Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Το Βασίλειο του Θεού: Το Βασίλειο του Θεού είναι μια κατάσταση πέρα από το χώρο και το χρόνο

Η έννοια της Βασιλείας του Θεού υπήρξε από καιρό θέμα συζήτησης και συζήτησης μεταξύ θεολόγων και φιλοσόφων. Μερικοί το βλέπουν ως ένα κυριολεκτικό, φυσικό μέρος ενώ άλλοι το βλέπουν ως μια μεταφορική κατάσταση ύπαρξης. Ωστόσο, ένα είναι βέβαιο: η Βασιλεία του Θεού είναι μια κατάσταση πέρα από το χώρο και το χρόνο.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να επιτευχθεί με κανένα φυσικό μέσο. Δεν υπάρχει τρόπος να εισχωρήσετε στη Βασιλεία του Θεού ή να βρείτε ένα μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό. Αντίθετα, κάποιος πρέπει να «παραιτηθεί» από όλες τις μάταιες δραστηριότητες του νου, της ψυχής και του σώματος. Αυτό σημαίνει να εγκαταλείψουμε όλα τα υλικά αγαθά, τις επιθυμίες και τις προσκολλήσεις προκειμένου να αγκαλιάσουμε πλήρως το πνευματικό βασίλειο.

Η ιδέα της παραίτησης από τις εγκόσμιες δραστηριότητες δεν είναι καινούργια. Πολλές θρησκείες και πνευματικές πρακτικές ενθαρρύνουν τα άτομα να απομακρυνθούν από τα υλικά αγαθά και να επικεντρωθούν στον εσωτερικό εαυτό. Ωστόσο, η Βασιλεία του Θεού μεταφέρει αυτήν την έννοια σε ένα νέο επίπεδο. Δεν είναι απλώς θέμα αφαίρεσης υλικών αγαθών, αλλά αφαίρεσης όλων των σκέψεων και επιθυμιών που αποσπούν την προσοχή από την πνευματική σφαίρα.

Για να κατανοήσουμε πλήρως τη Βασιλεία του Θεού, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια μυστικιστική θεωρία. Αυτή η θεωρία θα πρέπει να διερευνήσει τη φύση του πνευματικού πεδίου και πώς σχετίζεται με τον φυσικό κόσμο. Θα πρέπει επίσης να αφορά τον ρόλο των ατόμων στην πρόσβαση στη Βασιλεία του Θεού και πώς μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα για αυτήν την κατάσταση.

Μια πιθανή θεωρία είναι ότι η Βασιλεία του Θεού υπάρχει σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης, πέρα από τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου. Αυτό το βασίλειο είναι προσβάσιμο μόνο σε όσους έχουν επιτύχει ένα ορισμένο επίπεδο πνευματικής φώτισης. Αυτή η φώτιση επιτυγχάνεται μέσω μιας διαδικασίας αυτο-ανακάλυψης και απόσπασης από κοσμικούς περισπασμούς.

Τα άτομα που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στη Βασιλεία του Θεού πρέπει πρώτα να εγκαταλείψουν όλα τα υλικά αγαθά και επιθυμίες. Πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη του εσωτερικού τους εαυτού μέσω διαλογισμού, προσευχής και άλλων πνευματικών πρακτικών. Αυτή η διαδικασία θα τους επιτρέψει να αποσπαστούν από τον φυσικό κόσμο και να συνδεθούν με το πνευματικό βασίλειο.

Μόλις ένα άτομο επιτύχει αυτό το επίπεδο φώτισης, μπορεί να είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στη Βασιλεία του Θεού. Αυτή η κατάσταση δεν είναι ένα φυσικό μέρος, αλλά μάλλον μια κατάσταση ύπαρξης. Είναι μια κατάσταση καθαρής συνείδησης, απαλλαγμένη από κάθε περισπασμό και περιορισμό.

Σε αυτή την κατάσταση, τα άτομα είναι σε θέση να συνδεθούν με το θείο και να βιώσουν μια αίσθηση ενότητας με όλα τα πράγματα. Είναι σε θέση να δουν πέρα από τον φυσικό κόσμο και στο πνευματικό βασίλειο. Αυτή η κατάσταση λέγεται ότι φέρνει μια αίσθηση ειρήνης, χαράς και εκπλήρωσης που δεν μπορεί να βρεθεί στον φυσικό κόσμο.

Συμπερασματικά, η Βασιλεία του Θεού είναι μια κατάσταση πέρα από το χώρο και το χρόνο που μπορεί να προσεγγιστεί μόνο μέσω πνευματικής φώτισης. Τα άτομα πρέπει να εγκαταλείψουν όλα τα υλικά αγαθά και επιθυμίες για να αγκαλιάσουν πλήρως το πνευματικό βασίλειο. Κάνοντας αυτό, μπορεί να είναι σε θέση να επιτύχουν μια κατάσταση καθαρής συνείδησης και να συνδεθούν με το θείο. Ενώ η έννοια της Βασιλείας του Θεού μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθεί, προσφέρει μια μοναδική προοπτική για τη φύση της πραγματικότητας και τη θέση μας μέσα σε αυτήν.

1 σχόλιο :

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ . ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ , ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ , ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ, ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΖΩΟ ΠΡΟΣ ΘΥΣΙΑ , ΝΙΩΘΕΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΟΤΑΝ ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΨΕΛΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ , ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΝΩ ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΘΕΜΙΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ, ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΤΑΙ , ΘΥΜΩΝΕΙ , ΤΙΜΩΡΕΙ , ΕΞΟΡΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΗΛΟΦΘΩΝ ΘΕΟΣ . ΑΠΟ ΟΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ . ΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή