Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Υπερτροφές που τρώγονται ωμές ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και προστατεύουν από ασθένειες


Υπάρχουν κάποιες τροφές που οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει ΥΠΕΡ-τροφές. Οι υπερτροφές της φύσης κερδίζουν συνεχώς έδαφος και στη χώρα μας

Συγκεντρώνουν μέσα τους πολλά από τα θρεπτικά συστατικά της φύσης και σας τα προσφέρουν όλα συμπυκνωμένα, σε μια μπουκιά. Είναι τροφές που έθρεψαν τους λαούς ανά τους αιώνες, χρησιμοποιήθηκαν ως φάρμακα σε κάποιες περιπτώσεις λατρεύτηκαν ως ιερές.

Tα superfoods ή στα Ελληνικά υπερτροφές βελτιώνουν την υγεία μας και ταυτόχρονα προσφέρουν ευεξία. Είναι τροφές με υψηλή διατροφική αξία, αλλά μικρή θερμιδική.

Έχουν την ικανότητα να προλαμβάνουν διάφορες ασθένειες, έχουν αντιοξειδωτική δράση, βοηθούν στην απαραίτητα αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ αποτελούν μία πρώτης τάξεως διατροφική επιλογή για όλους όσοι επιθυμούν να διατηρήσουν το βάρος τους σε σταθερό επίπεδο.Μάλιστα, πολλές από τις υπερτροφές θεωρούνται ως κορυφαία αφροδιασιακά, ενώ βελτιώνουν την ευεξία, τη διάθεση και την αντοχή

Παρακάτω παρουσιάζονται 10 υπερτροφές που τρώγονται και ωμές:

1. Φρούτα όπως το ρόδι, το αβοκάντο, τα μούρα, το μύρτιλο, το ιπποφαές, το κράνμπερι, το ακάι, τα βατόμουρα, τα σμέουρα, η καρύδα, η μαστίχα και το γκότζι μπέρι.
2. Ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα κάσιους.
3. Όσπρια όπως τα κόκκινα φασόλια.
4. Παράγωγα καρπών όπως το κακάο και μαύρη σοκολάτα.
5. Λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι.
6. Προϊόντα μέλισσας, όπως ο βασιλικός πολτός, το κερί, το μέλι και η πρόπολη.
7. Ορισμένα βότανα όπως το σκόρδο το ginkgo biloba και το τζίντζερ.
8. Μπαχαρικά όπως το σαφράν.
9. Δημητριακά και σπόροι, όπως ο λιναρόσπορος, η ζέα, η κινόα, το chia.
10. Κάποια φύκια όπως η σπιρουλίνα και η χλωρέλλα.

Ταξίδια στο Χώρο και το Χρόνο

Carl Sagan’s Cosmos Episode 8:Journeys in Space and Time
Το 8ο επεισόδιο της σειράς «Cosmos» με ελληνικούς υπότιτλους.
Οι ιδέες για τον χώρο και τον χρόνο διερευνώνται στις αλλαγές στους αστερισμούς με την πάροδο του χρόνου, στην μετατόπιση προς το ερυθρό και το μπλε καθώς και την χρονική διαστολή όσο πλησιάζουμε την ταχύτητα του φωτός σύμφωνα με την θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, από τα σχέδια του Ντα Βίντσι για μια μηχανή που θα πετούσε στα σχέδια διαστημόπλοιων που θα ταξιδεύουν κοντά στην ταχύτητα του φωτός, και τέλος στα ταξίδια στον χρόνο και τις υποθετικές τους συνέπειες στην ιστορία της ανθρωπότητας, της ζωής και του σύμπαντος.
Στην ενημερωμένη έκδοση του «Cosmos» γίνεται αναφορά στην πιθανότητα ταξιδιών γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός μέσω σκουληκότρυπας.



Το κολύμπι είναι άσκηση ζωής

Η κολύμβηση είναι μια ευεργετική άσκηση. Είναι ένα άθλημα ζωής που ωφελεί το σώμα και τον εαυτό μας, γενικότερα. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει ωφέλιμο το κολύμπι; H κολύμβηση είναι μια δραστηριότητα, που μπορεί να γίνεται σε όλη την διάρκεια της ζωής μας και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, αξίζουν τον κόπο ώστε να μπούμε στο νερό.

Δουλεύουν όλοι οι μύες του σώματος. Το κολύμπι μπορεί να βελτιώσει την γενική δύναμη ενός ατόμου, την καρδιαγγειακή λειτουργία και την αντοχή. Βέβαια σε αντίθεση με ό,τι παλαιότερα λεγόταν, δεν βοηθά την οστική πυκνότητα (οι ασκήσεις με βάρη ωφελούν περισσότερο την οστεοπόρωση), αλλά βοηθά σε όλες τις άλλες παθήσεις.

Γιατί να κολυμπάτε;
  • Για τα οφέλη στην υγεία και κυρίως στην καρδιά αλλά ακόμα και για την ψυχική υγεία.
  • Γιατί το καθημερινό τρέξιμο είναι επίπονο,
  • Γιατί είναι ωραία η αίσθηση να πλέεις και να γλιστράς το νερό.
  • Γιατί μπορεί καλοκαιριάτικα να μας δροσίσει.

Αν ψάχνετε για ένα καταφύγιο από την ζέστη του καλοκαιριού, τότε μια βουτιά στο νερό είναι ακριβώς είναι αυτό που χρειάζεστε. Η κολύμβηση είναι ένας τρόπος για να δροσιστείτε. Ικανοποιεί θαυμάσια την ανάγκη για ψυχαγωγία σε άτομα και οικογένειες, με την διασκέδαση στην θάλασσα, την πισίνα και τις νεροτσουλίθρες.

Με το κολύμπι ακόμα και αν είναι κανείς δρομέας και προπονείται σε τακτική βάση, μπορεί να βρει μια δραστηριότητα που διατηρεί τον καρδιακό ρυθμό χωρίς να δημιουργεί μεγάλη καταπόνηση στο σώμα μας.

Αν πάλι ένας τραυματισμός εμποδίζει να ρίξετε το βάρος σας σε ένα γόνατο ή σε έναν αστράγαλο το κολύμπι προσφέρει μια άλλη μορφή άσκησης χωρίς σκελετικές καταπονήσεις. Το κολύμπι μπορεί να βοηθήσει για μια αεροβική άσκηση χωρίς το βάρος του σώματός μας να ενοχλεί την κάθε κίνηση.

Η τακτική κολύμβηση αυξάνει την αντοχή, τη μυϊκή δύναμη και την καρδιαγγειακή λειτουργία. Μπορεί να χρησιμεύσει ως παράλληλο στοιχείο κάποιας άλλης άσκησης. Πριν από την προπόνηση στο έδαφος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό για προθέρμανση. Η σταδιακή αύξηση του ρυθμού της καρδιάς και η μυική τόνωση επιτυγχάνονται εύκολα μέσα στο νερό.

Μετά την προπόνηση στο έδαφος, λίγο κολύμπι μπορεί να σας βοηθήσει να δροσιστείτε και να χαλαρώσετε ευκολότερα.

Το κολύμπι καίει θερμίδες σε ένα ποσοστό περίπου 3 θερμίδες το χιλιόμετρο ανά κιλό σωματικού βάρους. Εάν ζυγίζετε 68 κιλά και κάνετε 30 λεπτά κολύμπι για 1,5 χιλιόμετρο, τότε θα κάψετε περίπου 900 θερμίδες σε μια ώρα. Ωστόσο, πολλοί κολυμβητές δεν κολυμπούν πολύ γρήγορα, και πολλοί δεν μπορούν να κολυμπήσουν τέτοια απόσταση ή για τόση διάρκεια.

Η ομαδική προπόνηση είτε είναι αεροβική στο νερό είτε είναι κανονική προπόνηση κολύμβησης, βοηθά το άτομα να κοινωνικοποιηθούν. Η ανταλλαγή ιστοριών, η πρόκληση του ενός με τον άλλο, και η αίσθηση ότι μοιράζεσαι τη σκληρή άσκηση, κάνει την ομαδική προπόνηση μια εμπειρία που ανταμείβει.

Υπάρχουν και άλλα ψυχολογικά οφέλη από το κολύμπι. Χαλαρώστε και κολυμπήστε. Αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί, επικεντρώνοντας μόνο στο ρυθμό των κινήσεων σας. Αυτή η μορφή του διαλογισμού μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα αίσθημα ευεξίας, φεύγοντας από το νερό ανανεωμένοι και έτοιμοι να συνεχίσετε το υπόλοιπο της ημέρας σας. Πολλά άτομα ανακαλύπτουν άμεσο όφελος από την κολύμβηση.

Αναπτύσσουν δεξιότητες ζωής, όπως την αγάπη στον αθλητισμό, τη σωστή διαχείριση χρόνου, την αυτοπειθαρχία, το να θέτουν στόχους, καθώς και την αυξημένη αίσθηση της αυτό-αξίας μέσω της συμμετοχής στο άθλημα. Οι μαθητές κολυμβητές φαίνεται να τα καταφέρνουν καλύτερα στο σχολείο, σε γενικές γραμμές από ότι οι μη κολυμβητές.

Το κολύμπι δεν ενδείκνυται για χάσιμο βάρους, εξαιτίας της δροσιστικής επίδρασης του νερού.

Ενώ καίτε πολλές θερμίδες, όταν βγείτε από το νερό, αυτό το κάψιμο θερμίδων σταματά. Τα αθλήματα στην ξηρά, όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο μπορούν να καίνε το ίδιο ποσό θερμίδων ανά ώρα όπως το κολύμπι, αλλά μόλις σταματήσει η άσκηση συνήθως συνεχίζεται η καύση των θερμίδων για χρονικό διάστημα μέχρι και 18 ώρες μετά την προπόνηση. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν βρίσκεστε στο νερό δεν θερμαίνεστε τόσο όσο όταν είστε εκτός νερού και το σώμα σας δεν χρειάζεται να δουλέψει για να σας δροσίσει, όταν η άσκηση λήξει.

Συμπέρασμα: Η κολύμβηση γυμνάζει όλο το σώμα, την καρδιά, τους πνεύμονες και τους μυς με την ελάχιστη καταπόνηση των συνδέσμων και των αρθρώσεων. Ενδείκνυται για αύξηση της φυσικής σας κατάστασης, αλλά ίσως δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να διώξετε τα περιττά κιλά.

Μην εμπιστεύεστε και... τόσο τις ετικέτες των τροφίμων!


Έχουμε συνηθίσει να εμπιστευόμαστε τις ετικέτες στις συσκευασίες των τροφίμων, περισσότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε κι έτσι καταλήγουμε να καταναλώνουμε περισσότερα λιπαρά, θερμίδες, αλάτι και ζάχαρη απ’ όσο νομίζουμε. Δείτε τι πρέπει να κάνετε…

Πολλά προϊόντα προβάλλουν τη διατροφική τους αξία με ετικέτες πάνω στις συσκευασίες τους. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι ακριβώς αυτό, αφού παρά τα όσα αναγράφουν, καταλήγουμε να καταναλώνουμε περισσότερα λιπαρά, θερμίδες, αλάτι και ζάχαρη απ’ όσο νομίζουμε.

Έχουμε συνηθίσει να εμπιστευόμαστε τις ετικέτες στις συσκευασίες των τροφίμων, περισσότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε και κάπως έτσι δεν καταλαβαίνουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χρειάζεται να αναθεωρήσουμε. Μάθετε τα πιο τρανταχτά παραπλανητικά παραδείγματα, ώστε να κάνετε πάντα τις σωστές επιλογές.

«Χωρίς χοληστερόλη»

Τι νομίζουμε ότι σημαίνει: Υγιές για την καρδιά

Τι σημαίνει: Η χοληστερόλη βρίσκεται μόνο στα ζωικά προϊόντα, αλλά η σφραγίδα χρησιμοποιείται συχνά και σε φυτικές τροφές που ποτέ δε θα την περιείχαν. Επιπλέον, υπάρχει junk food που είναι εκ φύσεως χωρίς χοληστερόλη, αλλά αυτό δεν το καθιστά υγιές. Άλλωστε, η διατροφική χοληστερόλη δεν επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα με τον τρόπο που πιστεύαμε πριν δεκαετίες.

Τι να κάνετε: Καταναλώστε λιγότερους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και ζάχαρη, τους δύο κύριους ένοχους δηλαδή για τις καρδιακές παθήσεις.

Μειωμένο νάτριο

Τι νομίζουμε ότι σημαίνει: Το φαγητό έχει λίγο αλάτι.

Τι σημαίνει: Το φαγητό περιέχει λιγότερο νάτριο από το αρχικό προϊόν. Οι δυο φράσεις μοιάζουν μεν, αλλά σημαίνουν διαφορετικά πράγματα. Χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή λιγότερο νάτριο, σημαίνει τουλάχιστον 25% λιγότερο αλάτι σε σχέση με το αρχικό προϊόν. Φτωχό σε νάτριο σημαίνει 50% λιγότερο και λίγο νάτριο σημαίνει 140 mg ή λιγότερο νάτριο ανά μερίδα.

Τι να κάνετε: Ελέγξτε όλα τα τρόφιμα με 20% ή περισσότερο της ημερήσιας πρόσληψής σας σε νάτριο και επιλέξτε αυτά που παρέχουν 5% ή λιγότερο της ημερήσιας πρόσληψης ανά μερίδα. Προσέξτε με ακρίβεια το αλάτι στις μερίδες σας.

Με προσθήκη βιταμινών

Τι νομίζουμε ότι σημαίνει: Περιέχει όλα τα οφέλη των φρούτων και των λαχανικών.

Τι σημαίνει: Οι βιταμίνες A, C, E και B προστίθενται στα δημητριακά και τα σνακ φρούτων. Η επιστήμη δείχνει ότι διαχωρίζοντας τις βιταμίνες και τα μέταλλα από ένα τρόφιμο και βάζοντάς τα σε ένα άλλο, δεν προσφέρονται οι ίδιες ιδιότητες.

Τι να κάνετε: Λάβετε απευθείας τις βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και τα αντιοξειδωτικά από τα φρούτα, τα λαχανικά, τις τροφές ολικής αλέσεως και το άπαχο κρέας.

Κοτόπουλο χωρίς ορμόνες

Τι νομίζουμε ότι σημαίνει: Είναι υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Τι σημαίνει: Κάτι τέτοιο ισχύει, αλλά δεν σημαίνει και πολλά. Οι ορμόνες δεν είναι αποδεκτό να χρησιμοποιούνται σε κοτόπουλο ή χοιρινό έτσι κι αλλιώς, οπότε όταν μια ετικέτα αναγράφει ότι το κρέας δεν έχει ορμόνες, αναφέρει το αυτονόητο.

Τι να κάνετε: Αγοράστε βιολογικά τρόφιμα, αν και είναι πιο ακριβά από τα υπόλοιπα αλλά έτσι θα είστε σίγουροι για την προέλευση και την σωστή καλλιέργεια ή εκτροφή τους.

Φτιαγμένο με ζάχαρη ή με φυσικό γλυκαντικό

Τι νομίζουμε ότι σημαίνει: Δεν περιέχει σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, την πραγματικά βλαβερή ζάχαρη.

Τι σημαίνει: Περιέχει αρκετή ζάχαρη. Ακόμη και τα αναψυκτικά εντάσσονται στην κατηγορία αυτή, γιατί είναι πολύ πιθανό να αγοράσετε αυτά που περιέχουν περισσότερη φυσική ζάχαρη. Όπως και να ‘χει, το να τρώτε πολλή ζάχαρη σε οποιαδήποτε μορφή, συμβάλλει στην πρόσληψη θερμίδων που προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους.

Τι να κάνετε: Ελέγξτε τον κατάλογο των συστατικών και έχετε υπόψη σας ότι το σιρόπι καλαμποκιού, τα ζαχαρότευτλα, η δεξτρόζη, τα αναψυκτικά σε αλουμινένιο κουτάκι, ο συμπυκνωμένος χυμός φρούτων και το σιρόπι βύνης είναι όλα ζάχαρη. Προσπαθήστε να περιορίσετε την προστιθέμενη ζάχαρη κατά 100 θερμίδες την ημέρα. Αποφύγετε φαγητά με ζάχαρη στα τρία πρώτα συστατικά τους, γιατί ουσιαστικά είναι επιδόρπια.

Βιολογικά τρόφιμα

Τι νομίζουμε ότι σημαίνει: Υγιεινά και πεντανόστιμα.

Τι σημαίνει: Τουλάχιστον το 70% των συστατικών πρέπει να είναι βιολογικά, όταν υπάρχει η ετικέτα «είναι φτιαγμένα με βιολογικά συστατικά» ή να είναι το 95% αν υπάρχει και η ειδική σφραγίδα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το βιολογικό συνεπάγεται και χαμηλές θερμίδες. Τα βιολογικά σνακ συχνά έχουν περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι τα συνηθισμένα αντίστοιχά τους.

Τι να κάνετε: Αν και είναι προτιμότερο να αγοράζετε βιολογικά προϊόντα, όπως φρούτα και λαχανικά, τα βιολογικά σνακ όπως πατατάκια και ζαχαρωτά, είναι μια περιττή σπατάλη.

Θερμίδες ανά μερίδα

Τι νομίζουμε ότι σημαίνει: Τον αριθμό των θερμίδων στη συσκευασία.

Τι σημαίνει: Ακριβώς ό,τι αναφέρει: Μπορεί να αναφέρονται 100 θερμίδες σε μια μερίδα παγωμένου τσαγιού, αλλά το μπουκάλι, να περιέχει δύο ή τρεις μερίδες, οδηγώντας σε διπλάσιο ή τριπλάσιο ποσοστό κατανάλωσης θερμίδων. Και όλα αυτά συνυπολογίζοντας ότι οι εταιρείες τροφίμων μπορούν να υπερβάλλουν έως και 20% εκτός από τον πραγματικό αριθμό των θερμίδων.

Τι να κάνετε: Πάντα να ελέγχετε το μέγεθος της μερίδας πριν την κατανάλωση. Επίσης, να υποθέτετε ότι τα τρόφιμα έχουν περισσότερες θερμίδες από όσες αναγράφονται, αν θέλετε να χάσετε βάρος.

Τώρα με 30% λιγότερα λιπαρά

Τι νομίζουμε ότι σημαίνει: Λιγότερα λιπαρά ώστε να χάσουμε βάρος.

Τι σημαίνει: Η εταιρεία παραγωγής αφαίρεσε λίπος και το αντικατέστησε με κάτι άλλο όπως η ζάχαρη. Αυτό διατηρεί τη γεύση του φαγητού, αλλά τα υλικά που προστέθηκαν είναι συνήθως πιο επεξεργασμένα κάνοντας το νέο χαμηλότερο σε λιπαρά προϊόν, λιγότερο υγιεινό από τι αρχικό.

Τι να κάνετε: Αντί να «φοβάστε» το λίπος, προτιμήστε τα υγιεινά λίπη όπως τα μονοακόρεστα που βρίσκονται στο αβοκάντο και στη σοκολάτα και τα ωμέγα-3 που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια. Βέβαια παραμείνετε πάντα σε λογικές δόσεις.

H Μακροβιοτική του Ιπποκράτη και ο εγωισμός

Σύμφωνα με τη τη Μακροβιοτική φιλοσοφία, η ασθένεια δεν είναι παρά το εκδηλωμένο αποτέλεσμα της ανισορροπίας μας, σε σχέση με τη φύση και το σύμπαν.

Τι είναι η μακροβιοτική;

Ετυμολογικά, η λέξη μακροβιοτική σημαίνει μακρύς – βίος και χρησιμοποιήθηκε από τον Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής, για να περιγράψει το μοντέλο ανθρώπου που είναι πραγματικά υγιής και ζει για πολλά χρόνια. Όμως και άλλοι σοφοί της αρχαίας Ελλάδας όπως ο Αριστοτέλης και ο Γαληνός χρησιμοποίησαν τον όρο- Μακροβιοτική- για να περιγράψουν ένα φυσικό τρόπο ζωής που προήγαγε την υγιεινή ζωή και την ευεξία.

Ειδικά στη σύγχρονη εποχή, η ασθένεια εκδηλώνεται στο φυσικό επίπεδο μέσα από τα εξής διαδοχικά στάδια:

Κόπωση.
Συμπεριλαμβάνει τόσο τη φυσική, όσο και τη νοητική κόπωση και εκδηλώνεται όταν το άτομο εξαντλεί σε καθημερινή βάση τα φυσικά αποθέματα ενέργειας που διαθέτει, μέσα από συνεχή, αδιάκοπη δραστηριότητα κάθε είδους. Η έλλειψη άσκησης, η πολυφαγία, η ακατάλληλη διατροφή αλλά και η ασταθής διαπροσωπική και οικογενειακή ζωή και οι συναισθηματικές εντάσεις, συμβάλλουν στη γενίκευση της κόπωσης που γίνεται σε πολλές περιπτώσεις χρόνιο σύνδρομο.

Ενοχλήσεις και πόνοι.
Μυϊκοί πόνοι, περιστασιακοί πονοκέφαλοι, πόνοι περιόδου αποτελούν βάσιμες ενδείξεις ενός νευρικού συστήματος που σταδιακά αποδυναμώνεται.

Ασθένειες του αίματος.
Ανισορροπίες που εκδηλώνονται στην ποιότητα του αίματος, υποδηλώνουν ένα χρόνιο όξινο περιβάλλον.

Συναισθηματικές διαταραχές.
Συναισθήματα όπως ο θυμός, η ανυπομονησία, η αναστάτωση, η ανησυχία, ο φόβος και η επιθετικότητα όταν εκδηλώνονται σε καθημερινή βάση, υποδηλώνουν μια ήδη υπάρχουσα διαταραχή στη ροή της ενέργειας και τη δυνατότητα του ατόμου να διαχειρίζεται τις προκλήσεις της ζωής θετικά και αποτελεσματικά.

Ασθένειες/ διαταραχές οργάνων αλλά και ασθένειες του Νευρικού συστήματος όπως προβλήματα στη μνήμη για παράδειγμα.

Υπεροψία και εγωισμός.

Ο εκδηλούμενος εγωισμός και η υπεροψία αποτελούν την αιτία κάθε ασθένειας αλλά ταυτόχρονα και το σημείο αποκορύφωσης της ανθρώπινης ασθένειας, καθώς το άτομο νιώθει πλήρως διαχωρισμένο από το Σύμπαν, τη φύση, τους συνανθρώπους του. Κάθε του προσπάθεια στρέφεται αποκλειστικά στην προσωπική του ικανοποίηση ή την ικανοποίηση των στόχων και των φιλοδοξιών του από τη ζωή, χωρίς μέσα από τη δραστηριότητα του να διανοείται να συμβάλλει στο γενικό καλό. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι εκδήλωσης της υπεροψίας:

1) μέσα από μια έντονα καταπιεστική συμπεριφορά ως προς τους άλλους, όπου το άτομο προσπαθεί να ελέγξει κάθε κατάσταση με τρόπο που θεωρεί ωφέλιμο για το ίδιο.

2) μέσω της απόσυρσης, της θυματοποίησης του εαυτού προκειμένου μέσω της υποδηλούμενης αδυναμίας του άτομο να δημιουργεί ενοχικά συναισθήματα στους άλλους γύρω του, προσελκύοντας μόνιμη προσοχή.

Ο βασικός σκοπός της Μακροβιοτικής φιλοσοφίας είναι να καθοδηγήσει το άτομο στη δυναμική επίτευξη της υγείας σε όλα τα επίπεδα, φυσικό, νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό και όχι απλά την απουσία εκδηλούμενης ασθένειας, όπως δυστυχώς αντιλαμβάνεται ο σύγχρονος πολιτισμός την έννοια της υγείας.

Μόνο μέσα από συνολικά ισορροπημένο μοντέλο ζωής που περιλαμβάνει τη διατροφή, την άσκηση, το στοχασμό, την οικογενειακή γαλήνη, την προσφορά υπηρεσίας προς τη Φύση και ολόκληρη την ανθρωπότητα, μπορεί ένας άνθρωπος να είναι και να αισθάνεται πραγματικά υγιείς.

Πανίσχυρη Αποτοξινωτική Συνταγή με Σκόρδο και Οινόπνευμα από το αρχαίο Θιβέτ

Εκχύλισμα σκόρδου.

Συνταγή που προέρχεται από το αρχαίο Θιβέτ και λέγεται ότι είναι αντικαρκινική. Το “φάρμακο” αυτό βρέθηκε γραμμένο με ιερογλυφικά σε πλάκες πηλού, σ’ ένα βουδιστικό ναό του Θιβέτ το 1927 και αποκρυπτογραφήθηκε το 1976.

Λέγεται ότι αυτό το εκχύλισμα καθαρίζει τον οργανισμό από λιπώδεις και ασβεστούχες εναποθέσεις, ότι βελτιώνει το μεταβολισμό και κάνει πιο ελαστικά τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνει το βάρος του σώματος , διαλύει τα πήγματα αίματος (θρόμβους) και προλαβαίνει το έμφραγμα του μυοκαρδίου, την αθηροσκλήρωση, ισχαιμία, χρόνιο συνάχι, υπέρταση, αμυγδαλίτιδα,, χρόνιες παθήσεις πνευμόνων.

Βοηθάει στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων και της βοής στο κεφάλι, λέγεται με κάθε επιφύλαξη ότι βοηθάει στην εξάλειψη εσωτερικών και εξωτερικών όγκων καθώς και αυτών που εμφανίζονται στη νόσο Basedow.

Θεωρείται ότι ολόκληρος ο οργανισμός ανανεώνεται, υποχωρούν τα οιδήματα και επέρχεται αποκατάσταση της σεξουαλικότητας.

ΥΛΙΚΑ

350 gr καθαρισμένα Ελληνικά αν είναι δυνατόν βιολογικά σκόρδα

200 gr οινόπνευμα 96 βαθμών ή τσίπουρο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

“Στουμπίζουμε” τα σκόρδα σε γυάλινο σκεύος με ξύλινο γουδοχέρι. Τα βάζουμε σε σκουρόχρωμο βάζο , προσθέτουμε το οινόπνευμα ή το τσίπουρο και το κλείνουμε καλά. Το αφήνουμε για 10 μέρες σε δροσερό μέρος. Την ενδέκατη μέρα σουρώνουμε πιέζοντας το μείγμα ώστε να βγει όλο το εκχύλισμα.Το ξαναβάζουμε στο βάζο για 1 μέρα ακόμα μέχρι να κατασταλάξει.

Λαμβάνεται σε 50 gr γάλα ή νερό πριν το φαγητό, με σταγονόμετρο, κατά τον ακόλουθο τρόπο πρωί, μεσημέρι και βράδυ:

1η ημέρα 1 σταγόνα 2 σταγόνες 3 σταγόνες

2η ημέρα 4 σταγόνες 5 σταγόνες 6 σταγόνες

3η ημέρα 7 σταγόνες 8 σταγόνες 9 σταγόνες

4η ημέρα 10 σταγόνες 11 σταγόνες 12 σταγόνες

5η ημέρα 13 σταγόνες 14 σταγόνες 15 σταγόνες

6η ημέρα 15 σταγόνες 14 σταγόνες 13 σταγόνες

7η ημέρα 12 σταγόνες 11 σταγόνες 10 σταγόνες

8η ημέρα 9 σταγόνες 8 σταγόνες 7 σταγόνες

9η ημέρα 6 σταγόνες 5 σταγόνες 4 σταγόνες

10η μέρα 3 σταγόνες 2 σταγόνες 1 σταγόνα

Κατόπιν λαμβάνετε 25 σταγόνες πρωί, μεσημέρι και βράδυ μέχρι να τελειώσει.

Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί μετά από 5 χρόνια.

Αν υπάρχει αναιμία, υπόταση ή πολύ ευαίσθητο στομάχι η εφαρμογή της συνταγής απαγορεύεται.

Συμπληρωματικές οδηγίες

Μπορούμε να βάλουμε τις σταγόνες σε γάλα αν έχουμε ευαίσθητο στομάχι ή σε κάποιο αφέψημα ή σε χλιαρό νερό.

Το διάλυμα δε χρειάζεται ψυγείο.

Το σκόρδο δεν το χτυπάμε σε μπλέντερ ή σε μύλο του καφέ γιατί οξειδώνεται. Μόνο σε ξύλινο ή μαρμάρινο γουδί ή σε χοντρό πυρέξ.

Δεν υπάρχει καμιά τοξικότητα στο μείγμα.

Μην πάρετε τη δόση, αν φάτε σ’ ένα γεύμα ωμό σκόρδο.

Αν σας πειράζει το οινόπνευμα, χρησιμοποιήστε την παρακάτω συνταγή:

350 gr σκόρδο

700 gr νερό

700 gr ζάχαρη σκούρα

Το παρασκευάζουμε όπως τη συνταγή με το οινόπνευμα και το διατηρούμε στο ψυγείο. Παίρνουμε 2 κουτ. του γλυκού σε ζεστό νερό, 3 φορές την ημέρα 15 λεπτά πριν το φαγητό.

Μπορεί, μετά το σούρωμα, να μείνει λίγη ψύχα στο βάζο. Δεν πειράζει. Δεν χρειάζεται να το σουρώσουμε.

Έρευνες επιστημόνων αναφέρουν ότι το σκόρδο περιέχει πολλά δραστικά συστατικά

  1. Ενώσεις θείου: το σκόρδο μπορεί να εξουδετερώνει τις τοξίνες χάρη στις θειούχες ενώσεις του.
  2. Αλλισίνη, η οποία διασπάται όταν φάμε σκόρδο σε διαλυτικό σουλφίδιο που είναι ένζυμο, το οποίο δρα σαν βιολογικός καταλύτης. Η αλλισίνη είναι αντιμολυσματικό συστατικό. Καθαρίζει τα αγγεία και τις αρτηρίες, μειώνει τη χοληστερίνη του αίματος, τα λιπίδια και προστατεύει το συκώτι μετά από ένα πλούσιο γεύμα σε λίπη. Βοηθά το σώμα να διαλύσει τους θρόμβους και εμποδίζει τα αιμοπετάλια να κολλήσουν μεταξύ τους και να οδηγήσουν στη δημιουργία θρόμβων.

Ο χυμός του σκόρδου απομακρύνει τα τοξικά μέταλλα (μόλυβδο, υδράργυρο) , που δημιουργούνται από την ατμοσφαιρική και βιομηχανική ρύπανση και τη διατροφή.

Επίσης λειτουργεί σαν ελαφρύ αντιβιοτικό ,και αντιμυκητιακό . Παλαιότερα που η χρήση των φαρμάκων δεν ήταν τόσο διαδεδομένη, χρησιμοποιούσαν το σκόρδο και σαν αντιπαρασιτικό του γαστρεντερικού συστήματος, παίρνοντας 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη κάθε πρωί για 3 μέρες.

Περιέχει επίσης ιχνοστοιχεία όπως :Ψευδάργυρο, Γερμάνιο, Σελίνιο, Μαγγάνιο, Ασβέστιο, και ένα οξύ την Αδενοσίνη.

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

MUSICOTERAPIA- MUSIC THERAPY- ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
 
Ανάλογα με το πρόβλημά σας διαλέγετε την κατάλληλη μουσική.

LA MUSICA ES UNO DE LOS ALIMENTOS DEL ALMA = Η μουσική είναι μια από τις τροφές της ψυχής.

Παθήσεις:
Insomnio: Για την αϋπνία
Insomnia:
Nocturnos =νυχτερινά de Chopin

Hipertensión: Για την Υπέρταση
Ansiedad: Για το άγχος
Anxiety:

Concierto de Aranjuez de Rodrigo



Dolor de Cabeza: Για την κεφαλαλγία

Headache:



Dolor de estómago: Για το στομαχόπονο.

Stomacache:


Energéticas: Για ενεργητιότητα

La suite Karalia de Sibelius



Para la Sanación y armonía de tu hogar: Για καλή υγεία και αρμονία στο σπίτι
For good health and harmony in your home: