Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΟΦΙΑ: Η ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ και η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ

Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΟΦΙΑ: (Η ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ).

"Και δανιείς έθνεσι πολλοίς, σύ δε ου δανιεί και άρξεις εθνών πολλών, σου δε ουκ άρξουσιν" (Παλαιά Διαθήκη, Βιβλίο Δευτερονόμιο, ΙΕ΄6)

Ο Ιεχωβά συμβουλεύει στην Παλαιά Διαθήκη τους Εβραίους: "να δανείζουν τους άλλους λαούς, αλλά αυτοί να μην δανείζονται από κανένα, για να καταφέρουν να κυβερνήσουν πολλά έθνη"...

Τα κατάφεραν;

¨Τω αλλοτρίω εκτοκιείς, τω δε αδελφώ σου ουκ εκτοκιείς, ίνα ευλογήση σε Κύριος ο Θεός σου¨ (Παλαιά Διαθήκη, Βιβλίο Δευτερονόμιο, ΚΓ΄21)

"Τους ξένους να δανείζεις με τόκο, τους δε εβραίους χωρίς τόκο".

Έξυπνη συμβουλή δίνει στα τέκνα του εδώ ο θεός, αλλά ηχεί λίγο παράξενα όταν την ξεστομίζει ο ίδιος ο Θεός... πάντως οι Εβραίοι την εφήρμοσαν και την εφαρμόζουν αποτελεσματικά εδώ και χιλιετίες.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΑΚΡΟΣΥΡΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ ΚΑΤΩ, (ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ - ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ) ΝΑ ΣΤΑΥΡΟΚΟΠΙΕΤΑΙ ΚΡΑΥΓΑΖΟΝΤΑΣ ΑΜΗΝ;

Οι συμβουλές αυτές του Ιεχωβά στους ιουδαίους ισχύουν απολύτως και στους σημερινούς χριστιανούς γιατί: "Μη νομίσητε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον ή ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΑΣ. ουκ ήλθον καταλύσαι αλλά πληρώσαι", (Ματθαίος Ε΄17)

Φανταστείτε, αυτές τις συμβουλές τις διαβάζουν οι Έλληνες ιερείς μέσα στις Ελληνικές εκκλησίες δύο χιλιάδες χρόνια τώρα, το ευσεβές ποίμνιο τις ακούει συνεχώς και κανένας δεν διερωτάται: τι στο καλό μας λένε οι παπάδες και ο Ιεχωβά εδώ πέρα και εμείς σταυροκοπιώμαστε; 

Τι γίνεται επιτέλους εδώ;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ" ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,
(Ορθόδοξη Απολογητική Ομάδα):

"Ο Ιεχωβά δεν μιλάει για ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ, αλλά για νόμιμο έντοκο δανεισμό. Τοκογλυφία, είναι ο υπερβολικός τόκος. Υπάρχει όμως και ο λογικός και νόμιμος τόκος, τον οποίο εννοεί ο Θεός.
Όμως οι κακοπροαίρετοι Παγανιστές, και αυτό το διέστρεψαν, και μιλούν για τοκογλυφία, κάτι που είναι ψευδές. Δηλαδή, κακό είναι που ο Θεός, τους είπε ότι εκτός από τον νόμιμο τόκο προς τα έθνη, μεταξύ τους θα έπρεπε να δανείζουν άτοκα; Μάλλον πολύ καλό είναι! Όμως και σε αυτό οι ειδωλολάτρες, έσπευσαν να διαστρέψουν την αλήθεια, μιλώντας για τοκογλυφία! Παρατηρήστε κακοήθεια!"


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ

ΔΕΛΦΙΚΟΝ ΡΗΤΟΝ: «ΠΛΟΥΤΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣ»

«Γοργίας» του Πλάτωνος: «ΠΛΟΥΤΕΙΝ ΑΔΟΛΩΣ».

Πλουτάρχου, Φιλοσοφικόν σύγγραμμα «Περί του μη δανείζεσθαι»: 

 «Ο δανεισμός είναι πράξις υπερτάτης αφροσύνης και μαλθακότητος. Έχεις; Μη δανείζεσαι, διότι δεν σου λείπουν. Δεν έχεις; Μη δανείζεσαι διότι δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου. Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους», οι οποίοι δανειστές παρομοιάζονται με γύπες που κατατρώνε και γδέρνουν τους οφειλέτες: «ΓΥΠΩΝ ΔΙΚΗΝ ΕΣΘΟΥΣΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΡΟΥΣΙΝ ΑΥΤΟΥΣ».

1 σχόλιο :

  1. ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΤΜΗΜΕΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΓΙΑΤΙ ΣΚΛΑΒΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΣΣΥΡΙΟΥΣ , ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΥΣ , ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΥΣ , ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ , ΠΕΡΣΕΣ , ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΡΩΜΑΙΟΥΣ , ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ , ΑΡΑΒΕΣ ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΙΕΧΩΒΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ , ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣΕ ΚΑΙ ΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή