Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Μη σταματήσεις στιγμή να παλευτείς για σένα και τα όνειρά σου

Σε έναν κόσμο βαθιά βουτηγμένο στο σκοτάδι της λήθης, της απογοήτευσης και της κακίας επιλέγω να πιστεύω στα όνειρα και όχι στη φαντασία. Είμαι σίγουρος πως και εσύ πιστεύεις σε αυτά!
Είναι η ζωή άραγε ένα όνειρο; Ή ζούμε κάνοντας πράξη τα όνειρά μας;
Η Ζωή για κάποιους είναι απλά μια λέξη με τρία γράμματα. Για κάποιους άλλους είναι αυτά τα μικρά πράγματα που δίνουν αξία σε κάθε στιγμή και χαρά σε κάθε σου αίσθηση. Ζωή είναι να ονειρεύεσαι, να ζεις το τώρα και να γεμίζεις το μέσα σου με χρώματα ελπίδας. Τι και αν αποτύχεις; Τουλάχιστον προσπάθησες.
Η ζωή μετράει όσο κάνεις όνειρα για αυτό κοιτά να τα φροντίζεις. Να τα ντύνεις ζεστά το χειμώνα και αέρινα το καλοκαίρι. Να τους φοράς χρώματα δημιουργίας. Ξέρεις αυτά τα φωτεινά χρώματα που δύσκολα σκοτεινιάζουν. Να μην τα αφήνεις κάτω απ’το κρεβάτι να γεμίζουν σκόνη. Να τα παίρνεις μαζί σου αγκαλιά τη νύχτα, να τα αγαπάς, να τα τιθασεύεις όταν χρειάζεται. Και μην ξεχνάς να τα πιστεύεις γιατί θέλουν πίστη για να ωριμάσουν και να υλοποιηθούν. Να κάνεις συζήτηση μαζί τους και αν χρειαστεί να κλειδώσεις κάποια από αυτά στο συρτάρι του κομοδίνου σου, να είσαι πρόθυμος να τα ξανά ανοίξεις την κατάλληλη στιγμή, γιατί τίποτα δεν πάει χαμένο. Σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές που θα χρειαστεί κάποια από αυτά να τα κάψεις κάνοντάς τα στάχτη. Αλλά μην ξεχνάς τι μπορεί να γεννηθεί μετά από κάθε στάχτη.
Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι πως θα ήθελα να ήμουν ακόμα παιδί, τότε που κανείς δεν χλεύαζε τα όνειρα κανενός, μα έπειτα ξανά σκέφτομαι και λέω στον εαυτό μου: μην χάνεις την όρεξη για όνειρα, αν είναι κάτι που σε γεμίζει κάντο ξανά και ξανά ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις. Γιατί να αφήσεις την τύχη σου στα χέρια μιας υποτιθέμενης μοίρας και να μην προσπαθήσεις να την φτιάξεις όπως εσύ ονειρεύεσαι; Το γεγονός και μόνο ότι προσπαθείς να υλοποιήσεις το όνειρο, αξίζει τα πάντα. Εκεί φαίνεται ποιος πραγματικά θέλει να ζήσει! Και τότε είναι που αρχίζει η ζωή να παίρνει χρώμα.
Κανείς δεν είναι άξιος να σου πει πως δεν μπορείς, δεν πρέπει, δεν γίνεται, δεν θα τα καταφέρεις. Ονειρέψου με το μέτρο που εσύ θα ορίσεις. Τα όνειρα είναι το μέλλον που μας περιμένει. Και σίγουρα μπορείς να ξεπληρώσεις πολλά από αυτά αν δεν τα αγνοήσεις. Το σημαντικό είναι ποτέ να μην τα εγκαταλείπεις.
Είναι λογικό κάποια όνειρα θα πετύχουν άλλα θα αποτύχουν. Μη σταματήσεις στιγμή να παλευτείς για σένα. Και για όλα αυτά που θα ήθελες να έχεις στη ζωή σου. Και να θυμάσαι πως τίποτα δεν είναι άξιο να σε σταματήσει από το να ονειρευτείς κάτι νέο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου