Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Να μην χρωστάς ούτε “ευχαριστώ”, ούτε “συγγνώμη” σε κανέναν

Όρθωσε το ανάστημα σου, σήκωσε ψηλά το κεφάλι και κοίταξε βαθιά μέσα στο καθρέπτη. 

Πρέπει να σου αρέσει αυτό που βλέπεις.Πρέπει να σε αγαπάς και να φουσκώνεις από ικανοποίηση για όσα κατάφερες. Η ματιά σου είναι καθαρή, το ίδιο και η ψυχή σου. Η συνείδηση σου ήσυχη και η καρδιά σου ευχαριστημένη. Τσάκισες τον εγωισμό σου, τσαλαπάτησες την υπεροψία, ξεφτίλισες την υπερηφάνεια και προχώρησες σταθερά το δρόμο σου.

Δεν ήθελες να έχεις εκκρεμότητες και χρέη. Άκουσες την εσωτερική φωνή και υπάκουσες. Κατάλαβες πως σ´ αυτή τη ζωή, με παρρησία και θάρρος πρέπει να λέμε και ευχαριστώ και συγγνώμη.

Πολλές οι περιπτώσεις που χρειαζόμαστε στήριγμα, βοήθεια, πλάτη και πάντα πρέπει να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας, όταν έρθει η ώρα. Πολλές οι περιπτώσεις που σφάλαμε, αδικήσαμε, παραλείψαμε να κάνουμε κάτι. Ζήτα συγγνώμη και προχώρα.

Δεν έχει καμία σημασία η αντίδραση του άλλου. Εσύ κάνε ό, τι αισθάνεσαι, για σένα. Μη θαρρείς άλλωστε πως μπορούν να το κάνουν πολλοί. Χρειάζονται κότσια. Νιώθεις όμως ελευθερία! Λύτρωση! Χαρά. Ναι πλήρωσες μετρητοίς. Αυτές οι δοσοληψίες τακτοποιούνται επί τόπου.

Δεν χρωστάς τίποτα και σε κανέναν! Έκλεισες τους λογαριασμούς και έφυγες με το κεφάλι ψηλά. Αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή σου και η προίκα σου μαζί. Ξεχωρίζεις από τη μάζα και ανήκεις στη μειονότητα. Τα αυτονόητα κατάντησαν εξαίρεση πια!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου