Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Μια ευτυχισμένη οικογένεια δεν είναι παρά ένας πρόωρος παράδεισος

15 Μαΐου – Διεθνής Ημέρα για την οικογένεια!

Η 15η Μαΐου, έχει οριστεί ως η μέρα που τιμούμε την οικογένεια, αν και μια τόσο σημαντική αξία, πρέπει να γιορτάζεται και να τιμάται όλες τις ημέρες του χρόνου.

Οικογένεια. Ένα συνονθύλευμα αξιών που δε χωρά πουθενά, λόγω της πληθώρας των συναισθημάτων που κατακλύζουν τους κόλπους της.

Οικογένεια. Πλημυρίζει από χαρά, από αγάπη και από ευτυχία.

Οικογένεια. Ξεχειλίζει από φροντίδα, από ζεστασιά και από ασφάλεια.

Οικογένεια. Αναβλύζουν από το εσωτερικό της η αλληλεγγύη, η προστασία και η θαλπωρή.

Οικογένεια. Χαρακτηρίζεται από συγκινήσεις, από σεβασμό, από οικειότητα και από τόσες άλλες θετικές και ευεργετικές ιδιότητες, που είναι δύσκολο να καταγραφούν, γιατί στο άκουσμα και μόνο της λέξης οικογένεια, βομβαρδίζουν την ύπαρξή μας και μας γεμίζουν ευφορία και ευεξία.

Ο καθένας από εμάς διαθέτει τα δικά του χρώματα και ζωγραφίζει το πορτραίτο της οικογένειάς του, ακόμη κι αν τα μέλη της δεν ενώνονται με βιολογικούς δεσμούς. Οι διδακτικές ιστορίες, οι γλυκές αναμνήσεις και οι πολύτιμες στιγμές που διεκδικούν μια θέση το βιβλίο της ζωής της κάθε οικογένειας, είναι εκείνες που αποτελούν το υλικό συγκόλλησης που κρατά γερά ενωμένα τα μέλη της σε κάθε έκφανση της πορείας τους.

Πολλές φορές όμως η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με προβλήματα και περνά πρόσκαιρες δυσκολίες που τελικό σκοπό τους έχουν να δυναμώσουν τα θεμέλια της και μετά το πέρασμά τους να αφήσουν μια πνοή αισιοδοξίας και ανακούφισης. Είναι οι δύσκολες στιγμές εκείνες που θα ανυψώσουν στα μάτια μας και στις καρδιές μας τις όμορφες και θα τις τοποθετήσουν σε ακόμη ψηλότερο βάθρο, για να μας θυμίζουν συνεχώς την αξία της οικογένειας και τα τόσα προτερήματα που φωλιάζουν στην αγκαλιά της ικανά να μας προστατέψουν σε κάθε μας δοκιμασία.

Μια γυναίκα και ένας άνδρας, μια γυναίκα, ένας άνδρας και τα παιδιά τους, μια γυναίκα, ένας άνδρας και ένα ξένο παιδί, μονάχα μια γυναίκα ή μονάχα ένας άνδρας και τα παιδιά τους, μια γιαγιά και ένας παππούς, μια γιαγιά, ένας παππούς και τα εγγόνια τους και άλλες ακόμη μορφές, μπορούν να χαρακτηριστούν οικογένεια και να στεγάσουν μέσα τους τρυφερότητα, ομορφιά, αφοσίωση και χαμόγελα.

Όποιο κι αν είναι το σχήμα της, όσα και αν είναι τα μέλη της, στην καρδιά της τρέφονται και μεγαλώνουν όλα μας τα όνειρα και όλες μας οι ελπίδες. Είναι ένας ολάνθιστος κήπος με χρωματιστά λουλούδια, είναι ένα αχνιστό και λαχταριστό ψωμί, είναι μια θάλασσα ζεστή και γαλήνια, είναι μια όμορφη βόλτα με το ποδήλατο, είναι ένα κεφάτο και σκανταλιάρικο παιδί, είναι ένα πικ-νικ σε ένα καταπράσινο λιβάδι, είναι ένα τρυφερό φιλί γεμάτο αγάπη, είναι η χαρά και η συγκίνηση της γέννησης ενός βρέφους, είναι η στιγμή μιας ορκωμοσίας, είναι όλα αυτά μαζί και άλλα τόσα που εσείς μπορείτε να φανταστείτε και να αποδώσετε στη λέξη οικογένεια.

Χαρείτε, αγαπήστε, αγκαλιαστείτε, μοιραστείτε, νουθετήστε, συμφωνήστε, διαφωνήστε, προσφέρετε, αγαλλιάστε, λάβετε, τροφοδοτείστε, κατακλύστε και κάντε τα όλα στον υπέρτατο βαθμό, τόσο για εσάς όσα και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας, κερδίστε μια θέση στην καρδιά τους, επωφεληθείτε από τους πολύτιμους θησαυρούς της και απολαύστε στο έπακρο όλα όσα απλόχερα παρέχει, γιατί όπως είπε και ο Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, ο Ιρλανδός συγγραφέας (Νόμπελ 1925),

Μια ευτυχισμένη οικογένεια δεν είναι παρά ένας πρόωρος παράδεισος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου