Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ανθρώπινο Σώμα - Ρολόι Ενέργειας: Η καλύτερη στιγμή για να τα κάνετε όπως οι Αρχαίοι


Έχετε παρατηρήσει ποτέ τις διακυμάνσεις της ενέργειας και τη διάθεση σας περιοδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας; Φαντάζομαι η απάντηση είναι "ναι", υπό την προϋπόθεση ότι έχετε τουλάχιστον μια μέτρια αυτο-επίγνωση. Οι ορμόνες και η διατροφή παίζουν τεράστιο ρόλο στην κίνηση των εικοσιτετράωρων ρυθμών, αλλά τα όργανά μας και οί ενεργειακοί μας μεσημβρινοί συνδέονται επίσης με το πώς αισθανόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η ενέργεια του σώματός μας, είναι ανθρώπινο ρολόι.

Μεταξύ 3 και 5:

Είστε στον τελικό κύκλο του ύπνου σας και οι πνεύμονες σας, είναι πλήρως στο παιχνίδι. Η βαθιά αναπνοή βοηθά να φέρει πίσω το οξυγόνο στο αίμα σας και να διευθετήσει τα νεύρα σας.

Μεταξύ 5 και 7:

Το παχύ έντερο είναι στο πιο πολυσύχναστο του σημείο. Αυτός είναι ένας βέλτιστος χρόνος για την αποβολή, όπως είστε αρχίζοντας την ημέρα σας με ένα πλήρη καθαριστεί το σώμα.

Μεταξύ 7 και 9:

Το στομάχι σας είναι στο επίκεντρο. Το πρωινό πρέπει να είναι το μεγαλύτερο γεύμα σας, καθώς υπάρχει ο βέλτιστος χρόνος για να χωνέψει. Το πρωινό πρέπει να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Μεταξύ 9 και 11:

Το πάγκρεας και η σπλήνα σας είναι στο φόρτε τους κατά την εργασία. Είναι για βοηθούν το σώμα σας να μεταβολίσει τα τρόφιμα που έχετε φάει και να δημιουργήσουν για την ενέργεια για την ημέρα. Αυτό είναι μια μεγάλη στιγμή για να ασκηθείτε και να κάνετε τη δουλειά σας.

Μεταξύ 11:00 και 13:00:

Η καρδιά σου είναι το αστέρι του σόου. Είναι τώρα που εργάζεται σκληρά για την άντληση οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών από το αίμα σας, χαρίζοντας ενέργεια και τροφή για ολόκληρο το σώμα σας. Αυτό είναι μια μεγάλη στιγμή για να ένα φλιτζάνι τσάι και ίσως για να πάρετε έναν υπνάκο.

Μεταξύ 13:00 και 15:00:

Το λεπτό έντερο σας λειτουργεί σε φινίρισμα και αφομοιώνει το πρωινό σας. Πρέπει να φάτε τώρα το μεσημεριανό γεύμα .

Μεταξύ 15:00 και 17:00:

Η κύστη σας ετοιμάζεται για μια μεγάλη απελευθέρωση των μεταβολικών αποβλήτων. Αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή για να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και να συμμετάσχετε σε κάποια διανοητικά προκλητική δραστηριότητα.

Μεταξύ 17:00 και 19:00:

Οι νεφροί συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους να καθαρίσουν το σώμα από τα απόβλητα. Συνεχίστε το πόσιμο νερό. Αυτό είναι μια μεγάλη στιγμή για ελαφριά άσκηση, τέντωμα, και ένα μικρό γεύμα.

Μεταξύ 19:00 και 21:00:

Η αρτηριακή σας πίεση είναι στο υψηλότερο σημείο της. Είναι ένα σημάδι ότι θα πρέπει να τεντώσετε, να διασκεδάσετε και να χαλαρώσετε. Αυτή είναι επίσης μια ιδανική στιγμή για σεξ.

Μεταξύ 21:00 και 23:00:

Το ενδοκρινικό σας εργάζεται για τη δημιουργία ισορροπίας και να αντικαταστήσει τα ένζυμα που χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια της ημέρας. Αυτός είναι ο πιο κατάλληλος χρόνος για να κοιμηθείτε.

Human Body Clock


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου