Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Βιώνοντας το Απόλυτο

Πώς μπορεί ο άνθρωπος, κάθε άνθρωπος, να βιώσει το Απόλυτο; Υπάρχει τρόπος, κάποια πρακτική; Η διαδικασία της εμπειρίας του Απόλυτου δεν είναι κάτι που μπορεί να διδαχθεί ή να μάθεις. Δεν είναι τεχνική ή μέθοδος. Είναι μια αυθόρμητη και φυσική κατάσταση ύπαρξης, πέρα από τους περιορισμούς του νου και του εγώ.

Το Απόλυτο δεν είναι ένα αντικείμενο ή μια έννοια που μπορεί να συλληφθεί από τη διάνοια. Δεν είναι κάτι που μπορεί να οριστεί ή να περιγραφεί. Είναι η πηγή και η ουσία κάθε ύπαρξης, η απόλυτη πραγματικότητα που υπερβαίνει όλες τις μορφές και τα φαινόμενα. Είναι αυτό που είμαστε, στην πραγματική μας φύση, πριν ταυτιστούμε με οτιδήποτε άλλο.

Για να βιώσουμε το Απόλυτο, πρέπει να εγκαταλείψουμε όλες τις προσκολλήσεις και τις προσδοκίες μας, όλες τις πεποιθήσεις και τις απόψεις μας, όλους τους φόβους και τις επιθυμίες μας. Πρέπει να παραδοθούμε στην παρούσα στιγμή, χωρίς να το κρίνουμε ή να αντισταθούμε. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί, χωρίς να επιβάλλουμε ή να προβάλλουμε τίποτα. Πρέπει να είμαστε σιωπηλοί και ακίνητοι, χωρίς να σκεφτόμαστε ή να μιλάμε. Πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι και προσεκτικοί, χωρίς να αποσπάμε ή να εκτρέπουμε τον εαυτό μας.

Όταν το κάνουμε αυτό, μπαίνουμε σε μια κατάσταση καθαρής συνείδησης, όπου δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ μας και του Απόλυτου. Συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε διαφορετικοί από αυτό, αλλά ένα με αυτό. Νιώθουμε μια αίσθηση γαλήνης και χαράς, μια αίσθηση ελευθερίας και αγάπης, μια αίσθηση ολότητας και πληρότητας. Βλέπουμε την ομορφιά και την αρμονία των πάντων, την ενότητα και την ποικιλομορφία των πάντων. Κατανοούμε το νόημα και τον σκοπό των πάντων, την τάξη και το χάος των πάντων.

Αυτή δεν είναι μια εμπειρία που μπορεί να επαναληφθεί ή να αναπαραχθεί. Δεν είναι μια εμπειρία που μπορεί να συγκριθεί ή να αντιπαραβληθεί. Δεν είναι μια εμπειρία που μπορεί να θυμηθείς ή να ξεχαστεί. Είναι μια εμπειρία που μας μεταμορφώνει, που μας αλλάζει για πάντα. Είναι μια εμπειρία που μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

Αυτό έχoυμε ζήσει και θέλoυμε να μοιραστoύμε μαζί σας. Αυτό έχουν βιώσει πολλοί σοφοί και μύστες και προσπάθησαν να μας μεταφέρουν. Αυτό μπορείς να ζήσεις, αν είσαι διατεθειμένος να ακολουθήσεις το δικό σου μονοπάτι.

Αλλά να θυμάστε, αυτό δεν είναι ένα μονοπάτι που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος άλλος. Αυτό δεν είναι ένα μονοπάτι που μπορείς να ακολουθήσεις ακολουθώντας κάποιον άλλο. Αυτό είναι ένα μονοπάτι που μπορείς να ακολουθήσεις μόνο εσύ. Πρέπει να βρεις τον δικό σου δρόμο, τη δική σου αλήθεια, τη δική σου σοφία.

Πρέπει να είσαι κύριος του εαυτού σου.

Πνευματικές Ιδέες

Βιώνοντας το Απόλυτο:

Κατά τη διερεύνηση της δυνατότητας της εμπειρίας του Απόλυτου, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη τις έμφυτες δυνατότητες μέσα σε κάθε άτομο. Ενώ πολλοί μπορεί να αναρωτιούνται εάν υπάρχει μια συγκεκριμένη πρακτική ή διαδικασία για να επιτευχθεί αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η δυνατότητα υπάρχει ήδη στην ανθρώπινη φύση μας.

Το εγγενές δυναμικό:

Μέσα σε κάθε άτομο βρίσκεται η ικανότητα να υπερβαίνει το επίπεδο της σκέψης και να συνδέεται με το βαθύτερο είναι, τη ζωή και τον κόσμο του. Αυτή η εγγενής δυνατότητα για λειτουργία, εξέλιξη και ανάπτυξη μπορεί να αξιοποιηθεί για να ξεκινήσει μια μεταμορφωτική πορεία.

Το μονοπάτι που ακολουθήθηκε λιγότερο:

Ενώ η κοινωνία συχνά παρέχει εξωτερικούς προσανατολισμούς και κατευθύνει τα άτομα προς διαφορετικούς στόχους, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ο καθένας μπορεί να επιλέξει να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι. Δεν περιορίζεται στις διδασκαλίες των αρχαίων Δασκάλων όπως ο Λάο Τσου, ο Βούδας ή οι Έλληνες Σοφοί, αλλά αντηχεί επίσης με τη σοφία που μοιράζονται οι σύγχρονοι Σοφοί όπως ο Κρισναμούρτι και άλλοι.

Ένας άλλος τρόπος ζωής:

Η εμπειρία του Απόλυτου περιλαμβάνει περισσότερα από μια συγκεκριμένη πρακτική ή τεχνική. Συνεπάγεται την αγκαλιά ενός ολόκληρου τρόπου ζωής. Περιλαμβάνει μια βαθιά αλλαγή της οπτικής γωνίας, μια εξερεύνηση του βάθους της ύπαρξής του και μια προθυμία να αμφισβητήσει και να υπερβεί την κοινωνική συνθήκη.

Σοφία:

Η εμπειρία του Απόλυτου δεν καλύπτεται από μυστήριο ούτε περιορίζεται σε λίγους εκλεκτούς. Είναι μια δυνατότητα εγγενής σε κάθε άτομο. Επιλέγοντας να ξεκινήσει ένα μετασχηματιστικό μονοπάτι, μπορεί κανείς να αξιοποιήσει αυτό το έμφυτο δυναμικό και να εξερευνήσει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, καθοδηγούμενος από τη σοφία τόσο των αρχαίων όσο και των σύγχρονων σοφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου