Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Το αληθινό μονοπάτι των αρχαίων: Αγκαλιάζοντας το Αιώνιο Τώρα

Στη σοφία των αρχαίων κρύβεται μια βαθιά αλήθεια - ένας τρόπος ζωής που υπερβαίνει τους περιορισμούς του γραμμικού χρόνου και τις κατασκευές της σκέψης. Το να ζεις στην Πραγματικότητα, Εδώ, Τώρα, σημαίνει να εμπλέκεσαι σε μια διαρκώς ανανεωμένη επαφή με πραγματικά γεγονότα, απαλλαγμένα από το παρελθόν και χωρίς επιβάρυνση από το φανταστικό μέλλον.

Το να ζεις σε αυτή την κατάσταση σημαίνει να αντιμετωπίζεις την πλήρη πραγματικότητα της ζωής στην παρούσα στιγμή. Η ζωή είναι πλήρης σε αυτή τη στιγμή που ρέει αιώνια. Δεν έχει κατεύθυνση, παρελθόν, στόχους και μέλλον. Είναι μια συνεχής ροή από την Πηγή της Αιωνιότητας, αιώνια φρέσκια και ζωντανή, αμετάβλητη στην ουσία της. Αυτή η κατανόηση φέρνει επίσης την απόλυτη αποδοχή του θανάτου, αναγνωρίζοντας ότι η ζωή μπορεί να τελειώσει ανά πάσα στιγμή χωρίς καμία αίσθηση απώλειας, γιατί η ζωή είναι πάντα πλήρης Εδώ, Τώρα.

Όταν βρίσκεις την Πλήρη Εκπλήρωση της ζωής στην παρούσα στιγμή, συνειδητοποιείς ότι δεν προέρχεσαι από πουθενά. είσαι το Αιώνιο Ον, που υπάρχει πέρα από τα όρια του χρόνου. Αυτός είναι ο Δρόμος των Αρχαίων Σοφών, τόσο της Ανατολής όσο και της Δύσης. Οι σοφοί πάντα έβρισκαν, στην Άμεση Επαφή με την Πραγματικότητα, το μονοπάτι έξω από τον κόσμο της σκέψης και του γραμμικού χρόνου.

Σε μια τέτοια εμπειρία ζωής, η εξάρτηση από το παρελθόν, τη γνώση, τις αντιλήψεις και τις δραστηριότητες καθίσταται περιττή. Για να ζήσετε στην αιώνια ρέουσα στιγμή, έξω από τη σκέψη και τον χρόνο, δεν απαιτείται καμία πίστη, καμία τελετουργική πράξη, καμία θρησκευτική πρακτική. Είναι απλώς να είσαι Εδώ, Τώρα, Ξύπνιος. Αυτός είναι ο λόγος που η Αληθινή Θρησκεία είναι πέρα από τα θρησκευτικά δόγματα, τις τελετουργικές πράξεις και τις θεατρικές μυήσεις που ασκούνται στα λεγόμενα εσωτερικά σχολεία. Οι τεχνικές που διδάσκουν οι άγνωστοι στα μικρά μαγαζιά της ψευδοπνευματικότητας δεν είναι παρά πνευματικά σκουπίδια. Δεν αντιπροσωπεύουν τον Αληθινό Δρόμο των Αρχαίων.

Το Αληθινό Μονοπάτι των Αρχαίων έχει να κάνει με το να ζούμε πλήρως στο παρόν, να αγκαλιάζουμε την πραγματικότητα κάθε στιγμής χωρίς τις παραμορφώσεις του μυαλού. Πρόκειται για την εύρεση της διαχρονικής ουσίας της ζωής, του αμετάβλητου πυρήνα της ύπαρξης που ρέει αιώνια. Αυτό το μονοπάτι είναι προσβάσιμο σε όλους, χωρίς να απαιτεί ειδικές γνώσεις ή πρακτικές. Είναι η φυσική κατάσταση της ύπαρξης, που αποκαλύπτεται όταν απογυμνώνουμε τα στρώματα της σκέψης και του χρόνου.

Το να περπατήσεις αυτό το μονοπάτι σημαίνει να ασχολείσαι άμεσα με τη ζωή, να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι, απαλλαγμένα από τις κατασκευές του μυαλού. Είναι να βιώνεις τον κόσμο με μια φρεσκάδα και ζωντάνια που προέρχεται από τη ζωή στην παρούσα στιγμή. Αυτή είναι η ουσία του Αληθινού Μονοπατιού των Αρχαίων: μια επιστροφή στη φυσική μας κατάσταση συνειδητοποίησης, μια κατάσταση αέναης ανανέωσης και αιώνιας ροής.

Σε αυτή την κατάσταση, η ζωή βιώνεται ως μια συνεχής, αδιάκοπη ροή της πραγματικότητας. Δεν χρειάζονται πεποιθήσεις ή τελετουργίες γιατί η αλήθεια της ύπαρξης είναι αυτονόητη σε κάθε στιγμή. Αυτή η άμεση εμπειρία της πραγματικότητας είναι το θεμέλιο της αληθινής σοφίας, το χαρακτηριστικό γνώρισμα των αρχαίων σοφών.

Το Αληθινό Μονοπάτι των Αρχαίων μας προσκαλεί να ξυπνήσουμε στην παρούσα στιγμή, να ζήσουμε πλήρως και ελεύθερα στο Αιώνιο Τώρα. Μας καλεί να εγκαταλείψουμε την πνευματική ακαταστασία και να αγκαλιάσουμε την απλότητα της ύπαρξης. Αυτός είναι ο δρόμος προς την αληθινή ελευθερία, ο τρόπος για να ζήσεις μια ζωή ολοκληρωμένη και ολοκληρωμένη, στιγμή προς στιγμή, στο διαρκώς ρέον ρεύμα της πραγματικότητας.

Το να ακολουθήσεις αυτό το μονοπάτι σημαίνει να βρεις την αληθινή εκπλήρωση της ζωής, να ζήσεις σε αρμονία με την αιώνια ροή της ύπαρξης. Είναι ένα ταξίδι που δεν απαιτεί εξωτερική καθοδήγηση, μόνο προθυμία να είσαι παρών και ξύπνιος. Αυτό είναι το Αληθινό Μονοπάτι των Αρχαίων — ένας διαχρονικός τρόπος ζωής που μας φέρνει σε άμεση επαφή με την ουσία της ζωής, εδώ και τώρα.

1 σχόλιο :

  1. ΑΡΚΕΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΕΑΝ ΕΦΘΑΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΆΤΙ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΤΙ Η ΓΝΩΣΗ , ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ , ΕΑΝ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΖΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΠΙΘΑΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ,ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή