Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Άμεση Εμπειρία – Γνώση - Αλήθεια

Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ Είναι η Βάση κάθε Εμπειρίας, κάθε Γνώσης και κάθε Αλήθειας. Η Προσεκτική Παρατήρηση Αυτού που Είναι (που Συμβαίνει), η Βιωματική Επαφή με την Πραγματικότητα μπορεί να Αποκαλύψει το Βέβαιο, το Επαληθεύσιμο, την Αλήθεια. Η ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Η Βέβαιη Επαληθεύσιμη Γνώση είναι η Πραγματική Αλήθεια.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ είναι μια ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, μια ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αλήθεια δεν είναι μια σειρά από νοητικές διαβεβαιώσεις – συχνά μη επαληθεύσιμες. Η Αλήθεια δεν προσεγγίζεται μέσα από ιδεολογήματα, ιδεολογίες, θεωρίες. Η Αλήθεια Βρίσκεται πέρα από την δομημένη φιλοσοφία και τις οργανωμένες θρησκείες. Συχνά στα πανεπιστήμια και στα σχολεία περνά σαν «Αλήθεια», όχι η Αλήθεια αλλά «αυτό που θέλουν κάποιοι να περάσει σαν Αλήθεια». Κι ακόμα «Ό,τι λέγεται» δεν είναι παρά μια «βεβαίωση» κι όχι οπωσδήποτε η Αλήθεια – τουλάχιστον μέχρι να επαληθευθεί. Το Δίδαγμα: Ερευνήστε μόνοι σας, μην εμπιστεύεστε κανέναν (συμπεριλαμβανομένου του «γράφοντος»).

Η ΑΛΗΘΕΙΑ Είναι Άμεση Εμπειρία. Είναι Ζωντανή κι Εκδηλώνεται Τώρα, στο Αιώνιο Παρόν που Ρέει, πέρα από τον σχετικό χρόνο της σκέψης και πέρα από τις δραστηριότητες του χρόνου. Ο ΘΕΟΣ Είναι Αληθινός Μόνο Όταν Βιώνεται σαν ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ, πέρα από την σκέψη, τις αισθήσεις, ή τον κόσμο – στην Απόλυτη Σιγή. Η «Ιδέα του Θεού» - μέσα στην δομούμενη σκέψη δεν είναι παρά μια κατασκευή της σκέψης, ένα είδωλο, μια σκιά. Οι «θεωρίες» δεν περιγράφουν την Πραγματικότητα αλλά μόνο μια φαντασία.

Η Σχέση της ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ με την συγκεκριμένη δική μας συνείδηση αποδεικνύεται μόνον όταν εμείς οι ίδιοι μπορούμε να ΒΙΩΣΟΥΜΕ το ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ξεπερνώντας τις όποιες παραμορφωτικές διαδικασίες της σκέψης ή των αισθήσεων. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ είναι η Προσεκτική Παρατήρηση και Βεβαιότητα της ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ μας, Όπως Είναι (κι όχι όπως συχνά «παρουσιάζεται»). Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ, η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ είναι η ΑΙΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ που ποτέ δεν Δύει.

Η Αποκάλυψη της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ μας Φανερώνει ΜΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ, που Επεκτείνεται Χωρίς Όρια, που τα Αγκαλιάζει Όλα, που τα Βλέπει Όλα σαν Ενότητα, που δεν «διαχωρίζεται» από τίποτα. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Αναδεικνύει τις Σχέσεις «Ουσίας» που υπάρχουν μεταξύ Όλων, τις Αλληλεπιδράσεις. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που Θεμελιώνεται στην ΜΙΑ ΦΥΣΗ Οικοδομείται στην ΑΓΑΠΗ κι Ολοκληρώνεται στην Ένωση των Πάντων σαν ΕΝΑ.

ΤΟ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ (η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΑ) Είναι Πάντα Πέρα από κάθε τι περιορισμένο (που δημιουργείται από τη σκέψη και οικοδομείται γύρω από την αντίληψη ενός εγώ και βιώνεται σαν διαχωρισμός από τον υπόλοιπο κόσμο. Το περιορισμένο (η αντίληψη του εγώ που είναι μια απομονωτική δραστηριότητα και μια διαχωριστική λειτουργία, αφού μας «διαχωρίζει» από τον κόσμο) δεν μπορεί ποτέ – όσο κι αν «διευρυνθεί» να γίνει ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ. Πρέπει να σταματήσει να υπάρχει το περιορισμένο (η περιοριστική λειτουργία) για να υπάρξει το ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ.

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (η ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΗ) της ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ από την περιορισμένη συνειδητότητα (σκέψη, εγώ, περιορισμένο, διχασμένο), η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ είναι μια ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, μια ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Μια Τέτοια ΕΜΠΕΙΡΙΑ είναι Αυθόρμητη, Πηγαία, πέρα από τις διαδικασίες και τον χρόνο. «ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ» όταν ακριβώς πάψει η περιοριστική λειτουργία της σκέψης. Δεν είναι δυνατόν μια Τέτοια Κατάσταση να δημιουργηθεί από την διαδικασία της σκέψης, ή κάποια δραστηριότητα μέσα στον χρόνο… ούτε μπορεί να υπάρξει μέσα στο χρόνο.

Μια Τέτοια Κατάσταση είναι ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. Είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όπου Εκδηλώνονται όλα, κι η σκέψη (που δεν μας «παραπλανά» πλέον) κι οι αισθήσεις κι ο κόσμος, όλα.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ Είναι Πάντα Ζωντανή – μας Συμβαίνει – και μας Οδηγεί στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ, πέρα από όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου