Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Πάντα ελεύθερος: Η αιώνια ρέουσα στιγμή της αληθινής ζωής


Στην καρδιά της πραγματικότητας βρίσκεται ένας βαθύς χώρος, μια διάσταση ύπαρξης που υπερβαίνει τα κατασκευάσματα της σκέψης. Όταν ζείτε σε αυτόν τον χώρο, βυθισμένοι πλήρως σε ό,τι συμβαίνει χωρίς τις παραμορφώσεις των νοητικών κατασκευών, κατοικείτε στο Τώρα – το Αληθινό Μη Κατασκευασμένο Τώρα. Αυτό δεν είναι το τώρα κατασκευασμένο από τη σκέψη, αλλά η γνήσια στιγμή όπου η ζωή εξελίσσεται και ξεδιπλώνεται. Αυτός είναι ο μόνος Πραγματικός Χρόνος, το αιώνιο παρόν όπου τα πάντα είναι σε ροή, ανανεώνονται συνεχώς.

Το να ζεις σε αυτή τη Ρευστή Στιγμή σε τοποθετεί έξω από τον χρόνο – τον γραμμικό χρόνο της σκέψης. Το παρελθόν, συλλογικό και ατομικό, μπορεί να σε έφερε σε αυτό το σημείο, αλλά τώρα, διαλύεται σε ασχετοσύνη. Βρίσκεσαι ισορροπημένος στην αιώνια στιγμή, μια αδιάκοπη ροή που αφήνει πίσω όλα τα φαινόμενα χωρίς προσκόλληση ή κατάλοιπο.

Σε αυτή την κατάσταση, ζείτε έξω από το χρόνο επειδή είστε εξ ολοκλήρου αποδεσμευμένοι από αυτό που συμβαίνει. Δεν υπάρχει παραμονή στο παρελθόν, ούτε προσμονή για το μέλλον, ούτε φαντασία μιας άλλης ζωής. Είστε Απολύτως Ελεύθεροι από τους γραμμικούς περιορισμούς της σκέψης. Αυτός ο τρόπος ζωής δεν παράγει αποτελέσματα με τη συμβατική έννοια. δεν δημιουργεί κάρμα. Είστε πραγματικά ελεύθεροι.

Το να ζεις στην Αιώνια Ροή Στιγμή σημαίνει να βιώνεις την πραγματικότητα όπως είναι. Αυτή είναι μια κατάσταση Ενοποιημένου Πεδίου Συνείδησης που υπάρχει πάντα, ανεξάρτητα από εξωτερικούς ή εσωτερικούς παράγοντες. Ακόμα κι αν το σώμα καταρρεύσει και χάσετε την επαφή με τον εξωτερικό κόσμο, εξακολουθείτε να αντιλαμβάνεστε το Εσωτερικό Σύμπαν. Και ακόμα κι αν αυτή η Εσωτερική Αντίληψη εξαντληθεί, παραμένετε έξω από όλα τα κατασκευάσματα, ανεξάρτητα από την κίνηση και την ακινησία. Είσαι Πάντα Ελεύθερος.

Αυτές οι εμπειρίες, διαχρονικές και οικουμενικές, έχουν καταγραφεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι μια θαυμάσια συνειδητοποίηση, όταν συναντάς αυτές τις αλήθειες στα αρχαία ιερά κείμενα, να βλέπεις ότι αυτό που βιώνεις σήμερα αντηχεί με τη σοφία των περασμένων αιώνων. Αυτή η κατανόηση αποκαλύπτει μια συνέχεια συνειδητοποίησης, μια γενεαλογία ατόμων που έχουν υπερβεί τη συνηθισμένη ύπαρξη.

Αυτή η καταγωγή σχηματίζει έναν «λαό» διαφορετικό από εκείνους που περπατούν στη γη απορροφημένοι στο πρόσκαιρο. Αυτά τα άτομα, που έχουν αγγίξει το αιώνιο, μοιράζονται ένα κοινό νήμα επίγνωσης, μια σύνδεση που εκτείνεται σε χιλιετίες. Έχουν γευτεί την ίδια αλήθεια, έχουν βιώσει την ίδια ελευθερία και έχουν ζήσει στο ίδιο αιώνιο Τώρα.

Στον μυστικισμό της ζωής στην Αιώνια Ρευστή Στιγμή, βρίσκουμε μια βαθιά απελευθέρωση. Είναι μια κατάσταση όπου κάποιος είναι ελεύθερος από τα βάρη του χρόνου και της σκέψης, όπου η ζωή βιώνεται στην πιο αγνή της μορφή. Αυτή η ελευθερία δεν εξαρτάται από εξωτερικές συνθήκες ή εσωτερικές καταστάσεις. είναι μια εγγενής ιδιότητα της αληθινής επίγνωσης.

Το να ζεις σε αυτή την κατάσταση σημαίνει να είσαι πάντα ελεύθερος. Ελεύθερος από το παρελθόν, ελεύθερος από το μέλλον, ελεύθερος από τις κατασκευές του μυαλού. Είναι να βιώνεις τη ζωή όπως είναι αληθινά – διαρκώς ανανεωτική, πάντα παρούσα και βαθιά πραγματική. Αυτή είναι η ουσία της αληθινής ζωής, η απόλυτη κατάσταση ύπαρξης, η κορυφή της ανθρώπινης εμπειρίας.

Λοιπόν, αγκαλιάστε τη Ρέουσα Στιγμή. Ζήστε στο αιώνιο Τώρα. Ζήστε την πραγματικότητα που ξεπερνά το χρόνο και τη σκέψη. Γίνετε μέρος της γενεαλογίας εκείνων που έχουν αγγίξει το αιώνιο και ανακαλύψτε τη βαθιά ελευθερία που βρίσκεται στην καρδιά της ύπαρξης. Αυτός είναι ο δρόμος του αληθινού μυστικισμού, το ταξίδι προς την Απόλυτη Ελευθερία, η συνειδητοποίηση της Αιώνιας Ροής Στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου