Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Γίνε η Σιωπή: Αγκαλιάζοντας τη Θρησκεία της Σιωπής


Στην καρδιά της ύπαρξης, πέρα από τη σύλληψη των λέξεων και την εμβέλεια της σκέψης, βρίσκεται η μόνη αληθινή θρησκεία: η θρησκεία της σιωπής. Αυτή η ΣΙΩΠΗ δεν είναι απλώς η απουσία ήχου. είναι η βαθιά ακινησία στα θεμέλια κάθε ύπαρξης, το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζονται όλες οι αντιλήψεις και όλη η δημιουργία.

Η ΒΑΘΙΑ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ είναι η μόνη πραγματικότητα. Υπερβαίνει τη θεωρία, αψηφά την έκφραση και καθιστά τις λέξεις ανεπαρκείς. Αυτή είναι η Ανέκφραστη Έκφραση της Αλήθειας, η απόλυτη πραγματικότητα που όλες οι άλλες αλήθειες προσπαθούν να αντικατοπτρίσουν αλλά ποτέ δεν αποτυπώνουν πλήρως. Όλες οι άλλες αλήθειες δεν είναι παρά κατασκευές του μυαλού, φευγαλέες και ανούσιες σε σύγκριση με αυτήν την αιώνια σιωπή.

Το να Ζεις σε αυτήν την πραγματικότητα σημαίνει να ΒΛΕΠΕΙΣ τον κόσμο με όραμα χωρίς σύννεφα, να ρέεις με τη στιγμή στο σύμπαν των φαινομένων χωρίς να κολλάς, χωρίς αντίσταση. Αυτή είναι η Μόνη Σωστή Δράση, ο αληθινός δρόμος της ενασχόλησης με τη ζωή. Είναι ένας τρόπος ύπαρξης που δεν επιδιώκει να αγκιστρωθεί στο παροδικό, αλλά κινείται ρευστά, αγκαλιάζοντας την κάθε στιγμή καθώς έρχεται και φεύγει.

Το να βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση σημαίνει να υπάρχεις εκτός χρόνου, να ξεπερνάς τον κύκλο του ερχομού και του πηγαιμού. Αυτή είναι η Μόνο Πραγματική Επίτευξη, η κορυφή της πνευματικής συνειδητοποίησης. Είναι μια κατάσταση καθαρής ύπαρξης, απεριόριστη από το χρονικό, απαλλαγμένη από τους περιορισμούς του παρελθόντος και του μέλλοντος.

ΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΝΑ ΕΙΣΑΙ Η ΣΙΩΠΗ, ο πρωταρχικός ήχος που γεννά τη μελωδία των φαινομένων. Αυτή η σιωπή είναι η πηγή όλης της δημιουργίας, η ατέρμονη κίνηση που δεν σταματά ούτε αφήνει ίχνη. Είναι η δυναμική ακινησία που ρέει μέσα από όλα τα πράγματα, το αόρατο ρεύμα που διαμορφώνει τον κόσμο. Το να είσαι αυτή η σιωπή σημαίνει να συγχωνεύεσαι με την Απόλυτη Παρουσία, να διαλύεσαι στην άπειρη έκταση της καθαρής ύπαρξης.

Σε αυτή την κατάσταση, δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του παρατηρητή και του παρατηρούμενου, δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ του εαυτού και του σύμπαντος. Υπάρχει μόνο η συνεχής, αδιάσπαστη εμπειρία της παρούσας στιγμής. Αυτή είναι η ουσία της αληθινής ζωής, η απόλυτη μορφή ενασχόλησης με τη ζωή. Είναι μια πρόσκληση να αφήσετε όλες τις προσκολλήσεις, να απελευθερώσετε όλες τις κατασκευές του νου και να βυθιστείτε πλήρως στη ροή της ύπαρξης.

Η θρησκεία της Σιωπής μας καλεί σε μια ανώτερη κατανόηση, σε μια βαθύτερη εμπειρία της πραγματικότητας. Μας ζητά να ξεπεράσουμε τον θόρυβο του μυαλού, να προχωρήσουμε πέρα από τους περισπασμούς της σκέψης και της επιθυμίας και να βρούμε το αληθινό μας σπίτι στην ηρεμία της ύπαρξης. Αυτό δεν είναι ένα ταξίδι γίγνεσθαι αλλά μια συνειδητοποίηση αυτού που ήδη υπάρχει. Είναι μια επιστροφή στην αληθινή μας φύση, μια αναγνώριση της σιωπηλής παρουσίας που βρίσκεται κάτω από όλη την ύπαρξη.

Αγκαλιάζοντας αυτή τη σιωπή, βρίσκουμε την ελευθερία να ζήσουμε πλήρως, να ασχοληθούμε με τη ζωή χωρίς προσκόλληση, να βιώσουμε τον κόσμο με διαύγεια και βάθος. Γινόμαστε η σιωπή, ο πρωταρχικός ήχος, η ατέρμονη κίνηση που διαμορφώνει το σύμπαν. Βρισκόμαστε στην απόλυτη παρουσία, στην απέραντη ακινησία που είναι η πηγή όλης της δημιουργίας.

Αυτό είναι το μονοπάτι του αληθινού διαλογισμού, το ταξίδι της πνευματικής αφύπνισης. Είναι μια πρόσκληση να είσαι η σιωπή, να αγκαλιάσεις την ακινησία στην καρδιά της ύπαρξης και να ζήσεις σε αρμονία με τη ροή της ζωής. Σε αυτή την κατάσταση, ανακαλύπτουμε τη βαθιά αλήθεια ότι η σιωπή δεν είναι η απουσία ζωής, αλλά η πληρέστερη έκφρασή της.

Γίνε η Σιωπή. Αγκαλιάστε τη ΒΑΘΙΑ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ. Ζήστε στο αιώνιο τώρα, απαλλαγμένο από τους περιορισμούς του χρόνου και της σκέψης. Αυτή είναι η αληθινή θρησκεία, η απόλυτη πραγματικότητα, η ουσία κάθε ύπαρξης. Αυτός είναι ο δρόμος προς την αληθινή φώτιση, ο δρόμος προς την απόλυτη παρουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου