Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Που Οδηγεί ο Πραγματικός Διαλογισμός

Ο Πραγματικός Διαλογισμός είναι στην πραγματικότητα Εγρήγορση (awarenesss), στην χριστιανική παράδοση νήψις (nepsis), δηλαδή μια κατάσταση εσωτερικής ακινησίας, που γίνεται πλήρης προσοχή σε αυτό που συμβαίνει.

Είναι μια Δράση όπου δεν υπάρχει καμία εσωτερική δραστηριότητα, σκέψη, επεξεργασία, σχολιασμός,(mind) αλλά μόνο καθαρή επίγνωση αυτού που συμβαίνει.

Είναι μια βαθιά απόλυτη σιωπή του νου (nous, no mind), που αναδεικνύει το πραγματικό. Το βάθεμα μιας τέτοιας δράσης, το να ζούμε στην σιωπή της δραστηριότητας, αλλά ταυτόχρονα ζωντανοί και σε ετοιμότητα να συλλαμβάνουμε αυτό που πραγματικά συμβαίνει, αναδεικνύει την Πραγματική Ουσία μας που Είναι Παρουσία, Επίγνωση, ανεξάρτητα από αυτό που συμβαίνει.

Είναι ακριβώς αυτή η Ανάδειξη της Αληθινής Παρουσίας, που είναι ανεξάρτητη από τα φαινόμενα, που μέσα στις παραδόσεις καταγράφεται σαν πνευματική γέννηση, άνωθεν γέννηση (spirit).

Πρέπει να φτάσουμε σε αυτή την βαθιά εσωτερική ακινησία, στην απόλυτη νοητική σιωπή, για να νοιώσουμε την Αληθινή Ύπαρξη, ανεξάρτητα από τα φαινόμενα. Αν δεν σταματήσουμε να δραστηριοποιούμαστε έξω, δεν μπορούμε να νοιώσουμε το Έσω.

Αν δεν αποσπάσουμε την Επίγνωση από τα εξωτερικά φαινόμενα δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε στην Πραγματική Ύπαρξη (Awareness), στον Διαφωτισμό της (Enlightenment), στην Πλήρη Αφύπνισή της (Awakened), που μπορεί να οδηγήσει στο Αληθινό Είναι (BE-NESS), πέρα από την Αντίληψη.

Το Ταξίδι του Πραγματικού Διαλογισμού (Πνευματικά Σχόλια)

Τι είναι ο πραγματικός διαλογισμός; Είναι μια τεχνική, μια πρακτική, μια τελετουργία ή μια κατάσταση ύπαρξης; Πολλοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις και ορισμούς για το τι είναι ο διαλογισμός, αλλά λίγοι έχουν βιώσει την πραγματική του ουσία. Ο πραγματικός διαλογισμός δεν είναι κάτι που μπορεί να διδαχθεί ή να μαθευτεί, αλλά κάτι που μπορεί να ανακαλυφθεί μόνο μέσα στον εαυτό μας.

Ο πραγματικός διαλογισμός είναι η επίγνωση, ή νήψις, όπως τον αποκαλεί η χριστιανική παράδοση. Είναι μια κατάσταση εσωτερικής ακινησίας, όπου κάποιος δίνει πλήρη προσοχή σε αυτό που συμβαίνει στην παρούσα στιγμή, χωρίς καμία κρίση, ανάλυση ή σχολιασμό. Είναι μια δράση όπου δεν υπάρχει εσωτερική δραστηριότητα, καμία σκέψη, επεξεργασία ή κουβέντα του μυαλού, αλλά μόνο καθαρή επίγνωση του τι συμβαίνει.

Ο πραγματικός διαλογισμός είναι μια βαθιά απόλυτη σιωπή του νου, που αποκαλύπτει το πραγματικό. Είναι η σιωπή της δραστηριότητας, όπου κάποιος είναι πλήρως ζωντανός και σε εγρήγορση, έτοιμος να αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει, πέρα από τις ψευδαισθήσεις και τις παραμορφώσεις των αισθήσεων και του εγώ. Είναι η ανάδυση της αληθινής παρουσίας, η οποία είναι ανεξάρτητη από τα φαινόμενα, και η οποία αναγνωρίζεται στις πνευματικές παραδόσεις ως γέννηση άνωθεν, γέννηση από το πνεύμα.

Ο πραγματικός διαλογισμός δεν είναι κάτι που μπορεί να κατορθωθεί ή να επιτευχθεί, αλλά κάτι που μπορεί μόνο να πραγματοποιηθεί και να αναγνωριστεί. Δεν είναι στόχος ή προορισμός, αλλά ταξίδι και διαδικασία. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει ή να εξασκηθεί, αλλά κάτι που μπορεί μόνο να ζήσεις και να βιωθεί.

Πώς μπορεί κανείς να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι του πραγματικού διαλογισμού; Πώς μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει και να αναγνωρίσει αυτή την αληθινή παρουσία μέσα του; Η απάντηση είναι απλή: αφήνοντας τα όλα. Αφήνοντας όλες τις προσκολλήσεις, προσδοκίες, επιθυμίες, φόβους και ταυτίσεις. Αφήνοντας όλες τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αισθήσεις και τις εντυπώσεις. Εγκαταλείποντας όλες τις έννοιες, τις πεποιθήσεις, τις απόψεις και τα δόγματα. Αφήνοντας όλες τις εικόνες, τις φόρμες, τα ονόματα και τις ετικέτες. Αφήνοντας όλα όσα δεν είναι αληθινά.

Αφήνοντας όλα όσα δεν είναι αληθινά, μπορεί κανείς να ανακαλύψει τι είναι αληθινό. Αφήνοντας ό,τι δεν είναι επίγνωση, μπορεί κανείς να ανακαλύψει την επίγνωση. Αφήνοντας ό,τι δεν είναι παρουσία, μπορεί κανείς να ανακαλύψει την παρουσία. Αφήνοντας να φύγουν όλα αυτά που δεν είναι, μπορεί κανείς να ανακαλύψει την ύπαρξη.

Αυτή η ανακάλυψη δεν είναι διανοητική ή ορθολογική, αλλά διαισθητική και βιωματική. Δεν είναι θέμα γνώσης ή ενημέρωσης, αλλά σοφίας και διορατικότητας. Δεν είναι θέμα λέξεων ή γλώσσας, αλλά σιωπής και επικοινωνίας. Δεν είναι θέμα λογικής ή ορθής κρίσης, αλλά παραδοξότητας και μυστηρίου.

Αυτή η ανακάλυψη είναι η ουσία του πραγματικού διαλογισμού. Είναι η αφύπνιση στην πραγματική ύπαρξη, που ξεπερνά κάθε φαινομενικό. Είναι η φώτιση στην πραγματική επίγνωση, που φωτίζει όλο το σκοτάδι. Είναι η πλήρης αφύπνιση στην πραγματική παρουσία, που αγκαλιάζει όλη την ύπαρξη. Είναι η συνειδητοποίηση της αληθινής ύπαρξης, που υπερβαίνει κάθε αντίληψη.

Αυτή η συνειδητοποίηση είναι ο απώτερος στόχος και σκοπός του πραγματικού διαλογισμού. Είναι η εκπλήρωση και η ολοκλήρωση όλων των πνευματικών αναζητήσεων και φιλοδοξιών. Είναι η πηγή και η κορυφή κάθε ευτυχίας και ευδαιμονίας. Είναι η προέλευση και ο προορισμός κάθε ζωής και ύπαρξης.

Αυτή η συνειδητοποίηση είναι αυτό που αναζητούμε όλοι, συνειδητά ή ασυνείδητα. Αυτή η συνειδητοποίηση είναι αυτό που όλοι λαχταρούμε, εν γνώσει μας ή εν αγνοία μας. Αυτή η συνειδητοποίηση είναι αυτό για το οποίο προοριζόμαστε όλοι, μοιραία και αναπόφευκτα.

Αυτή η συνειδητοποίηση είναι αυτό που πραγματικά είμαστε.

Πνευματικές Ιδέες

· Πραγματικός Διαλογισμός - Αποκάλυψη της Εσωτερικής Επίγνωσης

Ο πραγματικός διαλογισμός μπορεί να γίνει κατανοητός ως η πρακτική καλλιέργειας της επίγνωσης και της εσωτερικής ακινησίας. Δεν είναι μια απλή τεχνική, αλλά μια κατάσταση πλήρους παρουσίας και προσοχής στη στιγμή που εκτυλίσσεται. Στη χριστιανική παράδοση, αυτή η κατάσταση εσωτερικής ακινησίας αναφέρεται ως νήψις, μια κατάσταση βαθιάς προσοχής.

· Καθαρή Επίγνωση - Αγκαλιάζοντας την Παρούσα Στιγμή

Ο πραγματικός διαλογισμός περιλαμβάνει τη διακοπή της εσωτερικής δραστηριότητας όπως η σκέψη, η επεξεργασία και ο σχολιασμός. Είναι μια κατάσταση καθαρής επίγνωσης, χωρίς τη συνεχή φλυαρία του νου. Διαμένοντας σε αυτή τη βαθιά σιωπή, είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε την αληθινή ουσία της πραγματικότητας, ανεξάρτητα από εξωτερικά φαινόμενα.

· Η Ανάδυση της Αληθινής Παρουσίας

Μέσω του Πραγματικού Διαλογισμού, συμβαίνει η ανάδυση της αληθινής παρουσίας, υπερβαίνοντας τους περιορισμούς του φυσικού πεδίου. Αυτή η πνευματική γέννηση, που συχνά περιγράφεται ως γέννηση από πάνω, σημαίνει μια βαθιά σύνδεση με τον εσωτερικό μας εαυτό και την συνειδητοποίηση της Αληθινής μας Ουσίας. Είναι μια κατάσταση αυξημένης επίγνωσης και αφυπνισμένης συνείδησης.

· Ακινησία και Δραστηριότητα - Εξισορρόπηση του Εσωτερικού και του Εξωτερικού Κόσμου

Για να βιώσουμε την Αληθινή Ύπαρξη, πρέπει να βρούμε βαθιά εσωτερική ακινησία και σιωπή. Αυτό δεν συνεπάγεται απόσυρση από εξωτερικές δραστηριότητες, αλλά μάλλον μια κατάσταση να είσαι ζωντανός και πλήρως παρών μέσα στη φασαρία της ζωής. Αποσπώντας την επίγνωσή μας από εξωτερικά φαινόμενα, μπορούμε να αφυπνιστούμε στον πλούτο της Πραγματικής Ύπαρξης και στις μεταμορφωτικές της δυνατότητες.

· Αφύπνιση προς Φώτιση και Πλήρης Επίγνωση

Ο πραγματικός διαλογισμός ανοίγει το δρόμο για τη φώτιση, την κατάσταση της βαθιάς κατανόησης και του φωτισμού. Είναι ένα ταξίδι προς την πλήρη αφύπνιση, όπου η συνείδησή μας επεκτείνεται και αγκαλιάζει την αληθινή φύση της πραγματικότητας. Μέσω αυτής της διαδικασίας, αποκτούμε μια εικόνα για τη δική μας ύπαρξη και τη διασύνδεση όλων των πραγμάτων.

· Πέρα από την Αντίληψη - Ανακαλύπτοντας το Αληθινό Όν

Καθώς προχωράμε στο μονοπάτι του Πραγματικού Διαλογισμού, προχωράμε πέρα από την απλή αντίληψη και αγγίζουμε την ουσία του Αληθινού Είναι. Αυτή η κατάσταση του BE-NESS υπερβαίνει τους περιορισμούς του φυσικού και μας επιτρέπει να βιώσουμε τη διασύνδεση κάθε ύπαρξης. Είναι μια βαθιά συνειδητοποίηση της αληθινής μας φύσης και των απεριόριστων δυνατοτήτων που βρίσκονται μέσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου