Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Πολεμιστές της Ελευθερίας

Ποιοι είναι ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ;
Τι είναι;
Είναι Άνθρωποι, οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αδιάκοπο πόλεμο με την ανοησία, την βλακεία, την απληστία, την φιλαυτία, την αδικία, την άγνοια, την προδοσία, την μιζέρια, την κοινοτυπία, την ρουτίνα, την σκλαβιά και σε ειρήνη με τον Εαυτό τους, την ΦΥΣΗ και με την ΖΩΗ.

Είναι οι άνθρωποι που δεν παραιτούνται ποτέ, δεν μεμψιμοιρούν, και που δεν μπορούν ποτέ να νικηθούν, γιατί ποτέ δεν θα το δεχθούν. Είναι οι άνθρωποι της ΓΝΩΣΗΣ και για έναν άνθρωπο της Γνώσης, η ΖΩΗ είναι ταξίδι, είναι εμπειρία, είναι πρόκληση είναι τραγούδι, είναι ποίηση, είναι μαγεία, όνειρο , δημιουργική φαντασία.
Δεν υπάρχει φόβος για ένα άνθρωπο της γνώσης, υπάρχει μόνο ΔΙΑΔΡΟΜΗ και είναι πάντοτε μια ΝΙΚΗ γιατί έχει κερδίσει, κερδίζει την γνώση και την κατανοεί.
Όμως όλες οι καλές ταινίες, είναι ψίχουλα από το τραπέζι του Ομήρου και η σκηνή που ο Πεταλούδας πέφτει στο κενό, μόνος του χωρίς κανένα σύντροφο, είναι ακριβώς η ίδια που ο Οδυσσέας πέφτει στην άβυσσο στα στενά της Σκύλλας και της Χάρυβδης, παραμένων τρεις ημέρες κρεμασμένος σε μια συκιά.
Μετά θα ξεβραστεί μισοπεθαμένος στην Καλυψώ σε μια ακρογιαλιά.
Το αριστούργημα του Ομηρικού Έπους μας αφηγείται την συνέχεια του λεπιδόπτερου "Πεταλούδα" με τα φτερά της Πολύχρωμης Σκέψης του Ποιητή.
Τα Ομηρικά Επη είναι ένας ΎΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,
την ελευθερία της σκέψης, της γνώσης, της θέλησης, του λόγου, του ανθρώπου, της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της ανθρωπιάς, της κρίσης, της διάκρισης της αντίστασης ,
της στάσης απέναντι στα δύσκολα γεγονότα, της ΘΕΣΗΣ, της υπομονής, της ειρήνης, της σοφίας, της έννοης ξαστεριάς.
Είναι ένας Ύμνος στον Ανθρωπο και την Περιπέτεια του και τα πολύχρωμα, φαντασμαγορικά φτερά της Όρθιας Ηρωικής Ψυχής του.
Της ακατάβλητης ψυχής του, που δεν παραιτείτει ποτέ, δεν παραδίδεται ποτέ στην σκλαβιά, στο ευτελές, στο άσχημο στο ΤΙΠΟΤΑ της ανυπαρξίας, γιατί είναι ΟΝ μιας χαρούμενης διαύγειας δύναμης και εύηχης ευδοκίας.

Ο Ύμνος στην Ελευθερία είναι ο εθνικός ύμνος των ΕΛΛΗΝΩΝ και είναι μοναδικά ξεχωριστός από όλους τους άλλους ύμνους κρατών.
Γιατί η ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι το εφήμερο κράτος της βίας, της ληστρικής εξουσίας, της διαφθοράς και της νοθείας.
Είναι Η ΠΑΤΡΙΔΑ όλων των Ελεύθερων Σκεπτόμενων Ανθρώπων
η ΕΣΤΙΑ του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
είναι η Μητέρα του ΄Ελλογου Ανθρωπισμού.
Είναι το ΠΝΕΥΜΑ του Δελφικού Φωτός που ξεκινάει πάντα με μια έκρηξη Ήχων,
Χρωμάτων, Χορών, Ωρών διεκδικώντας την Ελευθερία του
με μια κβαντική δρασκελιά σε γεννήσεις ΑΣΤΕΡΙΩΝ,
όπως κάναμε πάντοτε,
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε νότες μουσικών ομηρικών αοιδών
Οι Λόγοι και οι Ύμνοι στην Ελευθερία, πέρα από τόλμη και αρετή, απαιτούν και ανθρώπους ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ στην ψυχή, ήτοι λεοντόκαρδους, όπως ήταν την παλιά ηρωική μυθική εποχή, του Οδυσσέα και του Ηρακλή.
Λέοντες, ούτε προδότες χαμαιλέοντες, ούτε όρνιθες σύγχρονου ορνιθοτροφείου χωρίς μυαλό και ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου