Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Μην κρίνεις ποτέ τους άλλους πριν κοιτάξεις καλά τον εαυτό σου στον καθρέφτη

Ανάμεσα στους ελάχιστους ανθρώπους που ασχολούνται μονάχα με τα προσωπικά τους θέματα, υπάρχουν κι εκείνοι που ζουν και αναζωογονούνται με το να κριτικάρουν του συνανθρώπους τους. Κρίνουν και αναλύουν τα πάντα: τις επιλογές, τις δραστηριότητες, τις συζητήσεις και γενικότερα τις ζωές των άλλων.
Μια συνήθεια πολύ κακή η οποία γίνεται πολλές φορές μπροστά στους ανθρώπους στους οποίους απευθύνονται φέρνοντας τους στην δύσκολη θέση να απολογηθούν για κάτι που αφορά του ίδιους.
Μην κρίνεις ποτέ τους άλλους πριν κοιτάξεις καλά τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Οι επιλογές σου, οι πράξεις σου κι γενικά η ζωή σου ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα;
Δεν έχεις κάνει πουθενά λάθος; Να ξέρεις πως όλοι οι άνθρωποι που κρίνουν, έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και αισθάνονται ανώτεροι με το να συζητούν και να μειώνουν τους συνανθρώπους τους. Και το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις στη ζωή σου, το έχεις διαπράξει ήδη.
Ασχολείσαι και κρίνεις τα προβλήματα των άλλων, και πολλές φορές πληγώνεις με τα λόγια τους ανθρώπους που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τη δική σου ζωή.
Ο Ισοκράτης είχε πολύ σωστά δηλώσει “μην κοροϊδέψεις καμία συμφορά γιατί η μοίρα είναι κοινή και το μέλλον άγνωστο”;
Έχεις σκεφτεί πως ό,τι έχεις κριτικάρει μπορεί να συμβεί αργότερα σε σένα ή τα ακόμη και στα παιδιά σου; Για αυτό λοιπόν πριν επαναλάβεις τη συμπεριφορά αυτή, κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέπτη και ασχολήσου με τα δικά σου θέματα τα οποία είναι πολλαπλά για να μπαίνεις στη διαδικασία να κρίνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου