Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Δεν σου αρέσει εκεί που βρίσκεσαι; Κουνήσου, δεν είσαι δέντρο

Τις περισσότερες φορές ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους, τόσο για πράγματα που ονειρευτήκαμε, τα οποία δεν υλοποιήσαμε όσο και για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε την συγκεκριμένη περίοδο. Μια κατάσταση είτε οικονομική είτε αφορά την προσωπική μας ζωή, η οποία μας έχει βουτήξει στην δυστυχία και αντί να αναλογιστούμε την ευθύνη που έχουμε, μένουμε άπραχτοι ρίχνοντας τα βέλη μας κατά παντός υπευθύνου.

Έχετε αναρωτηθεί γιατί μπαίνουμε σε αυτήν την διαδικασία η οποία μας κρατά στάσιμους; O κύριος λόγος της συμπεριφοράς μας αυτής είναι ότι δεν έχουμε την θέληση και το πείσμα να παλέψουμε και προσπαθούμε να καθησυχάσουμε τον εαυτό μας με το ότι απλά δεν ήταν εφικτό. Δεν υπάρχει όμως καμία δικαιολογία.

Διότι δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Αν δεν σου αρέσει η δουλειά σου, η προσωπική σου ζωή, τα οικονομικά σου προβλήματα, κουνήσου, δεν είσαι δέντρο! Είσαι μια ανθρώπινη ύπαρξη η οποία με λίγη θέληση και αρκετό πείσμα μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Μένεις σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει; Μείνε εκεί μέχρι να βρεις κάτι άλλο. Ψάξε όμως. Κυνήγησέ το. Δεν μπορείς να βρεις δουλειά και έχεις οικονομικά προβλήματα που σε έχουν γονατίσει; Σκέψου εάν έχεις υψηλές προσδοκίες και απορρίπτεις οποιαδήποτε επάγγελμα επειδή δεν αρμόζει στις σπουδές σου. Η δουλειά δεν είναι ντροπή.

Είσαι δυστυχισμένος σε μια σχέση ή σε ένα γάμο; Όλα είναι στο χέρι σου. Μην ρίχνεις τις ευθύνες στον σύντροφό σου, στους γονείς ή ακόμη και στη μοίρα. Εσύ καθορίζεις τη μοίρα σου. Με τις πράξεις σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρεις απόφαση. Ξεκίνα λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου