Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Οι ψεύτικοι καλοί ανθρώποι

Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Είναι στη φύση του ανθρώπου να περιβάλλεται από ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να μοιραστεί αναμνήσεις και εμπειρίες. Ωστόσο, δεν θα είναι όλοι οι άνθρωποι που θα συναντήσεις καλοί και αυθεντικοί. Θα υπάρχουν πάντα ψεύτικοι άνθρωποι γύρω σου.

Είναι πιο γλυκοί μόνο όταν θέλουν κάτι από σένα. Συμπεριφέρονται σαν οι πιο φιλικοί άνθρωποι στη γη, αλλά όταν θέλεις πραγματικά να σε βοηθήσουν και να σε συναισθανθούν, σε αγνοούν σαν να μην υπήρξες ποτέ.

Η υποκρισία εκτοξεύει τις πράξεις τους. Είναι μόνο καλοί σε συγκεκριμένους ανθρώπους – που μπορούν να κάνουν ωφέλιμα πράγματα για αυτούς.

Αποζητούν συνεχώς την προσοχή από τους άλλους. Δε θέλουν να βρίσκονται στην άκρη και θέλουν να φαίνονται ως πρωταγωνιστές αλλά το κάνουν με άσχημο τρόπο!

Αν υποπτεύεστε ότι κάποιος είναι ψεύτικα καλός, απλώς παρατηρήστε πώς μιλάει για άλλους ανθρώπους και το είδος των αστείων με τα οποία γελούν. Κριτικάρουν πάντα τους άλλους για να φανούν καλύτεροι! Θέλουν επιβεβαίωση και κόσμο που θα τους «ανεβάζει» συνεχώς. Αυτά σας λένε πολλά για την πραγματική προσωπικότητα κάποιου.

Μπορεί να είναι τα πιο εγωιστικά άτομα που θα συναντήσετε ποτέ, αν και δεν το κάνουν να γίνεται πολύ εμφανές.

Οι ψεύτικοι άνθρωποι αποζητούν την προσοχή συνεχώς και δεν χρειάζεται να είσαι το άτομο που θα τους την δώσει. Δεν πρέπει να αλληλεπιδράς μαζί τους, διότι με αυτό τον τρόπο τους κάνεις να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Η επιβεβαίωση που παίρνουν κάνει τα πράγματα χειρότερα και συνεχίζουν να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο.

Μην αφήνεις την συμπεριφορά τους να σε επηρεάζει. Ανεξάρτητα από το πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι η συμπεριφορά των ψεύτικων ανθρώπων, προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Μην αφήνεις τις πράξεις τους να σε επηρεάσουν και να βγάλουν τον κακό σου εαυτό.

Δεν μπορείς να καταπολεμήσεις τους ψεύτικους ανθρώπους με το να γίνεις και εσύ επίσης ψεύτικος. Μην παρασυρθείς από την άσχημη συμπεριφορά τους και πέσεις και εσύ στην παγίδα να κουτσομπολεύεις και να κάνεις προσβλητικά σχόλια εις βάρος άλλων ανθρώπων. Με αυτό τον τρόπο, γίνεσαι κι εσύ σαν το άτομο που προσπαθείς να αποφύγεις και δεν θες να έχεις επαφές μαζί του.

Να θυμάσαι ότι δεν έχει να κάνει με εσένα. Οι ενέργειες που κάνουν οι ψεύτικοι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με εσένα, αλλά με εκείνους. Να θυμάσαι πάντα ότι προσπαθούν να αποδείξουν κάτι στους άλλους και ειδικά στον εαυτό τους, αλλά όταν δεν λαμβάνουν την επιβεβαίωση που χρειάζονται από άλλους ανθρώπους, πιθανότατα απομακρύνονται.

Απόφυγε όσο το δυνατόν περισσότερο τις αλληλεπιδράσεις μαζί τους και υπενθύμιζε συνεχώς στον εαυτό σου ότι λένε ψέματα στον εαυτό τους και όχι σε εσένα ή σε άλλα άτομα. Και ενώ είναι απογοητευτικό να ασχολείσαι και να αλληλοεπιδράς με αυτού του είδους τους ανθρώπους, να θυμάσαι ότι είναι αυτοί που πραγματικά υποφέρουν.

Δυστυχώς, ο κόσμος είναι γεμάτος από τέτοιους ανθρώπους. Χρειάζεται μεγάλη εμπειρία και παρατηρητικότητα για να τους εντοπίσεις και να μείνεις μακριά τους οριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου