Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

ΑΒΡΑΑΜ: Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩN

Ολόκληρο το μέλλον της ανθρωπότητας, έχει γίνει στόχος κατάσχεσης και συνολικά το ανθρώπινο μέλλον, έχει εμπλακεί στα κατασχετικά σχέδια μιας αιώνιας αβρααμικής συνομωσίας! Πρόκειται πράγματι για την σημαντικότερη και αινιγματικότερη ιστορικά, κήρυξη μυστικού διαχρονικού παγκόσμιου πολέμου!

Οι θεϊκές υποσχέσεις, ήταν πλέον επίμονες και μεγαλεπήβολες, και επιτέλους από κάπου έπρεπε οπωσδήποτε ν’ αρχίσει και η πραγματοποίησή τους. Ο "θεός" του, γίνεται ολοένα και πιο συγκε­κριμένος στην παραχώρηση εδαφών, αλλά και συνεχώς πιο γενναιόδωρος: «έκαμε διαθήκη ο Κύριος προς τον Αβραάμ λέγων. Εις το σπέρμα σου (στους απογόνους σου) έδωσα την γην ταύτην, από του ποταμού της Αιγύπτου (Νείλο!) έως του ποταμού του μεγάλου, του ποταμού Ευφράτου»! Γεν.15.18.

Φαντασθείτε την έκταση!

Ο "θεός" έφτασε να υποσχεθεί στον προφήτη του, ακριβώς όλη τη γνωστή στον Αβραάμ περιοχή των περιπλανήσεών του. Διότι, κατάγεται απ’ την Ουρ του Ευφράτη στην Ανατολή. Μετανάστευσε Βόρια στην Χαρράν, της Βόρειας Μεσοποταμίας και εμπορεύτηκε τις χάρες της Σάρρας, Νότια στα Γέραρα και δυτικότερα στην Αίγυπτο! Ε λοιπόν, όλη αυτή την απέραντη περιοχή της δράσης του, εκτάσεως χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων,[1] διεκδικεί ο θεός του Αβραάμ για το "σπέρμα" του προφήτη του... Τι καλός θεός πράγματι!

Οφείλουμε να παραδεχθούμε, ότι ο Άνθρωπος αυτός, μόνο τυχαίος δεν είναι! Οι διαστάσεις των διεκδικήσεών του είναι αυτοκρατορικές. Υπερβαίνουν κατά πολύ μάλιστα εκείνες των ισχυρότερων βασιλέων της περιοχής του. Και βέβαια ο θεός του, δεν του χαρίζει μόνο γη, αλλά προσδιορίζει πολύ συγκεκριμένα και τους λαούς που πρόκειται να χάσουν την γη τους! Είναι σαφέστατος, καταγράφοντας μάλιστα με λογιστική ακρίβεια, τις 10 εθνότητες που τότε κατοικούσαν την παραπάνω έκταση, σαν τα μελλοντικά θύματα των ατελείωτων απαλλοτριώσεών του: «στους απόγονους σου θα δώσω την γη που τώρα κατοικείται απ’ τους Κεναίους και τους Κενεζαίους και τους Κεδμωναίους και τους Χετταίους και τους Φερεζαίους και τους Ραφαΐν και τους Αμορ­ραίους και τους Χαναναίους και τους (Ο΄: Ευαίους) Γεργεσαίους και τους Ιεβουσαίους». Γέν.15.20.

Με λογιστική επιμέλεια απαριθμεί ο προφήτης τους λαούς-στόχους δείχνοντας μας μεταξύ των άλλων του προσόντων και την άριστη γνώση της περιοχής. Δέκα (10) και κατά την μετάφραση των Ο΄ έντεκα (11) είναι οι λαοί που εν αγνοία τους, θα χάσουν προσεχώς την γη τους, γιατί έτσι το θέλησε ένας άγνωστος θεός ενός περαστικού προφήτη!

Οι Χαναναίοι (Σόδομα-Γόμορρα) είναι μέσα στους θεόδοτους στόχους. Τίποτε λοιπόν δεν μπορεί να αναχαιτίσει τον προφήτη, απ’ το να ψάχνει για οποιαδήποτε ευκαιρία να εκπληρώσει τη θεϊκή αυτή συναλλαγή κατάσχεσης, που συνεχώς γίνεται και πιο συγκεκριμένη: «σε σένα και στους απογόνους σου θα δώσω την χώρα που τώρα κατοικείς σαν ξένος, όλη τη χώρα της Χαναάν για αιώνια ιδιοκτησία (Ο΄ εις κατάσχεσιν) και (έτσι) θα είμαι ο θεός τους». Γέν.17.8 // Γέν.15.7. // Γέν.18.18. // Γέν.22.18. // Γέν.24.7.

Σε πιάνει πράγματι δέος μπροστά στις αξιώσεις ενός τέτοιου πληθωρικού καιροσκόπου Χαλδαίου. Ο άνθρωπος αυτός... που είναι ανεξήγητα, αθεράπευτα, ίσως και παθολογικά μεγα­λο­μανής, διεκδικεί ιδιοκτησία, έτσι απλά, σ’ όλη τη γη που έτυχε να δει, να περάσει, να φιλοξενηθεί, ή... να ακούσει για την ύπαρξη της!

Οι παραπάνω βιβλικές κατασχετικές δηλώσεις, είναι το σημαντικότερο έγγραφο αναίτιας και αναίσχυντης εχθρότητας και ουσιαστικά το μεγαλειωδέστερο μνημείο κήρυξης αιώνιου κατασχετικού πόλεμου, κατά του μέλλοντος ολόκληρης της ανθρωπότητας. Τίποτε παρόμοιο δεν μπορεί να βρεθεί, στα κείμενα ολόκληρης της ανθρώπινης γραπτής κληρονομιάς!

Μπροστά σ’ αυτήν την ορκισμένη, αιώνια υπονόμευση της ειρήνης, οι υπόλοιπες βιβλικές καταστροφές που προηγήθηκαν, φαίνονται κυριολεκτικά από φανταστικές έως ασήμαντες. Οι γραμμένες όμως αυτές αιώνιες κατασχετικές διεκδικήσεις, γέννησαν, εξέθρεψαν και ανόρθωσαν, έναν διαχρονικό ον, με στόχο την παντοειδή κατασχετική επίθεση σ’ ολόκληρο το μέλλον της ανθρωπότητας!

Ίσως ακούγεται υπερβολικό, αλλά απ’ την στιγμή που τα συμβόλαια των κατασχέσεων αυτών, επεκτείνουν την ισχύ τους στις μέλλουσες γενεές και απειλούν σαφέστατα την ιδιοκτησία των κατοίκων ολόκληρης της γης... τότε ολόκληρο το μέλλον της ανθρωπότητας, έχει γίνει στόχος κατάσχεσης και συνολικά το ανθρώπινο μέλλον, έχει εμπλακεί στα κατασχετικά σχέδια μιας αιώνιας αβρααμικής συνομωσίας! Πρόκειται πράγματι για την σημαντικότερη και αινιγματικότερη ιστορικά, κήρυξη μυστικού διαχρονικού παγκόσμιου πολέμου!

Τι δίνει όμως στον Αβραάμ αυτή την απίστευτη αίσθηση κατασχετικής δύναμης; Μόνο μέρος της πολυσήμαντης αυτής ερώτησης μπορούμε να απαντήσουμε. Ο Αβραάμ γνωρίζει! Γνωρίζει κάτι, που εμείς ακόμα με καθυστερήσει χιλιάδων χρόνων απ’ την εποχή του, ούτε που υποπτευόμαστε! Ο Αβραάμ γνωρίζει, ότι με τα μυστικά του όπλα και τις σιωπηρές παγίδες του δόλου του, είναι αήττητος και δικαιολογημένα πιστεύει ότι κληροδοτώντας τέτοια απόκρυφη σοφία και αόρατα όπλα στους απογόνους του, θα είναι ικανός, μέσα απ’ αυτούς, να κατακτήσει (να ευλογήσει) ολόκληρο τον μέλλοντα Κόσμο!

Βέβαια, πρέπει εδώ να σημειώσουμε προσγειωμένα, ότι η τεράστια αυτή έκταση απ’ τον Ευφράτη έως το Νείλο, ουδέποτε κατακτήθηκε απ’ το σπέρμα, (φυσικούς απογόνους), του υπερ-φιλόδοξου προφήτη και η ιστορία βγάζει σχετικά ψεύτικη την υπόσχεση του Αβρααμικού θεού. Τελικώς όμως, δ’ άλλης οδού και τρόπου, ο Αβραάμ και η θεότητα του, άπλωσαν την ιδεολογική τους επιρροή και σκέπασαν όντως αυτήν και πολύ μεγαλύτερη ακόμα έκταση απ’ την προαναφερθείσα.

--------------------
[1] Τον Νείλο χωρίζουν σε ευθεία γραμμή απ’ τον Ευφράτη 1600 χμ! Αν κάνετε έναν κύκλο με αυτή την διάμετρο, θα δείτε ότι μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή ιδιοκτησίας του Αβραάμ περιλαμβάνονται 2.000.000 τετρ. Χιλιόμετρα! Αργότερα αυτή η κληρονομιά αυξήθηκε έτι περισσότερο περιλαμβάνοντας όλα τα έθνη της γης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου