Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν ήρθες ποτέ για να με αγαπήσεις αλλά για να με εκπαιδεύσεις

Ο έρωτας είναι αδυναμία.

Ο έρωτας μας κάνει αδύναμους, ευάλωτους, ανεκτικούς, ευκολόπιστους, ευαίσθητους, τρομαγμένους, υπερβολικά καλούς.
Εσύ ήρθες στη ζωή μου και έγινες η αδυναμία μου.
Εκεί που είχα τον έλεγχο των συναισθημάτων μου και της ζωής μου, σε ένα λεπτό, έχασα μες τα μάτια σου την ισορροπία μου για πάντα.
Πρώτη φορά ένιωθα αδύναμη, μπερδεμένη, ανίκανη να πάρω λογικές αποφάσεις που με μαθηματική ακρίβεια θα με γλίτωναν από πολύ πόνο.
Ο έρωτας πονάει. Δεν ξέρω γιατί αλλά πονάει ακόμη και τις στιγμές που είναι όμορφος, που περνάς καλά.
Σε κοίταζα να κοιμάσαι και σκεφτόμουν ότι είσαι το τέλος μου. Με την καλή έννοια. Δεν ήμουν πια εγώ, ο εαυτός μου και όλοι οι άλλοι.
Πλέον, ήμουν εγώ, εσύ και όλοι οι άλλοι. Ή μάλλον πρώτα εσύ, εγώ και όλοι οι άλλοι. Για σένα θα έκανα σχεδόν τα πάντα. Και κάθε φορά που με πλήγωνες, ένιωθα την καρδιά μου να σκίζεται στα δύο. Ακόμα και μια λέξη σου, μια πρότασή σου, μπορούσε να με διαλύσει. Τα έπαιρνα όλα πολύ κατάκαρδα. Όλα στην υπερβολή. Η χαρά, το κλάμα, η ηδονή, η επιθυμία, τα νεύρα, οι φόβοι, οι αμφιβολίες… Κι όταν έλειπες, μου έλειπες υπερβολικά.
“Και τώρα θεέ μου, μπορώ να κάνω διάλειμμα;” φώναζα κάποτε κοιτάζοντας τον ουρανό, ελπίζοντας ότι κάποιος ακούει, όπως κάθε απεγνωσμένος. “Kαι τώρα μπορώ να σταματήσω να νιώθω για λίγο; Μπορώ να μην τον σκέφτομαι; Μπορώ να μην επηρεάζομαι τόσο από τα λόγια του; Μπορώ;” Καμία απάντηση, ποτέ.

Μόνο μια φωνή μέσα μου, μου έλεγε, “ο έρωτας σε κρατάει ζωντανή, ο πόνος σε ωριμάζει, σε δυναμώνει, σου μαθαίνει ποια είσαι και τι θες. Η αδυναμία σου μια μέρα θα γίνει το πιο δυνατό σου σημείο. Γιατί θα μάθεις να αγαπάς. Και πρώτα θα μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Απόλυτα. Χωρίς να πονάς. Κι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα”.

Ίσως να ήσουν ένα μάθημα. Ίσως δεν ήρθες ποτέ για να με αγαπήσεις αλλά για να με εκπαιδεύσεις. Για να μου δείξεις πως είναι να σε απορρίπτουν, να σε συγκρίνουν, να σε αγνοούν, να σε διώχνουν, να σε εκμεταλλεύονται, να σε μισούν, να σε βρίζουν.

Είσαι η ζωντανή απόδειξη πώς οι άνθρωποι μπορούν να αντιστέκονται στον έρωτα και να καταφέρνουν να μην έχουν καμία αδυναμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου