Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ "ΚΑΤΕΛΥΣΕΝ" ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ

«Ο μεν γαρ Ελληνισμός πανταχού της γης εκταθείς και τας απάντων ανθρώπων ψυχάς κατασχών ούτως ύστερον μετά την τοσαύτην ισχύν και την επίδοσιν υπό της του Χριστού κατελύθη δυνάμεως». Ιωάννης Χρυσόστομος, "Κατά Ελλήνων", 15.

Ο "προστάτης" της Ελληνικής Παιδείας Ιωάννης Χρυσόστομος ή Βρωμόστομος (Λόγος εις τον μακάριον Βαβύλαν και κατά Ελλήνων). Φανταστείτε τι θα έλεγε για τους Έλληνες, αν δεν ήταν και "προστάτης" των Ελλήνων.

ΜΕΡΟΣ Α'

ΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ "ΚΑΤΕΛΥΣΕΝ" ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ 

Ένας αναγνώστης ρωτάει:

"Ένα επιχείρημα των χριστιανών, όταν φτάνει η συζήτηση για την συμβολή τους στην καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού, είναι ότι οι παπάδες αν μη τι άλλο διέσωσαν την ελληνική γλώσσα, κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας. Αναρωτιέμαι κατά πόσο ευσταθεί αυτός ο ισχυρισμός;"

Ο ΘΡΗΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Άρα μη θανόντες τώ δοκείν ζώμεν μόνον,
Έλληνες άνδρες, συμφορά πεπτωκότες
όνειρον εικάζοντες είναι τόν βίον;
ή ζώμεν ημείς, τού βίου τεθνηκότος;

Είμαστε αλήθεια ζωντανοί, ώ Έλληνες,
καθώς μας πήρε τώρα η συμφορά
κι έγινε η ζωή μας εφιάλτης;
Ή μήπως ζούμε εμείς κι έχει η ζωή πεθάνει;

Διέσωσαν πράγματι οι χριστιανοί την ελληνική γλωσσά;

Όταν έχεις μια σκλάβα παλλακίδα, μπορεί να την καταπιέζεις με χίλιους τρόπους, αλλά ποτέ δεν της χαλάς το σώμα και το πρόσωπο. Έτσι και οι παπάδες διέσωσαν την ομορφιά της ελληνικής γλώσσας, για να επιδεικνύονται στα περίτεχνα θρησκευτικά τους άσματα. Το ίδιο έκαναν και με την αρχιτεκτονική, ώστε να μπορούν να στεγάσουν το μεγαλείο τους, χτίζοντας αναρίθμητους ναούς-παλάτια.

Για να θέσουμε όμως το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση, πρέπει πρώτα να απαντήσουμε στις παρακάτω βασικές ερωτήσεις:
  • Από ποιον κίνδυνο ακριβώς την διέσωσαν;
  • Μπορεί να θεωρηθεί κάποιος διασώστης μιας γλώσσας, όταν είναι ο ίδιος που την ώθησε βίαια και βάρβαρα στον ακραίο αφανισμό;
  • Ποιος κατέστρεψε όλες της βιβλιοθήκες των Ελλήνων, αρχής γινομένης από τον απόστολο Παύλο που έκαψε τα βιβλία της Εφέσου (Πραξ. Αποστόλων 19.19) λέγοντας πως ήταν βιβλία μαγείας;
  • Ποιοι ξεκίνησαν τους διωγμούς των κέντρων γλώσσας που ήταν οι βιβλιοθήκες;
  • Ποιοι κατέστρεψαν το μεγαλύτερο παγκοσμίως κέντρο επιστημών και γλωσσικού πλούτου στην Αλεξάνδρα, σκοτώνοντας και την Υπατία;
  • Μήπως όμως… μετά την επικράτησή τους, μετανιωμένοι διέσωσαν πράγματι την ελληνική γλώσσα;
Στην πραγματικότητα η ελληνική γλώσσα, από επιστημονικής και φιλοσοφικής πλευράς, παρέμεινε καθηλωμένη στα ιδία επίπεδα που την βρήκε ο ιουδαιο-χριστιανισμός. Όταν η ελληνική γλώσσα πέφτει στα χεριά των χριστιανών, είναι ήδη ένας γίγαντας πνευματικότητας, ένας πανάρχαιος ιαματικός συλλεκτήρας σοφίας και ευεργετικών υποδείξεων, ικανός να πετύχει την απελευθέρωση της παγκόσμιας νοημοσύνης. Ένα ασύλληπτο εργαλείο αφύπνισης και μεταφοράς απειράριθμων και παντοειδών γνώσεων, που στα χέρια των χριστιανών, υποχρεώθηκε να περιοριστεί στον ταπεινωτικό ρόλο του υμνητή των ιουδαϊκών βιβλικών ιδεών και ηρώων!

Υποχρεωμένη μάλιστα, να απορροφήσει σταδιακά τα αναρίθμητα δηλητηριασμένα θεολογικά λύματα και ψευδο-σωτηριακά ευρήματα του ιουδαιο-χριστιανισμού, μετεβλήθη σταδιακά από αξιοθαύμαστο ιαματικό της ψυχής φάρμακο και κήρυκα απελευθέρωσης, σε αποτελεσματικό εργαλείο θρησκευτικής υποδούλωσης, με πλούσιο δογματικό λεξιλόγιο, και εντυπωσιακούς μηχανισμούς περίτεχνης ρητορικής σαγήνης!

Αν αυτή την "διάσωση" εννοούν… τότε έχουν τεράστιο δίκαιο!

Αυτή η "διάσωση" λοιπόν, δεν μπορεί να αποτελεί καύχημα εκείνου που την εγκλώβισε βίαια στις δικές του σκοπιμότητες, και την καθήλωσε σε διαχρονική μονομερή (δογματική) χρήση, άρα αχρήστευση και σκλαβιά. Πρέπει κάποιος να τους ενημερώσει, πως όταν ένα εργαλείο απελευθέρωσης, μετατρέπεται σε μηχανισμό υποδούλωσης, πάει καιρός πια που "αυτό" δεν ονομάζεται "διάσωση", αλλά κακοποίηση και διαστρέβλωση!

Είναι περίπου αυτονόητο, πως η γλώσσα που δεν έχει την ελευθέρια να επεκταθεί σε όλους τους τομείς της γνώσεων, δεν μπορεί να είναι παραγωγική! Αυτός δε ο "ευνουχισμός", που χυδαία μετονομάστηκε σε "διάσωση", αποδεικνύεται απ’ την μακραίωνη απαγόρευση της επέκτασής της σε νέους επιστημονικούς ορίζοντες. Αν στο ίδιο διάστημα των δεκαεπτά αιώνων, οι επιστήμες (που είναι ο φυσικός χώρος της ελληνικής γλώσσας), είχαν αφεθεί ελεύθερες, η ελληνική γλώσσα θα είχε δεκαπλασιαστεί.
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ιουδαίος αστρονόμος Carl Sagan (Κάρολος Σαγκάν - Καγκάνοβιτς;), (1934 – 1996): «Αν οι Χριστιανοί δεν έκαιγαν την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, οι Έλληνες θα είχαν πάει στον Άρη πριν χίλια χρόνια».)

Αυτή η μακραίωνη καχεξία, μόνο διάσωση δεν μπορεί να ονομαστεί, αλλά σκαιότατο και ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας! Η καθήλωση μια υψιπετούς γλώσσας λοιπόν, δεν μπορεί να θεωρηθεί ευεργέτημα, ούτε διάσωση… αλλά ταπεινωτική καθήλωση και εξευτελιστική υποδούλωση ενός εργαλείου νοημοσύνης, που προορισμός του ήταν η απελευθέρωση της παγκόσμιας ευφυΐας!
Άλλο λοιπόν διάσωση βιτρίνας, (φυλακισμένη δύναμη), και άλλο δυναμική άνθηση και καρποφορία, που σημαίνει ελεύθερη καλλιέργεια και επέκταση σε νέους, άγνωστους πνευματικούς ορίζοντες.

Οι καταστροφείς του ελληνικού πολιτισμού δεν μπορούν να καυχηθούν για την διάσωση του δυναμικότερου εργαλείου έκφρασης του, που λέγεται ελληνική γλώσσα ή ελληνική γραμματεία! Κυρίως ελέω χριστιανισμού, η ελληνική γραμματεία κατακρεουργήθηκε, και μόνο το ένα εκατοστό της έφτασε σε μας. Ξεχνούν οι αναίσχυντοι, τα αναρίθμητα μοναστηριακά παλίμψηστα που μετέτρεψαν τα αριστουργήματα των Ελλήνων (περγαμηνές) σε ξύσματα για να γράψουν πάνω τους τα δακρύβρεχτα Γιαχβικά άσματα τους; Ακόμα κι εγώ έχω έναν τεράστιο τόμο, (κατάλογο χειρογράφων), από το μοναστήρι της Άγιας Αικατερίνης του Σινά, (μου τον έστειλε αναγνώστης μου, μοναχός εκεί!) όπου σε κάθε σχεδόν σελίδα του, σημειώνεται το ανατριχιαστικό έγκλημα, με την στερεότυπη φράση: "αρχαιοελληνικό κείμενο - προσευχή μοναχού ή κείμενο παλαιάς Διαθήκης"!

Αντί λοιπόν με κατεβασμένο κεφάλι, να δεχθούν ότι ιστορικά αποτελούν την αδίστακτη σιδερένια ράβδο που κατασύντριψε σαν ανυπεράσπιστο κεραμικό σκεύος το πλέον περίτεχνο διανοητικό κατασκεύασμα της ανθρώπινης νοημοσύνης, αυτοί ξεδιάντροπα επιχειρούν να φανούν ως οι κατ’ εξοχήν διασώστες του!

Θυμηθείτε άλλωστε πως ακριβώς αυτό που έκαναν, είχε προφητευθή από την σκοτεινή δύναμη που ελλοχεύει στην Παλαιά Διαθήκη: «Ζήτησον παρ' εμού, και θέλω σοι δώσει τα έθνη κληρονομίαν σου, και ιδιοκτησίαν σου τα πέρατα της γής· θέλεις ποιμάνει αυτούς εν ράβδω σιδηρά· ως σκεύος κεραμέως θέλεις συντρίψει αυτούς».Ψαλμοί 2. 8-9 Βλέπε και (Ψαλμοί 22.27 // Ψαλμοί 27.8)

Και το ίδιο ακριβώς επανέλαβε και ο δήθεν φωτισμένος ιδρυτής του χριστιανισμού: «Και εκ του στόματος αυτού εξέρχεται ρομφαία κοπτερά, διά να κτυπά με αυτήν τα έθνη· και αυτός θέλει ποιμάνει αυτούς εν ράβδω σιδηρά». Αποκάλυψη 19:15

«θέλει ποιμάνει αυτούς εν ράβδω σιδηρά, θέλουσι συντριφθή ως σκεύη κεραμέως». Αποκάλυψη 2.27.

Δεν υπάρχουν λοιπόν λόγια για να περιγράφει το μεγαλύτερο έγκλημα από καταβολής κόσμου, που είναι ακριβώς αυτή η συντριβή της ελληνικής γλώσσας και γραμματείας απ’ αυτούς που μέχρι σήμερα επιτρέπουμε να παρουσιάζονται και ως διασώστες της.

Τελικά είναι να θαυμάζει κανείς το θράσος και την ιστορική αλητεία κάποιων. Ε λοιπόν… εγκληματικοί καταστροφείς και κακοποιητές ναι… αλλά με τίποτα διασώστες!

Η συντριβή του ελληνικού κόσμου και... ο θρήνος της απώλειας!


«Τότε ένας πολύ ηλικιωμένος (Αιγύπτιος) ιερέας είπε "Σόλωνα, Σόλωνα εσείς οι Έλληνες είστε αιωνίως παιδιά. Δεν υπάρχει γέρος Έλληνας". Ακούγοντας αυτά (ο Σόλων) ρώτησε Πως; Τι εννοείς μ’ αυτά που είπες; (ο Ιερέας συνέχισε) "Είστε όλοι σας νέοι στην ψυχή"... και η αιτία είναι η εξής... Στη χώρα σας, σαν φοβερή αρρώστια έρχεται κάθε τόσο (μια καταστροφή) και καταστρέφει όλα όσα έχετε αναπτύξει με γράμματα και όλα όσα χρειάζονται οι πόλεις, και αφήνει ζωντανούς μόνο τους αγράμματους και ακαλλιέργητους από σας, ώστε γίνεστε σαν νέοι από την αρχή χωρίς να γνωρίζετε όλα εκείνα που τον παλιό καιρό έγιναν... θυμάστε έναν κατακλυσμό αν και έγιναν πολλοί.
»Δεν ξέρετε επίσης ότι στη δική σας χώρα γεννήθηκε το ομορφότερο και ευγενέστερο ανθρώπινο γένος, απ’ το οποίο κατάγεσαι και συ... Η διάρκεια του πολιτισμού μας (λέει ο Αιγύπτιος ιερέας) όπως λένε τα ιερά μας βιβλία, είναι οκτώ χιλιάδες χρόνια...(!) (όμως) η θεά (Αθηνά) ανέθρεψε και εκπαίδευσε (πρώτα) τον δικό σας και μετά τον δικό μας τόπο, αρχίζοντας από σας χίλια χρόνια πιο πριν...» Πλάτων Τίμαιος 22-23

Αυτός ήταν λοιπόν ο λόγος, που ο Έλληνας αποφάσισε να ξεφύγει οριστικά απ’ τον υποχρεωτικό παλιμπαιδισμό που του επέβαλλαν οι αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές. Αποφάσισε να διάσωση όλη αυτή την ιστορική του κληρονομιά, που σαν γλυκόηχο μεσογειακό τραγούδι αντηχούσε μέσα στις χιλιετίες! Δυστυχώς κι αυτή τη φορά πολύ λίγα πράγματα κατάφερε, αφού όχι μια φυσική αυτή τη φορά καταστροφή, αλλά μια προσχεδιασμένη απίστευτα κακόψυχη βαρβαρότητα, έριξε με επιτυχία το "πάριον βέλος" στην αχίλλειο πτέρνα του Ελληνισμού!

Μέσα στο πνευματικό θησαυροφυλάκιο της αλεξανδρινής βιβλιοθήκης, υπήρχαν πάσης φύσεως γραπτά μνημεία, που φώτιζαν τις απώτατες αχνές μυθολογημένες μνήμες ολόκληρης της μεσογειακής ιστορίας, που όπως λέει ο προαναφερθείς ιερέας της Αιγύπτου, πρέπει να έφταναν πολύ μακριά πίσω στο παρελθόν! Στην βιβλιοθήκη αυτή, πρέπει να υπήρχαν όλα τα γενεαλογικά αρχεία, και οι περιπέτειες των προπατόρων και γεννητόρων της ελληνοκρατούμενης Μεσογείου!

Για κάθε μυθολογημένη Ελληνική ιστορία, υπήρχαν άφθονες τοπικές μικροπαραλλαγές. Οι τοπικές αυτές διαφοροποιήσεις, που θα μας ξεναγούσαν με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στις πιο απίθανες παραλλαγές της ιστορίας μας, αν και καλοφυλαγμένες για εκατονταετίες (270 π.Χ.- 391 μ.Χ,) δεν έφτασαν δυστυχώς ποτέ στα χέρια μας!

Αποτέλεσμα της σφοδρής αυτής σύγκρουσης μας, με την σιδερένια αγάπη του νεο-ιουδαισμού, ήταν η ιστορική μας αφασία, που μας ανάγκασε σαν τραυματισμένους αμνήμονες, να παπαγαλίζουμε τον Αδάμ και την Εύα, τον Νώε και τον Σήμ, τον Αβραάμ και τον Δαβίδ, σαν την δική μας πραγματική παν-μεσογειακή ιστορία!

Θα αναφέρω ένα μικρό παράδειγμα, που δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε προκείμενου με τα λιγοστά στοιχεία που απέμειναν, να ορίσουμε γεγονότα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως π.χ. την ιστορική γέννηση της ολυμπιακής ιδέας.

Όλοι γνωρίζουν ως έναρξη της πρώτης Ολυμπιάδας το έτος 776 π.Χ. στην Ολυμπία. Λίγοι γνωρίζουν όμως, ότι αυτή ήταν η 28η Ολυμπιάδα! Το ιδιαίτερο δε συμβάν που έθεσε την ολυμπιάδα αυτή στην αφετηρία της ολυμπιακής ιδέας, ήταν το γεγονός ότι απλώς από τους αγώνες αυτούς και εντεύθεν, οι Έλληνες κατέγραφαν επιμελώς τα ονόματα των ολυμπιονικών! Αυτό θεωρήθηκε τόσο σημαντικό, ώστε κατά την αρχαιότητα έγινε αφετηρία χρονολογήσεων...!

Η έναρξη λοιπόν της Ολυμπιακής ιδέας, φαίνεται πως ξεκίνησε πολλά χρόνια νωρίτερα στην εποχή του Λυκούργου. Αυτό δε, προκύπτει από έναν χάλκινο εγχάρακτο δίσκο «τον Ιφίτου δίσκον»[1] όπως τον ονομάζει ο Παυσανίας (Ηλιακά 5.20.1) τον οποίο είδε ο ίδιος στην αρχαία Ολυμπία.

Με βάση δε τα βασιλικά ονόματα (Ιφίτου και Λυκούργου) επί του δίσκου, και των υπόλοιπων ιστορικών αναφορών περί ιερής ειρήνης: «ιερής εκεχειρίας» μεταξύ τους, φαίνεται πως ο ολυμπιακός αυτός δίσκος, όριζε με σχετική ακρίβεια την αληθινή εναρκτήρια χρονολογία, μεταθέτοντας την έναρξη των Ιέρων ολυμπιακών αγόνων, στον χώρο της Ολυμπίας κατά 118 χρόνια ενωρίτερα!

Φαίνεται λοιπόν πως η πραγματική εναρκτήρια χρονολογία των ολυμπιακών αγώνων στην Ολυμπία, βρίσκετε αν στην γνωστή μας χρονολογία 776 π.Χ. προσθέσουμε 108 χρόνια, δηλαδή 27 ακόμα ολυμπιάδες, για τις οποίες δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα, αφού δεν ετηρήθησαν γι’ αυτές γραπτά αρχεία, ή λόγω "σωτηριακών" εμπρησμών, δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια μας άλλες γραπτές αναφορές! Μόνο έτσι φτάνουμε στην έναρξη των ιερών αγώνων της ειρήνης, δηλαδή της αρχικής Ολυμπιάδος, στο έτους 884 π.Χ.!!! [2]

Βέβαια όλα αυτά τα πολύ εντυπωσιακά και άκρως ενδιαφέροντα, χρίζουν πράγματι περαιτέρω έρευνας και τεκμηρίωσης! Αλώστε η ολυμπιακή ιστορία, ξεπερνά κατά πολύ ακόμα ενωρίτερα κι απ’ τους χρόνους του Τρωικού πολέμου, αφού ο Πολυδεύκης ένας εκ των Διοσκούρων που συμμετείχε στην Αργοναυτική εκστρατεία, ήταν Ολυμπιονίκης πυγμάχος: «ο πυκτεύων Πολυδεύκης» Παυσανίας «Ηλιακά».(5.8.4)

Το εντυπωσιακότερο μάλιστα όλων είναι, όπως μας πληροφορούν άλλες πήγες, ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες προς τιμήν της «μητέρας των Θεών Γαίας», (ή Ρέας) χάνονται με διάφορες παραλλαγές στα βάθη καμπόσων χιλιετιών! Ο Παυσανίας ξανά στα Ηλιακά του, εξηγεί ότι πολύ πριν απ’ αυτή την ανακήρυξη της Ολυμπίας σε ιερό χώρο αγώνων: «ο τόπος ήταν ήδη ιερός απ’ την εποχή του χρυσού γένους[3]... έλεγαν μάλιστα ότι εδώ πάλεψε ο Δίας με τον ίδιο τον πατέρα του τον Κρόνο για την βασιλεία και τον νίκησε... (αυτή είναι μια άλλη εξαιρετικά εντυπωσιακή εκδοχή διάδοχης Κρόνου και Διός, για την οποία ελάχιστα γνωρίζουμε!) μεταξύ δε των άλλων αναφέρεται ότι και ο Απόλλωνας νίκησε στον δρόμο (αγώνα δρόμου) τον αδελφό του Ερμή και στην πυγμαχία τον Άρη»! Παυσανίας ηλιακα 7.6-10
 
Φαντασθείτε το! Οι "θεοί" των Ελλήνων κατά την εκδοχή αυτή, ήταν θεο-βασιλείς και μάλιστα Ολυμπιονίκες!

Χάνονται λοιπόν οι ιστορίες των Ελλήνων, στους ατέλειωτους χρόνους του μύθου! Κάποτε λοιπόν, πολύ πριν χτίσουμε "Παρθενώνες", και ολόχρυσες βιβλιοθήκες, φαίνεται πως εμείς τα παιδία της Μεσογαίας... ξέραμε να τιμούμε την αξιοσέβαστη «Μάννα Γη» την «Γαία»... με τέτοιους ανεπανάληπτους θεσμούς ειρήνης!

Όλα αυτά όμως και αμέτρητα αλλά παγκόσμιου ενδιαφέροντος ιστοριο-μυθολογικά στοιχεία, που θα μπορούσαν να αναστήσουν το ένδοξο παρελθόν μας, χάθηκαν για πάντα στους βανδαλισμούς κάποιων θερμοκέφαλων "σωτήρων", που χωρίς ίσως να το ξέρουν, έγιναν το διαμελιστικό σπαθί στο χέρι του Αβραάμ, για τον διαμελισμό του έθνους των Ελλήνων, και η πυρπολιτική δάδα για τον ολοσχερή καυτηριασμό κάθε δυνατότητας επανένωσής τους.

Η καταστροφή και ο εμπρησμός της μεγαλύτερης βιβλιοθήκης, ήταν όπως καταλαβαίνετε για την πανανθρώπινη ιστορία ένας ανεπανάληπτος, ένας ανατριχιαστικός αποκεφαλισμός, μνήμης, πολιτισμού και ιστορίας, στο όνομα της θρησκευτικής σκοπιμότητας!

Ο αβραμικός διαμελισμός, γνώριζε ακριβώς που έπρεπε να χτυπήσει!

Γνώριζε ότι την συνείδηση ενιαίας οντότητας ενός έθνους, περισσότερο από οτιδήποτε, την δημιουργεί η συνεκτική δύναμη της ιστορίας.
 
Σήμερα μάλιστα με πολύ επιτυχία, επικαλείται την δική του ιστορική διαδρομή αγκαλιά με τους Έλληνες, για να τους κράτηση αιώνια προσκολλημένους στην δική του καταγεγραμμένη και προσεκτικά ωραιοποιημένη ιστορία! Το τι ακριβώς επιδιώκει, αν και ιστορικά απ’ την απελπιστικά φθίνουσα ελληνικότητα είναι εντελώς ορατό, θα το συζητήσουμε εκτενέστερα στο επόμενο μας βιβλίο!

Μαζί λοιπόν με την βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, χάθηκε η μνήμη ολόκληρης της Μεσογείου. Η αρχαιότερη και η πληρέστερη ιστορία της μαχόμενης νοημοσύνης. Πολύτιμες λεπτομέρειες απ’ την εποχή των "θεών" και των μυθοκρατούμενων κοινωνιών, ως τις ημέρες των τεχνών, της αναλυτικής σκέψης και της ελεύθερης διανόησης, κάηκαν στην πυρά της ευσεβοφανούς βαρβαρότητας!

Ατέλειωτες εικόνες απ’ την γέννηση και την ιστορία των τεχνών και όλων των επιστημών χάθηκαν! Ανεκτίμητες πληροφορίες για την καταγωγή των ιδεών, της γραφής και της προϊστορίας των κοινωνιών, εξαφανίστηκαν! Ανυπολόγιστης άξιας λεπτομέρειες, που θα φώτιζαν τις συμπαθείς προγονικές σιλουέτες στα βάθη των χιλιετηρίδων, και θα διέσωζαν τις πράξεις, τις σκέψεις, ακόμα και αυτά τα ιδια τα ονόματα τους... χάθηκαν για πάντα!

Ατέλειωτες αξιοθαύμαστες θρησκειο-λαογραφικές λεπτομέρειες του εκτεταμένου πρώτο-πελασγικού κόσμου, της προ και της πρωτο-κατακλυσμικής μεσογείου έγιναν σταχτή! Λαλίστατοι μύθοι πολλαπλών κατακλυσμών, Ωγύγου, Δευκαλίωνος, Σαμοθράκης, Ρόδου, Θριάσιου πεδίου και πολλών άλλων.[4] Ιστορίες πρώτο-πολιτισμών όπως της καταποντισμένης Αιγηίδος, της αρχέγονη Αθήνας, της μυθικής Ατλαντίδος, της Κρόνιας και της Μινωικής Αιγύπτου... ΧΑΘΗΚΑΝ οριστικά!

Χάθηκαν τόμοι βιβλίων, για τον χαρούμενο μετα-κατακλυσμικό πολιτισμό των Κυκλάδων! Τα πολυτραγουδισμένα Ολυμπιο-Ορφικά του πρωτο-Θρακικού, πρωτο-Μινωικού, Κρητο-Κυπριακού, καθώς και πρώτο-Ιωνικού, πολιτισμού! Όλα αυτά ΧΑΘΗΚΑΝ από προσώπου γης!!! Χάθηκαν, οι ιστορίες της πρωτο-μεταναστευτικής περιόδου, η αληθινή προϊστορία της μεσογείου. Κάηκαν οι ατέλειωτες παραλλαγές των μύθων, που θα ήταν ικανές να ανασυνθέσουν λεπτομερώς και την πιο ασήμαντη τοπική ιστορία.

Ολόκληρη σχεδόν η γραπτή φαντασμαγορική κοσμογονία των ελληνοκλασικών χρόνων ήταν εκεί, στην χριστιανο-κατεστραμμένη αλεξανδρινή βιβλιοθήκη! Και η πράξη τους αυτή θα έπρεπε να κρίνει οριστικά και την αληθινή όψη της καινοφανούς θρησκείας! Η καταστροφή όμως έχει έναν παντοδύναμο σύμμαχο, την λήθη!

Χάθηκαν λεπτομερέστατα σχέδια, ναών δημόσιων κτιρίων, λουτρών με θερμαινόμενα δάπεδα. Απίστευτοι σχεδιασμοί αγορών, πόλεων,[5] λιμένων, θεάτρων, στοών, ασκληπιείων!

Ολόκληρη η καλοφυλαγμένη σειρά σχεδιασμένων αριστουργημάτων, τεχνολογία, τεχνογνωσία απ’ την εποχή του Αρχιμήδη μέχρι και των Αλεξανδρινών, που έφτασαν να ναυπηγούν γιγάντια πλοία[6] μυθικών διαστάσεων!

Χάθηκε συντριπτικός όγκος ιατρικών ανακαλύψεων! Ατέλειωτοι τόμοι φαρμακο-ιαματικών συνταγών. Πολύτιμες σημειώσεις για σωτήρια φυτά και φάρμακα, δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια της εκλιπαρούσας για ανακούφιση ανθρωπότητας. Ανάμεσα τους, όσο κι’ αν φαίνεται παράξενο και η βασίλισσα των φαρμάκων ασπιρίνη, που έγινε απολύτως και δημοσίως παραδεκτό ότι είναι ιπποκρατική ανακάλυψη! Στα σχόλια του «περί ιτιάς»,[7] ο Γαληνός παραθέτοντας λεπτομέρειες της παρασκευής του γράφει: «φάρμακον εις πολλά χρήσιμον, ουδέν γαρ έστι πολυχρηστότερον» Γαληνός περί κράσεως φαρμάκων - περι ιτεασ 11.892.2

Ο Γαληνός (2ος αι. μ.Χ.) συνέγραψε 500 περίπου εργασίες (!) απ’ τις οποίες διεσώθησαν μόνο 150 εκ’ των οποίων όχι λίγες θεωρούνται νόθες.

Εκεί χάθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ιπποκρατικής ιατρικής. Παράδειγμα της τεράστιας ιαματικής απήχησής της, είναι η «πολυθρύλλητος Ιπποκρατική Εξηκοντάβιβλος», τις θεραπευτικές συνταγές της οποίας σαν λόγους θεού επικαλούντο: «ο Ιπποκράτης Κώος ιατρός, πάππου δε και πατρός ιατρών και αυτών... μαθητής... (μεταξύ άλλων και του) Δημοκρίτου του Αυδηρίτου... αστέρας και φως της βιωφελεστάτης ιατρικής εγένετο... (βιβλία δε) έγραψε πολλά και διάσημος εγένετο... παρ’ Ιπποκράτους δε βίβλοι πολλοί εγράφησαν... ως η πολυθρύλλητος και πολυθαύμαστος (ιπποκρατική) Εξηκοντάβιβλος, η πάσαν ιατρικής επιστήμης τε και σοφίας εμπεριέχουσα... ως θεού φωνάς δε αυτήν κατασπάζονται και ουκ ανθρώπου». Σουΐδας στη λέξη Ιπποκράτης.

Για την ιατρική των Ελλήνων, οι απώλειες υπήρξαν τεράστιες! Χάθηκαν πρωτόφαντες τεχνικές και περιγραφές επεμβάσεων, εργαλείων χειρουργικής, μαιευτικής, ακόμα και τεχνικές ορθοδοντικής!

Εκπληκτικό και απολύτως ενδεικτικό, της ανέλπιστης και πολυδιάστατης απώλειας των αρχαιοελληνικών ιαματικών τεχνών, είναι ένα εύρημα που πιστοποιεί π.χ. την ορθοδοντική πρόοδο του 5ου π.Χ.αι. που βρέθηκε σε κάτω γνάθο σκελετού απ’ τα Άβδηρα! Στην οδοντοστοιχία της γνάθου[8] αυτής, ύπαρχε ακόμα με χρυσό νήμα από τον έναν μέχρι τον άλλον κυνόδοντα, άριστη ορθοδοντική επέμβαση, ακριβώς όπως την συνιστούσε ο Ιπποκράτης: «αν δε διεστραμμένοι είναι οι οδόντες... ζεύξατε τους οδόντας προς αλλήλους με χρυσίον» περι αρθρων 32.5

«Η ακρίβεια της τεχνικής αφήνει έκθαμβους τους σύγχρονους ορθοδοντικούς! Η τεχνική δε των κόμβων υπονοεί βαθύτατες γνώσεις και κατοχή λεπτότατων εργαλείων»! ιστορικη ανασκοπηση της ορθοδοντικης

Τα «περί... παντός» συγγράμματα των Ελλήνων, αφήνουν άφωνους τους σύγχρονους μελετητές, δίνοντας μια μικρή μόνο εικόνα απ’ τους αμύθητους θησαυρούς γνώσεων των Ελλήνων!
 
Για την μικρής μόνο αίσθηση του πράγματος... παραθέτω ελάχιστους ενδεικτικούς τίτλου από βιβλία που άλλα σώθηκαν ολόκληρα, άλλα αποσπασματικά και άλλα γνωρίζουμε μόνο από τίτλους που διεσώθησαν. Βιβλία των παντοειδών ιαματικών γνώσεων και επιστημών που κάηκαν κυριολεκτικά εν την γενέσει τους!
 
ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΩΓΗΣ - ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΗΣ - ΠΕΡΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΔΕΙΣΙ-ΔΑΙΜΟΝΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΤΥΧΗΣ - ΠΕΡΙ ΑΟΡΓΗΣΙΑΣ (πραότητας) ΠΕΡΙ ΑΔΟΛΕΣΧΙΑΣ (φλυαρίας) - ΠΕΡΙ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΟΣΥΝΗΣ - ΠΕΡΙ ΓΟΝΗΣ - ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΙΣ ΤΑ ΕΓΓΟΝΑ ΦΟΛΟΣΤΟΡΓΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΦΥΣΕΩΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΠΕΡΙ ΙΕΡΗΣ ΝΟΣΟΥ- ΠΕΡΙ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩ-ΠΟΥ - ΠΕΡΙ ΑΝΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΠΕΡΙ ΟΣΤΩΝ - ΦΛΕΒΩΝ - ΑΡΤΗΡΙΩΝ - ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΝΕΥΡΩΝ - ΜΗΤΡΑΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑ - ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΜΥΩΝ - ΔΙΑΙΤΗΣ - ΑΝΑΠΝΟΗΣ - ΕΥΕΞΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΜΕΛΑΙΝΗΣ ΧΟΛΗΣ - ΠΕΡΙ ΣΦΥΓΜΩΝ - ΠΕΡΙ ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΣ ΣΦΥΓΜΩΝ - ΠΕΡΙ ΠΥΡΕΤΩΝ - ΠΕΡΙ ΔΥΣΠΝΟΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ - ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΥ ΡΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΑΣΜΩΝ - ΠΕΡΙ ΜΑΡΑΣΜΟΥ - ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΟΓΚΩΝ

ΠΕΡΙ ΣΥΝΘΕΣΕΩΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ - ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΔΟΤΩΝ - ΠΕΡΙ ΟΞΕΩΝ ΝΟΣΗΜΑ-ΤΩΝ - ΠΕΡΙ ΓΟΝΟΡΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΑΝΑΤΟΜΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΟΡΙΩΝ - ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ - ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ - ΠΕΡΙ ΕΠΙΔΕΣΜΩΝ - ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΝ ΝΕΦΡΟΙΣ ΠΑΘΩΝ - ΠΕΡΙ ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ

ΠΕΡΙ ΔΙΑΝΟΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝ ΤΗ ΨΥΧΗ ΠΑΘΩΝ - ΠΕΡΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΤΡΟΠΩΝ - ΠΕΡΙ ΚΑΛΟΥΣ
ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ - ΠΕΡΙ ΔΙΟΠΤΡΑΣ - ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ - ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΟΥ - ΠΕΡΙ ΣΥΝΘΕΣΕΩΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ - ΟΥΡΑΝΟΥ - ΧΡΩΜΑΤΩΝ - ΠΕΡΙ ΖΩΩΝ ΓΕΝΕΣΕΩΣ - ΠΕΡΙ ΦΥΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΕΝΥΠΝΙΩΝ.

ΠΕΡΙ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΓΗΡΑΤΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΠΕΡΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΒΙΟΤΗΤΟΣ - ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΗΣ - ΠΕΡΙ ΚΟΣΜΟΥ - ΠΕΡΙ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ - ΠΕΡΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΑΣΤΕΪ-ΣΜΟΥ - ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΡΚΑΣΜΟΥ - ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ-ΤΩΝ.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε έτσι, γεμίζοντας σελίδες ολόκληρες. Ο κατάλογος αυτός που θυμίζει παρέλαση αρχαιοελληνικού πνευματικού κάλλους, δεν έχει κυριολεκτικά τέλος!
 
Αυτόν τον πολιτισμό, που μοιάζει να είναι σημερινός, κατέστρεψαν οι ορδές της σωτηριομανίας! Έκαψαν τις βιβλιοθήκες, έκλεισαν τις σχολές, τα θέατρα και τα ασκληπιεία, εξόντωσαν γιατρούς και δάσκαλους!

Τα βιβλία αυτού του πολιτισμού κάηκαν, για να ζεστάνουν την γέννηση του σκοτεινότερου τέρατος της ιστορίας, του πολιτισμοκτόνου χριστιανοκρατούμενου Μεσαίωνα! Ο λαμπρότερος πολιτισμός της ανθρώπινης ιστορίας κάηκε με την γελοία δικαιολογία... της μεταθανάτιας σωτηρίας! Κανείς μέχρι σήμερα δε μας εξήγησε ποτέ, γιατί έπρεπε να καταστρέψουμε έναν τέτοιο πολιτισμό, για να κριθούμε άξιοι της πιθανολογημένης αυτής μεταθανάτιας σωτηρίας.

Τότε, και ο τελευταίος καλόγερος μπορούσε να δαιμονολογεί κατά της Ελληνικής παιδείας: «εγω δε την παρ’ Ελλήνων παιδείαν και φληναφίαν (μωρολογία) κακού δαίμονος χαλεπωτάτη (θλιβερή) υπόθεσιν είναι λέγω» Γ. Μοναχός ο Χρονογράφος Κ΄ Περί Θάρρα

Σήμερα παραδόξως, η ιδια αυτή μεταθανάτια σωτηριολογία, η άλλοτε θανάσιμη αντίπαλος των ελληνικών επιστημών, συμβιβάστηκε με την ύπαρξη και λειτουργία τους, με μια σημαντική όμως διαφορά. Οι θρησκευτικοί της εκπρόσωποι, κυβερνούν την παραγωγή της παιδείας, και ορίζουν τον τελικό προορισμό της. Η σημερινή πυκνή κοινωνική σύγχυση, που περιστρέφετε γύρω από ένα ιερό τίποτε, είναι δικό τους έργο!

Εκεί λοιπόν στην αλεξανδρινή βιβλιοθήκη ΧΑΘΗΚΕ άγνωστος αριθμός πολύτιμων φάρμακων, όπως των φαρμακευτικών θησαυρών του Διοσκουρίδη.[9] «Ο δε Διοσκουρίδης, σε πέντε βιβλία την χρησιμότατη ύλη έγραψε, όχι μόνο των βοτάνων, αλλά και των δένδρων και των καρπών των χυλών των οπών και των μετάλλων... και κατά πως σε μένα φαίνεται, αυτός την τελειότερη πάντων πραγματεία περί φάρμακων έγραψε» Γαληνός περι κράσεως φαρμάκων 11.794.7

Με τις συντηρητικότερες των εκτιμήσεων, η αξιοθαύμαστη και αξιαγάπητη λαϊκή παιδεία, το ελληνικό θέατρο καρατομήθηκε! Δεκάδες χιλιάδες καλοφυλαγμένα, μεστά διδαγμάτων θεατρικά έργα,[10] τραγωδίες, κωμωδίες, επική ποίηση,[11] οκτακοσίων τουλάχιστον χρόνων, έγιναν στάχτη και αποκαΐδια.

Ο μέγας διώκτης του πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδος, ο Ι. Χρυσόστομος, αφού ακαταπαύστως σε ολόκληρο το συγγραφικό του έργο δαιμονοποιεί (καταροποιεί) εκατοντάδες φορές με ατέλειωτες σεμνομυθίες τα θέατρα,[12] καταλήγει στο «Κατά θεάτρων» έργο του, να συνιστά με ανείπωτη λατρεία τον αγαπημένο του ήρωα: «αν την εικόνα του πατριάρχου Αβραάμ προ οφθαλμών έχεις και συνεχώς εις αυτόν ατενίζεις... κοιτώντας σε εκείνον τον χαρακτήρα, της αρετής ολόκληρη θα δεχθείς την υγεία και την καθαράν φιλοσοφίαν» εις το μη πλησιαζειν θεατροις και (διοτι) μοιχους ποιει 56.544.71.
Πάνω απ’ όλα λοιπόν... ο Αβραάμ!

Έτσι χτυπήθηκε καίρια και απολύτως αφανιστικά και η συνείδηση της αρχαιότητος ο Επίκουρος: «Ο δε Επίκουρος πάντας υπερβαλλόμενος πλήθη βιβλίων (συνέγραψε), κύλινδροι μεν γαρ προς τριακοσίους. Περί φύσεως (δε) επτά και τριάκοντα» Διογένης Λαέρτιος Επίκουρος 10. 26.7

Τριακόσια "βιβλία" του Επίκουρου έγιναν σκόνη στον άνεμο! Ανάμεσα τους τριάντα επτά (37) βιβλία «περί φύσεως», γραμμένα απ’ το χέρι του τολμηρότερου αιρετικού της ανθρωπότητας!
 
Ο Διογένης Λαέρτιος αμέσως μετά μας διέσωσε 40 τίτλους απ’ το συνολικό έργο του Επίκουρου (που χάθηκε σχεδόν ολόκληρο) και που αποτελούσαν τα απλησίαστα πνευματικά διαμάντια, τα σκληρότερα και πλέον διάφανα διανοήματα της παγκόσμιας αμφισβήτησης... που δυστυχώς ΧΑΘΗΚΑΝ για πάντα[13]!!!

Έτσι χάσαμε και τις συγκλονιστικές γραπτές μαρτυρίες των περιηγητών του κόσμου. Απ’ τις εκστρατείες του μυθικού θεο-στρατηγού Διόνυσου, και του πρώτου στρατηλάτη Ηρακλή στην Ινδία... έως τις γραπτές μαρτυρίες του πολυπληθέστερου επιστημονικού επιτελείου στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
 
Ένας ολόκληρος κόσμος στα πρόθυρα της πολιτισμικής παγκοσμιοποίησης υπό την ηγεσία των Ελλήνων, αφανίστηκε μαζί με τα πολύτιμα αρχεία του!

Οι πνευματικοί θησαυροί επίσης άλλων λαών και πολιτισμών απ’ την Αίγυπτο την Σουμερία έως την Ινδία! Πολύτιμο έργο ζωής αναρίθμητων εργατών του πολιτισμού, δεν έφτασε ποτέ στα χέρια μας!

Έργα απίστευτης αρτιότητας Αστρονόμων, Ιστορικών, Βιογράφων, Ποιητών, Ρητόρων, Μαθηματικών, Αρχιτεκτόνων, Ζωγράφων, Γλυπτών, Πολεοδόμων, Γεφυροποιών, Ναυπηγών[14], και τόσων άλλων πανεπιστημόνων, που ετοίμαζαν την ανθρωπότητα υπό την αιγίδα του φιλοσοφημένου "μετρονόμου" Έλληνα, με τους πλέον φιλοσοφημένους κοινωνικο-πολιτισμικούς όρους, να εισέλθει στην εποχή της βιομηχανικής επανάστασης από τον 4ο ακόμα μ. Χ. αιώνα... κάηκαν σαν καυσόξυλα στο βωμό της ψυχικής πώρωσης που λέγετε σωτηριακή μανία!

Μόνο η καταλογοποίηση των βιβλίων της αλεξανδρινής βιβλιοθήκης, που σημειωτέων έγινε πενήντα μόλις χρόνια από την ίδρυση της, αποτελείτο από 120 τόμους! Το τεράστιο αυτό έργο που δεν διεσώθη (!) γραμμένο από τον χαλκέντερο διευθυντής της Καλλίμαχο, περιείχε λεπτομερή στοιχεία για όλα τα γνωστά έργα της αρχαιότητας: «120 πίνακες των εν πάση παιδεία διαλαμψάντων»! Σουΐδας

Στο μεγαλεπήβολο αυτό έργο, υπήρχαν ακριβέστατα στοιχεία για το λογοτεχνικό είδος, τον συγγραφέα του έργου, τον χρόνο της συγγραφής καθώς και ο αριθμός των στοίχων του! Ο ίδιος ο Καλλίμαχος πολυγραφότατος, άφησε πίσω του οκτακόσια βιβλία! βλ. Σουΐδας «Καλλίμαχος»

Εκεί στην Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη, αποκεφαλίστηκε η πολιτισμένη ανθρωπότητα!

Μπορεί ο Αβραάμ να φαίνεται απόμακρος και αμέτοχος, όλα όμως δείχνουν ότι ο οικουμενικός Προμηθέας Έλληνας... κάηκε στην προμελετημένη αβρααμική πυρά! Μόνο γι’ αυτό το τιτάνιο χτύπημα αφανισμού, έπρεπε να αισθάνονται αιώνια υπόλογος ο αβρααμοθρεμένος χριστιανισμός. Κάποια εγκλήματα καταγγέλλονται με καθυστερήσει πολλών ετών, άλλα με καθυστέρηση αιώνων! Τα στυγερότερα εγκλήματα κατά του πολιτισμού, κοντεύουν να κλείσουν δυο χιλιετίες συγκάλυψης και οι πολιτισμοκτόνοι ηρωές τους, απολαμβάνουν ακόμα το ακαταδίωκτο!

Πολλοί περιγράφουν τον Ελληνικό πολιτισμό, ως ένα των πολιτισμών της αρχαιότητας. Μέγα λάθος και πεισματική θα έλεγα διαστροφή των πανανθρώπινων δεδομένων του πολιτισμού! Ο Ελληνικός πολιτισμός δεν ήταν ένας των πολλών πολιτισμών, ήταν ο σημαντικότερος, και αναντίρρητα ο μοναδικός αυτών των εκρηκτικών διαστάσεων!

Συγκλονιστική είναι η πληροφορία, που θέλει τους φιλόπονους δημιουργούς Έλληνες, του αλεξανδρινού αυτού θησαυρού, απ’ την έγνοια της διατήρησης και την αγάπη της διαφύλαξης των γραπτών θησαυρών της Ιστορίας και της σοφίας, να έχουν κατασκευάσει και δεύτερη βιβλιοθήκη στον χώρο του Σεράπειου, την επονομασθήσα «θυγατρική βιβλιοθήκη» για την φύλαξη (κατά τους εκτιμητές) αντιγράφων της κυρίας βιβλιοθήκης![15] «Εγένετο δε άνω εν τω Σεραπείω και ετέρα βιβλιοθήκη θυγάτηρ αυτής ονομασθείσα» Επιφάνιος περι μετρων και σταθμων 326.32. Ούτε όμως αυτή η «θυγατρική βιβλιοθήκη» ξέφυγε απ’ την πυρά του εξαγνισμού, του χαλδαιικού ισοπεδωτισμού και της υποχρεωτικής σωτηρίας!

Δεν θα ήταν ούτε υπερβολή ούτε ψέμα, αν έγραφα ότι ένα δάκρυ αγανάκτησης κυλάει απ’ τα μάτια και του πιο συγκρατημένου εκτιμητή. Επρόκειτο για την ακρόπολη του πνεύματος, για την εφηβική ψυχή της γνώσης. Ναι αυτό ήταν το μεγαλύτερο και το απεχθέστερο έγκλημα όλων των εποχών. Ο αισχρότερος κανιβαλισμός και η απεχθέστερη μαζικότερη ανθρωποθυσία, που γέννησε το τέρας της μισαλλοδοξίας!

Η καρδιά της αγωνιζόμενης για γνώση ανθρωπότητας ξεριζώθηκε, και με κανιβαλιστική ηδονή πετάχτηκε σαν τρόπαιο στην αφανιστική πυρά! Κάποιοι απαντούν ότι αυτά ήταν έργα των "κακών χριστιανών". Αυτά δυστυχώς, αυτά είναι λόγια χωρίς αντίκρισμα. Θα δεχθούμε το συνηθισμένο αυτό αντεπιχείρημα, μόνο όταν βρεθεί έστω και μια χαρακτηριστική περίπτωση, όπου οι υπόλοιποι, οι "καλοί χριστιανοί" εμπόδισαν τους κακούς αδελφούς τους από τον εμπρησμό και την εξευτελιστική κατεδάφιση της "Ελλάδος"!

Οι συγκεκριμένοι άλλωστε κανίβαλοι του πνεύματος, που πρωτοστάτησαν στο ιστορικό ανοσιούργημα κατά του πολιτισμού, παραμένουν δυστυχώς ακόμα "άγιοι πατέρες" των Ελλήνων, και εμείς οι ίδιοι χωρίς να ξέρουμε το παρελθόν τους, τους τιμούμε αδιαλείπτως! Αυτοί οι Χαλδαιοπαρμένοι θεολόγοι "έσωσαν" λέει την κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού την Ελλάδα! Μα αν είναι έτσι, τότε πραγματικά την "έσωσαν" με τον αφανιστικότερο τρόπο!

Την "έσωσαν" τόσο πολύ, και τόσο συστηματικά... που κατακάηκε και κατεδαφίστηκε σχεδόν απ’ άκρου σ’ άκρου! Αν θυμηθούμε ότι όλες οι ευνομούμενες κοινωνίες παγκοσμίως, στηρίζονται σήμερα σε αρχαιοελληνικό σκελετό (δημοκρατία, ιατρική, παιδεία, θεσμοί, τέχνες, έρευνα, επιστήμες) θα καταλάβουμε πόσο στοίχισε στην παγκόσμια πολιτισμική υποδομή, αυτός ο συθέμελος σωτηριακός εμπρησμός!

Ε, λοιπόν, πόσο θα προτιμούσαμε αλήθεια να γράψει «υπέρ» αντί «κατά Ιουδαίων» ο εξορκιστής βιβλίων Ιωάννης, και να αφήσει ήσυχο τον ναό της μνήμης, των επιστημών και του πνεύματος!

Χωρίς το μοιραίο για τους Έλληνες "κατά εβραίων" του "Ιεοβά-ννη" Χρυσοστόμου, ίσως να έφταναν ανέπαφα στα χέρια μας τα πνευματικά πονήματα των προγονών μας! Οι ανεκτίμητοι, ιαματικοί της αγνοίας θησαυροί ολόκληρης της ανθρωπότητας!

Όμως η παραφροσύνη της σωτηριακής μανίας, δεν μπορούσε να ανεχθεί αντίπαλο! Δυστυχώς... όχι μόνο αυτές οι δυο γιγάντιες βιβλιοθήκες, αλλά είκοσι ακόμα μικρότερες σχολές-βιβλιοθήκες (!!!) κάηκαν τελικά στην Αλεξάνδρεια! Συναπαριθμώντας μάλιστα και εκατοντάδες άλλες μικρές και μεγάλες στην Ιωνία και την μητροπολιτική Ελλάδα, προκύπτει μια τόσο πικρή γεύση αφανιστικής "σωτηρίας", που φέρνει ζάλη αγανάκτησης και στον πιο ψύχραιμο εκτιμητή, και σφίγγει το στομάχι και του πιο αμέτοχου, από αγανάκτηση και απορία...!
 
Οι αγανακτισμένες ερωτήσεις, δεν βρίσκουν απάντηση και ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ θα παραμείνει αιώνιος ιστορικός κατήγορος κατά των μέχρι σήμερα αστιγμάτιστων και "ατιμώρητων" δραστών. Αλήθεια αυτά τα τρομακτικά εγκλήματα κατά του Ελληνικού πολιτισμού ποτέ θα δικαστούν; Αυτή όμως είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία, στην οποία πρέπει με κάθε λεπτομέρεια να επανέλθουμε!
----------------------
[1] Περί του Ολυμπιακού αυτού δίσκου και σημαντικές ακόμα γενέθλιες λεπτομέρειες του ιερού τόπου της Ολυμπίας αναφέρουν: Αριστοτέλης απόσπασμα 8,44.533. Πλούταρχος λυκουργοσ 1.1.9
[2] Την χρονολογία 886 π.Χ. ως αφετηρία των αγώνων αναφέρουν με ακρίβεια σοβαρές εγκυκλοπαίδειες, όπως η Δρανδάκη και του Ηλίου, χωρίς να δίνουν περισσότερα στοιχεία! Αξίζει όμως να ερευνηθεί διεξοδικά και να τεκμηριωθεί αν και φαντάζομε ότι από κάποιον πρέπει να έχει γίνει ήδη!
[3] «Χρυσό ήταν το πρώτο (απ’ τα πέντε) γένη των ανθρώπων στον καιρό του Κρόνου»! Ησίοδος εργα και ημερεσ 109
[4] Όλες οι σύγχρονες απόπειρες χρονολόγησης, δείχνουν ότι γύρω στο 5.500π.Χ. υπήρξε μια έντονη κατακλυσμική περίοδος.
[5] Ο Βιτρούβιος διέσωσε σε πέντε βιβλία του «περί αρχιτεκτονικής» μέρος της αριστουργηματικής αρχιτεκτονικής των Ελλήνων. Το έργο του είναι ύμνος στην ελληνική ευφυΐα! Εκδόσεις Πλέθρον
[6] Τα Πτολεμαϊκά πλοία κατέπληξαν τον αρχαίο κόσμο. Τα ονόμαζαν «Πλωτές πόλεις» με δεκάδες σειρές κουπιά, μετέφεραν χιλιάδες επιβάτες, με κήπους, πύργους, ιχθυοτροφεία και απίστευτη πολυτέλεια.! Στο κατάστρωμα ενός εξ’ αυτών (της Συρακουσίας) υπήρχε εγχάρακτη ολόκληρη η Ιλιάδα! Brentano. «Die byzantinische Volks wirtschaft» 1917 σ.13
[7] Το βασικό συστατικό της ασπιρίνης το Acetyl-salicylic-acid υποδηλώνει σαφώς την καταγωγή της αφού Salix λέγεται Λατινικά η Ιτιά! Κάποιοι λοιπόν πλούτισαν πνευματικά αλλά και υλικά... επειδή είχαν στα χέρια τους πριν από μας τα κείμενα των προγονών μας! Σήμερα σε όλο τον κόσμο η Μπάγερ (Bayer) πουλά 100.000 τόνους ασπιρίνης! Ή υπολογίσατε περί τις 100 ασπιρίνες ετησίως κατ’ άτομο παγκοσμίως!
[8] Κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στο αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών (αρ. ευρετηρίου 12764).
[9]Τα χειρόγραφά του διασημότερου φαρμακοποιού της αρχαιότητας Διοσκουρίδη, με εκατοντάδες φάρμακα, τυπώθηκαν αμέσως μετά την Βίβλο 1499 στο τυπογραφείο του Γουτεμβέργιου. Κανείς δεν ξέρει με ποιο δικαίωμα "φυλάσσουν" χειρόγραφα του στο άγιο Όρος.
[10] Όταν το 643μ.Χ. ο Άραβας στρατηγός Αμρ, εισήλθε κατακτητής στην Αλεξάνδρεια έγραψε στον καλίφη Ομάρ ότι, στην πόλη βρήκε 400 θέατρα και 4,000 λουτρώνες! Ακόμα και αν αφαιρέσουμε την υπερβολή, καταλαβαίνουμε ότι η θεατρική παραγωγή και ο πολιτισμός ήταν σε δισθεόρατα ύψη!
[11] Μέτρησα πρόχειρα τα ονόματα πενήντα (50) επικών, των οποίων τα έργα είναι χαμένα καθώς και πενήντα τέσσερα (54) επικά έργα, των οποίων γνωρίζουμε... μόνο τους τίτλους!
[12] «Απόκλεισον τα θέατρα του Διαβόλου. Θέατρο μανιακό γαρ θέαμα. Θέατρο κόλαση τα εκεί γενόμενα. Σατανικό το θέατρο» είναι λίγες απ’ τις ατέλειωτες εμπρηστικές κατά των θεάτρων εκφράσει του κατάπικρου ανθελληνόστομου Ιωάννη. Σήμερα, χωρίς μια στάλα ντροπής, μεγαλόσχημοι ιεράρχες επισκέπτονται τα υπό διωγμών ακόμα διατελούντα θέατρα. Ο δικός τους εκκλησιαστικός κανονισμός μάταια υπενθυμίζει: «ο δε Ι. Χρυσόστομος πομπή του Σατανά ονομάζει τα θέατρα» και ορίζει μάλιστα «απαραιτήτως καθαίρεση» σε όσους ιεράρχες τα επισκέπτονται! Ιερό πηδάλιο σελ. 239
[13] Τρομακτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιχείρηση διάσωσης αρχαιοελληνικών παπύρων που συνεχίζεται στην πόλη Ηράκλειο. Στην πόλη αυτή που το 79 μ.Χ. θάφτηκε όπως και η Πομπηία κάτω απ’ την τεφρά του Βεζούβιου ανασκάπτεται σταδιακά η επονομασθήσα και «Βίλα των παπύρων»! Ένα βιβλιοπωλείο προφανώς της εποχής που φέρνει σιγά-σιγά στην επιφάνεια άγνωστα αρχαιοελληνικά έργα! Εκεί περιμένουν με κομμένη την ανάσα, παγκοσμίως οι λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού, να εμφανιστούν ξανά κάποια χαμένα έργα του Επίκουρου η και άλλων μεγάλων Ελλήνων δημιουργών.
[14]Φανταστείτε να διεσόζωντο τα σχέδια του κολοσσιαίου πλοίου που έφερε το όνομα Συρακουσία.
[15] Την πρώτη βιβλιοθήκη -στο Μουσείου- δημιούργησε ο Πτολεμαίος Α΄ 306-283π.Χ. Ενώ την δεύτερη -στο Σαράπειο- ο Πτολεμαίος Β΄ 285-246π.Χ.

ΔΕΣ



ΜΕΡΟΣ Β'

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ:

Το 391 κάηκε η Βιβλιοθήκη του Ελληνισμού στην Αλεξάνδρεια.

Το 393 απαγορεύθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Την 8η Μαρτίου 415 δολοφονήθηκε η Υπατία.

Το 529 έκλεισε η Ακαδημία του Πλάτωνος.

ΑΛΛΗΛΛΟΥΪΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ.

(Χαλελουγιάχ, κατά γράμμα αποτελεί προτροπή προς ομάδα ανθρώπων να «αινέσουν τον Γιαχ).
 
Δοξάστε λοιπόν Έλληνες τον Ιεχωβά. Άλλωστε είσαστε παιδιά του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ. Στις κηδείες σας και στα μνημόσυνα που κάνετε παρακαλείτε συνεχώς τον Ιεχωβά να σας βάλει "εν κόλποις Αβραάμ". ΣΑΒΑΩΘ: Η πολεμική μορφή του Ιεχωβά. Αλληλούϊα Σαβαώθ. Δοξάστε Έλληνες την πολεμική μορφή του Ιεχωβά. Υμνήστε την Νέα Σιών. Όταν με το καλό πεθάνετε θα πάτε στην "Ουράνια Ιερουσαλήμ". Εμάς τους υπόλοιπους θα μας βάλει ο Ιεχωβά στην Κόλαση να μας καίει αιώνια γιατί παραμένουμε Έλληνες. Όσοι όμως Έλληνες έγιναν "πνευματικοί ισραηλίτες" είναι πανευτυχείς γιατί ο Ιεχωβά αφάνισε τον Ελληνισμό και την Ελλάδα.

"Ο μεν γαρ Ελληνισμός πανταχού της γης εκταθείς και τας απάντων ανθρώπων ψυχάς κατασχών ούτως ύστερον μετά την τοσαύτην ισχύν και την επίδοσιν υπό της του Χριστού κατελύθη δυνάμεως" Ιωάννης Χρυσόστομος (Βρωμόστομος), "Κατά Ελλήνων", 15

Φαντάζεστε τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Σόλωνα, τον Λεωνίδα της Σπάρτης, τον Μ Αλέξανδρο, να ουρλιάζουν σαν τους σημερινούς Έλληνες ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ (ΓΙΑΧΒΕ), ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ, ΑΛΛΗΛΟΥ - ΓΙΑΧ; Ζήτω η Νέα Σιών. Ή να παραδέχονται ότι μετατράπηκαν σε πνευματικούς ισραηλίτες και οι πρόγονοί τους δεν είναι ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα, ο Έλληνας και η Ορσηίδα, αλλά ο Αβραάμ, ο Ισαάκ και ο Ιακώβ;

Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και οι ύποπτοι για την καταστροφή της - Τα σενάρια και οι διαφωνίες των ιστορικών.

Η Αλεξάνδρεια ήταν μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της αρχαιότητας. Ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο το 332 π.Χ όταν κατέκτησε την Αίγυπτο. Συγκεκριμένα, προτού αναχωρήσει ο Μέγας Αλέξανδρος από την Αίγυπτο για να συνεχίσει την εκστρατεία του στα βάθη της Ανατολής, αποφάσισε να ιδρύσει μία πόλη στα παράλια της Μεσογείου, στην οποία χάρισε το όνομά του.

Ο Πτολεμαίος, στρατηγός του Μεγάλου Αλέξανδρου, διορίστηκε ανώτατος κυβερνήτης της Αιγύπτου μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλέξανδρου το 323 π. Χ . Ο ίδιος ανακήρυξε τον εαυτό του βασιλιά με το όνομα Πτολεμαίος ο Α . Οι Αιγύπτιοι αναγνώρισαν τον Πτολεμαίο ως διάδοχο των Φαραώ της ανεξάρτητης Αιγύπτου. Στη συνέχεια ο Πτολεμαίος έκανε την Αλεξάνδρεια πρωτεύουσα της Αιγύπτου στη θέση της Μέμφιδος. Αυτή ήταν η αρχή της ακμής της.

Η δυναστεία των Πτολεμαίων συνέχισε το όραμα του Μεγάλου Αλέξανδρου, που ήθελε να κάνει την Αλεξάνδρεια το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Μεσογείου και παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο. Ο Πτολεμαίος ο Α´ ίδρυσε την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, εκπληρώνοντας το όνειρο του Μ. Αλέξανδρου, που και αυτός με τη σειρά του το είχε εμπνευστεί από τον Αριστοτέλη. Έτσι άρχισε η συγκέντρωση όλου του επιστημονικού και πολιτιστικού πλούτου που ήταν σκορπισμένος σε διάφορες συλλογές και βιβλιοθήκες. Λέγεται ότι τοποθέτησε αρχικά 200.000 τόμους. Ο διάδοχος του, Πτολεμαίος Β´, διπλασίασε τα βιβλία.

Στο πέρασμα των αιώνων η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του αρχαίου κόσμου. Ο πλούτος της ανερχόταν στις 700.000 χειρόγραφες περγαμηνές. Διανοούμενοι της εποχής, επιστήμονες, μαθηματικοί, ποιητές, πήγαιναν εκεί για να μελετήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες. Ήταν δηλαδή σαν το πρώτο αρχαίο πανεπιστήμιο. Όμως η βιβλιοθήκη καταστράφηκε και όλα τα χειρόγραφα χάθηκαν. Τι προκάλεσε λοιπόν την καταστροφή της ; Διάφορες θεωρίες για την εξαφάνιση κυκλοφορούν εδώ και αιώνες. Η ιστορική έρευνα έχει καταλήξει σε τρεις βασικούς υπόπτους: Έναν Ρωμαίο, έναν χριστιανό και έναν μουσουλμάνο....

1ος ύποπτος: ο Ιούλιος Καίσαρας Το πρώτο πλήγμα που δέχθηκε η βιβλιοθήκη ήταν το 48 π.Χ κατά τη διαμάχη μεταξύ Ιουλίου Καίσαρα και Πτολεμαίου του 13 ου. Σύμφωνα με πηγές, ο Καίσαρας διέταξε να βάλουν φωτιά στα ίδια του τα πλοία, για να μην τον περικυκλώσει ο εχθρός . Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και κατά λάθος κατέστρεψε τη βιβλιοθήκη. Κάποιες άλλες πηγές όμως θέτουν υπό αμφισβήτηση αυτή την εκδοχή, αφού το Μουσείο που ήταν δίπλα από την βιβλιοθήκη παρέμεινε άθικτο.

Γι' αυτό κάποιοι μελετητές λένε ότι δεν καταστράφηκε η γνωστή βιβλιοθήκη, αλλά μια αποθήκη που περιείχε αντίγραφα.

2ος ύποπτος: ο πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόφιλος Το 391 μ. Χ ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος αποφάσισε με διάταγμα να καταστραφούν όλοι οι παγανιστικοί ναοί. Ο πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόφιλος ξεκίνησε με την καταστροφή του ναού του Σεράπιδος, στον οποίο υπήρχε αξιόλογη βιβλιοθήκη. Όμως και αυτή η εκδοχή είναι αβάσιμη, αφού πρόκειται για έναν ναό και όχι για την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Επίσης, δεν υπάρχουν αρχαίες πηγές που να αναφέρουν καταστροφή οποιασδήποτε βιβλιοθήκης.

3ος ύποπτος: ο χαλίφης Ομάρ της Δαμασκού Τον 7ο αιώνα ο χαλίφης Ομάρ της Δαμασκού κατέλαβε την πόλη της Αλεξάνδρειας και διέταξε την καταστροφή των έργων της βιβλιοθήκης που έρχονταν σε αντίθεση με το Κοράνι. Οι στρατιώτες του έκαψαν όλα τα βιβλία εκτός από εκείνα του Αριστοτέλη. Τους πήρε 6 μήνες για να τα καταστρέψουν και μάλιστα χρησιμοποιούσαν τη φωτιά για να ζεστάνουν τα δημόσια λουτρά όπου διασκέδαζαν. Και σ’ αυτήν την εκδοχή όμως, υπάρχουν ενστάσεις από τους μελετητές. Αφ’ ενός υπάρχει αναφορά για καταστροφή μόνο βιβλίων και όχι βιβλιοθήκης και αφ´ετέρου, είναι πολύ πιθανό ο χριστιανός συγγραφέας που μετέφερε την πληροφορία να παραποίησε εσκεμμένα την αλήθεια. Λένε δηλαδή οι μελετητές ότι οι Ευρωπαίοι συγγραφείς του Μεσαίωνα είχαν κάθε λόγο να λοιδορήσουν τους Μωαμεθανούς εχθρούς τους.

Το σίγουρο είναι πως ούτε πάπυροι διασώθηκαν, ίσως και λόγω κλιματολογικών συνθηκών, ούτε ερείπια της βιβλιοθήκης βρέθηκαν. Το πιο πιθανό είναι η βιβλιοθήκη να καταστράφηκε σταδιακά με την παρακμή της Ελληνικής δυναστείας των Πτολεμαίων. Η πολιτική των Ρωμαίων και Βυζαντινών αυτοκρατόρων που ακολούθησαν καθόρισε τη μοίρα αυτής της σπουδαίας βιβλιοθήκης. Η έλλειψη παιδείας και αγάπης για τα γράμματα οδήγησε την βιβλιοθήκη σε αφανισμό. Όταν ενισχύθηκε ο Χριστιανισμός τότε, οτιδήποτε είχε σχέση με την αρχαία γνώση ταυτιζόταν με την ειδωλολατρεία και έπρεπε να καταστραφεί.

Ελληνοχριστιανισμός και… Ελληνοϊσλαμισμός

Σας κάνει εντύπωση ο τίτλος; Προφανώς. Σας φαίνεται περισσότερο ή λιγότερο δόκιμος όρος «Ελληνοϊσλαμισμός», από τον όρο «Ελληνοχριστιανισμός» που με περισσή φροντίδα «πλασάρεται» στη χώρα μας;

Κατά τον τελευταίο, ο Χριστιανισμός δεν είναι παρά η διάσωση και προέκταση των ελληνικών παραδόσεων μέσω του Χριστιανισμού. Και τα επιχειρήματα όσων τον υποστηρίζουν είναι, πάνω κάτω, αυτά:
  • Οι χριστιανοί μοναχοί διέσωσαν τα ελληνικά βιβλία.
  • Οι πατέρες του Χριστιανισμού μελέτησαν την ελληνική Φιλοσοφία την οποία απήλλαξαν από την «ειδωλολατρική πλάνη».
  • Οι βυζαντινοί λόγιοι διέδωσαν την Ελληνική Σκέψη.
  • Οι βυζαντινές τέχνες δανείστηκαν από τις ελληνικές.
  • Επίσημη γλώσσα του βυζαντινού κράτους ήταν η ελληνική.
  • Η νέα θρησκεία σεβάστηκε τους Ιερούς Τόπους μετατρέποντάς τους σε εκκλησίες.
  • Η διοίκηση του βυζαντινού κράτους στελεχωνόταν από Έλληνες.
Είναι ολοφάνερο πως εδώ έχουμε τεράστιο έλλειμμα τόσο λογικής (ταύτιση Χριστιανισμού και Βυζαντινής Αυτοκρατορίας κατά πώς βολεύει) όσο και ιστορικής ακρίβειας (τα περισσότερα είναι ψέμματα). Ας τους κάνουμε όμως τη χάρη και ας πούμε πως είναι αληθινά. Είναι αρκετά για να θεμελιώσουν την «ελληνικότητα» ενός πολιτισμού; Αν είναι έτσι, τότε όσοι πολιτισμοί κάνανε τα ίδια θα πρέπει να είναι κι αυτοί ελληνικοί. Σωστά; Υπάρχει λοιπόν άλλος τέτοιος πολιτισμός;

Ε, λοιπόν υπάρχει, και είναι το Ισλάμ! Το οποίο Ισλάμ μπορούμε να το ταυτίσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια με το χαλιφάτο της Βαγδάτης αφού ιδρύθηκε από τον Μωάμεθ τον ίδιο και ο ηγέτης του ήταν ταυτόχρονα κι ο «ηγέτης των πιστών» (όπως ξέρει οποιοσδήποτε έχει διαβάσει έστω Ιζνογκούντ). Μπορούμε επίσης να το ταυτίσουμε ασφαλέστατα και με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αφού ο σουλτάνος Σελίμ ο Α’ θα πάρει τον ίδιο τίτλο από τον τελευταίο χαλίφη της δυναστείας των Abbas και οι ιεροί τόποι του Ισλάμ θα τον αναγνωρίσουν ως προστάτη του.

Ιδού λοιπόν τα έργα κι οι ημέρες μιας άγνωστης «Ελληνικής» αυτοκρατορίας:

Οι ισλαμιστές ηγέτες διέσωσαν τα ελληνικά βιβλία: Σωστό. Την εποχή της μεγάλης ακμής του Ισλάμ, Άραβες σοφοί έρχονται στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία για να αγοράσουν αρχαία χειρόγραφα τα οποία μελετούν, αντιγράφουν και μεταφράζουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα έργα του μαθηματικού Διοφάντου τα οποία χρωστάμε στις αντιγραφές από τους Άραβες.

Οι ισλαμιστές λόγιοι μελέτησαν την ελληνική Φιλοσοφία: Σωστό. Οι Άραβες λάτρεψαν τον Αριστοτέλη κι έχουμε σειρά από άραβες φιλοσόφους: Αλ Κιντί, Ζαχίζ, Αλ Φαραμπί, Ιμπν Κοτέιμπα, Ιμπν Ντορέιντ, Ιμπν Σινά, Αβερρόης. (Αντίστοιχα, πόσους βυζαντινούς φιλοσόφους -όχι θεολόγους!- ξέρετε;)

Οι ισλαμιστές λόγιοι διέδωσαν την Ελληνική Σκέψη: Σωστό. Οι Άραβες αναδεικνύουν πλήθος σπουδαίων επιστημόνων (γιατροί, μαθηματικοί, αστρονόμοι, χημικοί) που διαδίδουν και εξελίσσουν τις επιστήμες που διδάχτηκαν από τους Έλληνες από τη Μέση Ανατολή ως την αραβοκρατούμενη Ισπανία (αντίστοιχα, το Βυζάντιο πότε προχώρησε τις επιστήμες των Ελλήνων;).

Οι ισλαμικές τέχνες δανείστηκαν από τις ελληνικές: Σωστό. Τουλάχιστον κοιτώντας μια εγκυκλοπαίδεια στο λήμμα «Σινάν» μαθαίνουμε πως ο εν λόγω ήταν ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνοϊσλαμικής (!) αρχιτεκτονικής. Και ήταν και Έλληνας! Όσο για την αραβική μουσική, τα «μακάμια» των αράβων στηρίζονται στις θεωρίες του Πυθαγόρα. (αντίθετα, ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός την ζοφερή εποχή της εικονομαχίας με την «Οκτώηχο» «απαλλάσσει» τη βυζαντινή μουσική από του «ειδωλολατρικούς τρόπους»).

Επίσημη γλώσσα του χαλιφάτου ήταν η ελληνική: Σωστό. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία λίγα χρόνια μετά την άλωση της Νέας Ρώμης, είχε κάνει επίσημη γλώσσα της τα ελληνικά για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα.

Η νέα θρησκεία σεβάστηκε τους Ιερούς Τόπους: Εδώ έχουμε ένα μεθοδολογικό πρόβλημα διότι κατά τους χριστιανούς η κατάληψη ενός ιερού τόπου από τη νέα θρησκεία κι ο εκδιωγμός από εκεί της παλαιάς θεωρείται σεβασμός. Αν αυτό λοιπόν είναι σεβασμός, τότε οι ισλαμιστές υπήρξαν ευσεβέστατοι. Είτε μιλάμε για χριστιανικούς ναούς, είτε για ελληνικούς ναούς (οι οποίοι είχαν ήδη μετατραπεί σε εκκλησίες), οι ισλαμιστές τους σεβάστηκαν. Σαν να λέμε, σεβάστηκαν τον Παρθενώνα, γι’ αυτό τον έκαναν τζαμί. Ή, καλύτερα, σεβάστηκαν την «Αγιά Σοφιά», γι’ αυτό την έκαναν τζαμί (το τελευταίο πονάει, ε;). Άρα, με τα χριστιανικά μέτρα, σωστό κι αυτό.

Η διοίκηση του κράτους στελεχωνόταν από Έλληνες: Σωστό για την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πολλοί σουλτάνοι είχαν Ελληνίδα μητέρα, ενώ η Υψηλή Πύλη στελεχώνεται από «Έλληνες», τους γνωστούς μας Φαναριώτες!

Θα μπορούσα να παραθέσω κι άλλα στοιχεία που να δείχνουν την «ελληνικότητα» του Ισλάμ. Ωστόσο δεν χρειάζεται. Ξέρουμε όλοι πως το Ισλάμ δεν ήταν ελληνικό. Αν όμως κάποιοι επιμένουν πως για τους ίδιους λόγους το Βυζάντιο ήταν ελληνικό, τί να πω γι’ αυτούς πέρα απ’ ότι χαρίζουν τον τίτλο της ελληνικότητας σε τιμή ευκαιρίας.

Ο Χριστιανός Ευσέβιος Παμφίλου (265 - 340 μ.Χ.) Επίσκοπος Παλαιστινιακής Καισαρείας) ο αποκαλούμενος και "Ηρόδοτος" ή πατέρας της εκκλησιαστικής ιστορίας, ο μέγιστος των εκκλησιαστικών συγγραφέων, δεν είναι παρά ένας ανθελληνικά μαινόμενος χλευαστής, αλλά και μεθοδικός διαμελιστής κάθε ελληνικής αξίας. Θα παραθέσω μόνο ελάχιστους υπότιτλους του τεράστιου έργου του και θα γίνει εντελώς σαφές τι εννοώ.

Ο Ευσέβιος, στο 1ο μέχρι το 15ο σύγγραμμα του της «ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» με την άνεση του νικητή, έγραψε τα παρακάτω απίστευτα.

Αντί να σας κουράσω με ατέλειωτες λεπτομέρειες που κατέκοψαν και ζεμάτισαν κάθε τι Ελληνικό, σας παραθέτω μόνο υπότιτλους απ’ το ογκωδέστατο συγγραφικού του έργου, με το πραγματικά απίστευτο ανθελληνικό και φιλοεβραϊκό του περιεχόμενο!

Κάθε αστερίσκος είναι και ένας ξεχωριστός υπότιτλος. Διαβάστε αργά, προσεκτικά... μελαγχολικά θα έλεγα, καθώς το ανθελληνικό του πάθος κορυφώνεται σε ξέφρενο ύμνο υπέρ της ιουδαϊκής του συνείδησης... πιθανότατα και καταγωγής:

*Γιατί είναι πράξη σωφροσύνης η εγκατάλειψη της ελληνικής πλάνης και δεισιδαιμονίας. *Γιατί ευλόγως εγκαταλείπουν τα όσα περί πρώτης κοσμογονίας οι Έλληνες ανέγραψαν. *Εγκαταλείψτε όσα οι Έλληνες φυσικοί φιλόσοφοι περί αρχών εισηγήθηκαν. *Πως η Αιγυπτιακή θεολογία στους Έλληνες μετακόμισε. *Πως σε όλα αυτά οι δαίμονες επενεργούν. *Περί της εμφανίσεως δαιμόνων στα μαντεία των Ελλήνων. *Περί της παλαιάς ελληνικής συνηθείας της ανθρωποθυσίας (!) και πως αυτή με την ευαγγελική θεολογία κατηργήθη. *Ότι σε πονηρούς δαίμονες ανήκει των εθνών η θεολογία. *Πως ο Απόλλων στους πονηρούς δαίμονες προστάτες θυσιάζει. *Ότι πολυσχιδής και πολύγνωμος είναι η περί των Ελληνικών θεών δεισιδαιμονία. *Περί της σε λανθάνουσα μορφή δαίμονας περιέχουσα ελληνική μυθολογία. *Έως θανάτου ποιητικοί(!!!) είναι οι λεγόμενοι αυτών αγαθοί δαίμονες».

Η ανθελληνική παράκρουση του Ευσέβιου:

Μαγγανείες μετέρχονται (οι Έλληνες!!!) και μ’ αυτήν εξαναγκάζουν την ανθρώπινη γνώμη. (Κοίτα ποιος μιλάει για μαγγανεία!) *Ότι τα αγάλματα τους μαγικά κατασκευάζουν... (τέτοια ανεπανάληπτα αριστουργήματα, μόνο μαγικά μπορούσαν να τους φαίνονται!) και στην μαγεία προτρέπουν και τις άψυχες ύλες (λατρευτικά) φιλούν. *Περί των παλαιοτέρων Εβραίων και γιατί τας ένθεους (θεοπνεύστους) αυτών γραφάς των πατρίων (Ελληνικών) λόγων προτιμήσαμε. *Παρουσίαση της εβραϊκής θεολογίας, λατρείας, αθανασίας της ψυχής και της ουσίας των πραγμάτων.
*Πως οι Εβραίοι έγιναν φιλόθεοι και αξιώθηκαν χρησμών και θεοφανειών. *Πως έλαμψε με την ευσέβεια του ο Μωυσής και την ιστορία των Εβραίων κατέγραψε. *Γιατί μετά από λογική κρίση και σώφρονα λογισμό την ιστορία τους (των Εβραίων) παραδεχθήκαμε. *Περί προ του κατακλυσμού θεοφιλών ανδρών. *Περί των Εβραϊκών δογματικών θεωρημάτων (και) δημιουργίας του κόσμου. *Περί θεού Εβραϊκές δοξασίες.
*Περί του θεοσεβούς πολιτεύματος του Μωυσέα. *Πόσοι Έλληνες λογογράφοι το έθνος των Ιουδαίων αναφέρουν. *Περί του προπάτορος πάντων των Εβραίων Αβραάμ. *Περί Ιουδαίων γραφής. *Πως παρά των βαρβάρων οι Έλληνας τα σεβάσματα τους παρέλαβαν»(!!!)
*Περί της κλοπής (από τα Εβραϊκά!) των Ελλήνων συγγραφέων. *Περί του κλέφτες (ιδεών!) είναι οι Έλληνες. (αν δεν το ξέρατε... μάθετέ το!). *Περί του γιατί λογικά την παρ’ Εβραίων θεολογία από την ελληνική φιλοσοφία προτιμήσαμε. (Εδώ ομολογείται η σύγκρουση εβραϊκής και ελληνικής ερμηνείας του κόσμου). *Ότι τα πάντα παρά βαρβάρων οι Έλληνες ωφελήθηκαν. *Περί της αρχαιότητος Μωυσέως και των Εβραίων προφητών. *Πως η Πλατωνική φιλοσοφία την Εβραϊκή αναγκαστικά ακολούθησε. *Περί της παρ΄ Εβραίων ονομάτων ορθότητας.
*Περί της καθ΄ Εβραίων φυσιολογίας. *Περί του όντος, Μωυσέως και Πλάτωνος(!) *Περί του Πλάτωνος και Μωυσέως ιδεών(!) *Περί αθανασίας ψυχής Εβραίων και Πλάτωνος. *Πως περί νεκρών έγερση ο Πλάτωνας των Εβραίων λόγους ιστορεί. *Περί του κατά Μωυσέα Παραδείσου.(!!!)
*Ότι παραπλήσια των Εβραίων εικόνα είχαν και οι δοξασίες περί θείων του Πλάτωνα. *Πως ο Πλάτων μετέτρεψε επί το Ελληνικότερων τα λόγια των (βιβλικών) Παροιμιών. *Ότι τα αυτά και ο Πλάτων με την εβραϊκή γραφή χρησιμοποιεί υποδείγματα και παραδείγματα. *Ότι δε και ο Πλάτωνας κατά μίμησιν των Εβραίων εις δώδεκα φυλάς διαιρώντας νομοθετεί. *Περί Αριστοτελικών δογμάτων και διαφωνίας Εβραίων και Πλάτωνος! *Περί διαφωνίας Μωυσέως και Πλάτωνος. *Περί δαιμόνων και ηρώων... ...» (!!!) *Πως με τα περί ουρανίου γης (ουράνιας ζωής) και μεταθανάτιας κρίσεως, ομοίως ο Πλάτωνας τους Εβραίους αντιγράφει»

Ο Ευσέβιος αποκαλεί κοπριές τα διανοήματα των Ελλήνων λέγοντας: «τούτον δε τον πτωχόν και πένητα λαόν σήκωσες από... της η κοπριά των Ελληνικών μυσαγμάτων (βδελυγμάτων, μιασμάτων) και κάθισες αυτόν μετά των αρχόντων του Ισραήλ, όντος λαού αυτού. Είναι δε οι απόστολοι άρχοντες του Εβραϊκού λαού και οι πατριάρχαι με τους οποίους κατασκηνώνουσιν οι εξ εθνών πιστεύσαντες» Ευσέβιος ΕΥΑΓΓ. ΠΡΟΠΑΡ. / ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΑΛΜΟΥΣ / ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ. ΡΙΒ΄ (23.1352.34).

Ο. Ι ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

«Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγονών να καλεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά (μόνο) αυτά των δικαίων, (της Π. Διαθήκης.)» Ι. Χρυσ/μος ΠΕΡΙ ΚΕΝΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΑΤΡΕΦΕΙΝ ΤΑ ΤΕΚΝΑ (690) 641.65 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως:

«Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις, θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών, (των Ελλήνων φιλοσόφων!) τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ, (έμπυο!) και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν σκωλήκων... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες... Ημείς δε ου παραιτούμεθα της κατ’ αυτών μάχης» Ι. Χρυσόστομος (344-407 μ.Χ.) ΕΙΣ ΑΓΙΟΝ ΙΩΑΝΝΗΝ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΝ (ΟΜΙΛΙΑ ΞΣ΄ 59.369.12 -370.11

Ο Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ ΑΦΑΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

«Τι λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος (Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη) δια τα βιβλία; Μη γένοιτο!... αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον... μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων... και παρ’ αυτών βωμός στέκει απάτης αόρατος εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι... κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε!) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί» Ι. Χρυσ/μος ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ 48.851.38 έως 852.35 Δαίμονες ηταν λοιπόν κατά τον "σοφό" ιεράρχη τα βιβλία της Αλεξανδρινής βιβλιοθήκης και ψυχοθυσιαστήρια οι βιβλιοθήκες των Ελλήνων!!!

Ο Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ ΑΦΑΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

«Τι λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος (Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη) δια τα βιβλία; Μη γένοιτο!... αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον... μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων... και παρ’ αυτών βωμός στέκει απάτης αόρατος εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσιάζουσι... κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε!) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί» Ι. Χρυσ/μος ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ 48.851.38 έως 852.35 Δαίμονες ηταν λοιπόν κατά τον "σοφό" ιεράρχη τα βιβλία της Αλεξανδρινής βιβλιοθήκης και ψυχοθυσιαστήρια οι βιβλιοθήκες των Ελλήνων!!!

Ο Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ:

«Ο δε μέγας Ιωάννης (ο Χρυσόστομος) ασκητάς πυρπολούμενους από ζήλον θεού (φανατισμένους καλόγερους) συνέλεξε, με βασιλικούς δε νόμους αυτούς οπλίσας, κατά των ειδωλικών (ελληνικών) έπεμψε τεμενών, τα δε χρήματα για τους κατεδαφιστές και τους βοηθούς, δεν έλαβε απ’ τα βασιλικά ταμεία (!) αλλά από πλούσιες γυναίκες που φιλοτίμως να παρέχουν κατέπειθε, ώστε με την λαμπρή τους πίστη να κερδίσουν την ευλογία. Έτσι με τον τρόπο αυτόν τους υπολειπόμενους Σηκούς (ελληνικούς ναούς) με τούτον τον τρόπον εκ βάθρων ανέσπασεν». Θεοδώρητου ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΜΑΣΟΥ (Τομ. 5ος 329/ 8-330/8).

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας... ή Αϊ Βασιλης!!!

«Εχθροί είναι οι Έλληνες, (βλ. (O΄) Ησαΐας Θ΄ 12) διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον Ισραήλ. "Στόμα" δε λέγει εδώ ο προφήτης, την σοφιστική του λόγου δύναμη, η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων» Βασίλειος Καισαρείας ΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΝ ΗΣΑΪΑ 9.230.8.

Ο Ι. Χρυσόστομος από τις 1200 περίπου φορές που αναφέρει το όνομα «Έλλην», δεν νομίζω να βρείτε ούτε μια φορά που να μην χλευάζει ή να μην αντιπαλεύει κάθε τι Ελληνικό! Αν απ’ την άλλη δείτε τα χρυσόλογα που λέει στις άλλες 1200 φορές που αναφέρει μελιστάλακτα το όνομα του «Αβραάμ» θα καταλάβετε και την σκοπιμότητα και την διαφορά εκτίμησης.

Στο εκτενέστατο συγγραφικό του έργο, (1447 λόγοι, 240 επιστολές!) ούτε μια φορά δεν αναφέρετε για παράδειγμα ο Δευκαλίων, ο αγαπημένος ήρωας κατακλυσμού των Ελλήνων, σε αντίθεση με τον Νώε που αναφέρεται 330 φορές! Ο παγκοσμίως γνωστός ήρωας Ηρακλής, δεν αναφέρεται ούτε καν χλευαστικά, ενώ ο αλεπουδοκυνηγός Σαμψών, εκθειάζεται τουλάχιστον 25 φορές. Ο Ιακώβ, 760. Ο Ισαάκ, 440. Η Σάρρα, 290. Ο Αδάμ, 830.

Απ’ την πλευρά των αναθεματισμένων Ελλήνων; Ο Ιάσονας ούτε μια φορά. Ο Οδυσσέας καμμία! Ο Αχιλλέας, μια μοναδική φορά κι αυτή υποτιμητικά! Οι συγγραφείς: Όμηρος, καμμία. Ησίοδος μια μοναδική φορά. Ο Αισχύλος καμμία. Απ’ την άλλη μεριά της χρυσοστομικής εβραιολατρίας, ο Ιεζεκιήλ, 95. Ο Ησαΐας, 310. Ο Ιερεμίας, 310 κλπ. κλπ. κλπ.

Όταν βέβαια στα κείμενα του πέφτει το όνομα του Αβραάμ, τότε ο Ι. Χρυσόστομος εκστασιάζεται: «Αβραάμ... ολόκληρον ημίν πέλαγος ιστορίας το όνομα ήνοιξε τούτο» εισ την γενεσιν λογοσ θ΄ (54.625.19)

Για τους Έλληνες ενδεικτικές είναι οι χρυσοστομικές εκφράσεις όπως: «του μιαρού όντος Έλληνος»... «λύμη (φθίση, φθορά, αίσχος, όνειδος) τους Έλληνας κατέχει»...! «Δόγματα διεφθαρμένα οι Έλληνες γέννησαν»... «Πολλοί δε (Έλληνες) και υιούς και θυγατέρες εις σφαγή απέδωκαν δαίμονας τιμώντας»...! «Μιαρού Έλληνος φιλόσοφου το βιβλίο...» Και άλλα τέτοια κολακευτικά! Αν δε νομίζετε ότι εδώ τελειώνει ο πατερικός ανθελληνισμός... ε, πλανάσθε πλάνην οικτράν!

Μέγα ιστορικό παράδοξο (πάνω στο όποιο πιστεύω πως πρέπει να γραφτούν πολλές ακόμα πραγματείες στο μέλλον) η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε οργανωμένης αντεπίθεσης του λαβομένου ελληνισμού! Πουθενά δεν εμφανίζεται μια οδυσσειακή εκδοχή του ελληνισμού, ικανή να ανατρέψει τις προθέσεις των αδηφάγων "μνηστήρων" και να πάρει πίσω την κόσμο και την αξιοπρέπειά του! Ο ελληνισμός, παραδόξως παραμένει ένας αγαθός γίγαντας, που επί τρεις και πλέον αιώνες κατασφαγιάζεται από τον επελαύνοντα ιουδαιο-χριστιανισμό.

Οι ελάχιστοι που αντισταθήκαν (Κέλσιος, Πορφύριος, Ιουλιανός, Υπατία, Λιβάνιος) δεν κατάφεραν τίποτε περισσότερο, απ' το να αφήσουν πίσω τους ματωμένες αποδείξεις της σκληρότητας του επιθετικού χριστιανισμού. Δεν έκαναν όμως φύλο-φτερό την θεολογική τους βάση. Δεν ανάλυσαν δηλαδή σε πλήρες βάθος τα "ιερά" τους κείμενα, ώστε να φτάσουν στην απόλυτη επίγνωση της αβρααμικής δηλητηριοχρηστικής μαγείας, απ' την οποία ξεχειλίζουν οι σελίδες της Βίβλου! Ετσι κάθε αντίπαλος του χριστιανισμού, ή δολοφονείται εν ψυχρώ, ή "δυσεντερίσας" δηλαδή δηλητηριασμένος… απεβίωνε.

Αν αυτό, (η οδυσσειακή αντιπαράθεση Ελληνισμού Χριστιανισμού) είχε συμβεί από τότε, σήμερα ο Χριστιανισμός θα ήταν προ πολλού μια θλιβερή ανάμνηση του παρελθόντος. Αντ' αυτού, μέχρι σήμερα η υπόθεσή μας, ότι στην ραχοκοκαλιά της ιστορίας έχει φωλιάσει ο "δαίμονας" της μαγείας, θεωρείται παραδοξολογία. Συμπέρασμά μας: Η Βίβλος είναι το κατ' εξοχήν εγχειρίδιο μαγείας, με την μαύρη μαγεία (δηλητηριοχρησία) στην Παλαιά Διαθήκη και την λευκή μαγεία (σαγήνη) στην Καινή.

Ένας από τους φλογερούς μισέλληνες ήταν ο Ρωμανός ο Μελωδός (6ος αι. μ.Χ.). Ξεδιάντροπα επιτίθεται εναντίον αρχαίων Ελλήνων που δεν μπορούν ν’ αμυνθούν! Ξεμπροστιάζει τον Άρατο, τον Πλάτωνα, τον Δημοσθένη, τον Όμηρο, τον Πυθαγόρα! Όλοι τους, κατά το νοσηρό μυαλό του, είναι για τα μπάζα! Να πώς ρίχνει το μισελληνικό του δηλητήριο:

«Τι φυσώσι και βομβεύουσιν οι Έλληνες; / Τι φαντάζονται προς Άρατον τον τρισκατάρατον; / Τι πλανώνται προς Πλάτωνα; / Τι Δημοσθένην στέργουσι τον ασθενή; / Τι μη νοούσιν Όμηρον όνειρον αργόν; / Τι Πυθαγόραν θρυλούσι τον δικαίως φιμωθέντα;» (Ακάθιστος Ύμνος, 17).
Δηλαδή: «Γιατί τάχα φουσκώνουν και βουίζουν οι Έλληνες; / Γιατί υπερηφανεύονται για τον Άρατο τον τρισκατάρατο; / Γιατί πλανώνται με τον Πλάτωνα; / Γιατί αποδέχονται τον Δημοσθένη τον χτικιάρη; / Τι δεν καταλαβαίνουν από τον Όμηρο, τον άεργο ονειροπόλο; / Γιατί διαλαλούν τον Πυθαγόρα, που δίκαια φιμώθηκε;»

Σχετικά με τον Άρατο (315-240 π.Χ.), τον καθ’ ομολογία «πολυμαθή και άριστο ποιητή», προφανώς ο Ρωμανός δεν γνώριζε ότι ο απόστολος Παύλος, όταν μίλησε στους Αθηναίους, «σταθείς εν μέσω του Αρείου Πάγου», ξεσήκωσε ιδέες από το ποίημα του Άρατου, «Φαινόμενα και Διοσημεία».

Ωστόσο, σε τούτη την περίπτωση ο Παύλος δεν είναι λογοκλόπος (όπως με την περίπτωση Ευριπίδη, αντιγράφοντας το «φθείρουσιν ήθη χρηστά ομιλίαι κακαί»). Αφού παρουσίασε τη φράση (και το πνεύμα) του Άρατου, μετά μπήκε στον κόπο να συμπληρώσει: «ως και τινες των καθ’ υμάς ποιητών ειρήκασιν» (Πράξεις, 17:28), δηλ. «όπως και κάποιοι από τους δικούς σας ποιητές έχουν πει». Όφειλε όμως να είναι πιο συγκεκριμένος, λέγοντας: «ως και ο καθ’ υμάς ποιητής Άρατος είρηκεν».

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Ρωμανός δεν πρωτοτυπεί. Ήδη πριν από αυτόν, ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός (329-390 μ.Χ.) είχε χαρακτηρίσει ολόκληρη την αρχαία ελληνική πνευματική παράδοση «γελοία κληροδοσία»! Δεν του άρεσε η πυθαγόρεια σιωπή και το «Αυτός έφα», που το θεωρεί «καινοτέραν αλαζονείαν», ούτε του «Πλάτωνος τας ιδέας και τας μετενσωματώσεις . . και τας αναμνήσεις» ούτε του «Επικούρου την αθεΐαν . . . και την αφιλόσοφον ηδονήν» ούτε του «Αριστοτέλους την μικρολόγον πρόνοιαν» (βλ. «Λόγος θεολογικός πρώτος, Προς Ευνομιανούς», 10.5-10.10»).

«Στην πραγματικότητα η Ελληνική γλώσσα, από επιστημονικής και φιλοσοφικής πλευράς, παρέμεινε καθηλωμένη στα ιδία επίπεδα που την βρήκε ο ιουδαιο-χριστιανισμός. Όταν η ελληνική γλώσσα πέφτει στα χεριά των χριστιανών, είναι ήδη ένας γίγαντας πνευματικότητας, ένας πανάρχαιος ιαματικός συλλεκτήρας σοφίας και ευεργετικών υποδείξεων, ικανός να πετύχει την απελευθέρωση της παγκόσμιας νοημοσύνης. Ένα ασύλληπτο εργαλείο αφύπνισης και μεταφοράς απειράριθμων και παντοειδών γνώσεων, που στα χέρια των χριστιανών, υποχρεώθηκε να περιοριστεί στον ταπεινωτικό ρόλο του υμνητή των ιουδαϊκών βιβλικών ιδεών και ηρώων!

Υποχρεωμένη μάλιστα, να απορροφήσει σταδιακά τα αναρίθμητα δηλητηριασμένα θεολογικά λύματα και ψευδο-σωτηριακά ευρήματα του ιουδαιο-χριστιανισμού, μετεβλήθη σταδιακά από αξιοθαύμαστο ιαματικό της ψυχής φάρμακο και κήρυκα απελευθέρωσης, σε αποτελεσματικό εργαλείο θρησκευτικής υποδούλωσης, με πλούσιο δογματικό λεξιλόγιο, και εντυπωσιακούς μηχανισμούς περίτεχνης ρητορικής σαγήνης!»

ΔΕΣ

Κυριακή της Ορθοδοξίας – Οι κατάρες της Εκκλησίας κατά των Ελλήνων και του ελληνικού πνεύματος!

Χριστιανισμός και διωγμοί



1 σχόλιο :

  1. ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΠΟΛΥΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΑΚΟΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ . ΑΠΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή