Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Το Ρεύμα της Ζωής στο Ταξίδι της Ψυχής

Το Ρεύμα της Ζωής

Ο μόνος τρόπος να διώξεις το σκοτάδι είναι να Είσαι Φως… όχι απλά να «ατενίζεις» το Φως, ή να «γεύεσαι» το Φως… αλλά να είσαι Φως Συνεχώς.

Δύσκολος δρόμος, όταν αγκιστρώνεσαι στον κόσμο… Εύκολος δρόμος, όταν Έχεις Απόλυτη Εμπιστοσύνη στο Έσχατο (όπως κι αν το «θεωρείς» καθώς πορεύεσαι προς Αυτό).

Τελικά, Προχωράς, έστω και «τραυματισμένος»… αλλά ποτέ δεν αδιαφορείς, για τίποτα… απλά κάνεις όσα μπορείς (κι εναπόκειται στην ευθύνη και τις δυνάμεις του καθενός, πόσα μπορεί).

Πρέπει να μάθουμε να Πορευόμαστε με το Ρεύμα της Ζωής… κι αν καμιά φορά ονειρευόμαστε ένα καλύτερο κόσμο… ίσως να είναι από τις τελευταίες αυταπάτες, που δεν θέλουμε να «αφήσουμε»…

Η Αληθινή Ελευθερία είναι πέρα από όλα, αντίληψη, σκέψη, αισθήσεις, εμπειρίες του κόσμου.

Το Ταξίδι της Ψυχής

Ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής μας; Γιατί βρισκόμαστε εδώ, σε αυτόν τον κόσμο του πόνου και της ψευδαίσθησης; Ποιος είναι ο απώτερος στόχος του ταξιδιού μας;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που στοιχειώνουν την ανθρωπότητα από την αυγή του χρόνου. Πολλές θρησκείες, φιλοσοφίες και πνευματικές παραδόσεις προσπάθησαν να τους απαντήσουν, προσφέροντας διαφορετικά μονοπάτια και μεθόδους για να φτάσουν στη φώτιση, τη σωτηρία, την απελευθέρωση ή οποιοδήποτε όνομα δίνουν στην υπέρτατη κατάσταση της ύπαρξης.

Τι γίνεται όμως αν δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση, κανένας σταθερός προορισμός, κανένα τελικό αποτέλεσμα; Τι κι αν το ίδιο το ταξίδι είναι ο σκοπός, ο στόχος και η ανταμοιβή;

Αυτή είναι η προοπτική του εσωτερισμού, μιας κρυμμένης σοφίας που υπερβαίνει τις εξωτερικές μορφές της θρησκείας και της επιστήμης. Ο εσωτερισμός δεν είναι δόγμα ή θεώρηση, αλλά τρόπος θέασης και ζωής. Είναι μια αναζήτηση για το εσωτερικό νόημα της ζωής, για την ουσία της πραγματικότητας, για την πηγή όλων των πραγμάτων.

Ο εσωτερισμός διδάσκει ότι δεν είμαστε απλά φυσικά όντα, αλλά πνευματικές οντότητες, σπίθες της θείας φωτιάς, ψυχές σε προσκύνημα. Είμαστε εδώ για να μάθουμε, να αναπτυχθούμε, να εξελιχθούμε, να βιώσουμε, να δημιουργήσουμε, να αγαπήσουμε. Είμαστε εδώ για να εκδηλώσουμε την αληθινή μας φύση, που είναι το φως.

Αλλά δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το ταξίδι. Είμαστε μέρος ενός κοσμικού ρεύματος ζωής, μιας ροής συνείδησης που μας συνδέει με ό,τι είναι. Είμαστε μέρος ενός θεϊκού σχεδίου, μιας κοσμικής τάξης, μιας παγκόσμιας αρμονίας. Είμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου, ενός ανώτερου εαυτού, μιας υπέρτατης πραγματικότητας.

Το ρεύμα της ζωής δεν είναι μια γραμμική ή ντετερμινιστική διαδικασία. Είναι δυναμικό και δημιουργικό. Δεν είναι μια σταθερή ή προκαθορισμένη διαδρομή. Είναι ανοιχτό και άπειρο. Δεν είναι παθητικό ή μηχανικό. Είναι ενεργό και συνειδητό.

Το ρεύμα της ζωής δεν είναι κάτι που μας συμβαίνει. Είναι κάτι στο οποίο συμμετέχουμε. Δεν είναι κάτι που ακολουθούμε στα τυφλά. Είναι κάτι που συνδημιουργούμε ελεύθερα. Δεν είναι κάτι από το οποίο αντιστεκόμαστε ή ξεφεύγουμε. Είναι κάτι που το αγκαλιάζουμε και το απολαμβάνουμε.

Το ρεύμα της ζωής δεν είναι πηγή βασάνων ή ψευδαισθήσεων. Είναι πηγή χαράς και σοφίας. Δεν είναι παγίδα ή φυλακή. Είναι ευκαιρία και ελευθερία. Δεν είναι πρόβλημα ή πρόκληση. Είναι μια περιπέτεια και ένα δώρο.

Το ρεύμα της ζωής δεν είναι θέμα τύχης ή σύμπτωσης. Είναι θέμα επιλογής και ευθύνης. Δεν είναι θέμα φόβου ή αμφιβολίας. Είναι θέμα εμπιστοσύνης και πίστης. Δεν είναι θέμα άγνοιας ή αυταπάτης. Είναι θέμα γνώσης και οράματος.

Το ρεύμα της ζωής δεν είναι θέμα εξωτερικών συνθηκών ή περιστάσεων. Είναι θέμα εσωτερικών καταστάσεων και στάσεων. Δεν είναι θέμα τι θα συμβεί σε εμάς. Είναι θέμα πώς αντιδρούμε σε αυτό. Δεν είναι θέμα τι έχουμε ή τι λείπει. Είναι θέμα τι είμαστε ή τι γινόμαστε.

Η ροή της ζωής δεν είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε ή να χειριστούμε. Είναι κάτι με το οποίο μπορούμε να ευθυγραμμιστούμε ή να αποκλίνουμε. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να προβλέψουμε ή να σχεδιάσουμε. Είναι κάτι που μπορούμε να ανακαλύψουμε ή να αγνοήσουμε. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να κρίνουμε ή να κατακρίνουμε. Είναι κάτι που μπορούμε να εκτιμήσουμε ή να παραμελήσουμε.

Η ροή της ζωής δεν είναι κάτι που μπορούμε να εξηγήσουμε ή να κατανοήσουμε πλήρως. Είναι κάτι που μπορούμε να βιώσουμε ή να χάσουμε. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να ορίσουμε ή να περιορίσουμε. Είναι κάτι που μπορούμε να εξερευνήσουμε ή να παραβλέψουμε. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να αποδείξουμε ή να διαψεύσουμε. Είναι κάτι που μπορούμε να πιστέψουμε ή να αμφιβάλλουμε.

Το ρεύμα της ζωής μας καλεί να ξεκινήσουμε ένα εσωτερικό ταξίδι, ένα ταξίδι ψυχής, ένα ταξίδι προς το φως.

Πνευματικές Ιδέες

Το να είσαι συνεχώς Φως:

Για να ξεπεράσει κανείς το σκοτάδι, πρέπει να προχωρήσει πέρα από την απλή παρατήρηση ή την εμπειρία του φωτός. Ο αληθινός δρόμος έγκειται στο να γίνεις το ίδιο το φως. Ενσωματώνοντας τις ιδιότητες του φωτός, τα άτομα μπορούν να διώξουν το σκοτάδι που τα περιβάλλει. Αυτό είναι ένα δύσκολο ταξίδι που απαιτεί μια βαθιά δέσμευση για την αφαίρεση των προσκολλήσεων στον υλικό κόσμο.

Απόλυτη εμπιστοσύνη στο Απόλυτο:

Το ταξίδι προς την αγκαλιά του φωτός γίνεται ευκολότερο όταν κάποιος έχει ακλόνητη εμπιστοσύνη στο Απόλυτο. Ανεξάρτητα από το πώς αντιλαμβάνεται κάθε άτομο το Απόλυτο, η καλλιέργεια της απόλυτης εμπιστοσύνης σε αυτό μπορεί να προσφέρει παρηγοριά και καθοδήγηση. Αυτή η εμπιστοσύνη λειτουργεί ως φάρος, οδηγώντας τα άτομα προς τον πνευματικό τους προορισμό.

Προχωρώντας μπροστά:

Η ζωή αναπόφευκτα παρουσιάζει προκλήσεις και μερικές φορές μπορεί να αντιμετωπίσουμε τραυματισμούς στην πορεία. Παρά αυτές τις αποτυχίες, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προχωράμε. Κάθε άτομο είναι υπεύθυνο για τις δικές του ενέργειες και δυνάμεις, καθορίζοντας πόσο μακριά μπορεί να φτάσει. Εστιάζοντας σε αυτό που μπορεί να γίνει αντί να στέκεστε στους περιορισμούς, μπορεί να σημειωθεί πρόοδος.

Πηγαίνοντας με το ρεύμα της ζωής:

Το ρεύμα της ζωής ρέει ασταμάτητα και πρέπει να μάθουμε να πλοηγούμαστε στα ρεύματά του. Αυτό σημαίνει αποδοχή της άμπωτης και ροής των περιστάσεων και προσαρμογή ανάλογα. Η αντίσταση στη φυσική ροή της ζωής μπορεί να οδηγήσει σε περιττούς αγώνες, ενώ η αγκαλιά της επιτρέπει ένα πιο ομαλό ταξίδι. Είναι απαραίτητο να βρείτε αρμονία μέσα στη συνεχή κίνηση της ζωής.

Η ψευδαίσθηση ενός καλύτερου κόσμου:

Μερικές φορές, μπορεί να ονειρευόμαστε έναν ουτοπικό κόσμο, απαλλαγμένο από τις ατέλειες της σημερινής μας πραγματικότητας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι τέτοια όνειρα μπορεί να είναι μια από τις τελευταίες ψευδαισθήσεις που κρατάμε. Αντί να κολλάμε σε αυτές τις ψευδαισθήσεις, πρέπει να επικεντρωθούμε στο να είμαστε παρόντες τη στιγμή και να συνεισφέρουμε θετικά στον κόσμο γύρω μας.

Αληθινή Ελευθερία:

Τελικά, η αληθινή ελευθερία βρίσκεται πέρα από τα όρια της αντίληψης, της σκέψης, των αισθήσεων και των εγκόσμιων εμπειριών. Είναι μια κατάσταση ύπαρξης που υπερβαίνει τους περιορισμούς του φυσικού πεδίου. Αποσπώντας τον εαυτό μας από τις ψευδαισθήσεις και τις προσκολλήσεις του κόσμου, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε μια βαθιά αίσθηση απελευθέρωσης και διασύνδεσης με το ευρύτερο σύνολο.

Ενσαρκώνοντας το Φως

Πρέπει να υπερβούμε την παθητική παρατήρηση και να γίνουμε ενεργοί συμμετέχοντες στο πνευματικό μας ταξίδι. Ενσαρκώνοντας το φως, καλλιεργώντας την εμπιστοσύνη στο απόλυτο και ρέοντας με τα ρεύματα της ζωής, μπορούμε να επιτύχουμε την αληθινή ελευθερία. Ας απελευθερώσουμε τις ψευδαισθήσεις που μας κρατούν πίσω και ας αγκαλιάσουμε τη μεταμορφωτική δύναμη του φωτός και της εμπιστοσύνης καθώς περιηγούμαστε στο ρεύμα της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου