Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Να είσαι ακριβός άνθρωπος! Την φτήνια αγαπούν όσοι επωφελούνται

Να λες αυτά που πιστεύεις και να πολεμάς γι’ αυτά, χωρίς όμως να γίνεσαι αγενής. Μην βαφτίζεις την αγένεια, ειλικρίνεια. Να μην δέχεσαι να αλλάξεις για κανένα και για τίποτα. Να δίνεις μάχη για ό,τι διεκδικείς. Μην αλλάξεις την αυθεντικότητά σου για κανένα φθηνό αντίγραφο και για κανένα χειροκρότημα που δεν σου ανήκει και σε αλλοιώνει σαν προσωπικότητα.

Τα λόγια και οι πράξεις μας, μας χαρακτηρίζουν σαν κάτι αυθεντικό. Τα λόγια σου να συμβαδίζουν με την ζωή και τις πράξεις σου. Να βάζεις μπροστά την αλήθεια σου και να είσαι ξεκάθαρος και ειλικρινής. Οτιδήποτε σε χαλάει να το αφήνεις πίσω και να προχωράς. Με την αλήθεια σου δεν θα βγεις ποτέ ψεύτης. Τα ψέματα αποκαλύπτονται και σε αφήνουν γυμνό. Ξεκινάς με ένα ψέμα και το πρώτο φέρνει το δεύτερο και κάπως έτσι τα ψέματα συνεχίζονται και όλη η ζωή σου είναι ψέμα. Λέγοντας μόνιμα ψέματα, άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα, τόσο που κάποια στιγμή και εσύ ο ίδιος φτάνεις να τα πιστεύεις και γίνεσαι ένα με αυτά. Αυτά θα σε φέρουν αντιμέτωπο με μία νέα πραγματικότητα. Θα σε φέρουν απέναντι στους άλλους και ακόμη και οι άνθρωποι που θεωρείς δικοί σου θα απομακρυνθούν και θα σε αφήσουν μόνο.

Μεγάλο μάθημα οι φθηνοί άνθρωποι. Αυτοί που τους λείπει η ευγένεια και η αυθεντικότητα. Αυτοί που το παίζουν κάποιοι και δεν είναι τίποτα. Αυτοί που κρύβονται πίσω από μάσκες ανάλογα την περίπτωση. Στην ζωή σου να έχεις φίλους και όχι διπρόσωπους και χειροκροτητές. Μην επιτρέψεις να έχεις κοντά σου ανθρώπους, απλά και μόνο, επειδή τους ευνοούν οι συνθήκες και τα συμφέροντά τους. Προσωπικά εγώ, αυτούς είναι που δεν αντέχω ούτε την σκιά τους. Για λίγα χειροκροτήματα παραπάνω μην πουλάς κανέναν. Να είσαι ακριβός άνθρωπος… Την φτήνια δεν την αγάπησε κανείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου