκορπάει το άρωμα της αγάπης.

Όλα τα πράγματα λειτουργούν με τον τρόπο τους στην Κατοικία της Ύπαρξης, γιατί υπάρχει ένα Τέλειο Σχέδιο πίσω από τα πάντα. Ο Αληθινός Άνθρωπος δεν ανακατεύεται με εκείνα τα πράγματα που είναι πέρα από την κατανόηση και τις δυνατότητές του. Δεν προσπαθεί να ελέγξει, να χειραγωγήσει ή να παρέμβει στη Θεία Βούληση. Εμπιστεύεται ότι υπάρχει Κάποιος Άλλος που Φροντίζει για όλα και ότι Κάποιος Άλλος δεν είναι άλλος από τον δικό του Ανώτερο Εαυτό, τον δικό του Εσωτερικό Οδηγό, τον δικό του Αληθινό Διδάσκαλο. Παραδίδεται στη Ροή της Ζωής και ακολουθεί τη Φωνή της Καρδιάς του.

Όπου κι αν ταξιδεύει στην Κατοικία της Ύπαρξης, βρίσκει πάντα ομορφιά, σοφία και χαρά. Τα Βάθη του Ορίζοντα φωτίζονται από τις μακρινές αναλαμπές της Αλήθειας, που λάμπουν σαν αστέρια στη σκοτεινή νύχτα. Ο Αληθινός Άνθρωπος δεν χρειάζεται εξωτερικές πηγές φωτός, γιατί φέρει το δικό του Εσωτερικό Φως μέσα του. Δεν χρειάζεται εξωτερικές πηγές γνώσης, γιατί έχει πρόσβαση στη δική του Εσωτερική Σοφία μέσα του. Δεν χρειάζεται εξωτερικές πηγές ευτυχίας, γιατί έχει βρει τη δική του Εσωτερική Ευδαιμονία μέσα του.

Η ελευθερία είναι πάντα μοναχική στην Κατοικία της Ύπαρξης, γιατί είναι πέρα από τη σφαίρα της ανθρώπινης σκέψης, του ανθρώπινου πολιτισμού, της ανθρώπινης κοινωνίας. Ο Αληθινός Άνθρωπος δεν ανήκει σε καμία ομάδα, καμία θρησκεία, καμία ιδεολογία. Δεν συμμορφώνεται με κανένα πρότυπο, κανένα κανόνα, καμία προσδοκία. Δεν εξαρτάται από καμία έγκριση, κανένα έπαινο, καμία αναγνώριση. Είναι απαλλαγμένος από κάθε προσκόλληση, κάθε επιθυμία, κάθε φόβο. Είναι ελεύθερος να είναι ο εαυτός του, να εκφραστεί, να συνειδητοποιήσει τον εαυτό του.

Στην Κατοικία της Ύπαρξης, υπάρχει μόνο ένα μέρος όπου ο Αληθινός Άνθρωπος μπορεί να βρει την απόλυτη εκπλήρωσή του: ο Βωμός της Αλήθειας, όπου καίει η Φλόγα του Άπειρου. Μόνο στην Απόλυτη Σιωπή μπορεί να φτάσει εδώ, γιατί η σιωπή είναι η γλώσσα του Θεού. Μόνο με την προσφορά του εαυτού του μπορεί να μπει εδώ, γιατί η θυσία είναι το κλειδί για τον Θεό. Μόνο με το να γίνει τίποτα μπορεί να γίνει τα πάντα εδώ, γιατί το κενό είναι η πόρτα προς τον Θεό. Στην Αιώνια Φλόγα του Διαχρονικού, καίει όλες του τις ακαθαρσίες, όλους τους περιορισμούς, όλες τις ψευδαισθήσεις του. Γίνεται ένα με τη Φωτιά της Αγάπης, τη Φωτιά της Σοφίας, τη Φωτιά της Ευδαιμονίας. Γίνεται ένα με τον Θείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου