Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Ας γκρεμίσουμε οτιδήποτε παλιό μας στερεί την αλήθεια για τις απεριόριστες δυνατότητες μας

Είμαστε οι δημιουργοί της πραγματικότητας μας, μέσα από τις σκέψεις μας και τις επιλογές που κάνουμε, μέσα από τα πιστεύω μας, τις στάσεις μας, την συμπεριφορά μας, την αντίληψή μας και τις αξίες μας.

Όμως τελικά πώς τα αποκτήσαμε όλα αυτά και πόσα από αυτά είναι δικά μας;

Οι πεποιθήσεις μας είναι αυτές που μας καθοδηγούν να βλέπουμε τα πράγματα με ένα συγκεκριμένο τρόπο και ξεκίνησαν να δημιουργούνται από τη στιγμή της γέννησης μας. Διαμορφώσαμε μία εικόνα για τον εαυτό μας, για όσους μας περιβάλλουν καθώς και για τον κόσμο γύρω μας με βάση όλα όσα μας μετέφεραν οι “σημαντικοί άλλοι” της ζωής μας , όπως οι βασικοί φροντιστές μας, οι συμμαθητές μας, οι φίλοι μας, η κοινωνία κ.α.

Μεγαλώσαμε και στις αποσκευές μας κουβαλάμε ακόμη τις φωνές και τις υποδείξεις όλων όσων έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Μέσα από τις εμπειρίες της παιδικής μας ηλικίας επιβεβαιώσαμε ποιοι είμαστε, ποιες είναι οι δυνατότητες μας και τι μπορούμε να καταφέρουμε.

Τι γίνεται όμως όταν οι πεποιθήσεις που κουβαλάμε μας περιορίζουν και οδηγούν σε επαναλαμβανόμενα αδιέξοδα και ψυχικό πόνο; Στην ενήλικη ζωή μας χρειάζεται να παρατηρήσουμε και να αντιληφθούμε ποιες από τις πεποιθήσεις μας είναι περιοριστικές και ψευδείς.

Πως θα το καταλάβουμε αυτό;

Μερικές σημαντικές ενδείξεις είναι:

-Όταν επαναλαμβάνουμε παλιά και τοξικά μοτίβα συμπεριφοράς και αναβιώνουμε ξανά τις επώδυνες εμπειρίες του παρελθόντος στο παρόν μας.

-Όταν τα δυσάρεστα συναισθήματα υπερτερούν των ευχάριστων συναισθημάτων στην καθημερινότητά μας.

-Όταν συνεχώς φοβόμαστε να προσπαθήσουμε να δοκιμάσουμε και να γνωρίσουμε κάτι καινούργιο και δεν βγαίνουμε από τη ζώνη ασφαλείας μας.

-Όταν αποτυγχάννουμε συχνά να εκπληρώσουμε τα θέλω μας, τις επιθυμίες μας και τους στόχους μας

-Όταν η γνώμη και η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας είναι περισσότερο αρνητική και αισθανόμαστε ότι μας αποδυναμώνει.

-Όταν η κοινωνία μας τρομάζει και αισθανόμαστε ανήμποροι να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες για εμάς

-Όταν δεν είμαστε ανοιχτοί σε νέα γνώση & πληροφορία και απορρίπτουμε οτιδήποτε δεν είναι οικείο.

-Όταν δεν νιώθουμε ότι η ζωή μας έχει νόημα και η ύπαρξη μας σκοπό και χρησιμότητα.

Ειδικότερα, οτιδήποτε πιστέψαμε ως αληθινό, έγινε μία πεποίθηση. Μία πεποίθηση που ενισχύεται από τη δική μας πίστη σε αυτή και πλέον στην ενήλικη ζωή λειτουργεί ως αυτόματο πρόγραμμα στο υποσυνείδητό μας που προγραμματίζει τόσο τη σκέψη όσο και τη συμπεριφορά μας. Και επειδή οι πεποιθήσεις μας χρειάζονται να επιβεβαιώνονται συνέχεια ότι είναι αληθινές, το πρόγραμμα αυτό θα εκτελείται συνέχεια αν εμείς δεν κάνουμε upgrade!

Upgrade στο λογισμικό μας & αλλαγή πεποιθήσεων!

Χρειαζόμαστε νέα πληροφορία, νέα γνώση και νέες εμπειρίες!

Ο Bruce Lipton, διάσημος κυτταρικός βιολόγος και λέκτορας, και διεθνώς αναγνωρισμένος ηγέτης στη γεφύρωση της επιστήμης και του πνεύματος.αναφέρει ως αποτέλεσμα των ερευνών του τα τελευταία 40 χρόνια ότι ζούμε το 95% της ζωής μας με βάση τον υποσυνείδητο νου και η ζωή μας είναι αποτέλεσμα των περιοριστικών μας πεποιθήσεων. Αν όμως επιτύχουμε να ζούμε με τον συνειδητό μας νου ως πλοηγό τότε πραγματικά θα βιώσουμε μία ζωή που χρόνια ονειρευόμαστε με απεριόριστες μεταμορφωτικές δυνατότητες. Μια ζωή χωρίς ψυχική οδύνη και πόνο!

Αν αληθινά θέλουμε να το κάνουμε, μπορούμε!
Αν πιστέψουμε ότι μπορούμε, γίνεται και αυτό μία πεποίθηση, όχι περιοριστική αλλά ενδυναμωτική για εμάς!

Το πρώτο βήμα είναι να θέσουμε το εξής ερώτημα στον εαυτό μας

“Ποιος/α αληθινά είμαι, ποιος θέλω να είμαι, και πως θα ανακαλύψω τις απεριόριστες δυνατότητες μου;”

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε και το ερώτημα του Leo Buscaglia:

“Ποιος είσαι λοιπόν πραγματικά, αυτός που είσαι ή αυτό που μαθαίνεις ή αυτό που σου είπαν για χρόνια οι άλλοι ότι είσαι;” -Leo Buscaglia

Η ώρα της αφύπνισης είναι τώρα! Ας γκρεμίσουμε οτιδήποτε παλιό μας στερεί την αλήθεια για τις απεριόριστες δυνατότητες μας. Το οφείλουμε τόσο σε εμάς όσο και στις επόμενες γενιές που κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της ανθρωπότητας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου