Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Αν συναναστρέφεστε με κλόουν, θα ζείτε στην παραζάλη ενός τσίρκου

Να είστε συμπονετικοί αλλά προσεκτικοί με τα άτομα στα οποία αφιερώνετε χρόνο. Γιατί μπορείτε να δημιουργήσετε μία ωραία ζωή, ή να παραμείνετε με τοξικούς ανθρώπους. Δεν μπορείτε όμως να τα κάνετε και τα δύο.

Γίνεστε οι συναναστροφές σας και οι συζητήσεις σας αναμφίβολα επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε τον κόσμο καθώς κινείστε σ’ αυτόν. Αν αφιερώνετε τις μέρες σας σε θύματα, δύσπιστους και επικριτικούς ανθρώπους, οι ιοί της σκέψης τους και οι συναισθηματικές σκιές τους θα υπονομεύσουν την ευφυία σας.

Αν επενδύετε τον πολύτιμο χρόνο σας (άπαξ δοθεί, έχει χαθεί για πάντα) σε ανθρώπους που απομυζούν τη χαρά σας, περιπαίζουν τις φιλοδοξίες σας και σας μολύνουν με δηλητήριο, σίγουρα θα παραμείνετε κολλημένοι, προδίδοντας την υπόσχεση που έχετε δώσει στον εαυτό σας να πραγματοποιήσετε σημαντικά πράγματα, να βιώσετε αυθεντική ομορφιά και να ζήσετε σε υψηλά επίπεδα ελευθερίας.

Έτσι, θα σας παροτρύνω να εξετάσετε προσεκτικά τους ανθρώπους στους οποίους έχετε επιτρέψει να εισχωρήσουν στον φιλικό σας κύκλο και να απομακρύνετε τους αρνητικούς ανθρώπους (ή να τους αφιερώσετε πολύ λιγότερο χρόνο), ενώ θα σας πρότεινα να ενισχύσετε τους δεσμούς σας με άτομα που τρφοδοτούν την πίστη σας στις ευκαιρίες, στη γενναιότητα και την ανθρώπινη προοπτική.

Διότι αν συναναστρέφεστε με κλόουν, θα ζείτε στην παραζάλη ενός τσίρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου