Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ

Ένας νεαρός πατέρας είχε αρχίσει να εκνευρίζεται λίγο με τον πεντάχρονο γιό του που του έκανε ατέλειωτες ερωτήσεις ενόσω εκείνος προσπαθούσε να διαβάσει την εφημερίδα του.

Προσπαθώντας να εξασφαλίσει λίγη ησυχία ο μπαμπάς βρήκε στην εφημερίδα μια μεγάλη φωτογραφία της γης, την έκοψε, την έσκισε σε μικρά κομματάκια και την έδωσε στο παιδί να τα ενώσει σαν πάζλ.

Προς μεγάλη έκπληξη του πατέρα το παιδάκι γύρισε μέσα σε λίγα λεπτά με την φωτογραφία ολοκληρωμένη

«Κοίτα μπαμπά, ο κόσμος είναι πάλι ενωμένος» !…. είπε με χαρά το παιδί
Ο πατέρας τα είχε χάσει με το πόσο γρήγορα τα είχε καταφέρει το αγόρι. «Πως το έκανες τόσο γρήγορα»; ρώτησε

«Εύκολο ήταν ! Στην αρχή δεν μπορούσα να ενώσω τα κομμάτια. Τότε κοίταξα τα κομμάτια από την πίσω μεριά και κει είδα ότι υπήρχε η φωτογραφία ενός ανθρώπου. Ήταν πιο εύκολο να ενώσω τον άνθρωπο κι έτσι το έκανα. Και όταν ένωσα τον άνθρωπο είχε ενωθεί και η γη» !

Όλοι οι δάσκαλοι της ανθρωπότητας, κατά την διάρκεια όλων των εποχών δίδαξαν αυτήν την αλήθεια. : «Αν θέλεις να φέρεις την ειρήνη στο κόσμο φέρε πρώτα την ειρήνη μέσα σου»….. «Μην προσπαθείς να βελτιώσεις τον κόσμο, βελτίωσε τον εαυτό σου»!,…». Την ειρήνη που θέλεις να βρουν οι άλλοι βρες την πρώτα μέσα στην καρδιά σου!

Μπορούμε να συμβάλουμε περισσότερο σ’ αυτήν κοινωνία όταν είμαστε ξεκάθαροι παρά όταν είμαστε σε σύγχυση. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να δώσουμε. Μέχρι τότε θέλουμε κυρίως να πάρουμε.

Αυτό δεν σημαίνει να τρέξουμε σε μια σπηλιά. Η δουλειά με τον εαυτό μας συχνά απαιτεί ένα μεγάλο μέρος κοινωνικής υπηρεσίας ανεξάρτητα από την εργασία που κάνουμε, το επάγγελμα που έχουμε. Μέσα από τη δουλειά μας – χρησιμοποιώντας την δουλειά μας, επεκτείνουμε την αυτογνωσία και συνειδητότητα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου