Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΙΒΛΙΚΟΥ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ: Να πως πρέπει να διαβάζεται η Βίβλος! Αυτή η εγκυκλοπαίδεια δόλου, ύπουλου επεκτατισμού και κατάκτησης των εθνών που λέγεται Βίβλος

Ας διαβάσουμε λοιπόν ένα και μοναδικό κεφάλαιο απ' το βιβλίο του Ησαΐα, και ας θαυμάσουμε την γιαχβική πολεμική μηχανή να ξεδιπλώνει την ευφυΐα της!

Ησαΐας 19ο Κεφάλαιο: Λεπτομερέστατος σχεδιασμός κατάληψης των εθνών, από τους οπαδούς του Γιαχβέ!

Ησαΐας 19ο Κεφάλαιο:

Η κατά της "Αιγύπτου" (ή γενικώς εθνικών) όρασις.

(ΥΠΟΥΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΕΒΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ)

1 «Ιδού, ο Κύριος επιβαίνει επί "νεφέλης κούφης" (κρυφά μέσα σε σύννεφο) και θέλει επέλθει (επιτεθεί) επί τους "Αιγύπτιους" (εθνικούς) και τα σεβάσματα αυτών, και θέλουσι "σεισθή" (συγκλονιστεί) από προσώπου αυτού, και η "καρδία" (η έδρα των πεποιθήσεων) των ανθρώπων θέλει διαλυθή.

(Αν και δεν μας αναλύονται εδώ καθόλου οι λόγοι της καθολικής επιτυχίας, της θεολογικής αυτής επίθεσης, που προκαλεί σεισμό και διάλυση των εθνικών πεποιθήσεων… ο Ησαΐας γνωρίζει ήδη πως η αβρααμική "θεουργία" (τεχνολογία θαυμάτων), έχει ολόκληρο δοκιμασμένο οπλοστάσιο εντυπωσιακών υλικών παραγωγής "θαυμάτων", που ξεσηκώνουν θύελλα διχασμών και ανατρεπτικών εντυπώσεων)!

(ΤΟ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ, ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟ-ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ):

2 Και θέλει σηκώθει "Αιγύπτιος" (εθνικός) κατά "Αιγυπτίου" (εθνικού), και θέλουσι πολεμήσει έκαστος κατά του αδελφού αυτού και έκαστος κατά του πλησίον αυτού, (θα ξεσπάσει δλδ θεολογικός και γενικότερα διχαστικός ιδεολογικός αδελφοκτόνος πόλεμος αλληλοεξόντωσης) πόλις κατά πόλεως, βασιλεία κατά βασιλείας. (Λόγια που επανέλαβε αυτούσια και ο μέγιστος απόστολος του Αβραάμ, ο Χριστός Ιησούς στο Κατά Ματθαίον 24.7.)

(ΤΡΟΠΟΣ… Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΥΣΗ):

3 Και θέλει εκλείψει το "πνεύμα" (παιδεία, ιδανικά και διοίκηση) της "Αιγύπτου" εν μέσω αυτής, και θέλω ανατρέψει την "βουλήν" (πεποιθήσεις, σκοπούς και προθέσεις) αυτής.

(Η πρόθεση της πνευματικής αλλοίωσης, ο σκοπός της ιδεολογικής σύγχυσης και η μεθοδευμένη καταστροφή της ελεύθερης κρίσης των εθνικών είναι εδώ καταφανέστατη)!

(ΑΠΟΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ… Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑΧΒΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ):

4 Και θέλω παραδώσει τους "Αιγυπτίους" (εθνικούς) εις χείρα σκληρών "κυρίων", (διαχειριστών) και "βασιλεύς" (ηγέτης) άγριος θέλει εξουσιάζει αυτούς, λέγει ο Γιαχβέ, ο Κύριος των δυνάμεων.

(Η ΚΛΙΜΆΚΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΕΎΣΕΩΝ):

5 Και τα "ύδατα" (η κινητικότητα, η διακίνηση ιδεών) θέλουσιν εκλείψει εκ των "θαλασσών" (λαών) και ο "ποταμός" (πνευματική και υλική άρδευση) θέλει αφανισθή και καταξηρανθή.

6 Και οι "ποταμοί" (οι διευθετημένες δυνατότητες πνευματικής και υλικής άρδευσης) θέλουσι στερεύσει. Οι "ρύακες οι περιπεφραγμένοι" (και οι μικρότεροι οργανωμένοι τρόποι υλικής και πνευματικής αναζωογόνησης) θέλουσι κενωθή και καταξηρανθή, ο "κάλαμος" (οι μεμονωμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες) και ο "σπάρτος" (οι διορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί) θέλουσι "μαρανθή" (αχρηστευθεί).

(ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΣΤΙΑΣ):

7 Τα "λιβάδια πλησίον των ρυάκων, επί των στομίων των ρυάκων, και παν το εσπαρμένον παρά τους ρύακας θέλει ξηρανθή", απορριφθή και αφανισθή. (Κάθε οργανωμένη κοινωνική παράταξη, με μικρή ή μεγάλη πνευματική ή υλική παραγωγή, θα απαξιωθεί και θα αχρηστευθεί… όπως λεπτομερέστερα αναλύεται και παρακάτω…):
8 Και οι "αλιείς" (επιτηδευματίες-έμποροι) θέλουσι στενάξει και πάντες οι ρίπτοντες άγκιστρον εις τους ρύακας θέλουσι θρηνήσει και οι βάλλοντες δίκτυα επί τα ύδατα θέλουσι νεκρωθή.
9 Και οι εργαζόμενοι το "λινάριον" και οι πλέκοντες "δίκτυα" θέλουσι ταραχθή.

(ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ):

10 Και οι "στύλοι" (οι κοινωνικοί στυλοβάτες, θεσμοί, παιδεία, πολιτική, εμπόριο…) αυτής θέλουσι συντριφθή και πάντες οι κερδαίνοντες από ιχθυοτροφείων.
11 Βεβαίως οι "άρχοντες" της (οι ανώτατοι διοικητικοί των εθνών), είναι (πλέον) μωροί, η βουλή των σοφών συμβούλων του "Φαραώ" (το επιτελείο του εκάστοτε ανώτατου άρχοντα) κατεστάθη άλογος, (κατάντησαν διοικητικά ηλίθιοι… μια και η διοικητική παράλυση των εθνών είναι το μέγα ζητούμενο αυτής της ύπουλης "θεολογικής" επίθεσης!

Προσοχή τώρα στο σημαντικό ερώτημα που ακολουθεί…!).

(Η ΒΙΒΛΟΣ ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΓΝΩΣΙΑΣ ΜΑΣ!)

(ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ, ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΓΝΩΣΙΑ ΩΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΟΦΙΑΣ!)

Πως (λοιπόν) λέγετε (εσείς οι εθνικοί) έκαστος πρός τον "Φαραώ" (προς τον εκάστοτε άρχοντά του), έγω είμαι υιός σοφών, υιός αρχαίων βασιλέων; (π.χ. συνηθισμένη καύχηση Ελλήνων για… "Ιχώρ", DΝΑ και αναρίθμητες αρχαίες δόξες).

ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΒΙΒΛΙΚΟΣ ΔΟΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ...

12 Που, που είναι (εθνικέ άρχοντα) οι σοφοί σου; και (αν είναι πράγματι σοφοί), ας είπωσι τώρα προς σε, (τον εθνικό άρχοντα) και ας καταλάβωσι (οι εθνικοί σύμβουλοί σου) τι εβουλεύθη (μηχανεύτηκε) ο Κύριος (Γιαχβέ) των δυνάμεων κατά της "Αιγύπτου" (της χώρας σου ή των εθνών, ή γενικότερα της Ανθρωπότητας)!

Τώρα προσοχή εδώ, στην παραπάνω αυτή απίστευτη επισήμανση… στο καταπληκτικό αυτό βιβλικό συμπέρασμα... υπάρχει ξεκάθαρα διατυπωμένο το απόλυτα ελλειμματικό ισοζύγιο σοφίας και αντιπαλογνωσίας των εθνικών, που ξεκάθαρα πριν από 2,5 χιλιάδες χρόνια εχει συνειδητοποιήσει και προτείνει ως κεφαλαιώδες αξίωμα ο Ησαΐας!!!

Σοφός λοιπόν κατά τον Ησαΐα, δεν είναι αυτός που καυχάται για την σπουδαία και ένδοξη καταγωγή του (βλέπε Έλληνα)… το DΝΑ ή το ΙΧΩΡ του, ή τους τρισένδοξους προγόνους του, αλλά αυτός και μόνον αυτός, που έχει εγκαίρως αντιληφθεί τις ύπουλες ανατρεπτικές και αχρηστευτηκές μεθοδεύσεις των αντιπάλων του, και δη του μεθοδικού αβρααμικού γιαχβισμού, κατά του έθνους του!!! Διαφορετικά… μοιραία θα υποστεί τα ακόλουθα:

(ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΛΩΝΟΝΤΑΙ, ΑΧΡΗΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΕΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑΧΒΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΠΟΙΗΣΗΣ):

13 Οι άρχοντες της Τάνεως και της Μέμφεως (αμφότερα κορυφαία διοικητικά κέντρα της "Αιγύπτου"... εδω των εθνών ή γενικότερα της ανθρωπότητας... τελικά...), "εμωράνθησαν", (ηλιθιοποιήθησαν) οι άρχοντες της "επλανήθησαν", (υπέστησαν πλάνη και σύγχυση) και (με την σειρά τους), επλάνησαν την "Αίγυπτον" οι άρχοντες των "φυλών" (λαών) αυτής.

(Προσέξτε την καταπληκτική σειρά μεθοδικής διαδοχικής διάβρωσης και πλάνης, που ξεκινά μεν από τους μονάρχες και τους διοικητικούς άρχοντες, αλλά επεκτείνεται και στα μικρότερα κέντρα φατριών και διοίκησης, και μοιραία η πλάνη καταλήγει στους μεμονωμένους εξουσιαζόμενους λαϊκούς!

Δικαίως θριαμβολογεί λοιπόν παρακάτω ο Ησαΐας, περιγράφοντας λεπτομερώς την αποτελεσματικότατη μέθοδο άλωσης των εθνών, που στηρίζεται όχι σε αόριστες ευχές και όνειρα αλλά στο δραστικό δόλιο δηλητηριώδες κέρασμα παραφροσύνης)![1]

ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΕΝΤΕΊΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΑΣ, ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΡΧΌΜΕΘΑ ΣΤΟΝ ΣΚΛΗΡΌ ΠΥΡΉΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑΧΒΙΚΉΣ ΜΕΘΟΔΕΎΣΕΩΣ

(ΟΠΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ… ΤΟ ΚΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΟΛΙΟ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ):

14 Ο Κύριος εκέρασεν (όπως ο κεραστή Οδυσσέας τον Κύκλωπα!) εν τω μέσω αυτής (της "Αιγύπτου" ή ανθρωπότητας), πνεύμα παραφροσύνης, (σύγχυσης και πλάνης) και (τα νέα αυτά γιαχβικά διοικητικά κέντρα) επλάνησαν την "Αίγυπτον" (ανθρωπότητα) εις πάντα τα έργα αυτής, (και οι λαοί είναι πλέον) ως ο μεθύων πλανάται εν τω εμετώ αυτού.

(ΧΑΟΤΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ… ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΥ…)

15 Και δεν θέλει είσθαι έργον διά την "Αίγυπτον" (ανθρωπότητα), το οποίον η "κεφαλή" (οι άρχοντες) ή η "ουρά", (ο λαός) ο "κλάδος" (φορέας) ή ο "σπάρτος" (θεσμός), να δύναται να κάμη.

(Με δόλια ιδεολογικά "κεράσματα", υποσχέσεις μεγαλείου και σωτηρίας… αλλά και δωροδοκίες ή κοινώς λαδώματα, θα επέλθει η πλήρης και απόλυτη κοινωνική, κρατική και διοικητική αχρήστευση! Αποτέλεσμα; Η κοινωνική σύγχυση, ο καταστροφικός αποπροσανατολισμός και η ντροπιαστική πάνδημος δουλοπρέπεια…).

(Η ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΘΑ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ, ΘΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥΣ):

(ΟΠΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ… ΤΟ ΚΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΟΛΙΟ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ):

14 Ο Κύριος εκέρασεν (όπως ο κεραστή Οδυσσέας τον Κύκλωπα!) εν τω μέσω αυτής (της "Αιγύπτου" ή ανθρωπότητας), πνεύμα παραφροσύνης, και (τα νέα αυτά γιαχβικά πλέον διοικητικά κέντρα) επλάνησαν την "Αίγυπτον" (ανθρωπότητα) εις πάντα τα έργα αυτής, (και οι λαοί είναι πλέον) ως ο μεθύων πλανάται εν τω εμετώ αυτού.

(ΧΑΟΤΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ… ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΥ…)

15 Και δεν θέλει είσθαι έργον διά την "Αίγυπτον" (ανθρωπότητα), το οποίονη "κεφαλή" (οι άρχοντες) ή η "ουρά", (ο λαός) ο "κλάδος" (φορέας) ή ο "σπάρτος" (θεσμός), να δύναται να κάμη.

(Με δόλια ιδεολογικά "κεράσματα", υποσχέσεις μεγαλείου και σωτηρίας… αλλά και δωροδοκίες ή κοινώς λαδώματα, θα επέλθει η πλήρης και απόλυτη κοινωνική, κρατική και διοικητική αχρήστευση! Αποτέλεσμα; Η κοινωνική σύγχυση, ο καταστροφικός αποπροσανατολισμός και η ντροπιαστική πάνδημος δουλοπρέπεια…).

(Η ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΘΑ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ, ΘΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥΣ):

16 Εν εκείνη τη ημέρα (δηλαδή, όταν όλα αυτά θα έχουν πλέον επιτευχθεί), οι "Αιγύπτιοι" (οι εθνικοί) θέλουσιν είσθαι (δειλοί) ως γυναίκες, και θέλουσι τρομάξει και φοβηθή από της "χειρός" (τον εκτελεστικό βραχίονα) του Κυρίου (Γιαχβέ) των δυνάμεων σειομένης, την οποίαν (θα) σείει (συστηματικά και απειλητικά) επ' αυτούς.

(Η κριμένη σε "νέφος" επιδρομή του "Γιαχβέ", δηλαδή, ο ύπουλος εκφοβιστικός και υποσχεσιακός αβρααμισμός, έχει ήδη εγκατασταθεί στην διοίκηση των εθνών, και τα δηλητηριώδη κεράσματά του έχουν αποδώσει σύγχυση, φόβο και φυσικά διάθεση υποταγής στον δεσποτικό γιαχβισμό):

(Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΦΡΙΚΗ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ)

17 Και η χώρα (το κράτος η δύναμη) των ιουδαίων (ο καθαρόαιμος Ιουδαϊσμός) θέλει είσθαι φρίκη εις τους "Αιγυπτίους", (εθνικούς) καιπας όστις "ονομάσει" (καταγγείλει, αμφισβητήσει) αυτήν, θέλει φρίττει, διά την βουλήν (επιβουλή, τιμωρία, απομόνωση) του Κυρίου των δυνάμεων, την οποίαν απεφάσισεν εναντίον αυτών.

(ΟΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΑΠ΄ΤΟ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟ ΓΙΑΧΒΙΣΜΟ. ΟΜΩΣ... Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ, ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΑΚΟΜΑ...):

18 Εν εκείνη τη ημέρα (όταν δλδ όλα αυτά θα έχουν πλέον επιτευχθεί) πέντε "πόλεις" (πέντε διοικητικά κέντρα… όσες και οι αισθήσεις μας!), εν τη γη της "Αιγύπτου" (στην γη των εθνικών) θέλουσιν είσθαι λαλούσαι την γλώσσαν της "Χαναάν" (ενώ δλδ θα ομιλούν την γλωσσά των "Χαναναίων" δλδ εθνικών... όμως...) θα ομνύουν (θα ορκίζονται πίστη) εις τον Κύριον (Γιαχβέ) των δυνάμεων, η μία (μάλιστα... παρακαλώ προσέξτε...) θα ονομάζεται "πόλις" Ασεδέκ. (δλδ "πόλη" δικαιοσύνης)!

Μετά την αλλοτρίωση των ηγετών και λοιπών εθνικών αρχόντων, ακολουθεί λαϊκή σύγχυση και γενικευμένος φόβος-δέος που οδηγεί μοιραία στην χειραγώγηση και την υποταγή! Με υποταγμένο το σύνολο πια του έθνους, δημιουργούνται στην συνέχεια κατάλληλα διοικητικά κέντρα (υπουργεία – υπηρεσίες - θεσμοί), επανδρωμένες με εκγιαχβισθέντες εθνικούς, που θα επιβλέπουν την εφαρμογή και την επέκταση του αβρααμικού γιαχβισμού στην ιουδαιο-κατεχόμενη χώρα... ή ανθρωπότητα!

Μάλιστα ένα εκ των κέντρων αυτών, κρίνεται εκ των προτέρων απαραίτητο απόκτημα των κατακτητών... και ευφυέστατα κατονομάζεται, ως διοικητικό κέντρο (ή υπουργείο) δικαιοσύνης (εθνικό ή διεθνές π.χ. ... ΟΗΕ..!)… που θα διαχειρίζεται όμως και θα επιβάλει την "δική μας" "γιαχβική" (ιουδαϊο-αβρααμική) δικαιοσύνη!

(Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΑΒΡΑΑΜΙΚΟ-ΓΙΑΧΒΙΚΗ "ΛΑΤΡΕΙΑ" (ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ):

19 Εν εκείνη τη ημέρα, (καταλυκτικά λοιπόν), θέλει είσθαι εν τω μέσω της γης "Αιγύπτου" (στην επικράτεια των εθνικών), θυσιαστήριον εις τον Κύριον (λειτουργικό κέντρο γιαχβικής "θρησκεία" ή τάξης πραγμάτων) και "στήλη" (λατρευτικό μνημείο ή σημείο αφοσίωσης και καθυπόταξης), κατά το όριον αυτής εις τον "Κύριον" (Γιαχβέ).

(ΚΑΙ ΟΜΩΣ… ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ… ΔΕΙΝΑ, ΠΛΗΓΕΣ, ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΕΣ "ΣΩΤΗΡΙΕΣ", ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΧΒΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ)

20 Και θέλει είσθαι (όταν όλα αυτά συντελεστούν) εν τη γη της "Αιγύπτου" (εθνικών), "σημείον" και "μαρτυρίαν" (εξιουδαϊσμένες ομολογίες πίστεως, αλλαγές ιδανικών, έθους και εκπαίδευσης), εις τον Κύριον (Γιαχβέ) των δυνάμεων εις τον αιώνα, (διαχρονικά)... ... ...

(Προσοχή τώρα σε ότι ακολουθεί…!) διότι (και να ο τρόπος) θέλουσι βοά (οι κατακτημένοι εθνικοί) προς τον Κύριον, εξ αιτίας των καταθλιβόντων, (!!!)...

(Θα υπάρχουν λοιπόν συνεχώς μηχανισμοί και αφορμές καταπίεσης), και θέλει εξαποστείλει (ο κρατικός πλέον γιαχβικός μηχανισμός) προς αυτούς "σωτήρα" (πνευματικό και υλικό ευεργέτη, που θα τους "σώζει" απ' τα δεινά που ο ίδιος ο εγχώριος γιαχβισμός τους δημιούργησε!) και θέλει "σώσει" αυτούς.

Επιτελούς να και κάτι καλό... εδώ λέει πως τελικά θα τους σώσει... για να δούμε όμως μέχρι τέλους τι είδους σωτηρία τους ετοιμάζει!

Αξίζει εδώ να υπενθυμίσω, πως δεκαετίες τώρα, έχω ορίσει τον «αβρααμισμό, ως την μέθοδο του: οδυνοποιο-θεραπευτή»! Η ευφυέστατη, αξιοπρόσεκτη και εξαιρετικά λειτουργική αυτή μέθοδος, δηλαδή: «πληγές και ιάσει από την ίδια πηγή», ανεξάρτητα αν πρόκειται για άτομο, οργάνωση ή έθνος, είναι ο ασφαλέστερος και αποδοτικότερος μηχανισμός, άμεσης εξασφάλισης προνομιών, δόξας, εξουσίας και πλουτισμού!

(ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ)

21 Και θέλει γνωρισθή ο Κύριος εις τους "Αιγυπτίους", (εθνικούς) και οι "Αιγύπτιοι" (εθνικοί) θέλουσι "γνωρίσει" (με μελέτη και αποδοχή) τον Κύριον (Γιαχβέ) εν εκείνη τη ημέρα, και θέλουσι προσφέρει "θυσίαν" (λατρεία) και "προσφοράν", (πνευματικές και υλικές παροχές) και θέλουσιν ευχηθή ευχήν (τάματα-προσφορές) εις τον Κύριον και εκπληρώσει αυτήν.

(ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑΧΒΙΣΜΟΣ;

ΟΧΙ, ΜΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΙΑΣΕΙΣ, Ο ΑΒΡΑΑΜΙΣΜΟΣ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ)

22 Και θέλει κτυπήσει (με πληγές) ο Κύριος την "Αίγυπτον", (εθνικούς) θέλει κτυπήσει και θεραπεύσει αυτήν, (εδώ ομολογείται επιτέλους ξεκάθαρα ο μηχανισμός του οδυνοποιού-θεραπευτή) και θέλουσιν επιστραφή (στραφεί) εις τον "Κύριον", (Γιαχβέ) και θέλει παρακαλεσθή (ο Γιαχβέ) υπ' αυτών, και θέλει ιατρεύσει (ο Γιαχβέ) αυτούς.

ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ... ΑΛΛΑ... ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΠΛΕΟΝ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΕΘΝΗ!

Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΕΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟ... ΟΣΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ... ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΗΣΑΪΑ !!!

23 Εν εκείνη τη ημέρα (όταν όλα αυτά συντελεστούν) θέλει είσθαι "μεγάλη οδός" (προνομιακή ευκαιρία), της Αιγύπτου προς την Ασσυρίαν, και οι Ασσύριοι θέλουσιν ελθεί εις την Αίγυπτον, και οι Αιγύπτιοι εις την Ασσυρίαν, (οι αναγκαστικές εμπορικές επαφές και το σύνολο των απαραιτήτων συναλλαγών, μοιραία θα ανοίξουν τον δρόμο για την σταδιακή εφαρμογή, της απίστευτης σε πληρότητα και λειτουργικότητα, παραπάνω επεκτατικής συνταγής στο γειτονικό έθνος!) και (το τελικό ζητούμενο προαναγγέλλεται!) οι Αιγύπτιοι μετά των Ασσυρίων θέλουσι δουλεύσει εις τον Κύριον.

ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο "ΤΡΙΤΟΣ"... Ο ΚΡΥΦΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΟ ΨΕΥΔΟ-ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ, ΔΟΛΙΟΥ, ΑΛΛΑ... ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΑΤΟΥ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ!

(ΤΟ ΓΙΑΧΒΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ ΩΣ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)

24 Εν εκείνη τη ημέρα ο Ισραήλ θέλει είσθαι ο "τρίτος" (ο διοικητικός κρυφός και διευθυντικός μεσάζον) μετά του Αιγυπτίου και μετά του Ασσυρίου, "ευλογία" (και φυσικά, μετά απ' όλα αυτά τα απολύτως "ευλογημένα" κατακτητικά και υποδουλωτικά… το Ισραήλ)... θέλει είσθαι (ευλογία) εν μέσω της γης...

(Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΥΧΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΝΕΑΣ ΓΙΑΧΒΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ)

25 ...διότι ο Κύριος των δυνάμεων "Σαβαώθ" (η πολεμική εκδοχή του Γιαχβέ), θέλει ευλογήσει αυτούς λέγων, Ευλογημένη (με την δική μου λατρεία… δικαιοσύνη… ειρήνη και γενικά με την δική μου επικυριαρχία), η (κατακτημένη) Αίγυπτος ο λαός μου, και η (υπόδουλη) Ασσυρία το έργον των χειρών μου και ο Ισραήλ (ο διοικητικός δεσπότης των εθνικών) η κληρονομία μου». Ησαΐας 19: 1-25.

Φαντασθείτε… αυτό είναι ένα και μοναδικό κεφάλαιο στον Ησαΐα!

Αν ο μέσος αναγνώστης μπορούσε να διαβάσει μ' αυτόν τον τρόπο την Βίβλο, θα καταλάβαινε πως έχει να κάνει, όχι με ένα βιβλίο θεολογίας, αλλά με το σημειωματάριο ενός αρχαίου μοχθηρότατου ιερατείου, που επιβουλεύεται πικρά τα έθνη, και κατάγραψε μανιωδώς όλους τους ενδεχομένους τρόπους της κατάκτησής τους!

Δυστυχώς, αν και βρίσκεται στα σπίτια δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ελάχιστοι γνωρίζουν πως το βιβλίο αυτό, είναι κατάμεστο από τέτοια δηλητηριώδη, δόλια θεολογικά σχέδια πικρής υποδούλωσης των εθνών!

Δεν είναι λοιπόν απορίας άξιο που ο διεθνοποιημένος πλέον Ιουδαιο-γιαχβισμός, δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά, έχει αλώσει την θεολογία μας, την παιδεία, μας την οικονομίας μας, τον πολιτισμό και την ψυχή μας συθέμελα.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΗ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΩYΣΗ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΑΝΑΑΝ:

«καὶ ἔδωκεν ὑμῖν γῆν, ἐφ᾿ ἣν οὐκ ἐκοπιάσατε ἐπ᾿ αὐτῆς, καὶ πόλεις, ἃς οὐκ ᾠκοδομήκατε, καὶ κατῳκίσθητε ἐν αὐταῖς· καὶ ἀμπελῶνας καὶ ἐλαιῶνας, οὓς οὐκ ἐφυτεύσατε ὑμεῖς, ἔδεσθε.»
ΙτΝ. 24,13

[Και έδωκεν ο Κυριος εις σας την χώραν, δια την οποίαν δεν εκοπιάσατε, και πόλεις τας οποίας δεν εκτίσατε σεις και εγκατεστάθητε εις αυτάς. Σας έδωσεν αμπελώνας και ελαιώνας τους οποίους δεν εφυτεύσατε σεις, αλλά των οποίων απολαμβάνετε τους καρπούς].

ΔΕΣ


«Αγία Γραφή»: Το μεγαλύτερο παραμύθι τού κόσμου - Η Βίβλος τού μίσους, τής κτηνωδίας και τής πλαστογραφίας

Ιωσήφ: Ένας ολέθριος σωτήρας
-----------------------------
[1] «Ούτω λέγει Κύριος, Λάβε το ποτήριον τούτο του (Ο΄ άκρατου) οίνου εκ της χειρός μου (τι είδους "οίνος" είναι αυτός... αποφασίστε εσείς) και πότισον εξ αυτού πάντα τα έθνη, προς τα οποία εγώ σε αποστέλλω, και θέλουσι πίει και ταραχθεί και παραφρονήσει... και έλαβον το ποτήριον εκ χειρός Κυρίου και επότισα πάντα τα έθνη... και τους βασιλείς και τους μεγιστάνας δια να καταστήσω αυτούς ερήμωσιν, θάμβος, συριγμόν και κατάραν... και πάντα τα βασίλεια της οικουμένης τα επί προσώπου της γης... πίετε και μεθύσατε και εμέσατε και πέσετε και μη σηκωθείτε.» Μασ. Ιερεμίας ΚΕ΄15-27 (Ο΄ Ιερεμίας ΛΒ΄13-) Απ' τα αποτελέσματα... παραφρονούν, εξεμούν και σβήνουν μέσα σε ερήμωση και θάμβος που πέφτουν και δεν ξανασηκώνονται, συμπεραίνουμε εκ του ασφαλούς, ότι πρόκειται για κάτι πολύ δραστικότερο από απλό ανόθευτο (άκρατο) οίνο!

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α'

Τα έθνη στην σωτηριακή παγίδα των Προφητών της Βίβλου!

Τελικά είναι πού λίγοι αυτοί που αντιλαμβάνονται, ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι τίποτε περισσότρο απο... διεθνοποιημένος Ιουδαϊσμός! Κι όμως μας το έχουν πει ξεκάθαρα:
«ο Θεός επεσκέφθη τα έθνη ώστε να λάβει εξ αυτών λαόν διά το όνομα αυτού» Πράξεις Αποστόλων 15.14

Κι αυτό… προς εκπλήρωση της δωρεάς των εθνών (σε πακέτο δώρου) προς τον Αβραάμ: «Ζήτησον παρ’ εμού και θέλω σοι δώσει τα έθνη κληρονομίαν σου και ιδιοκτησία σου τα πέρατα της γης» Ψαλμοί 2.8.

Η ερώτηση βεβαία είναι… τι θα κάνουν σ΄ όλα αυτά τα έθνη; Και πάλι η απάντησή τους είναι ξεκάθαρη: «Λαοί θα δουλεύουν για σένα και έθνη θα σε προσκυνούν. Καταραμένος οποίος σε καταριέται και ευλογημένος οποίος σε ευλογεί» Γένεσις 27.24-29.

Μάλιστα έχουν προδιαγράψει και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:
«Και θέλω δώσει παιδάρια (για) άρχοντας αυτών, (των εθνών) και νήπια θέλουσιν εξουσιάζει επ' αυτών» Ησαΐας 3.4. Τι έχετε να πείτε τώρα για τα "μωρά" που μας κυβερνάμε εδω και δεκαετίες; Πιστεύετε ότι ο πολίτικος νανισμός που τόσο μας κατατρέχει είναι συμπτωματικός; Σε μένα… γιατί σφηνώθηκε η σκέψη, ότι όλο αυτό το γλοιώδες πολιτικό σαλιάρισμα είναι οπωσδήποτε δική τους επιτυχία;!

Ας το κάνουμε όμως λίγο σαφέστερο. Πως θα γίνουν δηλαδή όλα αυτά στην πράξη:
«Πάσας τας κακάς νόσους της Αιγύπτου θέλει βάλει (ο Κύριος) επί πάντας τους μισούντας σε. Και θέλεις εξολοθρεύσει πάντα τα έθνη» Δευτερονόμιο Ζ΄ 15.
«Ο Κύριος θέλει κάμει πληγάς... πληγάς μεγάλας και απαύστους (Ο΄ πληγάς μεγάλας και θαυμαστάς και νόσους πονηράς και πιστάς...) και νόσους κακάς και απαύστους και θέλει επιφέρει πάσας τας οδύνας… τας οποίας ετρόμαξας» Δευτερονόμιο ΚΗ΄ 59,60. Αν ποτέ χιαστήκατε τον ορισμό της τρομοκρατίας... έχετε χάσει που δεν διαβάσατε το ΚΗ κεφάλαιο του Δευτερονομίου, όπου απαριθμούνται εκατοντάδες πληγές και κατάρες που μπορούν να εξελιχτούν σε θαυμάσιο υλικό υποταγής των ανθρώπων, και κατ΄ επέκταση των εθνών!

Ας γίνουμε έτι σαφέστεροι, για το πώς θα "πληγωθούν" τα έθνη!
«Ούτω λέγει Κύριος, Λάβε το ποτήριον τούτο του (Ο΄ άκρατου) οίνου εκ της χειρός μου (τι είδους "οίνος" είναι αυτός... αποφασίστε εσείς) και πότισον εξ αυτού πάντα τα έθνη, προς τα οποία εγώ σε αποστέλλω, και θέλουσι πίει και ταραχθεί και παραφρονήσει... και έλαβον το ποτήριον εκ χειρός Κυρίου, και επότισα πάντα τα έθνη... και τους βασιλείς και τους μεγιστάνας δια να καταστήσω αυτούς ερήμωσιν, θάμβος, συριγμόν και κατάραν... και πάντα τα βασίλεια της οικουμένης τα επί προσώπου της γης... πίετε και μεθύσατε και εμέσατε και πέσετε και μη σηκωθείτε.» Μασ. Ιερεμίας ΚΕ΄15-27 (Ο΄ Ιερεμίας ΛΒ΄13-) Ξεκάθαρα πράγματα, σκοπός τους η κοινωνική μολυσματική "διατροφή" των λαών! Απο δε τα αποτελέσματα... που παραφρονούν, εξεμούν και σβήνουν μέσα σε ερήμωση και θάμβος... που πέφτουν και δεν ξανασηκώνονται, συμπεραίνουμε εκ του ασφαλούς, ότι πρόκειται για κάτι πολύ δραστικότερο, από απλό ανόθευτο (άκρατο) οίνο!

Αποτέλεσμα της υλικο-εγκεφαλικής "δηλητηρίασης" των εθνών;
Οι ζαλισμένη οπαδοί της βιβλικής πίστης, ουτε που θα υποψιαστούν ποτέ τις πραγματικές προθέσεις των εμπνευστών της αλλοπρόσαλλης πίστης τους.. μια και ποτέ δεν πρόκειται να διαβάσουν κριτικά την Χαλδαιο-εβραϊκή Βίβλο! Ο "θεός" της Βίβλου (δηλαδή το μυστικό και υψηλόβαθμο ιερατείο του) για αιώνες, ανεμπόδιστο θα παραμένει η προσωποποίηση του επεκτατισμού, του εισοδισμού και της επικυριαρχίας, επί των ανυποψίαστων λαών, κι από πάνω… θα δέχεται και απίστευτες τιμές σωτήρων!

Οι καταγεγραμμένες συνταγές τους, για το πόσο εύκολα μπορεί αυτό να πραγματοποιηθεί, είναι ανατριχιαστικά σαφείς: «εγώ μετατόπισα τα σύνορα των κρατών, λεηλάτησα τους θησαυρούς τους και καθαίρεσα τους ισχυρούς που κάθονται στα ύψη. Το χέρι μου βρήκε τα πλούτη των λαών σαν σε (αφύλακτη) φωλιά πουλιών, και όπως κάποιος μαζεύει αβγά αφημένα, έτσι κι εγώ μάζεψα (τα πλούτη) όλης της γης και κάνεις δεν κίνησε εναντίον μου ούτε "φτερούγα, ούτε "ράμφος, κι ούτε (κανείς) άνοιξε το στόμα του να ψιθυρίσει κάτι (εναντίον μου)» Ησαΐας 10.14. Σιγήν ιχθύος οι παθόντες! Μουγγά πρόβατα και άλαλα οι πιστοί! Άλλωστε... πρόβατα και ψάρια μας θέλει η καλή μας η θρησκεία και μας το έχει πει κατάμουτρα!

Βέβαια, ενω εμείς βελάζουμε χαρούμενοι για το κατάντημά μας, κάποιοι στήνουν πραγματικές αλλά και για τις οικονομικές πυρκαγιές... και προσέξτε τι όμορφα και ξεκάθαρα το ομολογούν: «Θα μετατρέψω την ευδαιμονία τους σε φτώχια κάτω απ' την φαινομενική τους δόξα, και η δόξα μου θα γίνει καύση και θα ανάψει φωτιά που θ' απλωθεί σαν πυρκαγιά. Τότε το φως και ο άγιος του Ισραήλ, θα γίνει φλόγα που θα ανάψει τα αγκάθια και τα τριβόλια τους, και σε μια μέρα θα τα κατακάψει. Θα κατακάψει ολότελα το όμορφο δάσος, τους κήπους και τα καρποφόρα δένδρα (τους), και θα νομίζει κάνεις πως βλέπει ετοιμοθάνατο. Τα δέντρα που θ' απομείνουν στο δάσος (τους), εύκολα θα μπορεί ακόμα και μικρό παιδί να γράψει τον αριθμό τους». Ησαΐας 10.17-19. Άντε και σ΄ ανώτερα! Μα υπάρχουν και χειρότερα; Βεβαίως, δεν θα τελειώσουμε, αν δεν σας αποτελειώσουμε!

«Εκείνη την ημέρα (αργά ή γρήγορα δηλαδή), ο κόπος της "Αιγύπτου" (βλέπε της κάθε "Αιγύπτου") και το εμπόριο της "Αιθιοπίας" (δηλαδή της κάθε "Αιθιοπίας") και των "Σαβαίων", (δηλαδή... των εθνών), θα περάσουν σε σένα (Ισραήλ) και δικά σου θα είναι. (Όλοι δε αυτοί) ξοπίσω σου θα ακολουθούν με (πνευματικές) αλυσίδες και θα σε προσκυνούν ομολογώντας, μόνο με σένα είναι ο θεός... θα ντροπιαστούν και θα ταπεινωθούν». Ησαΐας 45.14-15. Για φαντάσου λοιπόν... γνώριζαν ότι το ουσιαστικό παιγνίδι της εξουσίας... θα παιχτεί σε θεολογική βάση! Κι εμείς που νομίζαμε ότι η θρησκεία είναι ότι καλύτερο μας έχει συμβεί ποτέ… λες να κάναμε λάθος… λες;!

Και συνεχίζει: «θα σε δώσω (Ισραήλ) φως στα έθνη, για να είσαι σωτηρία έως έσχατου της γης... (προσέξτε βέβαια... το είδος της "σωτηρίας") Βασιλείς θα σηκώνονται μόλις σε βλέπουν και ηγεμόνες θα σε προσκυνούνε (γιατί άραγε;) ένεκα του θεού σου... όταν έλθει ο καιρός, θα ικανοποιήσω την επιθυμία σου και θα σε καταστήσω εγγυητή της διαθήκης μου προς τους ανθρώπους». Ησαΐας 49.6-8.
Να λοιπόν, που όλα πάντοτε έχουν την ιδία συγκεκριμένη κατάληξη. Την λατρεία των σωτήρων! Και τι σωτήρων! Φώς, θεός, σωτήρες... τι χαρά! Ανέλπιστη τύχη μας κατατρέχει... θα έχουμε λέει και εγγυητή της Διαθήκης του Θεού... ε, αυτό αξίζει ένα χορταστικό προσκύνημα; Άντε βρε σκύψτε... σπάστε μέση... κι άμα σηκωθείτε ποτέ τα λέμε!

Όλα εξελίσσονται δυστυχώς, ακριβώς όπως τα θέλησαν και τα (προ)φύτεψαν οι οραματιστές της βιβλικής επικυριαρχίας! Διαβάστε αργά και στοχαστικά όσα μας συμβαίνουν, σχεδιασμένα πριν από αιώνες: «Τα έθνη και οι λαοί, τους γιους σου (Ισραήλ) θα κουβαλούν στην αγκαλιά τους και πάνω στους ώμους τους, θα κουβαλούν τις θυγατέρες σου. Οι βασιλιάδες (των εθνών) θα γίνουν παιδοτρόφοι σου και οι πριγκίπισσές τους υπηρέτριές σου. Θα πέσουν να σε προσκυνήσουν (Ισραήλ) με το πρόσωπο στη γη και θα γλύφουν το χώμα των ποδιών σου». Ησαΐας 49.22-23. Ε, τώρα όταν λέμε γλύψε χώμα, μη φανταστείτε και κανένα μπούκωμα... ένα απλό γλείψιμο είναι... λίγο ιερό χώμα απ΄ τα πανίερα μοσχομυριστά ποδάρια των σωτήρων μας... δεν νομίζω ότι αυτό… συγκεκριμένα έβλαψε ποτέ κανέναν!

Δυστυχώς όμως το "γλύψε χώμα και κουβάλα με", δεν φαίνεται να είναι και το τέλος της απίστευτης... ευτυχίας μας. Το πράγμα πάει δυστυχώς πολύ μακρύτερα! Η οριστική ισοπέδωση των εθνών, φαίνεται να είναι ο τελικός τρελός σκοπός των προφητών!
«Εξολόθρευσα έθνη και ερήμωσα τας οδούς αυτών, ώστε να μην υπάρχει διαβαίνων. Οι πόλεις αυτών ηφανίσθησαν... εγείρομαι προς λεηλασίαν, διότι απόφαση μου είναι να συναθροίσω τα έθνη, να συναθροίσω τα βασίλεια και να εκχέω έπ’ αυτά την αγανάκτηση μου, όλην την έξαψη της οργής μου. Διότι τότε θέλω αποκαταστήσει εις τους λαούς γλώσσαν καθαράν (γιατί;) δια να επικαλώνται πάντες το όνομα του (δικού μας θεού!) του Κυρίου (του Γιαχβέ-Ιησού) και να δουλεύσωσιν αυτόν (τα έθνη) υπό έναν (τον δικό μας) ζυγόν». Σοφονίας 3.6-10.

Οι τρόποι φρικτοί, με μαζικές εξοντώσεις λαών και περιβαλλοντικές καταστροφές!
«Και ο τρίτος άγγελος εξέχεε την φιάλη αυτού εις τους ποταμούς (!) και εις τας πηγάς (!) των υδάτων και έγεινεν αίμα… και αίμα έδωκας εις αυτούς να πίωσι» Αποκάλυψη ΙΣ΄4-5
Σε άλλο σημείο της τόσο πετυχημένης αυτής τρομώδους εβραϊκής μελλοντολογίας, διαβάζουμε πόσα πράγματα είναι προαποφασισμένα απ’ την θέση του κατόχου των "πηγών", των οποιονδήποτε "υδάτων": «Ούτοι οι δυο μάρτυρες (οι δυο... όχι πια "άγγελοι", αλλά μάρτυρες και συνεπώς άνθρωποι, ή ομάδες ανθρώπων) έχουσιν εξουσίαν επί των υδάτων, να μεταβάλλωσιν αυτά εις αίμα και να πατάξωσι την γην με πάσαν πληγήν οσάκις εάν θελήσωσι»!!! Αποκάλυψη ΙΑ΄3-6. Μήπως συμπτωματικά, σας θυμίζει κάτι απ΄ την οικονομική αποστράγγιση-εξαθλίωση που ζούμε σήμερα;

Επιτέλους, θαυμάστε την ευφυέστερη κοινωνικο-ανατρεπτική θεολογία:
«Θα ξεσηκώσω τους Αιγύπτιους τον έναν ενάντια στον άλλον. Θα πολεμήσουν αδελφός τον αδελφό και φίλος εναντίον φίλου (το βιβλικό διαίρει και βασίλευε σε πλήρη ανάπτυξη!) Θα χάσουν τα λογικά τους και θα ανατρέψω όλα τους τα σχέδια. Οι άρχοντες τους είναι ανόητοι οι σοφοί τους είναι συμβούλιο ανοήτων. Ο καθένας τους λέει στον άλλον "εγώ είμαι απόγονος σοφών, εγώ είμαι απόγονος αρχαίων" (αυτό κι αν ταιριάζει "γάντι" στους Έλληνες! Και συνεχίζουν με μια ενδιαφέρουσα πρόκληση που δείχνει πόσο βαθειά γνωρίζουν την λήψη της αντιπαλογνωσίας μας) Αν είναι όμως σοφοί, ας αποκαλύψουν τι έχει αποφασίσει για την "Αίγυπτο" ο Κύριος (O΄ Σαβαώθ)[1]. Οι άρχοντες (τους) απομωράνθηκαν, ζουν με αυταπάτες... ο Κύριος τους πότισε με πνεύμα ζάλης, και έκαναν να παραπατάει η "Αίγυπτος" σε ότι καταπιάνεται, όπως παραπατάει ο μεθυσμένος πάνω στα ξεράσματά του».
«Όλοι πια θα είναι ανίκανοι στην "Αίγυπτο" για οποιοδήποτε έργο, είτε ανήκουν στα ψηλά είτε στα χαμηλά της κοινωνίας στρώματα. Θα έρθει καιρός που οι "Αιγύπτιοι" θα γίνουν δειλοί σαν τις γυναίκες, θα φοβούνται και θα τρέμουν όταν ο Κύριος (ο θεός της Βίβλου) κινήσει απειλητικά το χέρι του εναντίον τους».
«Των Ιουδαίων η χώρα, θα γενεί των "Αιγυπτίων" το φόβητρο, και θα τους πιάνει τρόμος όταν τους την θυμίζουν. Την ημέρα εκείνη, πέντε πόλεις (;) στην Αίγυπτο θα μιλάνε την εβραϊκή γλώσσα και (οι "Αιγύπτιοι") θα ορκίζονται στον Κύριο (τον θεό των Εβραίων!). Την ημέρα εκείνη, θα υπάρχει στην "Αίγυπτο" θυσιαστήριο στον Κύριο (τον Γιαχβέ!) και ιερή στήλη αφιερωμένη σ΄ εκείνον».
«Όταν οι "Aγύπτιοι" θα καταπιέζονται και θα ζητούν απ’ τον Κύριο να τους βοηθήσει, αυτός (δεν θα τους χαλάσει το χατίρι, αλλά...) θα τους στέλνει έναν "σωτήρα" (!) που θα τους υπερασπιστεί και θα τους "σώσει". (Αυτή βέβαια η "σωτηρία" θα έχει και ανταλλάγματα!) Τότε θα τον τιμήσουν προσφέροντας μόνο σ' αυτόν πρόσφορες, θα κάνουν τάματα σ΄ αυτόν και θα τα εκπληρώνουν. (Προσέξτε όμως, πως ακριβώς θα γίνει αυτό!). Ο Κύριος (πρώτα) θα επιφέρει πλήγματα σοβαρά για να εισακούσουν τον Κύριο, και (μετά) αυτός θα τους θεραπεύσει» !!!(Β.Β.) Ησαΐας ΙΘ΄
Το τελευταίο αυτό εκπληκτικό εδάφιο αποδίδουν οι Ο΄: «πατάξει Κύριος τους Αιγύπτιους πληγή μεγάλη και ιάσεται αυτούς»! Οι δε Μασ: «Θέλει κτυπήσει Κύριος την Αίγυπτο, ΘΕΛΕΙ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ αυτήν (!) και θέλει παρακαλεσθή υπ’ αυτών (των "Αιγυπτίων") και θέλει ιατρεύσει αυτούς» Ησαΐας ΙΘ΄22.

Παρακαλώ... απαντήστε: Έχετε δει καλύτερη συνταγή διείσδυσης (εισοδισμού) στα κέντρα αποφάσεων; Η οδυνοποιο-ιαματική σχολή θαυμάτων του Αβραάμ, εδώ, σε εκτεταμένη πλέον κοινωνική κλίμακα! Οι σταλμένοι "σωτήρες", σε πλήρη ανατρεπτική δράση! Οι ιεροκάπηλοι θεραπευτές, σε αξεπέραστες επιδόσεις!

Θα ήταν βέβαια μεγάλη παράληψη, αν δεν αναφέρουμε και κάτι για το κρυφό νόημα των "πέντε πόλεων", που θα μιλάνε την εβραϊκή γλώσσα! Αλήθεια, γιατί πέντε και όχι λιγότερες ή περισσότερες; Προσέξτε την απάντηση που δείχνει ταυτόχρονα και τον μηχανισμό της εξουθένωσης μέχρι "γυναικοποίησης", των αντιπάλων εδώ "Αιγυπτιων": «Τας δε πέντε πόλεις... ούτω εκάλεσεν (διότι) πέντε είναι και οι του ανθρώπου αισθήσεις, όραση, όσφρηση, γεύση, αφή, τε και ακοή» Θεοδώρητος ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΗΣΑΪΑΝ 6.359 Στόχος τους λοιπόν οι πέντε αισθήσεις μας! Μην απορείτε λοιπόν, που καταντήσαμε σαν τα ανεγκέφαλα αισθησιακά ζώα ... προϋπάρχει σχέδιο!

Τελικά θα μας φουντάρουν σαν τα άχρηστα καυσόξυλα στη φωτιά... η στην καλύτερη περίπτωση. θα μας ποτίζουν ότι γουστάρουν σαν τα άλλογα ζώα!
«Την ημέρα της κρίσης, εκείνος (ο Φαραώ) θα προπορεύεται του λαού του και θα τον παρασύρει μέσα στη φωτιά, όπως οδηγούν τα ζωντανά σε στέρνα για να πιουν. Η στέρνα στην οποίαν θα φτάσουν θα είναι φοβερή». Το ιερό Κοράνιο XOΥΝΤ 99

Μα το είπαν είδη... «καλό κουράγιο»!!!
Όπως βλέπετε και σχέδιο προϋπήρχε, και μέθοδος λειτουργικότατη!
Κάποιοι λοιπόν, από πολύ παλιά έχουν παίξει άσχημο παιχνίδι εις βάρος της άδολης φιλοθεΐας μας, και με το πρόσχημα του "σωτήρα", μας έχουν κάνει δούλους των υποσχέσεών τους, και η αποχαύνωση μας χτύπησε κόκκινο! Πρώτα με τα γελοία παραμυθάκια του τύπου Αδάμ και Εύας, μας έστεισαν στον τοιχο, και μετα μας έστειλαν ένα "σωτήρα" να καθαρίσει τους ουρανούς, από το προπατορικό αμάρτημα, απειλώντας μας ταυτόχρονα με κόλαση αιώνια, αν δεν τους ακούσουμε ή με τρισευλογημένους παραδείσους εβραϊκής φαντασίας, αν τους ακολουθήσουμε πειθήνια!
Και ενώ εμείς παίζαμε τις κούκλες (με τον Αδάμ και την Εύα... τον κατακλυσμό του Νώε... την Βαβέλ, τα Σόδομα και Γόμορρα… και τόσα άλλα βιβλικά, διασκεδαστικά…και άκρως αποχαυνωτικά…) αυτοί έστηναν ολόκληρη οικονομική αυτοκρατορία, για να αλυσοδέσουν όλους τους τρόπους αντίστασης μας στη σφαγή!
Φταίνε μόνο αυτοί… δε νομίζω! Περισσότερο πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι εμείς, που σαν χαϊβανο-πρόβατα τους ακλουθήσαμε! Τώρα βέβαια το σφαγείο είναι εδώ, κοντά μας, κι άντε να δούμε πως θα γλυτώσουμε με τόση προβατίλα που φύτεψαν στα ναρκωμένα μυαλά μας!
-----------------------------
[1] Σαβαώθ, είναι ο θυμώδης και οργίλος Γιαχβέ: «εθυμώθη οργή Κύριος Σαβαώθ» Ο΄ Ησαΐας Ε΄25. «Σαβαώθ: εξελληνισμός του εβραϊκού Τσεβαώθ. Σημαίνει κυρίως τις στρατιωτικές δυνάμεις καθώς και τις επίγειες δυνάμεις και δη του Ισραήλ» Βλ. «Σαβαώθ» εγκυκλ. Ελευθερουδάκη. Δηλαδή Σαβαώθ είναι η στρατιωτικο-επιθετική μορφή του Ιουδαϊκού θεού!

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β'

Ο προφητικός διαμελισμός των εθνών
Ένα ανεπανάληπτο μεθοδολογικό όραμα!


Όλα αυτά επαναλαμβάνω θα μας ήταν τελείως αδιάφορα, κουραστικά και ανούσια, αν δεν αφορούσαν τον από πολλές απόψεις μοναδικό Αβραάμ! Τον άνθρωπο εκείνον, που απ’ τα βάθη της εβραϊκής ιστορίας, έχει καταφέρει να αναμειγνύεται στην ζωή μας, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο!
Μπορεί να μη φαίνεται, ή να έχουμε συνηθίσει, όμως ένα είναι απολύτως σίγουρο, τον άνθρωπο αυτόν τον κουβαλάμε στις ιστορικές μας πλάτες, περισσότερο και προσεκτικότερα απ’ οποιονδήποτε άλλον! Γι’ αυτό, ας επιστρέψουμε με κουράγιο και υπομονή στην αναζήτηση πρόσθετων στοιχείων, για την διεκδικητικότερη αυτή μορφή της ανθρώπινης ιστορίας.
Ο Αβραάμ λοιπόν μπορεί να έγινε «πλούσιος σφόδρα» πληγώνοντας και θεραπεύοντας πλούσιους βασιλιάδες της περιοχής, τα θεϊκά όμως ελέη και τα ατέλειωτα αγαθά του, ήταν αναγκασμένος να τα σέρνει στις ερημιές, μέσα σε σκηνές και αθλιότοπους.
Ο Αβραάμ χρειαζόταν επειγόντως πατρίδα, άνεση χώρου και βοσκοτόπια.
Ο ξένος όμως αυτός τόπος, ήταν γεμάτος απ’ αυτούς τους τρισκατάρατους Σοδομο-Χαναναίους! Αυτοί οι θεομίσητοι Χαναναίοι, αν και δεν είχαν για δικό τους κανένα τέτοιο παντοδύναμο "θεό", και ήταν αμαρτωλοί, γλεντζέδες και άσπλαχνοι, από γενιές τώρα είχαν δυστυχώς τα καλύτερα μέρη δικά τους. Όταν ο Αβραάμ κατέβηκε στην Χαναάν διαπίστωσε ότι: «οι Χαναναίοι κατώκουν τότε (ήδη) την γη ταύτην» Γέν.ΙΒ΄6
Για τους Χαναναίους, ο Αβραάμ δεν ήταν παρά ένας «περάτης». Δηλαδή ένας περαστικός ή «εβραίος», όπως τον αποκαλούσαν. Ήταν δηλαδή ένας προσωρινός κάτοικος, ένας φιλοξενούμενος διαβατάρης από την γη τους. Ο Αβραάμ όμως, που ήθελε οπωσδήποτε τη γη και το βιός τους, ανέθεσε το καυτό του αυτό πρόβλημα στον προσωπικό του θεό, που μετά χαράς, σαν ο από μηχανής θεός (τζίνι της ανατολής), με ευνοϊκούς όρους και εντυπωσιακούς τρόπους, έλυσε και το προσωπικό αυτό προβλήματα του προφήτη του!
Αναρωτιέστε ακόμα ποιός μπορεί να ήταν αυτός ο "θεός" που έλεγε στον Αβραάμ κάθε φορά μόνο αυτά που ήθελε ν’ ακούσει; Μα ποιος άλλος απ’ την φωνή των καυτών του πόθων! Ο Αβραάμ ήταν αδύνατον να δεχθεί, ότι αυτός ο μέγας μάγος απ’ την Χαλδαία, κάτοχος τόσων δυνάμεων και γόνος σπουδαίων προγόνων, τριγυρνάει στις καυτές ερημιές μεσ’ το λιοπύρι με τις ανεμόδαρτες και καψαλισμένες από τον ήλιο σκηνές του, χωρίς νερά και βοσκοτόπια για τα ζώα του ενώ... οι "κακοί" αυτοί και ανόητοι Χαναναίοι, έχουν τα καλύτερα βοσκοτόπια δικά τους, τις δροσερές πηγές και τις καλύτερες γωνίες της Χαναάν με παραδεισένιους αγρούς, κήπους, σπίτια, και πολιτείες!
Λοιπόν, σου μιλάει... ο οικογενειακός σου "θεός" ή δεν σου μιλάει!

Ο θεαματικός αυτός μάγος λοιπόν, σκηνοθέτησε και με θεατρική μαεστρία εκτέλεσε για τους απογόνους του μια εκστασιακή τελετή, με την οποία έδωσε κυριολεκτικά μαγική λύση στην μεγάλη αυτή ιδιοκτησιακή εκκρεμότητα της περιοχής. Σε ένα μοναδικό θεατρικό απόγευμα, με μια λαλίστατη σκηνική εξεικόνιση, διανθισμένη με φοβική έκσταση και άφθονα μαγικά δρώμενα, ανάγκασε όχι μόνο τα θεϊκά συμβόλαια να πέσουν κατ΄ ευθείαν από τον ουρανό, αλλά και να αφήσει πίσω του μια απαράμιλλη συνταγή πραγμάτωσης των μεγαλοϊδεατισμών του!
Διαβάζουμε αργά με δέος:
«Μετά δε τα πράγματα ταύτα εγενήθη ρήμα Κυρίου προς τον Αβραάμ... Εγώ είμαι ο Κύριος ο εξάγων σε εκ της Ουρ των Χαλδαίων δια να σοι δώσω την γη ταύτην εις κληρονομίαν. (Αυτά του είπε ο θεός). Ο δε Αβραάμ είπε (προσέξτε την ερώτηση!) Κύριε πόθεν γνωρίζω ότι θέλω κληρονομήσει αυτήν; (Β.Β. Κύριε, πως θα ξέρω ότι θα είναι δική μου;) Και είπεν ο Κύριος, (ότι ακολουθεί είναι η απάντηση!) Λάβε δάμαλι τριών ετών, και αίγα τριών ετών, και κριό τριών ετών, και τρυγόνα και περιστέρα. Και έλαβε πάντα ταύτα, και διέσχισε αυτά εις το μέσον και έθεσε έκαστο τμήμα απέναντι του ομοίου.(!) Κατέβησαν δε όρνεα επί τα πτώματα τα διχοτομημένα (Ο΄) και συνεκάθισεν αυτοίς ο Αβραάμ. Περί δε την δύσην του ηλίου έκστασις επέπεσεν επί τον Αβραάμ και φόβος σκοτεινός μέγας επέπιπτε έπ’ αυτόν... Όταν δε ο ήλιος έδυσεν (ο Αβραάμ με) λαμπάδες πυρός διήλθον ανά μέσον των διχοτομημάτων (πτωμάτων) Την ημέρα δε (νύχτα!) εκείνη, διαθήκη έκαμε ο Κύριος προς τον Αβραάμ λέγων, Εις το σπέρμα σου έδωσα την γην ταύτην. Από του ποταμού της Αιγύπτου (Νείλου) έως του ποταμού του μεγάλου του ποταμού Ευφράτου, τους Κεναίους, τους Κενεζαίους, τους Κεδμωναίους, τους Χαιτταίους, τους Φερεζαίους, τους Ραφαΐν, τους Αμορραίους, τους Χαναναίους, τους Ευαίους, τους Γεργεσαίους και τους Ιεβουσαίους.» Ο΄Γέν.ΙΕ΄ 7- 20

Ο προφήτης Αβραάμ, διχοτόμησε προφητικά τα έθνη-ζώα και κατόπιν "συνεκάθισε" ανάμεσα στα φυσικούς διαμελιστές τους δηλαδή τα "όρνια"! «κατέβησαν δε όρνεα επί τα διχοτομημένα σώματα... και συνεκάθισεν αυτοίς Αβραάμ» Ο΄ Γέν.ΙΕ΄11

Σκεφτείτε για λίγο τον άνθρωπο αυτόν παρακαθήμενο με τα σαρκοβόρα όρνια πλάι στα διαμελισμένα πτώματα! Ο άνθρωπος αυτός κάθε άλλο παρά αστειεύεται. Κυριευμένος από εκστατική μανία, καθισμένος ανάμεσα στα αρπακτικά... φαίνεται αυτός να είναι ο αρπακτικότερος όλων! Ήρθε στην Χαναάν κυνηγημένος από παντού, και σκοπεύει "ευλογώντας" να εκδιώξει κυριολεκτικά διαμελίζοντας παντοιοτρόπως τους πάντες!
Η μαγική αυτή τελετή, που πιο μαύρη και ζοφερή δεν θα μπορούσε να την κάνει κανένας, απαντά σε συγκεκριμένη ερώτηση: πως θα κληρονομήσω εγώ και οι απόγονοί μου αυτή τη γη;! Τι λέει όμως τελικά η τελετουργική αλλά και παραστατικότατη αυτή απάντηση;
Η αρχαιο-μαγική αυτή ιεροτελεστία, που δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς ούτε ασχολήθηκε ούτε νοιάστηκε να ερμήνευσε, είναι κατά βάσην εξαιρετικά απλή! Ο Αβραάμ με την συγκεκριμένη τελετουργική παραστατική μαγεία του, αναθεματίζει (ειμαρμενοποιεί αρνητικά, καταροποιεί) φυλές, λαούς και έθνη, αφαιρώντας τους εικονικά ότι πολυτιμότερο έχουν, την "γη" και την κληρονομιά τους. Ο μεγάλος πρωτοπατριάρχης, άφησε στους απόγονους του, μια μοναδική συνταγή κατάκτησης της επιθυμητής γης.
Τα διχοτομημένα απ’ αυτόν ζώα, που ολοφάνερα προσφέρονται βορά στα σαρκοβόρα όρνεα, ανάμεσα στα οποία συνεκάθισε, είναι οι λαοί και τα έθνη, ενάντια στα οποία στρέφει το μαγικό αυτό ανάθεμα. Οι διαμελιστικές δυνάμεις ενάντιων τους, θα ενισχύονται από τους φυσικούς τους εχθρούς, (δηλαδή τα "όρνια") με τους οποίους σιωπηρά πρέπει να συνεργούν. Οι καυτές δάδες με τις οποίες περνά τελετουργικά ανά-μεσα στα διχοτομημένα υπολείμματα τους, είναι οι συνεχείς "καυτηριασμοί" που θα αποκλείουν κάθε δυνατότητα επανένωσης των εθνικών υπολειμμάτων και θα μονιμοποιούν τον συμβολικά εδώ δοσμένο διαμελισμό τους!
Απ’ τα βάθη της ιστορίας, η θεατρικο-μαγική αυτή συνταγή της καταστροφής των λαών μας κοιτά σαρκαστικά! Το διαιρεί και βασίλευε γεννήθηκε πολύ νωρίτερα απ’ ότι νομίζαμε. Η «γη» λοιπόν ήταν το λι-γότερο, η εξουσία πάνω στα έθνη ήταν το βασικό ζητούμενο.
Διαμέλιζε, δώσε βορά στους φυσικούς εχθρούς και κάψε κάθε δυνατότητα επανένωσης των υπολειμμάτων τους! Αυτή φαίνεται πως είναι η διαχρονική συνταγή του Αβραάμ, για την συντριβή των εθνών, για την κατάληψη της αλλότριας (συμβολικής και ενίοτε πραγματικής) γης.
"Κανείς" εκκλησιαστικός δεν τόλμησε να σχολιάσει το παραμικρό για την κατάμαυρη αυτή μαγική εικόνα, με τον παρακαθήμενο στο γεύμα των ορνέων Αβραάμ! Ο Θεοδώρητος κάτι προσπάθησε φευγαλέα να ψελλίσει, για το συμβολικό αυτό απόγεμα λέγοντας: «τα δε τετράποδα διαμέλισε, επειδή την (επερχόμενη) εν Αιγύπτω κακουχία (των απογόνων του) εσήμαινε» Θεοδώρητος (ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΝΕΣΙΝ ΞΣΤ΄) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΚΤΑΤΕΥΧΟ 63.14
Μα αν ήταν έτσι, η ερμηνεία αυτή, όχι μόνο δεν άπαντα στην πολύ συγκεκριμένη ερώτηση του Αβραάμ, αλλά στην εξεικονιστική αυτή παράσταση ο ίδιος ο Αβραάμ θα φαινόταν ως ο άμεσος διαμελιστής του λαού του! Οι δε δάδες με τις οποίες διέρχεται ο ίδιος ανά μέσων των υπολειμμάτων, δεν μπορούν να αποκτήσουν κανένα νόημα!

Ο Αβραάμ είχε λοιπόν έναν μοναδικό τρόπο να χαρίζει στον εαυτό του προνομία. Σε μια έκρηξη προφητικής μελαγχολίας, αυτός ο απόλυτος ακτήμον, αυτοανακηρύσσεται διαχρονικός ιδιοκτήτης της περιούσιας όλων των εθνών της περιοχής!!! Αυτός ο μεγαλοευφυής κατασχέτης, σε ένα μοναδικό μαγικό απόγεμα, σε μια έξαρση προφητικής υστερίας, κατεβάζοντας τον θεό στο επίπεδο των αναγκών του, ανακηρύσσει ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο μελλοντική του ιδιοκτησία! Το μέλλον ολόκληρης της γης, με θεϊκές διαδικασίες μεταβιβάζεται στον προφήτη μαγο-καταροποιό Αβραάμ!!!
Κανένας λαός δεν εγνώριζε το παραμικρό. Κανείς δεν πληροφορήθη-κε την από τον Αβραάμ τον μάγο ειμαρμενοποίηση του λαού του! Όμως απ’ το συγκεκριμένο "θεατρικό" απόγευμα και μετά, κυριολεκτικά ως δια μαγείας, οι ρόλοι άλλαξαν!
Η υπόσχεση είναι κατηγορηματική και σαφής: «τω σπέρματί σου δώσω την γην ταύτην» Γέν.ΙΒ΄7 «τω σπέρματί σου έως αιώνος» Γέν.ΙΓ΄15. Η "γη" όλων των προαναφερθέντων λαών, είναι πια με θεϊκά συμβόλαια "γραμμένη" στον Αβραάμ και στο "σπέρμα" του!
Φαίνεται παράξενο, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Αβραάμ την συγκεκριμένη αυτή μοναδική για την ιστορία της ανθρωπότητας νύχτα, έγραψε κυριολεκτικά όλη την ανθρωπότητα... στο σπέρμα του ...!!!
Στα μάτια του Αβραάμ, οι πέριξ λαοί είναι πλέον παρείσακτοι και προσωρινά φιλοξενούμενοι στην δική του πια θεόδοτη γη!!!

Οποίος, νομίζει ότι στην ενδιαφέρουσα πράγματι αυτή ερμηνεία υπερβάλουμε, και χάριν εντυπώσεων παραποιούμε την λαλίστατη αυτή εικόνα, τότε διαβάστε προσεκτικά την με κάθε λεπτομέρεια προσχεδιασμένη συντριβή των εθνών, που λίγο αργότερα ο κύριος αποδέκτης της μαγικής αυτής τελετής (το εβραϊκό ιερατείο) αναλαμβάνει δραστικά να πραγματοποιήσει:
«Ούτω λέγει Κύριος, Λάβε το ποτήριον τούτο του (Ο΄ άκρατου) οίνου εκ της χειρός μου (τι είδους "οίνος" είναι αυτός... αποφασίστε εσείς) και πότισον εξ αυτού πάντα τα έθνη, προς τα οποία εγώ σε αποστέλλω και θέλουσι πίει και ταραχθεί και παραφρονήσει... και έλαβον το ποτήριον εκ χειρός Κυρίου και επότισα πάντα τα έθνη... και τους βασιλείς και τους μεγιστάνας δια να καταστήσω αυτούς ερήμωσιν, θάμβος, συριγμόν και κατάραν... τον Φαραώ και τους δούλους αυτού και άπαντα τον λαόν αυτού (Ο΄) και πάντας τους βασιλείς των αλλοφύλων, (Φιλισταίων), Ασκάλωνα, Γάζα, Ακκαρών, Αζώτου, Εδώμ, Μωάβ, Αμών, Τύρου, και πάντας τους βασιλείς της Σιδώνος και τους βασιλείς των νήσων των πέραν της Θαλάσσης (Αιγαίου) Δαιδάν και Θαιμάν και πάντας του βασιλείς της Αραβίας και των λαών των κατοικούντων εν τη ερήμω και τους βασιλείς της Ζιμβρί, Ελάμ και πάντες τους βασιλείς των Μήδων και πάντες τους βασιλείς του βορρά τους μακράν και τους εγγύς ένα μετά του άλλου και πάντα τα βασίλεια της οικουμένης τα επί προσώπου της γης... πίετε και μεθύσατε και εμέσατε και πέσετε και μη σηκωθείτε.» Μασ. Ιερεμίας ΚΕ΄15-27 (Ο΄ Ιερεμίας ΛΒ΄13-)
Αυτό που μόλις διαβάσατε, δεν είναι ένα προφητικό παραλήρημα άνευ σημασίας. Είναι ο επόμενος προωθημένος ιερατικός σχεδιασμός, για την εκπλήρωση της αβραμικής κατασχετήριας δέσμευσης: «τω σπέρματί σου δώσω την γην ταύτην».
Ένα είναι σίγουρο. Κανένας αξιοπρεπής "θεός" σε οποιαδήποτε μεριά της γης και σε καμμιά γωνιά της ιστορίας δεν χαρίζει ξένη γη. Η Βίβλος είναι ολοφάνερα γεμάτη από συνταγές κατασχετικής μαγείας, και φορτωμένη από συνεπέστατες ιερατικές ενέργειες, στην ιδια ακριβώς κατεύθυνση των παρανοϊκών διεκδικήσεων της αβραμικής τους κληρονομιάς!
Αν νομίζετε ότι τα εδάφια αυτά, είναι μια εξαίρεση στα βιβλικά κείμενα, κάνετε τεράστιο λάθος. Υπάρχει ατελείωτη ποικιλία από τέτοιες και χειρότερες συνταγές καταμαγγάνευσης των λαών της γης, και είναι διάσπαρτες σχεδόν σε όλα τα βιβλία και τις παράξενες ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης. Το αβραμικό κατασχετήριο όραμα που δεσπόζει εντυπωσιακά στα πρώτα κιόλας κεφαλαία της, διατρέχει σαν κατακόκκινο ματωμένο νήμα, ολόκληρη την προφητική αλυσίδα από και προς τον Αβραάμ!
Η Παλαιά Διαθήκη από την άποψη αυτή, δεν είναι παρά ο τσελεμεντές του εξανδραποδισμού και της παρανοϊκότερης καταστροφής των λαών, που εμείς με την εγκληματική αγαθότητα μας, για ελάχιστα, ανε-ξακρίβωτης αξίας ανταλλάγματα... πρόθημα αγιοποιήσαμε!!!

Αν λοιπόν δεχθούμε ότι όλα αυτά αληθεύουν απολύτως, τότε κάτι πολύ σοβαρό έγινε ακριβώς εκείνη την νύχτα, όταν ο Αβραάμ ρώτησε τον εγκεφαλικό θεό του: πόθεν γνωρίζω ότι θέλω κληρονομήσει την γη;
Ο άνθρωπος αυτός, που διωγμένος από παντού έφτασε στο πυκνοκατοικημένο αυτό σταυροδρόμι δύσης και ανατολής, (ανάμεσα σε έντεκα τουλάχιστο διακριτές σ’ αυτόν εθνότητες), δεν είχε την δύναμη να αποσπάσει με τους συνήθεις τρόπους, ούτε ένα μικρό τμήμα γης. Ο ίδιος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το κατασκηνωμένος στην Χαναάν: «πλησίον των δρυών Μαμβρή» Γέν.ΙΒ΄18. Μεσ’ την προφητική του όμως μελαγχολική μεγαλομανία, έκανε κάτι τρομακτικό... έθεσε τις βάσεις για αιώνιο διεκδικητικό και δόλιο κατασχετικό πόλεμο.
Με τους καλά θεολογιμένους πόθους του, κατάφερε να δεσμεύσει τις εξελίξεις! Αυτός ο ειμαρμενοποιός μάγος, κληροδοτεί στους συνεχιστές του, μαζί με τις ασυνήθιστες δυνατότητές του και την εντολή κατάσχεσης της γης των εθνών! Στο "σπέρμα" του θα ακουμπήσει την απαράγραπτη υποχρέωση για αιώνια επιβουλή κατά των οργανωμένων εθνών!
Μετά απ’ αυτόν τον μαγικό διαμελισμό των εθνών, το ανθρώπινο μέλλον δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο! Από την άποψη αυτή, ο άνθρωπος αυτός, είναι όχι μόνο η απαρχή των προφητών, αλλά και ο χειρότερος εμπρηστής του μέλλοντος... ο καταστροφικότερος προφήτης όλων των εποχών!
Ο Αβραάμ σε μια στιγμή προφητικής έκρηξης, δέσμευσε και προκαθόρισε το βασικότερο ανθρώπινο περιουσιακό στοιχείο... το μέλλον!
Αν όλα αυτά δεν τελούσαν υπό την προστατευτική καλύπτρα της πανίσχυρης θρησκείας, με μια μάτια και ο τελευταίος σκεπτόμενος άνθρωπος, θα τοποθετούσε τη συμπεριφορά του Αβραάμ, στα πλέον ενδιαφέροντα άκρα της στερητικής παθολογίας. Με τον θεό παραμάσκαλα όμως, ο Αβραάμ μπορεί να λέει μεγαλοστομίες στο όριο του θεολογικού μεγαλείου και της παράνοιας, χωρίς κανείς να ενδιαφέρετε για την πιθανότητα της στεγνής θεοκαπηλίας!
Η εποχή λοιπόν της ιστορικής αθωότητας, έλιξε εκείνη την μαγική νύχτα. Η εποχή της φυσικής αντιπαλότητας μεταξύ των εθνών ξεπεράσθηκε. Στην ιστορία της ανατολικής μεσόγειου, εμφανίσθηκαν δυναμικά οι διαχρονικοί καταροποιοί και οι αναίτιοι κατ’ επάγγελμα διαμελιστές εθνών! Η σοβαρή ανάμιξή τους στην διεθνή και πλανητική ιστορία, ήταν απλά θέμα χρόνου!
Πράγματι στο διάβα του χρόνου μετά από κατάλληλες αβραμικές "ευλογίες", οι ανυποψίαστοι λαοί επρόκειτο να καταλήξουν νεροκουβαλητές και ξυλοκόποι (Ιησ. Ναυή Θ΄21), τσοπάνηδες, κηπουροί και ανεγκέφαλοι δούλοι των ταλαντούχων αυτών μάγων. Ησαΐας ΞΑ΄5
Φαίνεται λοιπόν ότι στην τέως Χαναάν (Παλαιστίνη), γεννήθηκε ο χειρότερος εφιάλτης της ιστορίας! Η ανίκητη ιδέα της διαχρονικής ευλογητικής κατάρας! Ο ίδιος ο δόλος αυτοπροσώπως, που σαν ψυχοβόρος θεός απ’ την Χαλδαία, κατέφθασε για να κατασπαράξει τους ανυποψίαστους λαούς της γης!
Ο αρχιπατριάρχης του δόλου Αβραάμ, αποφάσισε, δέσμευσε και υποχρέωσε το ιερατείο των απογόνων του, να κατάσχει την "γη" των λαών και να θρέφεται παρασιτικά, παγιδεύοντας, διαμελίζοντας και κατανα-λώνοντας, τους κόπους των άλλων εθνών!
Τα έθνη είναι μακρόβιες διαχρονικές οντότητες, όταν υπονομεύεται το μέλλον των εθνών, υπονομεύεται το μέλλον της ανθρωπότητας! Ο Αβραάμ λοιπόν το μοιραίο αυτό απόγευμα, με την ευφυΐα ενός μαινόμενου ακτήμονα μάγου, είχε το μεγάλο ιστορικό όραμα, τόλμησε να διασπαθίσει ολόκληρο το ανθρώπινο μέλλον!!!

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ'

Η μαγεία του εθνο-διαμελιστή Αβραάμ!
Η ειμαρμενοποιός μαγεία του Αβραάμ

Κάτι που στην παραπάνω προφητική εικόνα δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο, είναι η ομολογημένη έκσταση (Γέν.ΙΕ΄12) κάτω απ’ την οποία συμβαίνουν τα αβραμικά δρώμενα. Η έκσταση και ο μέγας σκοτεινός φόβος που έπεφτε πάνω του, απ’ τον Β. Βέλλα μεταφράζεται: «ο Αβραάμ έπεσε σε βαθύ ύπνο, (!) και τον έπιασε έντονο και φοβερό άγχος»
Τέτοιες θεατρικές προφητικές εκστάσεις ήταν και παραμένουν πολύ συνηθισμένες στους κύκλους των μάγων.
Ο Αβραάμ όπως κάθε τυπικός προφήτης, φαίνεται πως συνήθιζε και ο ίδιος την χρήση ενορατικών φυτών! Τα εκστασιογώνα αυτά φυτά, όφειλε να τα γνωρίζει κάθε συνετός μάγος, αφού ουσιαστικά ήταν τα καθημερινά όπλα του προφητισμού και της μαγείας του.
Ειδικά για τον Αβραάμ, βρίσκουμε γραμμένη την χαρακτηριστικότερη περιγραφή που παραπέμπει σε εκστασιακή θεοκατάληψης. Ο προφήτης με την αλλοιωμένη απ’ τα εκστατικά-προφητικά βότανα συμπεριφορά του, έπειθε και τον τελευταίο απ’ τους θεατές του, ότι μετά την προφητική του έξαρση, ο θεός εγκατέλειπε το σώμα του, στο οποίο είχε προσωρινά κατέβει! Αυτό ακριβώς βρίσκουμε πολύ καθαρά γραμμένο για τον άνθρωπο της βοτανο-μαγείας Αβραάμ: «Αφού δε ετελείωσε λαλών (ο θεός) προς αυτόν, ανέβη ο θεός (!) από του Αβραάμ» Γέν.ΙΖ΄22
Αργότερα, επί Μωυσέως, όταν οι συνομιλίες με τον φυλετικό αυτό θεό έγιναν καθημερινές, οι λόγοι αυτής της θεατρικής έκστασης εξέλειπαν! Ο θεός ερχόταν και έφευγε καθημερινά στην σκηνή του Μαρτυρίου χωρίς να ανεβαίνει ή να κατεβαίνει πια πάνω στους προφήτες του, αλλοιώνοντας καθημερινά την συμπεριφορά τους!

Βέβαια η ανατριχιαστική αυτή εικόνα του προφητικού εθνο-διαμελισμού, (για να επιστρέψουμε στον Αβραάμ) μπορεί να διέφυγε με κάθε ευκολία από την δική μας παθητικότητα. Μπορεί και χιλιάδες ακόμα ιερο-νυσταγμένοι θεολόγοι, διαβάζοντας την Βίβλο, με τα χοντρά παραμορφωτικά γυαλιά της υπόδουλης πίστης τους, να προσπέρασαν κατανυκτικά τον ορνιο-συνάχτη Αβραάμ... είχα όμως την βεβαιότητα, πως η εξαιρετικά αποκαλυπτική αυτή εικόνα, δεν θα άφηνε αδιάφορους τους σοφούς Ραββίνους.
Με ζωηρή την ελπίδα της δικαίωσης στην παραπάνω ερμηνεία, έριξα μια μάτια στους «εβραϊκούς μύθους»... και φυσικά δικαιώθηκα αμέσως! Διαβάζουμε την απόλυτη σχεδόν παραδοχή της ερμηνείας μας: «Άλλοι υποστηρίζουν ότι τα τεμαχισμένα από τον Αβραάμ πτώματα ήταν προάγγελοι αυτοκρατοριών...(άρα εθνών!) Αν ο Αβραάμ δεν είχε (από τότε) τεμαχίσει τα ζώα (ζώα=έθνη!) με το σπαθί του, (εννοεί το "σπαθί" της μαγείας του) αυτές οι αυτοκρατορίες θα ‘χαν γίνει πανίσχυρες, έτσι όμως εξασθένισαν»! Gen. Rab. 437. Mid. Agada Gen. 33 PRE, κεφ. 28. «Εβραϊκοί Μύθοι» σελ. 142,(ε)
Συγχαρητήρια λοιπόν, πράγματι εμείς ήμασταν και παραμένουμε... τα ζώα του προφητικού διαμελισμού!

Αν λοιπόν όλα αυτά αληθεύουν, γεννιέται το εξαιρετικά σημαντικό ερώτημα: Είμαστε ιστορικά αντιμέτωποι μόνο με την φυσική μας ειμαρμένη;
Είχαμε δηλαδή μέχρι σήμερα αντιπάλους μας, μόνο τις φυσικές μας ανεπάρκειες; Την άγνοια, τις στενοκεφαλιές μας, την τεμπελιά μας αν θέλετε, και τις δεισιδαιμονίες μας...; Ή κάποιοι συστηματικά και με κάθε μέσον, διαμέλιζαν και καταροποιούσαν τις επιδόσεις μας, και υπονόμευαν τις εξελίξεις και την ιστορία των λαών μας;
Οι φυσικές δυνάμεις των εθνών, καταναλώνονται στην δύνη και τις τριβές της φυσικής τους ειμαρμένης, ή κάποιοι μεθοδικά συνωμοτούν εις βάρος τους; Αντιμετωπίζουμε μόνο τους φυσικούς μας εχθρούς, ή κάποιοι επαγγελματίες εθνο-σπαράκτες, χωρίς φανερό κίνητρο και εχθρότητα, με την επαγγελματική ψυχρότητα των αόρατων ψιθυριστών εξουσίας, κρυμμένοι πέρα απ’ το ορατό φάσμα των υποψιασμών μας, μεθοδικά σχεδιάζουν διλήμματα, δημιουργούν ανίερες συμμαχίες, αναμοχλεύουν εχθρότητες, αναθερμαίνουν διαιρετικές τάσεις, και κατακαίουν αόρατοι κάθε δυνατότητα επανένωσης, ενισχύοντας ακατάπαυστα τους φυσικούς μας διαμελιστές; Είμαστε αντιμέτωποι μόνο με την φυσική μας ειμαρμένη ή η αβραμικη μαγεία εδώ και αιώνες ανενόχλητη ειμαρμενοποιεί σε βάρος μας;
Επιτέλους, μήπως υπάρχουν κατ’ επάγγελμα διαμελιστές λαών και πολιτισμών;
Είναι το ίδιο βασικό ερώτημα δοσμένο με διαφορετικούς τρόπους. Θεωρώ λοιπόν αυτήν την ερώτηση, σημαντικότερη από οποιαδήποτε άλλη.
Στην πολυδάκρυτο μάχη της νοημοσύνης, νικήσαμε πολλούς εχθρούς! Αυτός όμως ο αόρατος δόλος, φαίνεται πραγματικά ανίκητος! Η τελική έκβαση εξαρτάται απολύτως, απ’ την απάντηση που θα δώσουν άμεσα οι άνθρωποι στη συγκεκριμένη αυτή ερώτηση: Ζούμε ή όχι σε καθεστώς ευλογο-καταροποιού μαγείας; Μήπως δεσμώτες και ελευθερωτές είναι τα ιδια πρόσωπα;
Οι λαοί όπως και οι άνθρωποι, έχουν αμέτρητους κατανοητούς λόγους να μαθαίνουν απ’ τα λάθη τους, αν όμως πίσω απ’ τις αποτυχίες τους υπάρχει κάποια αόρατη μεθοδική παγιδοποιός δύναμη, τα προβλήματα χιλιαπλασιάζονται και η κατάσταση αυτή, μπορεί να τρελάνει και τους πλέον φιλότιμους ανθρώπους, και να καταστήσει ακατανόητα ακόμα και τα πιο απλά δεδομένα της ιστορίας!
Τι συμβαίνει λοιπόν, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μας, έχουμε καταφέρει μόνο άθλους αποτυχίας; Μήπως η ιερότητα, το πλέον κατανοητό εγερτήριο των λαών μας πρόδωσε; Μήπως προδώσαμε εμείς την ιερότητα, παραδίδοντάς την σε ιεροφανείς και αναξίους; Δυστυχώς, ακόμα και οι ερωτήσεις αυτές, ακούγονται απόκοσμες και ξένες, σαν να έρχονται από έναν άλλον αξιοπρεπέστερο και φιλευσεβέστερο κόσμο!
Παραδόξως, σχεδόν σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία, γύρω απ’ το μέγιστο λαϊκό αγαθό την ιερότητα, αντί να βλέπουμε άσβεστη την εξαγνιστική πυρά των ερωτήσεων... βλέπουμε μονίμως γύρω της τον πολιορκητικό χορό των ιερατείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου