Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Μείνε αυθεντικός, σε έναν κόσμο που υποκρίνεται

Σε έναν κόσμο που οι περισσότεροι υποκρίνονται, εσύ μείνε αυθεντικός και πιστός στις αξίες σου, στις αρχές σου. Όποιος παραμείνει κοντά σου, θα σε θέλει πραγματικά.

Σε έναν κόσμο που βασιλεύει η αδιαφορία και ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του, εσύ να κρατήσεις την ανθρωπιά σου και την ευαισθησία σου.

Σε έναν κόσμο που όλοι έγιναν σοβαροί, άκαμπτοι, αχόρταγοι, προβλέψιμοι και κρύβουν τα συναισθήματά τους, εσύ να παραμένεις παιδί. Να χαίρεσαι με το παραμικρό, να γελάς, να ενθουσιάζεσαι, να κλαις, να πιστεύεις και να είσαι απρόβλεπτος. Να παθιάζεσαι και να ονειρεύεσαι σαν παιδί.

Σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει σεβασμός και η ευγένεια είναι είδος προς εξαφάνιση, πες “ευχαριστώ”, δώσε τη θέση σου, μίλα όμορφα στους υπαλλήλους σου, στον σερβιτόρο, βοήθα έναν ηλικιωμένο, καλημέρισε τον γείτονα, χαμήλωσε τη μουσική σου, μάζεψε ένα σκουπίδι από το δρόμο, από την παραλία. Παραχώρησε προτεραιότητα στο δρόμο, μάθε στα παιδιά σου τρόπους, ζήτα συγγνώμη· γίνε εσύ το παράδειγμα.

Σε μια κοινωνία που προσπαθεί να σου επιβάλλει το φόβο, την αποξένωση, την μιζέρια και την καταστροφολογία, εσύ να γίνεις το χαμόγελο, η ελπίδα, ο λόγος που κάποιοι θα χαμογελάσουν ξανά. Σβήσε τον αρνητισμό με την θετικότητα.

Στον κόσμο του γρήγορου σεξ, των γρήγορων ρυθμών και της επιφάνειας, εσύ να ψάχνεις τα μάτια, την ουσία, και να απολαμβάνεις τη διαδρομή.

Σε έναν κόσμο που οι περισσότεροι ψάχνουν την επιβεβαίωση, μέσω φίλων, μέσω συντρόφων, μέσω υλικών αγαθών, εσύ να επιβεβαιώνεις τον εαυτό σου μόνος σου, να τον αγαπάς, να μην αναλώνεσαι και να μην τον περιφέρεις σαν στολισμένο ζώο σε “τσίρκα”, προς τέρψη των άλλων.

Και όταν όλοι σου λένε, ότι δεν υπάρχει αγάπη, ότι δεν υπάρχει αλήθεια, ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι, ότι δεν υπάρχει ελπίδα· να είσαι ΕΣΥ η αγάπη, η ενσυναίσθηση, ο φάρος που λάμπει στο σκοτάδι, η βοήθεια, και να μην διαψεύσεις ποτέ τον εαυτό σου.

Στην κοινωνία του φαίνεσθαι, μείνε ο εαυτός σου.
Στον κόσμο της επίδειξης, γίνε η απλότητα.
Στο “θέατρο της ζωής”, γίνε η αυθεντικότητα.
Στον κόσμο της υπόσχεσης, γίνε η απόδειξη.
Στην μάχη της καθημερινότητας, η ήρεμη δύναμη.
Στην αναζήτηση της ηδονής, ψάξε τον έρωτα.
Για την επίτευξη της αλλαγής, γίνε το παράδειγμα.
Σε έναν κόσμο “ίδιο”, εσύ κάνε την διαφορά.
Οι μεγαλύτερες επαναστάσεις και οι δυνατότερες αλλαγές, ξεκίνησαν από μέσα μας!

Μην περιμένεις λοιπόν τους άλλους, για να κινητοποιηθείς κι εσύ.

Κάνε ΕΣΥ την αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου