Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ένας ιπτάμενος δίσκος που καταπολεμά την φωτιά με ήχο

Η καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών μπορεί να είναι μια τεράστια πρόκληση, καθώς είναι συχνά σε απομακρυσμένες περιοχές, και είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Ένας εφευρέτης σκέφτηκε ότι ένας ιπτάμενος δίσκος μπορεί να είναι η απάντηση – χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα για να καταστείλει τις φλόγες.

Παρά τις θεωρίες συνωμοσίας, είναι η πρώτη φορά που στην πραγματικότητα θα αντιμετωπίσουμε έναν δίσκο να αιωρείται στον ουρανό, που θα είναι εξοπλισμένος με προηγμένη τεχνολογία, και θα είναι εδώ για να μας σώσει.

Το Firesound είναι ένας ιπτάμενος δίσκος πυρόσβεσης. Είναι αυτόνομος και έχει σχεδιαστεί για να περιπολεί τα πάρκα και τα δάση, συνεχώς και να ψάχνει για κίνδυνο χρησιμοποιώντας αισθητήρες καπνού και θερμικές κάμερες.

Σε αντίθεση με τα ΑΤΙΑ από τις ταινίες δεν θα πυροβολήσει με δέσμη λέιζερ που θα μπορούσε να προκαλέσει μια δασική πυρκαγιά, αλλά θα εκπέμψει χαμηλές συχνότητες από ηχητικά κύματα που θα σβήσουν μικρές φωτιές για να μη μπορέσουν να εξαπλωθούν.
Το Firesound χρησιμοποιεί ηχητικά σήματα χαμηλών συχνοτήτων για να σβήσει τις φωτιές
Το Firesound χρησιμοποιεί ηχητικά σήματα χαμηλών συχνοτήτων για να σβήσει τις φωτιές
Το Firesound δεν θα χρειάζεται να μεταφέρει βαριά φορτία από αφρούς, υγρά ή σκόνες. Μια καλή έκρηξη στα 30 έως 60Hz (η οποία είναι μόνο ηχητική ) κάνει το κόλπο, και δεν αφήνει κανένα ίχνος στο φυσικό περιβάλλον.
Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό ατόμων που αγνοούνται, ή ακόμη και παρέχει κάλυψη WiFi σε μια μικρή περιοχή.
Υπάρχουν ένα σωρό ιδέες που μένουν αναξιοποίητες στα ράφια των επιστημόνων, ενώ θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ένα δημιουργικό περιεχόμενο, όπως το Firesound – Charles Bombardier
Ο Charles Bombardier είναι διάσημος για την ανάπτυξη των καναδικών τρένων, αεροπλάνων, ακόμα και snowmobiles.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου