ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ
«Εν αρχή ην ο Λόγος και ο Λόγος ην προς τον Θεόν, και Θεός ην ο Λόγος» (Ιω 1:1). Ο λόγος είναι αυτός που διακρίνει τον άνθρωπο μεταξύ των έμβιων οργανισμών. Είναι το χάρισμα που μας παραχωρήθηκε για να επικοινωνούμε και να διατυπώνουμε υψηλές έννοιες και νοήματα, απόρροια της διανόησής μας, της λογικής μας. Λογικός άνθρωπος είναι ο έχων ορθό λόγο και κρίση.
«Το να μην ενεργείς σύμφωνα με τη λογική, το να μην ενεργείς σύμφωνα με τον ορθό λόγο, είναι αντίθετο προς τη φύση του Θεού», Εμμανουήλ Β΄ Παλαιολόγος προς Πέρση συνομιλητή του (1391 μ.Χ.). Όντας πλάσματα καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού δεν μπορεί άλλο παρά η ορθή λογική μας να συμβαδίζει με το Θείο θέλημα. Θα ήταν παράλειψη να μην υπενθυμίσουμε ότι η ελληνική λέξη «Λόγος» έχει νόημα διττό: είναι ταυτόχρονα η «αιτία» και η εκφραζόμενη συνοχή λέξεων, απόρροια της λογικής μας. Ο λόγος (αιτία) των λόγων μας πρέπει να είναι προς Δόξα Του. Πρέπει να Τον ευαρεστεί.
«Εάν οι θεοί μιλούν, τότε σίγουρα χρησιμοποιούν τη γλώσσα των Ελλήνων», Κικέρων (θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους ρήτορες και συγγραφείς στη λατινική γλώσσα).
Κάνοντας τα παιδιά να αγνοήσουν -και να μισήσουν πολλές φορές- τα αρχαία Ελληνικά τα στρέφουμε ενάντια στη Λογική που στηρίζεται η ευημερία μια πολιτισμένης και πνευματικά υπέροχης κοινωνίας.
Η Μαριάννα Μακ Ντόναλντ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και επικεφαλής του TLG δήλωσε: «Η γνώση της Ελληνικής είναι απαραίτητο θεμέλιο υψηλής πολιτιστικής καλλιέργειας.»
Μία άλλη, όμως, γυναίκα ονόματι Ρεπούση, με το κύρος που της προσδίδει η ιδιότητά της ως βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, δήλωσε στον ελληνικό λαό ότι τα αρχαία ελληνικά είναι μια γλώσσα νεκρή. Αυτή η δήλωση, που σε άλλες εποχές θα αποτελούσε το ρέκβιεμ της πολιτικής της καριέρας, έχει πολύ μεγάλη σημασία στους καιρούς μας. Πυλώνας της τακτικής της Νέας Τάξης είναι η συσκότιση, η διασάλευση και εν τέλει η σύγχυση της ανθρώπινης λογικής. Επιδιώκεται πονηρώς η απώλεια της ικανότητά μας να κρίνουμε και να διακρίνουμε ορθά, αλλά και να αυτοπροσδιοριζόμαστε με την πυξίδα του ιστορικού μας παρελθόντος και της καλώς εννοούμενης διαφορετικότητάς μας. Κοινώς, εξουδετερώνεται η ικανότητα ιδεολογικής αντίδρασης.
«Η Ελληνική γλώσσα έχει συνέχεια και σε μαθαίνει να είσαι αδέσποτος και να έχεις μια δόξα, δηλαδή μια γνώμη. Στην γλώσσα αυτή δεν υπάρχει ορθοδοξία. Έτσι ακόμη και αν το εκπαιδευτικό σύστημα θέλει ανθρώπους νομοταγείς – σε ένα καλούπι – το πνεύμα των αρχαίων κειμένων και η γλώσσα σε μαθαίνουν να είσαι αφεντικό», Ντε Γρόοτ (Ολλανδός καθηγητής Ομηρικών κειμένων στο πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ).
Το ανθρωποκτόνο έργο της κατάλυσης της ορθής λογικής αναλαμβάνει πρωτίστως το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Από τη στιγμή που αποκτάμε πιστοποιητικό γεννήσεως είμαστε υποχρεωμένοι να εισέλθουμε σε ένα σύστημα παιδείας που ο μόνος στόχος που δεν έχει είναι να διαμορφώσει στιβαρές προσωπικότητες με οξύ κριτικό πνεύμα, αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης και χρήση του λόγου και της λογικής σε πρακτικό και πολιτικό επίπεδο. Η Λογική ως τρόπος σκέψης είναι επιστημονικό πεδίο.
Διδάσκεται ως μάθημα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και πολλές φορές προαπαιτείται να δώσουν εξετάσεις οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές σε αυτή (critical reasoning). Μια υψηλή βαθμολογία είναι ικανή να σε στείλει στα κορυφαία πανεπιστήμια του πλανήτη. Γιατί λοιπόν εμείς οι Έλληνες που την ανακαλύψαμε ως μαθησιακό αντικείμενο να μην τη διδάσκουμε στα σχολεία μας; Γιατί το πρόγραμμα σπουδών να μην είναι ηθικοπλαστικό και ελληνογλωσσοκεντρικό, αλλά προάγει τις επαναληπτικές διαδικασίες στείρων γνώσεων; Απλά, γιατί η νοημοσύνη του Έλληνα πρέπει να περιοριστεί από μικρή ηλικία, ανάγκη μεγαλύτερη από κάθε άλλο λαό, καθώς έχει για γλώσσα του την γλώσσα των Ευαγγελίων και των φιλοσόφων, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
«Η Ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη κληρονομιά που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος για την ανέλιξη του εγκεφάλου του. Απέναντι στην Ελληνική όλες, και επιμένω όλες οι γλώσσες είναι ανεπαρκείς. Η αρχαία Ελληνική γλώσσα πρέπει να γίνει η δεύτερη γλώσσα όλων των Ευρωπαίων, ειδικά των καλλιεργημένων ατόμων», Φρειδερίκος Σαγκρέδο (Βάσκος καθηγητής γλωσσολογίας).
Αλίμονο εάν οι Έλληνες μαθαίνανε από μικρή ηλικία να διαβάζουν αρχαία ελληνικά! Θα είχαν την ικανότητα να μελετούν και να ακονίζουν το πνεύμα τους από τα πρωτότυπα κείμενα των αρχαίων φιλοσόφων και των Αποστόλων. Θα μπορούσαν να κατανοήσουν εις βάθος πνεύματος τη Θεία Λειτουργία και δε θα είχε την ικανότητα κανένας σύγχρονος ιστορικός να διαστρεβλώσει την αλήθεια του πρωτότυπου. Γι’ αυτό πρέπει να ευνουχίσουμε το ατίθασο ελληνικό πνεύμα ενταφιάζοντας τα αρχαία ελληνικά. Έτσι σκέφτονται οι Κίσσιγκερ και συντροφία και, δυστυχώς, το πράττουν επιτυχώς.
«Είναι και μερικοί που πάνε να κάνουν μια νέα γλώσσα. Η ελληνική όμως γλώσσα έχει «γλώσσα» από τις πύρινες Γλώσσες της Πεντηκοστής! Το δόγμα της πίστεώς μας καμμιά γλώσσα δεν μπορεί να το αποδώση. Γι’ αυτό οικονόμησε ο Θεός και η Παλαιά Διαθήκη μεταφράσθηκε από τους Εβδομήκοντα στην ελληνική γλώσσα και το Ευαγγέλιο γράφτηκε στην ελληνική γλώσσα. Αν δεν ξέρη Αρχαία Ελληνικά κανείς και ασχολήται με το δόγμα, μπορεί να πλανηθή. Και εμείς καταργήσαμε τα Αρχαία από τα σχολεία!», γέροντας Παΐσιος.
Από την άλλη πλευρά προάγεται συστηματικά η ενστικτώδης λειτουργία του ανθρώπου, που καταργεί την έννοια της λογικής. Όπως τα ζώα έχουν το ένστικτο της αναπαραγωγής και της αναζήτησης τροφής και καταφυγίου, έτσι ακριβώς ένα ολόκληρο σύστημα προπαγάνδας προσπαθεί να υποβιβάσει τον άνθρωπο και να τον εξισώσει με το μύθο δαρβινικού μας προγόνου. Το σεξ βρίσκεται παντού, μέρα και νύχτα, μέσα και έξω από την τηλεόραση και το διαδίκτυο, για να υπενθυμίζει συνεχώς στον άνθρωπο το αναπαραγωγικό αυτό ένστικτό του μετατρέποντάς το σε πάθος.
Εκπομπές μαγειρικής αναβαθμίζουν την απλή σίτιση σε εξεζητημένη ανάγκη προς ικανοποίηση. Τα περιοδικά και οι τηλεοπτικές σειρές προβάλλουν συγκεκριμένα «lifestyles» περιστρεφόμενα γύρω από πλούτη και πάθη, που καμία επαφή δεν έχουν με τη δική μας μέση καθημερινότητα, αλλά προσπαθούν να τη διαφεντέψουν. Είναι αστείο να θεωρούμε την τηλεόραση ψυχαγωγικό μέσο, γιατί μόνο αγωγή ψυχής δεν παρέχει. Ο μοναδικός σκοπός της είναι να μας εκφοβίζει, να μας φορτώνει επίπλαστες ανάγκες και να μας υπενθυμίζει παθολογικώς τα ένστικτά μας προκειμένου να συσκοτίζεται η λογική μας (βλέπε ιεράρχηση αναγκών κατά Maslow).
«Τα σύννεφα πολλές φορές σκοτίζουν τον ήλιο και τα πάθη τη λογική», Πλούταρχος.
Προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε πολτό ηλιθίων που υπακούουν στα ένστικτα και τις φοβίες τους και όχι στη λογική τους. Η τελευταία είναι αυτή που διαμορφώνει τη συνείδηση και τον ηθικό μας κώδικα.
Είναι αυτή που μας βοηθάει να διακρίνουμε το ουσιώδες από το ανούσιο, το ενάρετο από το απάνθρωπο, το ιδεώδες απ’ το ενστικτώδες, το θεϊκό από το σατανικό. Συναινούμε στη λογικοφάνεια και αυτό καθιστά επικίνδυνους για το κοινό καλό τους ανθρώπους που άκριτα παρακολουθούν τηλεόραση, καθώς αναπαράγουν αμάσητες απόψεις και μισές αλήθειες τρίτων. Περιττό να αναλύσουμε το ποιόν των τρίτων…
Η Ελλάδα έχει το πλουσιότερο DNA από κάθε άλλη χώρα στον πλανήτη. Το υπέροχο εργαλείο εξακτίνωσης των ανωτέρων ιδεωδών του ελληνισμού και της Αλήθειας του Χριστού είναι η Ελληνική γλώσσα. Αυτή ήταν που επικοινώνησε τα υψηλά και ευγενή νοήματα της ανιδιοτέλειας, της άμιλλας, της ανδρείας, του φιλότιμου, εξέφρασε τις εννοιολογικές αποχρώσεις του φιλοσοφικού στοχασμού, θεμελίωσε τη λογική των επιστημών, χάλκευσε την παιδεία προς τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα των τεχνών.
Είναι η γλώσσα που ο Θεός όρισε να διαδώσει το Λόγο Του.
Ο,τι καλό απέμεινε στην κληρονομιά του κόσμου τούτου φέρει απάνω του σφραγίδα ελληνική. Ο Ελληνικό Λόγος, η Ελληνική ορθή Λογική, η Λογική που συμβαδίζει με το πνεύμα του Θεού μας και το βεβαίωσε ο Ίδιος, είναι αδιαμφισβήτητα η μήτρα που γέννησε τον παγκόσμιο πολιτισμό. Και ως μήτρα ο Ελληνικός Λόγος θα αναγεννήσει την ανθρωπότητα ολάκερη. Γιατί ο Ελληνικός Λόγος μόνο αποσαφηνίζει και εκφράζει εις το ακέραιο του Λόγου του Χριστού.
«Η Ελληνική γλώσσα για μένα είναι σαν κοσμογονία. Δεν είναι απλώς μια γλώσσα», Luis José Navarro (Αντιπρόεδρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ευρωκλάσσικα» της Ε.Ε.)
Όταν όλοι μας, πέρα από εμπαθείς σοβινισμούς, αποκτήσουμε μια κοινή αφηγηματική γραμμή και κατανόηση της οικουμενικής βαρύτητας και ανωτερότητας του γλωσσικού μας θησαυρού, τότε οι εκάστοτε «Ρεπούσιες» απόψεις μόνο θυμηδία θα προκαλούν στο έθνος μας.
Τα αρχαία Ελληνικά όχι μόνο δεν αποτελούν γλώσσα νεκρή κατά τις επιταγές της Νέας Τάξης, αλλά όπως ο σπόρος χρειάζεται γόνιμο έδαφος για να δημιουργήσει τη ζωή, έτσι και ο Ελληνικός Λόγος αποτελεί τον αρχέγονο σπόρο της παγκόσμιας πνευματικής κληρονομιάς, τη δωρεά των Ελλήνων στην ανθρωπότητα, για να φωτιστεί ο ανθρώπινος νους και να αναγεννηθεί το πνεύμα του. Για να αναγεννηθεί η ίδια ανθρωπότητα.
ΥΓ Βάση του κειμένου τούτου αποτέλεσε η ομιλία του Πάπα Βενέδικτου στο Πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας το Σεπτέμβριο του 2006. Ομιλία-ύμνος στον ελληνικό λόγο και πνεύμα, άμεσα διασυνδεδεμένη με την πίστη.