Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτή είναι μια εποχή μεγάλης ευκαιρίας

Όταν το εγώ κλαίει για όσα έχει χάσει, το πνεύμα χαίρεται για όσα βρήκε.

′′Αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσεις τις αντιξοότητες στη ζωή, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε, όπως τη βιώνουμε τώρα, σε συλλογικό επίπεδο.

Εάν δεν έχετε βρει τίποτα πέρα από το εννοιολογικό σκεπτόμενο μυαλό, τότε οι αντιξοότητες, ό, τι κι αν είναι (σε αυτή την περίπτωση ξέρουμε τι είναι), θα σας καταστρέψουν.

Ακόμα κι αν δεν αρρωστήσετε ή δεν κολλήσετε τον ιό, ο φόβος θα σας κατασπαράξει καθώς καταναλώνει εκατομμύρια ανθρώπους σήμερα. Αν ήξερες ποιος / τι είσαι, θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβάσαι.

Μόνο αν δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου προκύπτει ο φόβος. Να γνωρίζετε τον εαυτό σας, όχι τον εννοιολογικό εαυτό, όχι την προσωπική σας ιστορία, αλλά να γνωρίζετε τον εαυτό σας ως συνειδητή παρουσία. Το να σκέφτεσαι δεν σε βοηθάει εκεί. Η σκέψη είναι εμπόδιο. Γι' αυτό πηγαίνετε βαθύτερα από το να σκέφτεστε και να παραμείνετε πλήρως ξύπνιοι και παρόντες,

Η αρχή της συνειδητοποίησης της αιώνιας και αιώνιας ουσίας σου. διάσταση της συνείδησης βαθύτερη από εκείνη με την οποία συνήθως ταυτίζεσαι. Βρες αυτό το αξέχαστο θεμέλιο που είναι μέσα σου, μέσα σε όλους. Οι αντιξοότητες είναι μια θαυμάσια ευκαιρία γιατί σε αναγκάζει να σκάψεις βαθιά.

Η ζωή γίνεται σχεδόν αβάσταχτη όταν ζεις μόνο στην επιφάνεια των αισθητηριακών αντιλήψεων και του εννοιολογικού σου μυαλού, και μετά ακούς ειδήσεις και διαβάζεις κάθε είδους πράγματα, και όλοι βρίσκονται σε κατάσταση φόβου, λόγω της κατασκευής ενός σπιτιού στο η άμμος. Και αυτή είναι μια πρόσκληση για να ξυπνήσετε αυτό που είστε, γιατί αν δεν το κάνετε, θα υποφέρετε άσκοπα.

Εκατομμύρια βρίσκονται σε κατάσταση άγχους.

Αλλά χρησιμοποιήστε αυτό ως ευκαιρία για να ξυπνήσετε. Είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι πολύ βαθύτερος από αυτά που γνωρίζεις προηγουμένως. Θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο τη συνείδησή σας παρά την επικαιρότητα και ό, τι ακούτε και βλέπετε. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον πολύτιμο χρόνο, είναι μέρος της αφύπνισης της ανθρωπότητας.

Οι άνθρωποι δεν ξυπνάνε στη ζώνη άνεσής τους, ξυπνάνε όταν τους βγάζουν από τη ζώνη άνεσης τους, όταν δεν μπορούν πια να αντέξουν βάσανα ή δυστυχία. Νιώσε τη ζωντάνια, γνώρισε αυτή την παρουσία που είναι αχώριστη από αυτό που είσαι. Αυτό είναι ένα απίστευτο επίτευγμα! Υπάρχουν περισσότερα για σένα από το άτομο! Αυτή η παρουσία είναι βαθύτερη από το άτομο.

Χρειαζόσασταν αντιξοότητες για να το βρείτε ή να εμβαθύνετε την εκπλήρωση. Υπάρχει ένα ρητό που λέει: ′′ Όταν το εγώ κλαίει για όσα έχει χάσει, το πνεύμα χαίρεται για όσα βρήκε. ′′ Αυτό που φαίνεται κακό και πολύ αρνητικό στην επιφάνεια, ως εμπόδιο στην ευημερία της ανθρωπότητας από συμβατικής πλευράς, έχει ουσιαστική λειτουργία. Ώστε αυτή είναι μια εποχή μεγάλης ευκαιρίας.

Χρησιμοποίησέ το. Μην το σπαταλάς.
Μην χαθείς στο μυαλό. Μην χαθείς στο φόβο.
Να είσαι ριζωμένος σε αυτόν τον βράχο που είναι η ουσία σου.
Δεν μπορώ να το κάνω αυτό για εσένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου