Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Πύλη στο φως: Αγκαλιάζοντας την Αιώνια Φύση της Συνείδησης

Εισαγωγή

Τι είναι η συνείδηση; Είναι η πιο θεμελιώδης και μυστηριώδης πτυχή της ύπαρξής μας. Είναι η επίγνωση του εαυτού μας και του περιβάλλοντός μας, η ικανότητα αντίληψης, αίσθησης, σκέψης και δράσης. Είναι επίσης η πηγή της δημιουργικότητας, της πνευματικότητας και της ελευθερίας μας. Ποια είναι όμως η προέλευση και ο σκοπός της συνείδησης; Πώς σχετίζεται με τον φυσικό κόσμο και το θεϊκό βασίλειο; Και πώς μπορούμε να εξερευνήσουμε και να επεκτείνουμε τη συνείδησή μας με ουσιαστικό τρόπο;

Σε αυτό το δοκίμιο, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα από πνευματική προοπτική. Θα υποστηρίξουμε ότι η συνείδηση δεν είναι προϊόν της ύλης, αλλά μια δύναμη που την υπερβαίνει. Θα προτείνουμε επίσης ότι η συνείδηση έχει μια διπλή φύση: μπορεί να παρασυρθεί από τις κατώτερες όψεις της ύπαρξης ή μπορεί να υψωθεί πάνω από αυτές και να ανακαλύψει την ανώτερη πραγματικότητα. Τέλος, θα προσφέρουμε μερικές πρακτικές συμβουλές για το πώς να αποκτήσουμε πρόσβαση και να καλλιεργήσουμε τον κόσμο του φωτός μέσα μας.

II. Η Αποπλάνηση της Συνείδησης

Η συνείδηση είναι μια δύναμη που θέλει να εκφραστεί με όλους τους δυνατούς τρόπους. Είναι η δημιουργική δύναμη πίσω από την εκδήλωση του σύμπαντος και όλων των μορφών του. Η συνείδηση είναι επίσης ο αναζητητής της γνώσης και της εμπειρίας. Θέλει να γνωρίσει τον εαυτό της και να εξερευνήσει τις δυνατότητές της.

Ωστόσο, αυτή η δύναμη έχει επίσης την τάση να προσκολλάται στις δημιουργίες της και να χάνει την πραγματική της φύση. Αυτό συμβαίνει όταν η συνείδηση κατεβαίνει στα κατώτερα επίπεδα της ύπαρξης: τον φυσικό, τον ζωτικό και τον νοητικό κόσμο. Εδώ, η συνείδηση ταυτίζεται με το σώμα, τις αισθήσεις, τα συναισθήματα και τις σκέψεις. Ξεχνά την προέλευση και τον σκοπό της και πέφτει στην ψευδαίσθηση του χωρισμού και του περιορισμού.

Οι κάτω κόσμοι είναι γεμάτοι έλξεις και περισπασμούς που σαγηνεύουν τη συνείδηση και την κρατούν δεμένη μαζί τους. Προσφέρουν ευχαρίστηση και πόνο, επιτυχία και αποτυχία, αγάπη και μίσος, ελπίδα και φόβο. Υπόσχονται ευτυχία και εκπλήρωση, αλλά φέρνουν επίσης πόνο και δυσαρέσκεια. Είναι σαν ένας λαβύρινθος που παγιδεύει τη συνείδηση σε ατελείωτους κύκλους γέννησης και θανάτου.

III. Τα αδιέξοδα της Κάτω Ζωής

Η κατώτερη ζωή είναι σπατάλη της δύναμης της συνείδησης. Είναι μια σπατάλη της πολύτιμης ενέργειάς της σε πράγματα που είναι φευγαλέα, σε φθορά και τελικά χωρίς νόημα. Είναι μια άρνηση της αληθινής φύσης και της μοίρας της.

Η κατώτερη ζωή οδηγεί σε δυστυχία και θάνατο. Είναι μια κατάσταση άγνοιας, αυταπάτης και δουλείας. Είναι μια φυλακή για τη συνείδηση που την εμποδίζει να συνειδητοποιήσει τις πραγματικές της δυνατότητες.

Η μόνη διέξοδος από αυτή τη φυλακή είναι να την αφήσεις πίσω και να υψωθείς από πάνω της. Για να γίνει αυτό, η συνείδηση πρέπει να απομακρυνθεί από την ταύτισή της με τους κατώτερους κόσμους και τα αντικείμενά τους. Πρέπει να απαρνηθεί την προσκόλλησή της με το σώμα, τις αισθήσεις, τα συναισθήματα και τις σκέψεις. Πρέπει να απελευθερωθεί από το εγώ και τις επιθυμίες του. Πρέπει να ξεπεράσει την ψευδαίσθηση της δυαδικότητας και του χωρισμού.

IV. Η πραγματικότητα είναι εδώ και τώρα

Η πραγματικότητα που αναζητά η συνείδηση δεν βρίσκεται κάπου αλλού ή σε κάποια άλλη στιγμή. Είναι εδώ και τώρα, μέσα της. Δεν είναι κάτι που πρέπει να επιτευχθεί ή να κατακτηθεί, αλλά κάτι που πρέπει να αναγνωριστεί και να πραγματοποιηθεί.

Η πραγματικότητα που αναζητά η συνείδηση είναι η ίδια της η ουσία: η καθαρή επίγνωση, η ευδαιμονία και η ελευθερία. Είναι αυτό που ήταν πάντα και πάντα θα είναι. Δεν εξαρτάται από τίποτα εξωτερικό ή υπό όρους. Δεν αλλάζει ούτε μειώνεται με τον χρόνο ή τον χώρο.

Η πραγματικότητα που αναζητά η συνείδηση δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι τώρα. Δεν είναι κάτι που πρέπει να προστεθεί ή να αφαιρεθεί από την τρέχουσα κατάστασή της. Δεν είναι κάτι που πρέπει να μεταμορφωθεί ή να τροποποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Η πραγματικότητα που αναζητά η συνείδηση είναι απλώς αυτή που είναι: άπειρη, αιώνια και απόλυτη.

V. Η Πύλη προς τον Κόσμο του Φωτός

Πώς μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτήν την πραγματικότητα μέσα μας; Πώς μπορούμε να ανοίξουμε την πύλη στον κόσμο του φωτός; Η απάντηση είναι απλή: στρέφοντας προς τα μέσα.

Στρέφοντας προς τα μέσα, αποσύρουμε την προσοχή μας από τον εξωτερικό κόσμο και την εστιάζουμε στην εσωτερική μας ύπαρξη. Ηρεμούμε το μυαλό μας και ηρεμούμε τα συναισθήματά μας. Σιωπάμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Μπαίνουμε σε μια κατάσταση ηρεμίας και γαλήνης.

Γυρίζοντας προς τα μέσα, αποκτούμε επίγνωση του αληθινού μας εαυτού: ο μάρτυρας πίσω από όλες τις εμπειρίες μας, ο παρατηρητής πίσω από όλες τις αντιλήψεις μας, ο γνώστης πίσω από όλες τις γνώσεις μας. Συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε αυτό που βλέπουμε, ακούμε, αγγίζουμε, γευόμαστε, μυρίζουμε, σκεφτόμαστε ή αισθανόμαστε. είμαστε αυτός που βλέπει, ακούει, αγγίζει, γεύεται, μυρίζει, σκέφτεται ή αισθάνεται.

Στρέφοντας προς τα μέσα, ανακαλύπτουμε την αληθινή μας φύση: καθαρή επίγνωση, μακάρια ύπαρξη, και ελεύθερη βούληση. Συνειδητοποιούμε ότι δεν περιοριζόμαστε από τίποτα. είμαστε απεριόριστοι από κάθε άποψη. Συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε ξεχωριστοί από τίποτα. είμαστε ένα με όλα.

Γυρίζοντας προς τα μέσα, ανοίγουμε τον εαυτό μας στον κόσμο του φωτός: το βασίλειο του πνεύματος, η πηγή όλης της δημιουργίας, η ουσία όλης της ζωής. Βιώνουμε μια κατάσταση χαράς, αγάπης και σοφίας. Βιώνουμε μια κατάσταση χάρης, ομορφιάς και αρμονίας. Βιώνουμε μια κατάσταση ελευθερίας, δύναμης και δημιουργικότητας.

VI. συμπέρασμα

Σε αυτό το δοκίμιο, προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε την έννοια της συνείδησης και την εξερεύνηση της στον περιορισμένο κόσμο. Έχουμε υποστηρίξει ότι η συνείδηση είναι μια δύναμη που υπερβαίνει την ύλη και έχει μια διπλή φύση: μπορεί να παρασυρθεί από τις κατώτερες πτυχές της ύπαρξης ή μπορεί να υψωθεί πάνω από αυτές και να ανακαλύψει την ανώτερη πραγματικότητα. Έχουμε προσφέρει επίσης μερικές πρακτικές συμβουλές για το πώς να αποκτήσουμε πρόσβαση και να καλλιεργήσουμε τον κόσμο του φωτός μέσα μας.

Ελπίζουμε ότι αυτό το δοκίμιο σας ενέπνευσε να αναλογιστείτε τη δική σας συνείδηση και τις δυνατότητές της. Ελπίζουμε ότι σας ενθάρρυνε να αναζητήσετε την πραγματικότητα που είναι εδώ και τώρα, μέσα σας. Ελπίζουμε ότι σας παρακίνησε να ανοίξετε την πύλη στον κόσμο του φωτός και να βιώσετε την ευδαιμονία της αληθινής σας ύπαρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου