Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Αν δεν αλλάξεις αντίληψη στο “ημίχρονο” , θα γίνεις κι εσύ ένας από τους πολλούς

Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να νιώθουν ασφαλείς. Είναι μία φυσική επιθυμία. Μία επιθυμία που αναγνωρίστηκε από τον ψυχολόγο Άμπρααμ Μάσλοου ως σημαντική στην ιεραρχία των ανθρώπινων αναγκών. Όμως για να κινηθείτε σε ανώτερο επίπεδο ύπαρξης και να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τις δυνατότητές σας, πρέπει να είστε διατεθειμένοι να ανταλλάξετε την ασφάλεια με την σπουδαιότητα.
Ο Μπομπ Μπάφορντ έχει μιλήσει για το πόσο καθοριστική είναι η μετατόπιση της προσοχής από την ασφάλεια στην σπουδαιότητα. Σύμφωνα με την μελέτη αυτή, η ζωή ενός ανθρώπου χωρίζεται σε δύο μισά, με ένα ενδιάμεσο σημείο κάπου μεταξύ των τριάντα και των πενήντα ετών. Ισχυρίζεται ότι ” Το πρώτο μισό της ζωής μας έχει να κάνει με πράγματα που πρέπει να πάρουμε, να αποκτήσουμε, να μάθουμε και να κερδίσουμε… Το δεύτερο μισό ενέχει περισσότερους κινδύνους, καθώς έχει να κάνει με το να ζούμε πέρα από το άμεσο”.
Στη συνέχεια προσθέτει: ” Αν δεν αναλάβετε την ευθύνη να περάσετε στο “ημίχρονο” και να κατευθύνετε τη ζωή σας έτσι ώστε το δεύτερο μισό να είναι καλύτερο από το πρώτο, θα γίνετε και εσείς ένας από τους πολλούς που βαδίζουν μακαρίως προς την αποστρατεία”. Σύμφωνα με τον Μπάφορντ, το κλειδί για να δώσετε αξία στο δεύτερο μισό της ζωής σας είναι η μετάβαση στη σπουδαιότητα. Το αποτέλεσμα θα είναι να ζήσετε μία ζωή με νόημα και να δείτε να ολοκληρώνετε η αποστολή σας στη ζωή.

Ανεξάρτητα από τη στιγμή που θα επιλέξετε να ανταλλάξετε την ασφάλεια με τη σπουδαιότητα – στο “ημίχρονο” της ζωής σας ή κάποια στιγμή αργότερα – να ξέρετε ότι αυτή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα – και ορόσημα- στο ταξίδι της ζωής ενός ανθρώπου.

Είναι μία απόφαση που πάντα αξίζει το τίμημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου