Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Μάθαμε να ζούμε με την επιβεβαίωση

Σκέψου πόσο σημαντικότερο είναι να θωρακίσεις τον εαυτό σου, να πατάς γερά στα πόδια σου και σε κάθε στιγμή μικρής ανασφάλειας να είναι αυτός που θα σου πει το μεγάλο μπράβο και να σου δώσει το κίνητρο για να συνεχίσεις.

Μεγαλώσαμε περιμένοντας το μπράβο απ τους γονείς μας για κάθε μικρή-μεγάλη, εσωτερική και εξωτερική νίκη. Στην πορεία της ζωής μας αυτό μας ακολουθεί και το ζητάμε υποσυνείδητα απ τον περίγυρο μας. Το να έχουμε διαρκώς την ανάγκη της επιβεβαίωσης υποσυνείδητα και συνειδητά, είναι κάτι που θρέφει την ανασφάλεια μας και μας στερεί την απόλαυση της κάθε μέρας. Δεν απολαμβάνουμε το ταξίδι, περιμένουμε την επιβράβευση και αναζητούμε την επόμενη.

Κάθε μικρή-μεγάλη προσωπική σου νίκη είναι δική σου και μόνο εσύ ξέρεις τι κόπο έδωσες γι αυτή, σε όλα τα επίπεδα.

Δεν είναι άδικο να το κάνεις για να ικανοποιήσεις τους άλλους ή για να ακούσεις το μπράβο τους; Εσύ είπες μπράβο στον εαυτό σου; Τον γεμίζεις με αγάπη και θετικά συναισθήματα; Τον αγκαλιάζεις όποτε το χρειάζεται; Η ζωή και η καθημερινότητα κυλάει, μην ξεχνάς να την ζεις και να την απολαμβάνεις στο έπακρον. Ασφαλώς εμπεριέχονται άνθρωποι μέσα σε αυτή και φυσικά είναι απαραίτητο να υπάρχει μεταξύ σας αλληλοσεβασμός, θαυμασμός, αγάπη και ουσία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως βρίσκεσαι μαζί τους για να ακούσεις το μπράβο τους κι έτσι να συνεχίσεις την πορεία σου. Όσο το κάνεις απ’ τα έγκατα της ψυχής σου και εσύ ο ίδιος πρώτα ευχαριστείς τον εαυτό σου, αυτό θα σου επιστρέφεται πίσω.

Όλοι περνάμε από διάφορες καταστάσεις, όμορφες, άσχημες, δύσκολες, διαφορετικές, πρωτόγνωρες. Να έχεις τους ανθρώπους σου κοντά σου και να σε αφοπλίζουν με θετικά συναισθήματα, μα πρώτα απ όλα να αφοπλίζεσαι εσύ με τα δικά σου θετικά συναισθήματα και να μην περιμένεις τίποτα. Ξεκίνα με ότι μπορείς να ξεκινήσεις!

Όσο προσπαθείς γι αυτά που αγαπάς είσαι καταδικασμένος να πετύχεις και δεν χρειάζεται η επιβεβαίωση κανενός, γιατί υπάρχει αυτή η εσωτερική φωνή που σου τα λέει όλα! Μην την αγνοείς.

Να θυμάσαι πως κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να καθορίζει την δική σου πορεία και τα συναισθήματα σου. Γι αυτό κράτα τις καλές κουβέντες τους, την αγάπη τους, τα σχόλια τους, την γνώμη τους, όμως ποτέ μην αγνοείς το μπράβο που σου λέει η εσωτερική σου φωνή για κάθε αρχή και κάθε τέλος της μέρας σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου