Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Ο Αληθινός Δάσκαλος

Ο Αληθινός Δάσκαλος σε μαθαίνει να ζεις πραγματικά.

Ο Αληθινός Δάσκαλος σε μαθαίνει να εφαρμόζεις στην ζωή σου ό,τι αξίζει να διδαχτεί: Έτσι γνωρίζεις αυτό που πρέπει να διδάσκονται οι άνθρωποι. Γνωρίζεις αν μπορούν να εφαρμοστούν όλα αυτά που διδάσκεσαι. Γνωρίζεις ακόμα τις συνέπειες και που οδηγούν όλα αυτά.

Ο Αληθινός Δάσκαλος σε μαθαίνει να Ζεις, όχι να απαρνιέσαι την ζωή, ή να καταστρέφεις τη ζωή, ή να προσπαθείς να αλλάξεις την ζωή σύμφωνα με ανόητα όνειρα.

Ο Αληθινός Δάσκαλος σε διδάσκει πώς να Βρεις την Αιωνιότητα μέσα στην στιγμή που ζεις, στην στιγμή που ρέει, τώρα, εδώ… κι όχι να προσπαθείς να κάνεις την στιγμή (τον χρόνο, το εγώ, τις καταστάσεις) αιώνια.

Ο Αληθινός Δάσκαλος σου Ανοίγει την Πύλη, σου Δείχνει την Οδό, και σου Δημιουργεί Ορίζοντες. Προσπαθεί να σου Δώσει τα πάντα, χωρίς να ζητάει τίποτα από σένα.

Ο Αληθινός Δάσκαλος δεν σου Μιλάει με λόγια, δεν θα σε καθοδηγήσει, ούτε θα σε επιπλήξει, και ποτέ δεν θα θελήσει να πάρει κάτι από σένα.

Ο Αληθινός Δάσκαλος σου Μιλά με την Σιωπή, σε Υποστηρίζει με την Υπομονή, και Περιμένει από σένα να αποφασίσεις.

Ο Αληθινός Δάσκαλος Είναι Εδώ, σε Σηκώνει όταν σηκώνεσαι, σε Βοηθά όταν προσπαθείς, και σου Ανοίγει τους Ουρανούς όταν αφυπνίζεσαι.

Ο Αληθινός Δάσκαλος Περιμένει πάντα δίπλα σου όσο κι αν χρειαστεί.

Άραγε Εσύ, καταλαβαίνεις ποιος είναι ο Αληθινός Δάσκαλος;

Είναι ο Θεός Μέσα σου, είναι η Σιγή του πνεύματος, είναι το Φως της σκέψης, είναι η Δύναμη της ψυχής, είναι οι ορίζοντες της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου