Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Οι Κομήτες δεν είναι Κατασκευασμένοι από Πάγο και Λάσπη

Οι αποδεκτές αστροφυσικές θεωρίες δεν θα οδηγούσαν ποτέ τους αστρονόμους να εξετάσουν με ακτίνες Χ από τους κομήτες. Οι κομήτες υποτίθεται ότι είναι βρώμικες χιονόμπαλες, που σταδιακά λιώνουν καθώς πλησιάζουν στον ήλιο. Ωστόσο, όπως γράφτηκε προηγουμένως, τόσο οι αποστολές Giotto όσο και του Deep Impact αποκάλυψαν ότι οι κομήτες είναι καμένοι, με κρατήρες και σπασμένοι.

Δεν παρατηρήθηκε πάγος, αντανακλαστική κρούστα ή υδάτινα σύννεφα. Η στενή προσέγγιση του Giotto στον κομήτη του Halley ήταν μια τεράστια έκπληξη: τα ατμοί του κομήτη ξεσπούσαν από έναν πυκνό πυρήνα. το πιο μαύρο αντικείμενο που παρατηρήθηκε ποτέ.

Η αποστολή Deep Impact στο Comet Tempel 1 βρήκε κρατήρες, ογκόλιθους και γκρεμούς – τίποτα σαν χιονόμπαλα. Έχουν ανακαλυφθεί μικρές ποσότητες υδρατμών, αλλά δεν υπήρχε αρκετός πάγος στην επιφάνεια για να ληφθεί υπόψη. Όταν ο διάσημος κομήτης Shoemaker-Levy 9 εξερράγη στη μαγνητόσφαιρα του Δία, τα θραύσματα δεν εξέπεμψαν καμία πτητική ένωση. Ο Comet Borrelly βρέθηκε να είναι ζεστός και ξηρός. Ο Comet Wild 2 ήταν εξαιρετικά σκονισμένος, αλλά στην επιφάνεια του δεν υπήρχε νερό.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Comet 67P / Churyumov-Gerasimenko είναι ότι μοιάζει με κομμάτι σκουριάς από υψικαμίνους. Και πάλι, αυτή η ιδέα δεν είναι σύμφωνη με τις επικρατούσες απόψεις για τους κομήτες.

Αντί για “βρώμικες χιονοστιβάδες” ή ακόμα και “χιονισμένες σφαίρες”, οι κομήτες είναι ηλεκτρικά ενεργά, στερεά σώματα. Δημιουργούν θήκες πλάσματος που ονομάζονται “comas”, συχνά σε διάμετρο μεγαλύτερη από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα. Στην πραγματικότητα, το coma του Comet Elenin ήταν πάνω από το διπλάσιο του μεγέθους του Δία, ξεγελώντας μερικούς ηλίθιους για να σκεφτούν ότι ήταν ένα στερεό αντικείμενο αντί για σκούρο αέριο 1000 φορές λιγότερο πυκνό απο ότι μια ριπή καπνού.

Οι κομήτες ταξιδεύουν μέσω μεταβλητών ηλεκτρικών δυναμικών καθώς πλησιάζουν τον Ήλιο. Αυτά τα ηλεκτρικά πεδία προκαλούν επιφανειακές εκκενώσεις, οι οποίες προκύπτουν από “θερμά σημεία” των νημάτων πλάσματος. Τόσο θερμά ώστε ανιχνεύτηκαν το ακραίο υπεριώδες φως και οι ακτίνες Χ ακτινοβολώντας από τον κομήτη Hyakutake.

Άντε ρε μαλακοπίτουρες (επιστήμονες) εξακολουθήστε να μας τα πρήζετε σαν τους κρετίνους Αϊνστάιν και Χώκινγκς, δεν έχει τέλος η παραπληροφόρηση, για να μην μάθουν οι άνθρωποι για την ηλεκτρική φύση του σύμπαντος και της ζωής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, αν δεν ξέρετε βάλτε τον τρανσλειτορα του θείου Γούγλη και σταματήστε να τα θέλετε έτοιμα στον πιάτο, δεν βοηθάει το Smartphone σας; χαχαχαχα χρησιμοποιείστε ένα λάπτοπ η καλύτερα ένα σταθερό, γιατί μερικές χιλιάδες βιβλία δεν πρόκειται να διαβάσετε ποτέ λόγω του λειτουργικού αναλφαβητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου