Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Πίνεις αλκοολ; Για πρόσεξέ το...Δείτε τι βλάβες μπορεί να σας προκαλέσει και σε τι ποσότητες είναι Επικίνδυνο!

Η εξάρτηση από το αλκοόλ είναι ανάλογη με την εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες.

Ωστόσο δεν κινδυνεύουν για βλάβη της υγείας μόνο οι αλκοολικοί.
Εξίσου κινδυνεύουν και αυτοί που χαρακτηρίζονται ως κοινωνικοί πότες, εφ όσον η καθημερινή τους κατανάλωση ξεπερνάει κάποια όρια.
Η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών δεν είναι υπόθεση της σύγχρονης κοινωνίας.
Είναι συνήθεια τόσο παλιά όσο και η κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Η κατανάλωση χαμηλών ποσοτήτων οινοπνευματωδών ποτών, συνήθως δεν προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.
Προβλήματα υπάρχουν από τη στιγμή που υπάρχει εξάρτηση ενός ατόμου από το αλκοόλ.
Εξάρτηση υπάρχει, όταν το άτομο ικανοποιείται μόνο με τη συνεχή και σε μεγάλη ποσότητα κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Η εξάρτηση από το αλκοόλ είναι ανάλογη με την εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες.
Oι βλάβες που μπορεί να προκαλέσει το αλκοόλ είναι:
αφυδάτωση
στομαχικές διαταραχές (γαστρίτιδα, αιμορραγίες, έλκη)
υψηλή αρτηριακή πίεση
έλλειψη βιταμινών
σεξουαλικές διαταραχές
εγκεφαλικές βλάβες
αρρώστιες των μυών
προβλήματα στο νευρικό σύστημα
ηπατικές βλάβες
καρκίνο στόματος, λάρυγγα και οισοφάγου
περισσότερες επιπλοκές στους διαβητικούς
Εάν πίνετε λίγο και όχι πολύ συχνά, οι κίνδυνοι για την υγεία σας είναι πολύ μικροί.
Όσο όμως η συχνότητα και η ποσότητα του αλκοόλ αυξάνονται, τόσο αυξάνονται και οι κίνδυνοι. Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζετε την ποσότητα του αλκοόλ που περιέχει το ποτό σας και πως να το συγκρίνετε με τα διάφορα ποτά.
Διεθνώς έχουν θεσπιστεί όρια κατανάλωσης του αλκοόλ για ασφαλή χρήση στους ενήλικες.
Αυτά τα όρια σε μονάδες μοιρασμένες μέσα στην εβδομάδα είναι: μέχρι 21 μονάδες (ποτά) για τους άνδρες, μεχρι 14 μονάδες (ποτά) για τις γυναίκες.
Μία μονάδα είναι:
ή 1 μικρό ποτήρι μπύρα
ή 1/2 μεγάλο ποτήρι μπύρα
ή 1 ποτήρι ουίσκι ή άλλο ποτό της ίδιας κατηγορίας
ή 1 ποτήρι κρασί
ή 1 ποτήρι λικέρ
ή 1 ούζο
Αυτά με τον συνηθισμένο τρόπο σερβιρίσματος, παρέχουν την ίδια περίπου ποσότητα αλκοόλ.
Εάν η πρόσληψη περισσότερων μονάδων ξεπερνιέται καθημερινά τότε θα έχουμε τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν. Εάν αυτό συμβαίνει τα Σαββατοκύριακα τότε έχουμε αύξηση των ατυχημάτων. Τα όρια που προαναφέρθηκαν είναι μια πολύ θεωρητική προσέγγιση.
Δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να προσδιορίσει κανείς πότε κάθε άτομο μπορεί να φθάσει στο όριο γιατί αυτό διαφέρει και ποικίλλει ανάλογα με το βάρος, το φύλο, την ηλικία και άλλους παράγοντες. Ο μόνος τρόπος για να είναι κανείς σίγουρος είναι να μην πίνει καθόλου όταν πρόκειται να οδηγήσει.
Και μην ξεχνάτε:
Μην περιμένετε να γίνετε αλκοολικοί για να ελέγξετε τις συνήθειες στο ποτό.
Μετρήστε πόσες μονάδες αλκοόλ καταναλώνετε τη μέρα και πόσες την εβδομάδα.
Προσέξτε την κατανομή τους μέσα στην εβδομάδα.
Αν πίνετε πάνω από τα όρια, προσπαθήστε να ελέγξετε, πότε πίνετε και τροποποιήστε τις δραστηριότητές σας για να αποφύγετε τις συντροφιές κατά τις ημέρες ή τις ώρες που πίνετε περισσότερο.
Πιείτε ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
Δεν χρειάζεστε πολύ ποτό για να διασκεδάσετε.
Το επίπεδο του αλκοόλ αυξάνει με κάθε μονάδα που πίνετε. Κατά μέσο όρο ο οργανισμός χρειάζεται 1 ώρα για να απαλλαγεί από κάθε μονάδα οινοπνεύματος.

Αλέν Ντε Μποτόν. Αθεϊσμός 2.0

Ο συγγραφέας Αλέν Ντε Μποτόν προτείνει μια εναλλακτική «θρησκεία» για τους άθεους, την οποία  αποκαλεί Αθεϊσμό 2,0.
Στο εγχείρημα του αυτό μάλιστα, προτείνει να ενσωματωθούν θρησκευτικές μορφές και παραδόσεις, που θα μπορούν να ικανοποιούν τις ανθρώπινες ανάγκες για…  σύνδεση, τελετουργία και υπερβατικότητα!

-Το πόσο ενδιαφέρουσες μπορούν να αποβούν  οι προτάσεις του μες τα μυαλά ενός αθεϊστή…  αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση.


Το τρίπτυχο των Ελλήνων…

…το οποίο ενοχλεί τους σύγχρονους σκοταδιστές

Είναι πανθομολουμένως αποδεκτό ότι το τρίπτυχο ιστορία-πίστη-γλώσσα αποτελεί το μοναδικό σημείο συνοχής των Ελλήνων. Μέσα από την ιστορία μας θυμόμαστε τα πανανθρώπινα ιδεώδη που πρεσβεύει ο Ελληνισμός και τους αγώνες για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Η πίστη κατόπιν μας βοηθάει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και γιατί όχι να πιστεύουμε πως θα έρθει η ώρα που θα ανανήψουν εκ νέου οι Έλληνες ανά τον κόσμο.
Η γλώσσα τέλος και ειδικά η μαθηματικά δομημένη Αρχαία Ελληνική αποτελεί χρήσιμο εργαλείο στην ανάγνωση και έρευνα των κειμένων που επεξηγούν τα δύο πρώτα.
Γι” αυτό και στις μέρες μας το συγκεκριμένο τρίπτυχο καταπολεμάται! Το βλέπουμε γύρω μας, σε πανεπιστήμια, σε σχολικές αίθουσες, σε άρθρα και πλέον μέσα στην Βουλή. Στόχος να ξεχάσουμε κυρίως οι νέοι άνθρωποι, αφού σταδιακά προτείνεται η κατάργηση της διδασκαλίας σε ό,τι δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί από «μεγάλο-διανοούμενους» της εποχής μας.
Η παρούσα ιστοσελίδα διαβεβαιώνει όλους αυτούς τους θιασώτες του καλοστημένου έργου μιας υποτιθέμενης προόδου ότι κι άλλοι προσπάθησαν στο παρελθόν και δεν τα κατάφεραν.
Έστω και ένας Έλληνας να ερευνά θα ενημερώνει τους υπολοίπους, έτσι ώστε η μνήμη θα σιγοκαίει και θα έρθει η ώρα που το τρίπτυχο θα ξαναφουντώσει στις καρδιές και το μυαλό των Ελλήνων πέρα από ιδεολογήματα, τα οποία μας χωρίζουν σε αντιμαχόμενες πλευρές, αντί να είμαστε όλοι μονιασμένοι κόντρα στον κοινό εχθρό.
Όσο για τα Αρχαία Ελληνικά, τα οποία χαρακτηρίζονται από ανεγκέφαλους νεκρή γλώσσα, προκειμένου κανείς να μην είναι σε θέση να κατανοεί τα σημαντικότερα κείμενα της ανθρωπότητας που είναι γραμμένα στην Ελληνική παρά τα «μεταφρασμένα» και παραποιημένα των παγκοσμιοποιητών, να θυμίσουμε ότι ακόμα και σήμερα χρησιμοποιούμε αρχαιοελληνικές εκφράσεις και λέξεις: «εν προκειμένω, συν τοις άλλοις, εν κατακλείδι, ειρήσθω εν παρόδω, κλιμακοστάσιο (δεν λέμε σκαλοστάσιο), οφθαλμίατρος (δεν λέμε ματίατρος), υδραυλικός (δεν λέμε νεραυλικός) και πολλά άλλα παραδείγματα. Νεκρή Γλώσσα τα Αρχαία λοιπόν;
Πέραν τούτου στο εξωτερικό δρουν Ελληνιστές, οι οποίοι μάχονται για την εκμάθηση της Αρχαίας Ελληνικής παγκοσμίως και σε πολλές χώρες εισάγεται η διδασκαλία της ακόμα και στα δημοτικά.
Απευθυνόμαστε σαν νέοι άνθρωποι σε όλους αυτούς που έχουν πάθος με την αλήθεια.
Αυτοί μόνο αντιλαμβάνονται την αξία του τρίπτυχου των Ελλήνων. Οι υπόλοιποι αρέσκονται να ζουν στο ψέμα, καθότι δεν απαιτείται πολύς κόπος για να παπαγαλίσει κανείς την προπαγάνδα της εποχής που παρουσιάζει τα ιδανικά των Ελλήνων ως ξεπερασμένα, συντηρητικά και πολλές φορές εθνικιστικά, απολαμβάνοντας παράλληλα την σημερινή «πρόοδο»…