Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Η Λατρεία των Ιδιότροπων Παιδιών

Η λατρεία των ιδιότροπων παιδιών σκοτώνει την παιδική ηλικία.

Μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία είναι μια κατάσταση του μυαλού.

Είναι σημαντικό να μιλήσουμε για τον κίνδυνο της παιδικής λατρείας που έχει κυριαρχήσει στην σύγχρονη κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, για την λατρεία των ιδιότροπων παιδιών και την παιδική ηλικία ως κατάσταση ατιμωρησίας, μια λατρεία που διαφθείρει τα ίδια τα παιδιά, μετατρέποντάς τα σε τρομερούς εγωιστές και στη συνέχεια σε ενήλικα νήπια.

Όταν η ευχή κάθε παιδιού γίνεται νόμος για έναν ενήλικα, τα ακριβά δώρα και τα γκατζετάκια για το «βλαστάρι» σας, δεν έχουν καμία σχέση με την φροντίδα και την προστασία του παιδιού σας. Αντίθετα συμβάλλουν στο να συμβεί το ακριβώς αντίθετο.

Όταν ένα 6χρονο παιδί σπρώχνει τους γονείς και γενικά τους ενήλικες ή εκρήγνυται με την πρώτη δυσαρέσκεια, όταν ένας εγγονός φωνάζει στον παππού του επειδή δεν του κάνει τα χατίρια, όταν στα παιδικά πάρτι οι γονείς τρέχουν γύρω από τα παιδιά τους και τα ίδια τα παιδιά προσβάλλουν τους γονείς, γιατί δεν έχει αρκετό ενδιαφέρον η ψυχαγωγία τους και η απάντηση του γονέα δεν είναι η τιμωρία ή έστω η επίπληξη, τότε αυτό δεν προστατεύει το παιδί, αλλά του προκαλεί καταστροφική βλάβη.

Η παιδική ηλικία είναι μια υπέροχη περίοδος, αλλά όχι επειδή το παιδί επιδίδεται σε όλα. Η παιδική ηλικία είναι η άψογη αγνότητα της ψυχής και η ανακάλυψη του κόσμου με αφελή μάτια. Μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία είναι μια κατάσταση του νου, όχι μια ποσότητα δώρων ή και φαγητού. Αλλά οι ιδιοτροπίες και η ανεκτικότητα απλώς σκοτώνουν αυτή την κατάσταση σ’ ένα παιδί, διαφθείρουν την καθαρότητα της ψυχής του και ως εκ τούτου καταστρέφουν την παιδική του ηλικία. Και γι’ αυτό φταίνε οι μεγάλοι.

Εάν ένας λογικός ενήλικας εύχεται αληθινά για ένα παιδί να βρει την ευτυχία, ποτέ δεν θα επιδοθεί στις ιδιοτροπίες και τις επιθυμίες του, ούτε θα το κατακλύσει με παιχνίδια, δώρα και γλυκά. Ένας πραγματικός γονιός, με όλο το βάθος της αγάπης για το παιδί του και ακριβώς λόγω αυτού, θα κάνει τα πάντα για να μην χορταίνει το παιδί με «γλυκά» και να απολαμβάνει ειλικρινή συναισθήματα, αληθινά συναισθήματα.

Όσοι ψευδοψυχολόγοι και ειδικοί διδάσκουν τους γονείς να μην τιμωρούν τα παιδιά τους για τις ιδιοτροπίες τους, είναι συνένοχοι στην εξαχρείωση και στον θάνατο της παιδικής ηλικίας. Διαφθείρουν όχι μόνο τα παιδιά, αλλά κυρίως τους ενήλικες, την κοινωνία μας στο σύνολό της, στην οποία η ικανοποίηση των ιδιοτροπιών ενός παιδιού έχει γίνει ένδειξη οικογενειακής κανονικότητας.

Ο εγωισμός και η αμεροληψία των σύγχρονων παιδιών είναι εκτός ελέγχου πλέον. Καλλιεργούν τον εγωισμό και την επίδειξη μπροστά στους άλλους. Είναι σπάνιο να δεις πια ένα παιδί ντροπαλό, συνεσταλμένο. Βασικά, είναι εκπαιδευμένα να επιδεικνύουν και να απαιτούν. Η συστολή θεωρείται τρομερό κόμπλεξ και η ελευθερία θεωρείται θάρρος.

Ιδιαίτερα αποκρουστικό φαινόμενο είναι τα παιδιά blogger, των οποίων οι γονείς αγοράζουν βιντεοκάμερες, ακριβά τηλέφωνα, μικρόφωνα και καλλυντικά για κορίτσια για να μπορούν να κερδίσουν likes και χρήματα μέσω των blogs και των διάφορων social media καναλιών. Τα παιδιά αυτά είναι, κατά κανόνα, ναρκισσιστές και απαιτούν κατηγορηματικά υψηλούς επαίνους για τον εαυτό τους. Αν κάποιος θέλει να εγγυηθεί τον θάνατο της παιδικής ηλικίας σε ένα παιδί, τότε ας το εκθέσει σε τέτοια μέσα προβολής. Η πραγματική προστασία των παιδιών είναι να τα προστατεύσουμε από αυτήν την εξαχρείωση. Πρέπει να τους εξηγήσουμε την ψευδή ελκυστικότητα αυτών των φαινομένων και να το συνεπάρουμε με πραγματικές αξίες. Και ευτυχώς τέτοιου είδους ανατροφή διατηρείται ακόμα σε κάποιες οικογένειες.

Τα παιδιά ας φροντίσουμε να είναι πάντα ψυχικά υγιή και γι’ αυτό δεν πρέπει να είναι ασύδοτα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου