Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Αγκαλιάζοντας το Άπειρο: Ο Μυστικισμός του Αληθινού Διαλογισμού

Στα βάθη του Αληθινού Διαλογισμού, υπάρχει μια απόλυτη σιωπή - μια σιωπή που υπερβαίνει την ύπαρξη, τη σκέψη και την επιθυμία. Είναι η βαθιά ακινησία του ίδιου του σύμπαντος. Μέσα σε αυτήν την ιερή σιωπή, στέκεσαι Εδώ, Αεικίνητος, πέρα από τα όρια του χρόνου, μάρτυρας της ροής όλων όσων συμβαίνουν. Η ζωή και τα φαινόμενα της αναδύονται, ακμάζουν και σβήνουν, αλλά εσύ μένεις ακλόνητος, σιωπηλός μάρτυρας του αιώνιου χορού της ύπαρξης.

Είσαι εδώ! Αυτό το Εδώ δεν είναι σημείο σε χάρτη, ούτε τοποθεσία που δεσμεύεται από συντεταγμένες. Το Εδώ είναι Παντού. Καθώς επεκτείνεστε σε αυτήν την κατάσταση καθαρής επίγνωσης, συνειδητοποιείτε ότι έχετε ήδη φτάσει παντού. Σε αυτή την απέραντη έκταση, υπάρχει μια Βαθιά Σιωπή από την οποία αναδύονται τα πάντα. Είναι μια σιωπή πλήρης σε δυνατότητες, μια αίσθηση απεραντοσύνης που δεν γνωρίζει όρια, μια αντίληψη της αιωνιότητας πέρα από τη ροή του χρόνου και των φαινομένων.

Είστε και Έξω και Μέσα, διασχίζοντας τους κόσμους της μορφής και της αμορφίας. Τρέχεις μέσα από τις μυριάδες εκδηλώσεις του σύμπαντος, ωστόσο παραμένεις ανέγγιχτος, επιστρέφοντας στο κέντρο σου χωρίς να κολλάς σε τίποτα. Είσαι τόσο αέρινος όσο το Τίποτα, τόσο παρών όσο η Πανταχού Παρουσία. Είστε πλήρως Ζωντανοί στο Απόλυτο σας ξύπνημα.

Αυτό είναι έτσι! Έτσι είναι!

Σε αυτή την κατάσταση του Αληθινού Διαλογισμού, ξεπερνάτε τις συνηθισμένες διαστάσεις της ύπαρξης. Αξιοποιείς τη διαχρονική ουσία που βρίσκεται κάτω από όλη τη δημιουργία. Αυτή η σιωπή δεν είναι ένα κενό αλλά μια πληρότητα, μια ησυχία γεμάτη με τον παλμό της ίδιας της ζωής. Είναι από αυτή τη σιωπή που όλα βγαίνουν μπροστά και στην οποία όλα επιστρέφουν.

Σε αυτή την ακίνητη κατάσταση, βλέπεις τον κόσμο με διαύγεια. Αντιλαμβάνεσαι την παροδική φύση όλων των φαινομένων, καταλαβαίνοντας ότι είναι φευγαλέες εκφράσεις του αιώνιου. Στέκεσαι ως μάρτυρας του κοσμικού παιχνιδιού, ανέγγιχτος από την παροδικότητα του, γειωμένος στο αιώνιο Εδώ.

Το να βιώσεις αυτή την κατάσταση σημαίνει να ξυπνήσεις στην απεραντοσύνη της ύπαρξης. Είναι να αντιλαμβάνεσαι τη διασύνδεση όλων των πραγμάτων, να βλέπεις τα νήματα της ζωής να υφαίνουν μέσα από το ύφασμα του σύμπαντος. Δεν είσαι ξεχωριστός από αυτή την απεραντοσύνη. είσαι αναπόσπαστο κομμάτι του. Σε αυτή τη συνειδητοποίηση, βρίσκετε μια αίσθηση γαλήνης, μια βαθιά ακινησία που διαποτίζει την ύπαρξή σας.

Είστε και ο παρατηρητής και ο παρατηρούμενος, ο μάρτυρας και η μαρτυρία. Είσαι η σιωπή που γεννά τη συμφωνία της ζωής, η ησυχία που επιτρέπει τον χορό της ύπαρξης. Σε αυτή την κατάσταση καθαρής επίγνωσης, είστε ελεύθεροι από τα όρια του χρόνου, απελευθερωμένοι από τις αλυσίδες της σκέψης και της επιθυμίας.

Ο Αληθινός Διαλογισμός είναι η συνειδητοποίηση αυτής της αιώνιας κατάστασης. Είναι η αναγνώριση ότι είσαι πάντα Εδώ, πάντα Παντού, πάντα στο Τώρα. Είναι η ενσάρκωση της Πανταχού παρουσίας, η ζωντανή έκφραση της Απόλυτης Αφύπνισης.

Αυτό δεν είναι μια κατάσταση που πρέπει να επιτευχθεί, αλλά μια συνειδητοποίηση αυτού που ήδη υπάρχει. Είναι μια αφύπνιση στην αληθινή σας φύση, μια επιστροφή στην ουσία της ύπαρξής σας. Σε αυτή τη συνειδητοποίηση, βρίσκεις την ελευθερία να ζεις πλήρως, να αγκαλιάζεις τη ροή της ζωής χωρίς προσκόλληση, να βιώνεις την απεραντοσύνη της ύπαρξης σε κάθε στιγμή.

Αγκαλιάστε αυτή την Άπειρη Σιωπή. Σταθείτε Εδώ, Ακίνητοι, και δείτε την εξέλιξη του σύμπαντος. Δείτε την ομορφιά και την παροδικότητα όλων των φαινομένων και αναγνωρίστε την αιώνια ουσία που τα κρύβει. Αυτός είναι ο μυστικισμός του Αληθινού Διαλογισμού—μια πρόσκληση να αφυπνιστείτε στο άπειρο, να ζήσετε στο αιώνιο Εδώ και να αγκαλιάσετε την πληρότητα της ζωής με ανοιχτή καρδιά και ακίνητο μυαλό.

Αυτό είναι έτσι! Έτσι είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου