Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Το Αντικειμενικό Είμαι: Ένα Ταξίδι στην Καθαρή Αντίληψη



Στα διαχρονικά βασίλεια του μυστικιστικού, υπάρχει μια μοναδική ουσία, μια κατάσταση καθαρής ύπαρξης, μια παρθένα συνείδηση ​​γνωστή ως το ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ. Αυτή η κατάσταση ξεπερνά το εγκόσμιο και το εφήμερο, περικλείοντας μια βαθιά συνειδητοποίηση που ξεπερνά τα όρια της καθημερινής μας αντίληψης και τους περιορισμούς της σκέψης και του χρόνου. Για να κατανοήσουμε αληθινά και να ενσωματώσουμε αυτήν την κατάσταση σημαίνει να συμμετέχουμε σε αυτό που μπορεί να περιγραφεί ως Πραγματικός Διαλογισμός – μια καθηλωτική εμπειρία Βλέποντας την Πραγματικότητα, απαλλαγμένη από τους δεσμούς ελέγχου, προσπάθειας, μεθόδου ή οποιουδήποτε ξένου μέσου.

Το Ταξίδι στην Καθαρή Παρουσία

Ο πραγματικός διαλογισμός ξεκινά όταν εγκαταλείπουμε την αδιάκοπη ανάγκη να ελέγχουμε και να διαμορφώνουμε την εμπειρία μας. Είναι μια είσοδος σε έναν τομέα όπου η αντίληψη είναι ανόθευτη από προκατασκευασμένες αντιλήψεις ή κρίσεις. Σε αυτόν τον χώρο, δεν υπάρχει αγώνας, δεν υπάρχει προσπάθεια. Η αντίληψη, στην πιο αγνή της μορφή, αναδύεται ως Καθαρή Παρουσία, μια Αίσθηση του Είναι που καλύπτει τα πάντα και απεριόριστη. Είναι ένας Ανοιχτός Ελεύθερος Χώρος Επίγνωσης, μια κατάσταση όπου ο ατομικός εαυτός διαλύεται στο Όλο, στην Ενότητα Όλων όσων υπάρχουν.

Σε αυτήν την Αυτοαναδυόμενη Αίσθηση Ύπαρξης, υπάρχει μια αναμφισβήτητη αναγνώριση της Ενότητας. Αυτή η Ενότητα δεν είναι μια απλή φιλοσοφική έννοια αλλά μια βιωματική αλήθεια όπου κάθε διαχωρισμός εξαφανίζεται. Η Πηγή – το ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ – είναι Αυθόρμητη, Αυθεντική και Πρωτότυπη. Είναι μια κατάσταση ύπαρξης που είναι πλήρης από μόνη της, αναλλοίωτη και αιώνια. Τίποτα δεν μπορεί να προστεθεί σε αυτό, και τίποτα δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Είναι αποδεκτό στη φύση του, στην Πραγματική του Κατάσταση, απλά όπως Είναι.

Η Φύση του ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ

Το ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ είναι και όλη η αντίληψη και η όλη δράση. Είναι η δυναμική αλληλεπίδραση συνειδητοποίησης και ανταπόκρισης στα φαινόμενα. Αυτή η αλληλεπίδραση δεν καθοδηγείται από τη σκέψη ή τον χρόνο, αλλά είναι μια ολοένα νέα, φρέσκια και ζωντανή παρουσία σε κάθε στιγμή. Μέσα στην Ενότητα του ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ, όλα είναι αλληλένδετα. Υπάρχει μια αμοιβαία επιρροή όπου η δράση του ενός είναι η απάντηση του άλλου, δημιουργώντας μια αρμονική ροή που υπερβαίνει τη γραμμικότητα του χρόνου και τους διαχωρισμούς του χώρου.

Στην κατάσταση του ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ, δεν υπάρχουν ιδιότητες ή πράξεις που να μπορούν να το καθορίσουν. Δεν μπορεί να συνδεθεί με το ρήμα "είμαι" με κατηγορούμενο που προσθέτει οποιαδήποτε ποιότητα ή χαρακτηριστικό. Το ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ είναι Ένα, Ολόκληρο, Ολοκληρωμένο και Πλήρες από μόνο του. Δεν συνδέεται με το ρήμα «είναι» για να το περιγράψουμε ως «είναι Θεός», «είναι Άνθρωπος», «είναι ο εαυτός» ή οποιαδήποτε άλλη περιγραφή. Τέτοιες συνδέσεις επιβάλλουν περιορισμούς που το ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ εγγενώς υπερβαίνει.

Καθαρή Αντίληψη και Αιώνια Ενότητα

Στο βασίλειο της Καθαρής Αντίληψης, όλα είναι Ένα, Εδώ και Τώρα. Παρά τη συνεχή ροή των φαινομένων και τις φαινομενικές σχέσεις τους, η θεμελιώδης Ενότητα παραμένει αμετάβλητη. Αυτή η αντίληψη της Αιωνιότητας είναι πάντα παρούσα, ένα σταθερό υπόβαθρο στο μεταβαλλόμενο παιχνίδι της ύπαρξης. Ακόμη και όταν το σώμα, οι αισθήσεις, οι σκέψεις και η ατομική ύπαρξη εξαφανίζονται, η Αίσθηση του ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ παραμένει άψογη. Το περιεχόμενο της εμπειρίας μπορεί να αλλάξει, αλλά η ουσία του ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ είναι αιώνια.

Αυτή η κατάσταση ύπαρξης, στην οποία μπορούμε να έχουμε πρόσβαση μέσω του Πραγματικού Διαλογισμού, της Αληθινής Ενατένισης και της Αληθινής Όρασης, υπάρχει πέρα ​​από τα όρια της σκέψης και των κατασκευών του κόσμου. Είναι το ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα που είναι το απόλυτο έδαφος κάθε ύπαρξης.

Η Ζωντανή Αλήθεια του ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ

Στη βαθιά σιωπή της Καθαρής Παρουσίας, το ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ αποκαλύπτεται ως η ζωντανή αλήθεια. Είναι η απάντηση στα βαθύτερα ερωτήματα της ύπαρξης και η εκπλήρωση της λαχτάρας της ψυχής για ένωση και πληρότητα. Αυτή η κατάσταση δεν είναι μια αφηρημένη ιδέα αλλά μια βιωμένη εμπειρία, μια συνεχής ροή συνείδησης που είναι και ο μάρτυρας και ο συμμετέχων στο χορό της ζωής.

Το να ζεις με την επίγνωση του ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ σημαίνει να αγκαλιάζεις μια ζωή βαθιάς απλότητας και απεριόριστου βάθους. Είναι να βλέπεις τον κόσμο με φρέσκα μάτια σε κάθε στιγμή, να ανταποκρίνεσαι στο ξετύλιγμα της ζωής με μια αυθεντικότητα που έχει τις ρίζες του στο αιώνιο τώρα. Είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι μέσα σε αυτή τη στιγμή, εδώ και τώρα, βρίσκεται το σύνολο της ύπαρξης, ολόκληρη η δημιουργία και η πλήρης έκφραση του αληθινού μας εαυτού.

Συμπέρασμα

Το μυστικιστικό ταξίδι στο ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ είναι ένα ταξίδι πέρα ​​από το γνωστό, στην απέραντη έκταση της καθαρής επίγνωσης. Μας καλεί να ρίξουμε τα στρώματα της προετοιμασίας και να μπούμε στον ανοιχτό, ελεύθερο χώρο της αληθινής μας φύσης. Σε αυτόν τον χώρο, ανακαλύπτουμε ότι δεν είμαστε ξεχωριστοί από το σύνολο, αλλά αναπόσπαστο μέρος της τεράστιας ενότητας που είναι η ίδια η ύπαρξη.

Ο πραγματικός διαλογισμός, ως πρακτική και ως κατάσταση ύπαρξης, μας οδηγεί σε αυτή τη συνειδητοποίηση. Είναι μια διαδικασία θέασης της πραγματικότητας χωρίς στρεβλώσεις ελέγχου και προσπάθειας, αντίληψης του κόσμου στην πιο αγνή του μορφή. Και σε αυτή την καθαρή αντίληψη, βρίσκουμε το αιώνιο ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ – την ουσία όλων αυτών, τη διαχρονική παρουσία που είναι το αληθινό θεμέλιο της ύπαρξής μας.

Αγκαλιάστε αυτό το ταξίδι και αφήστε το ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ να φωτίσει το μονοπάτι σας, αποκαλύπτοντας την αιώνια αλήθεια που βρίσκεται μέσα και πέρα ​​από όλα όσα αντιλαμβάνεστε. Στο τέλος, θα διαπιστώσετε ότι δεν είστε ένας απλός παρατηρητής της ζωής, αλλά η ίδια η ζωή – αιώνια, αμετάβλητη και ολοκληρωμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου