Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Το Είναι

Το Είναι (Αυτό που Υποστηρίζει κάθε ύπαρξη, η Βαθύτερη Ουσία κάθε ύπαρξης) Είναι Μία Αντικειμενική Πραγματικότητα, Υφίσταται δηλαδή ανεξάρτητα από την αντίληψη του όντος (της συνείδησης).

Το Είναι, είναι Ουσία

Το Είναι, είναι Αντίληψη, Παγκόσμια Συνείδηση

Το Είναι, είναι Δημιουργία

Το Είναι, είναι σαν Ατομικότητα, σαν Αντικειμενικό Υπόβαθρο της Υποκειμενικής Ύπαρξης, σαν Ανώτερος Εαυτός, (το Διπλό "Ε")

Κάθε ον (συνείδηση) εμπεριέχει το Είναι (που του δίνει ύπαρξη και συνέχεια μέσα στην ύπαρξη) ενώ ταυτόχρονα εκδηλώνεται σαν υποκείμενο, σαν εγώ, που είναι ένα σύμπλεγμα αντιλήψεων και αντιδράσεων.

Η Συνείδηση λοιπόν δεν μπορεί να περιορισθεί μόνο στο υποκείμενο, είναι Κάτι «πλατύτερο»...

Η Συνείδηση μπορεί να Αναζητήσει και να Βιώσει Εντός, την Βαθύτερη Ουσία της, το Είναι, την Αντικειμενική Πραγματικότητα... Αυτό μπορεί να γίνει με το ξεπέρασμα όλων των νοητικών λειτουργιών, μέχρι να φτάσουμε στο Καθαρό Είναι... με την εγκατάλειψη όλων των εξωτερικών δραστηριοτήτων, της νόησης, της αίσθησης... Όταν περιοριζόμαστε μέσα στο εγώ, μέσα στην νόηση, συλλαμβάνουμε μόνο έννοιες, ενώ μέσα από τις αισθήσεις αντιλαμβανόμαστε «αντικείμενα»..

Η Βίωση του Είναι, της Αντικειμενικής Πραγματικότητας, δεν είναι κάτι υποκειμενικό (γιατί αποκαλύπτεται σαν το Είναι, Κάτι Αντικειμενικό, ανεξάρτητο από εμάς, μέσα στην Συνείδηση), αλλά ούτε άμεσα αντικειμενικό, με την έννοια του εξωτερικού (γιατί αποκαλύπτεται «μέσα» στην Συνείδηση, σαν το Είναι)...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου