Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Βαδίζοντας στην ζωή

Ο Σοφός άνθρωπος Ισορροπεί πάνω στο Κύμα της Ζωής, Πορεύεται με Αυτό, χωρίς να αντιστέκεται, Εκεί που τον Οδηγεί η Ζωή… είναι οι ανόητοι που πνίγονται στα μαύρα νερά της φαντασίας τους, κυνηγώντας φευγαλέα οράματα.

Οι άνθρωποι Ευθύνονται όχι μόνον για τις πράξεις που κάνουν, αλλά και για όλα όσα παραλείπουν να κάνουν… Έτσι η Δικαιοσύνη είναι Ακέραιη.

Στον Αληθινό Κόσμο υπάρχει μονάχα Μια Πραγματικότητα, η Ενότητα της Ύπαρξης, και μία μονάχα σχέση, η Αγάπη που τα Ενώνει όλα, διαλύοντας τις διαφορές… Στον κόσμο των ανθρώπων, της σκέψης, της δυαδικότητας, του εγώ και του διαχωρισμού, υπάρχουν σχέσεις ανάμεσα σε εγώ… αλλά αυτές οι σχέσεις ισχύουν μόνο στο κόσμο των ανθρώπων, της δυαδικότητας, και της φαντασίας.

Οι άνθρωποι Οφείλουν να Δρουν και να αντιδρούν στις καταστάσεις όπου τους Οδηγεί η Ζωή. Έχουν Υποχρέωση στη Δράση! Όμως είναι ανόητοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κατευθύνουν το Ρεύμα της Ζωής, ότι μπορούν να έχουν ατομικό όφελος από την δράση τους. Οι άνθρωποι δεν έχουν, ουσιαστικά, δικαίωμα στους καρπούς της δράσης! Έτσι είναι η Ζωή!

Τελικά! Υπάρχει τρόπος να αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα όπως είναι; ή πάντα θα παρεμβαίνει η σκέψη, η φαντασία, και θα εμφανίζει σαν πραγματικότητα αυτό που εμείς κατασκευάζουμε; Και η πεποίθηση, η βεβαιότητα, ότι όντως αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, καθιστά την φαντασία πραγματικότητα; Ίσως μόνο στην φαντασία μας.

Σε πείσμα των ανόητων που αρνούνται την υπερβατική φύση της Ψυχής, όσοι έχουν βρεθεί κοντά σε κάποιον που πεθαίνει διαπιστώνουν μια συγκεκριμένη διαδικασία αποχωρισμού της ύπαρξης από το σώμα, και συγκεκριμένα συμπτώματα, που δεν μπορούν να ερμηνευθούν σαν απόσυρση της εγκεφαλικής δραστηριότητας από το σώμα. Υπήρξαν, σε όλες τις εποχές, άνθρωποι που πραγματοποίησαν αυτό τον διαχωρισμό συνειδητά κι είχαν ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Τελικά, αυτός που «φεύγει» διαπιστώνει, με προσωπική εμπειρία, την διαδικασία του αποχωρισμού… κι είναι πολλοί που βρίσκονται μπροστά σε εκπλήξεις.

Όσο και να τεντώνουν οι άνθρωποι τα χέρια δεν μπορούν να αγγίξουν τον Θεό… Γιατί; Επειδή ψάχνουν, επειδή ψάχνουν με λάθος τρόπο, επειδή ψάχνουν σε λάθος μέρος!

Σχετικές ιδέες και συμβουλές

Ο Σοφός Άνθρωπος ισορροπεί στο κύμα της ζωής: Αυτή η ιδέα υποδηλώνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε τη ζωή όπως είναι, χωρίς να προσπαθούμε να την αντισταθούμε ή να την ελέγξουμε. Θα πρέπει να μάθουμε να ακολουθούμε τη ροή και να αξιοποιούμε στο έπακρο αυτό που έρχεται στο δρόμο μας.

Οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις και την αδράνειά τους: Αυτή η ιδέα είναι μια υπενθύμιση ότι είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τις επιλογές μας και τις συνέπειές τους. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους άλλους για τις κακοτυχίες μας, ούτε να περιμένουμε να ανταμειφθούμε επειδή δεν κάνουμε τίποτα.

Υπάρχει μόνο μία Πραγματικότητα: Αυτή η ιδέα βασίζεται στην πεποίθηση ότι είμαστε όλοι διασυνδεδεμένοι και ότι υπάρχει μια ενότητα σε όλη την ύπαρξη. Αυτό σημαίνει ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες όχι μόνο για εμάς τους ίδιους, αλλά και για τους άλλους και για τον κόσμο συνολικά.

Οι άνθρωποι έχουν καθήκον να αναλάβουν δράση: Αυτή η ιδέα είναι μια υπενθύμιση ότι δεν πρέπει να είμαστε παθητικοί παρατηρητές στη ζωή. Όλοι πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε τη διαφορά στον κόσμο, έστω και με μικρούς τρόπους.

Υπάρχει τρόπος να αντιληφθούμε την πραγματικότητα όπως είναι; Αυτό είναι ένα ερώτημα που διερευνάται από τους φιλοσόφους και τους θεολόγους εδώ και αιώνες. Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση, αλλά είναι μια ερώτηση που αξίζει να εξεταστεί.

Η υπερβατική φύση της Ψυχής: Αυτή η ιδέα βασίζεται στην πεποίθηση ότι είμαστε κάτι περισσότερο από τα φυσικά μας σώματα. Έχουμε μια ψυχή που είναι αιώνια και που επιζεί από το θάνατο. Αυτό σημαίνει ότι η ζωή μας έχει νόημα και σκοπό πέρα από την άμεση φυσική μας ύπαρξη.

Ο Θεός δεν είναι κάτι που μπορεί να βρεθεί: Αυτή η ιδέα υποδηλώνει ότι ο Θεός δεν είναι ένα εξωτερικό ον που είναι ξεχωριστό από εμάς. Αντίθετα, ο Θεός είναι μέσα σε όλους μας. Μπορούμε να συνδεθούμε με τον Θεό μέσω των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πράξεών μας.

Συμβουλές

Ζήστε την παρούσα στιγμή: Μην μένετε στο παρελθόν ή μην ανησυχείτε για το μέλλον. Εστιάστε στην παρούσα στιγμή και αξιοποιήστε την στο έπακρο.

Να είστε ευγνώμονες για όσα έχετε: Αφιερώστε χρόνο για να εκτιμήσετε τα καλά πράγματα στη ζωή σας, όσο μικρά κι αν φαίνονται.

Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και τους άλλους: Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας και τους άλλους με συμπόνια και κατανόηση.

Κάντε τη διαφορά στον κόσμο: Βρείτε κάτι για το οποίο είστε παθιασμένοι και εμπλακείτε στο να κάνετε τη διαφορά.

Συνδεθείτε με την πνευματική σας πλευρά: Βρείτε έναν τρόπο να συνδεθείτε με την πνευματικότητά σας, είτε είναι μέσω προσευχής, διαλογισμού ή απλώς περνώντας χρόνο στη φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου