Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η Βιολογία της Πεποίθησης

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Ο Bruce Lipton μιλάει για την νέα επιστήμη που πρεσβεύει και αποδεικνύει την δύναμη του Νου τόσο στην θεραπεία ασθενειών όσο και στην διαμόρφωση της ζωής μας. Μιλάει για μια αυθόρμητη εξέλιξη μέσα από μια αυθόρμητη ανάκαμψη. Μιλάει για την ξαφνική εξέλιξη ασθενών, μέσα από μια επίσης ξαφνική ανάκαμψη. Εξηγεί πώς ασθενείς που ήταν βαριά άρρωστοι και πέθαιναν, ξαφνικά ανέκαμπταν. Ο κοινός παρανομαστής αυτών των ασθενών ήταν η αλλαγή των πεποιθήσεων τους. Ήταν ασθενείς που είπαν και πίστεψαν ότι θέλουν να είναι καλά, ότι θέλουν να χαρούν την ζωή τους, αντί να σκέφτονται ότι πεθαίνουν. Όταν η σκέψη τους άλλαξε κι επήλθε η θεραπεία.

Είμαστε λέει ο Bruce Lipton στην διαδικασία μιας παγκόσμιας εξέλιξης, πολιτικών αλλαγών, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Δεν χρειάζονται χρόνια για να επέλθει μια εξέλιξη, χρειάζεται απλά να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Αν ο ανθρώπινος πληθυσμός αλλάξει το σύστημα πεποιθήσεών του ο κόσμος θα αλλάξει. Χρειάζεται να έχουμε ένα νέο όραμα. Ζούμε στην πιο σημαντική στιγμή της ανθρωπότητας. Έχουμε την επιλογή να ζούμε σε μεγαλύτερη αρμονία με την φύση και τον εαυτό μας κάνοντας αλλαγές στο σύστημα πεποιθήσεων μας.
Μέχρι τώρα στο κόσμο που ζούμε βασιστήκαμε σε 4 αρχές-πεποιθήσεις, αναζητώντας από την επιστήμη να μας παράσχει την «αλήθεια». Η επιστήμη ήταν ο δικαστής που έκρινε το ποιά είναι η αλήθεια. Αποδείχθηκε ότι αυτές οι αρχές είναι λανθασμένες. Έχουμε να αλλάξουμε την ζωή μας βασισμένοι σε μια ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

1. Στην Νευτώνια Φυσική πιστεύαμε ότι ζούμε σε ένα φυσικό σύμπαν, όπου τα πάντα είναι βασισμένα πάνω στην ύλη: το σώμα, τα κύτταρα, τα γονίδια. Αυτή η επιστήμη δεν έδινε καμιά έμφαση στον αόρατο κόσμο της ενέργειας. Σε αντίθεση η Κβαντική φυσική από το 1925 άλλαξε τα πάντα, φέρνοντας στην επιφάνεια την έννοια του αόρατου κόσμου της ενέργειας, αποδεικνύοντας πως ακόμα και ο υλικός φυσικός κόσμος μας, είναι στην πραγματικότητα ενέργεια. Αυτή η ενέργεια μορφοποιεί τον φυσικό μας κόσμο. Απέδειξε πως η ύλη που βλέπουμε είναι στην πραγματικότητα ενέργεια, εισάγοντας την έννοια του «πεδίου», ως αόρατες κινούμενες δυνάμεις που επιδρούν πάνω στον φυσικό κόσμο. Είναι η ίδια έννοια που ορίζουμε ως πνεύμα. Μέχρι τώρα αυτή η έννοια ήταν έξω από την αντίληψή μας.

Το ότι μπορούμε να δούμε ο ένας τον άλλον και να τον αγγίξουμε είναι αποτέλεσμα του ενεργειακού πεδίου που μορφοποιεί το υλικό-φυσικό μας σώμα. Η όραση είναι το αποτέλεσμα της αντανάκλασης του φωτός πάνω στα μόρια-άτομα από τα οποία αποτελείται το φυσικό μας σώμα. Για αυτό και δεν μπορούμε να δούμε ο ένας τον άλλον στο σκοτάδι. Η αίσθηση της συμπαγής μας μορφής, είναι το αποτέλεσμα του στροβυλίσματος της ενέργειας αυτών, ακριβώς όπως το στροβύλισμα ενέργειας των κυκλώνων. Δεν μπορείς να περάσεις το χέρι σου ανάμεσα από ένα κυκλώνα. Τα μόρια-άτομα που αποτελούν το σώμα μας, ουσιαστικά είναι μικρό-κυκλώνες ενέργειας.

Όλα είναι ενέργεια. Κάθε επίπεδο ενέργειας επιδρά πάνω σε ένα άλλο επίπεδο ενέργειας.

2. Για χρόνια πιστεύαμε ότι τα γονίδια μας ήλεγχαν τη ζωή μας, τις ασθένειες, (καρκίνος, αλτζχάιμερ, παχυσαρκεία ) τα χαρακτηριστικά μας. Μέσα από την επιστήμη πιστεύαμε, πως η «μοίρα» μας, ελέγχεται από τα γονίδιά μας, πως αν δεν μας άρεσε κάτι δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Σήμερα υπάρχει μια νέα πεποίθηση που βασίζεται στην νέα γονιδιακή επιστήμη, ως επι-γονιδιακός έλεγχος. Δηλαδή ότι υπάρχει κάτι που υπερβαίνει τον έλεγχο των γονιδίων στη υγεία και την ζωή μας, και που είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε αυτά. Ξέρετε ποιος είναι αυτός ο νέος κυρίαρχος; Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ .

Η νέα αυτή επι-γονιδιακή επιστήμη (EPI-GENETICS) ορίζει πως μια αλλαγή στο τρόπο σκέψης, στις πεποιθήσεις, στη συμπεριφορά μας στην ζωή, αλλάζει τα γονίδιά μας. Με αυτό τον τρόπο ενώ η παλιά επιστήμη μας καθόριζε σαν θύματα, όπου τα γονίδιά μας, μας ελέγχουν, η νέα επιστήμη, μας ορίζει σαν τους κυρίαρχους του εαυτού και της ζωής μας. Αυτό αποτελεί μια πραγματική επανάσταση, γιατί μπορείς να αλλάξεις τα γονίδιά σου, αλλάζοντας τις σκέψεις σου, τις πεποιθήσεις σου, τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου. Έτσι εσύ γίνεσαι ο δημιουργός της ασθένειας μέσα από τον τρόπο σκέψης σου κι ΕΣΥ γίνεσαι ο θεραπευτής της ασθένειάς σου πάλι μέσα από τις σκέψεις σου. Με αυτό τον τρόπο εξηγείται και η αυθόρμητη ανάκαμψη πολλών ασθενών.

3. Η Τρίτη θεωρία βασίζεται στην Θεωρία του Δαρβίνου, και στηρίζει ότι η ζωή είναι ένας αγώνας επιβίωσης. Ένας ανταγωνισμός και μια μάχη του ενός με του άλλου καθώς το είδος μας αναπαράγεται γρήγορα και δεν θα υπάρχει αρκετή τροφή για όλους. Μέσα από αυτή τη θεωρία, ο νικητής της μάχης αυτής θα έχει το φαγητό. 150 χρόνια δεσμευτήκαμε σε ένα ανταγωνισμό όχι μόνο ατομικά ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά και ανάμεσα στα κράτη βασισμένοι σε αυτή και μόνο την πεποίθηση της επιβίωσης του πιο δυνατού. Αυτή η πεποίθηση είναι λάθος.

4. Η τέταρτη πεποίθηση σύμφωνα και αυτή με την θεωρία του Δαρβίνου, εστιάζει στη τυχαία ύπαρξη μας στη ζωή και δεν βλέπει την σύνδεσή μας με την φύση. Δεν λαμβάνει υπόψη, πως όλοι οι οργανισμοί έχουν δημιουργηθεί από την φύση με απόλυτη σοφία για να φέρουν αρμονία και ισορροπία. Η Νευτώνια φυσική «βλέπει» το σώμα μας σαν μια μηχανή, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την ενέργεια του. Πιστεύει πως, το σώμα είναι όπως ένα αυτοκίνητο, αν δεν λειτουργεί ένα τμήμα του, δεν λειτουργεί και το αυτοκίνητο. Η κλασική ιατρική με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιεί φάρμακα για να διορθώσει τo κομμάτι που δεν λειτουργεί, πιστεύοντας πως αν συμβαίνει κάτι στο σώμα είναι γιατί ένα μέρος του δεν λειτουργεί.

Αφήνει όμως έξω από το σύστημα τον «οδηγό» του αυτοκινήτου: TO MΥΑΛΟ.
Το μυαλό χρειάζεται απλά μια εκπαίδευση για να μπορέσει να οδηγήσει το αυτοκίνητο. Είναι το ίδιο σαν να πας να οδηγήσεις το αυτοκίνητό σου χωρίς να έχεις μάθει να οδηγείς. Το αυτοκίνητο θα βγεί εκτός τροχιάς. Είναι σαν να μας λένε έχεις ένα αυτοκίνητο και εσύ κάθεσαι στην πίσω θέση, αφήνοντας το αυτοκίνητο ακυβέρνητο. Έτσι έρχεται το μυαλό με τις σκέψεις του αναλαμβάνει τον έλεγχο της λειτουργίας του αυτοκινήτου, του σώματός σου.

Οι σκέψεις ελέγχουν την βιολογία του σώματος.
Υπάρχουν σκέψεις που δεν μας στηρίζουν και σκέψεις που επιδρούν θετικά πάνω στο σώμα δημιουργώντας την υγεία και την αρμονία του. Έτσι πριν αρχίσει μια θεραπεία με φάρμακα και χημικά μέσα, πρέπει να δούμε ποιες είναι οι σκέψεις του ανθρώπου που νοσεί. Στο 90% οι ασθένειες δεν έχουν να κάνουν με κάποια φυσική δυσλειτουργία αλλά είναι το αποτέλεσμα των σκέψεων που επιδρούν πάνω στην βιολογία του σώματος. Τα φαρμακευτικά χημικά σκευάσματα είναι αιτία πολλών προβλημάτων στην υγεία σήμερα.

Η συμβατική ιατρική εκλαμβάνει τον άνθρωπο σαν «θύμα». Αυτό μας κάνουν να πιστέψουμε. Μπορείς να θεραπεύσεις καλύτερα τον εαυτό σου χωρίς τα φάρμακα. Η μόνη δυσκολία εδώ είναι η αλλαγή τρόπου σκέψης. Και αυτό γιατί οι σκέψεις έχουν δημιουργήσει ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ. Εδώ έγκειται η μόνη δυσκολία, στην αλλαγή των συνηθειών, καθώς όσο μεγαλύτεροι στην ηλικία είμαστε τόσο περισσότερες συνήθειες έχουμε αποκτήσει. Είναι παρόμοιο σαν να μαθαίνει σκι ένα παιδί και ένας άνθρωπος 30 – 40 ετών. Ένα παιδί μαθαίνει τα πάντα πιο εύκολα από ένα μεγαλύτερο σε ηλικία.

Η επανάληψη είναι το μέσο για να αποκτήσουμε νέες συνήθειες. Σήμερα υπάρχει και ένας νέος τρόπος να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, παίρνοντας το έλεγχο του νου μας. Εδώ μπαίνουν οι τεχνικές της ενεργειακής. Ελέγχοντας το νου αποκτάς τον έλεγχο της ζωής σου. Αυτό δείχνει την δύναμη που έχει ο άνθρωπος πάνω στη ζωή του.

Τώρα θα ήθελα να εξηγήσω πως επικοινωνούν τα κύτταρα μεταξύ τους.
Στην ιατρική κοινότητα συνηθίσαμε να πιστεύουμε πως τα κύτταρα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω χημείας, με χημικούς τρόπους όπως ορμόνες, νευροπεπτίδια. Στην κβαντική φυσική γνωρίζουμε πλέον πως η επικοινωνία αυτή δεν γίνεται με χημικά μέσα, αλλά μέσω ενεργειακών δονήσεων. Τα κύτταρα ανταλλάσσουν ενεργειακές δονήσεις (σαν ήχους), σε διαφορετικά επίπεδα σαν να γίνεται μια συζήτηση. Οι δονήσεις αυτές επιδρούν πάνω στα γονίδια και επηρεάζουν την συμπεριφορά των κυττάρων. Τα κύτταρα μιλούν μεταξύ τους σαν πομπός και δέκτης ενός ραδιοφωνικού σταθμού. Οι ενεργειακές δονήσεις μεταφέρονται μπρος πίσω, σαν μια ηχητική αναμετάδωση μιας εκπομπής.

Κατά συνέπεια αρχίζουμε να αναγνωρίζουμε πως, παρά να θεραπεύουμε με χημικά μέσα, η θεραπεία γίνεται μέσω ενέργειας και δονήσεων. Αυτό το γνωρίζαμε εδώ και πολύ καιρό αλλά στο κόσμο της Νεφτώνιας φυσικής υπήρχαν διαφωνίες, με αποτέλεσμα στην συμβατική ιατρική να βασιζόμαστε στις φαρμακευτικές εταιρίες, παραβλέποντας αυτή την γνώση καθώς δεν είναι κερδοφόρα για κανένα σύστημα.

Αλλά ας επιστρέψουμε για λίγο στο θέμα της αλλαγής των συνηθειών μας. Η αλλαγή αυτή απαιτεί προσπάθεια, γιατί παρόλο που γνωρίζουμε πως η θεραπεία επιτυγχάνεται μέσω ενέργειας , οι συνήθειες έχουν την έδρα τους στο κομμάτι του εγκεφάλου που ονομάζεται υποσυνείδητο και το οποίο αποτελεί το 88% του νου μας. Το άλλο 12% ελέγχεται από το συνειδητό νου. Στον υποσυνείδητο νου όλα γίνονται αυτόματα. Είναι σαν να πετάξω μια μπάλα πάνω σου, αμέσως τα μάτια σου αυτόματα ανοιγοκλείνουν. Στο βιβλίο μου αναφέρω για αυτά τα δύο κομμάτια του εγκεφάλου από τα οποία προέρχονται οι πεποιθήσεις. Το θέμα είναι πως έχουμε προβλήματα γιατί οι δύο πλευρές αυτές δεν συνεργάζονται αρκετά μεταξύ τους.

Ο συνειδητός νους είναι η προσωπική μας ταυτότητα, η προσωπική μας σύνδεση με το πνεύμα. Είναι το μέρος του εαυτού μας που έχει ευχές και επιθυμίες. Είναι το δημιουργικό μας κομμάτι. Για παράδειγμα είναι το μέρος του νου που λέει: «θέλω να είμαι υγιής», «θέλω να θεραπεύσω τον εαυτό μου», «θέλω να είμαι επιτυχημένος».

Έτσι ο συνειδητός νους δημιουργεί.
Ο υποσυνείδητος νους είναι σχεδόν σαν μια δισκέτα. Έχει τις συνήθειές του, μαθαίνει κάτι και αναπαράγει τις συνήθειες αυτές, χωρίς καν να σκέφτεται. Παραδείγματος χάριν είναι όπως όταν μαθαίνεις να οδηγείς, στην αρχή σκέφτεσαι και μετά γίνονται όλα αυτόματα. Ο υποσυνείδητος νους είναι οι συνήθειες μας.

Γνωρίζουμε τώρα πως χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας μόνο το 5% του συνειδητού νου, το υπόλοιπο 95% του υποσυνείδητου νου είναι οι συνήθειες που έχουμε πάρει από την οικογένεια και το περιβάλλον μας. Γι´ αυτό και είναι τόσο δύσκολο να αλλάξουμε, γιατί δεν ελέγχουμε το μεγαλύτερο μέρος του νου μας. Ο υποσυνείδητος νους είναι αυτός που έχει τον έλεγχο.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε την ζωή μας, πρέπει να αλλάξουμε τις βασικές μας πεποιθήσεις, με τις οποίες μεγαλώσαμε. Πρέπει να γυρίσουμε πίσω και να αλλάξουμε το μυαλό μας. βασικά να το ξανα-προγραμματίσουμε με νέα δεδομένα. Με αυτό τον τρόπο παίρνεις την δύναμή σου πίσω. Ξεκινάς να δημιουργείς με τον συνειδητό νου σου την ζωή που εσύ θέλεις. Παίρνεις μια επιθυμία, μια ευχή, μια ιδέα και την κάνεις νέα συνήθεια, μαθαίνοντας την κάθε ημέρα γιατί μια συνήθεια είναι μια επανάληψη. Χρειάζεται να ακολουθήσεις ένα πλάνο, μια διαδικασία, παίρνοντας μια ιδέα από τον συνειδητό νου και βάζοντας την στον υποσυνείδητο νου, δημιουργώντας μια νέα συνήθεια. Το μυστικό δηλαδή είναι η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Σαν να μαθαίνεις την αλφάβητο ή την προπαίδεια. Έτσι ΜΙΑ ΝΕΑ ΙΔΕΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ.

Με αυτή την γνώση που έχουμε σήμερα στην βιολογία αποδεικνύεται πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πως τίποτα στο σύμπαν δεν είναι τυχαίο. Ολα υπόκεινται σε νόμους και υπάρχει μια αρμονία στο τρόπο που τα πάντα λειτουργούν. Στην ερώτηση γιατί κάποιος ασθενεί, η βιολογία απαντάει, πως δεν είναι τυχαία μια ασθένεια. Αποδεικνύεται πως μια ασθένεια που πολλοί πιστεύουν τυχαία, στην πραγματικότητα έχει δημιουργηθεί από μια αιτία: από ένα σύστημα πεποιθήσεων, από ένα σύνολο σκέψεων και συμπεριφορών που κάποιος έχει.

Έτσι αποδεικνύεται πως η ζωή μας δεν είναι τυχαία, πως αυτό που μας φαίνεται χαοτικό είναι απόλυτα ελεγχόμενο. Τα σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι πως η γνώση είναι δύναμη. Έλλειψη γνώσης σημαίνει έλλειψη δύναμης. Αυτή είναι η δύναμη της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ που έχουμε. Με αυτήν παίρνουμε πίσω την δύναμή μας. Αυτή η νέα γνώση δεν είναι μόνο για τους επιστήμονες.

Το κοινό πρέπει να πάρει αυτή τη γνώση, ώστε να μην αποδυναμώνεται. Χρειάζεται την γνώση αυτή ώστε να περάσει από ένα παλιό σύστημα πεποιθήσεων σε ένα νέο σύστημα που οδηγεί στην εξέλιξη. Δεν χρειάζονται εκατομμύρια άνθρωποι για να προχωρήσει η ανθρωπότητα. Αν σε κάθε χώρα, κάθε ένας από εμάς κάνει την δική του αλλαγή, τότε σύντομα θα πέσουν οι μπαριέρες μεταξύ των κρατών. Είναι το αποτέλεσμα της ονομαζόμενης κρίσιμης μάζας, αναγνωρίζοντας πως είμαστε όλοι ένα, μια σκέψη, πως ανήκουμε σε ένα κοινό μορφογεννητικό πεδίο. Έχουμε μάθει να βλέπουμε τους εαυτούς μας σαν ξεχωριστά άτομα. Η αλήθεια είναι πως είμαστε όλοι κύτταρα σε ένα σώμα πολύ μεγαλύτερο που ονομάζεται ανθρωπότητα και πως αυτή ακριβώς η αναγνώριση της συνεργασίας όλων των ατόμων είναι η εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου