Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Τι κάνουν οι άνθρωποι κάθε πρωί

Τι κάνουν οι άνθρωποι κάθε πρωί με το που ξυπνάνε.

Ναι είναι σημαντικό κάθε πρωί το τι κάνουμε, με κάποιον τρόπο καθορίζει ολόκληρη την ημέρα μας, κι αν μαζευτούν πολλά πρωινά καθορίζεται ολόκληρη η ζωή μας.

Το wisebread είχε πρόσφατα 13 συμβουλές για να κάνουμε με το που ξυπνάμε. Και φυσικά ο τίτλος του άρθρου ήταν “13 πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι κάθε πρωί”. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουν τα παρακάτω – και πολύ αναρωτιέμαι αν μερικοί τα κάνουν.

1 . Προετοιμαστείτε από το βράδυ: Για να δημιουργήσετε μια ειρηνική ρουτίνα το πρωί, αρχίστε να προετοιμάζεστε για την επόμενη μέρα από το προηγούμενο βράδυ. Επιλέξτε το ντύσιμό σας, φτιάξτε το φαγητό σας, και οργανώστε ό,τι χρειάζεται για έχετε μαζί σας το πρωί με το που θα ανοίξετε την πόρτα. Αυτό σας δίνει το χρόνο να ενσωματώσετε πιο παραγωγικά στοιχεία στο πρωινό σας αντί για ένα χαοτικό ξεκίνημα στη μέρα, κάθε μέρα. Κάθε βράδυ, κάντε μια to-do λίστα για την επομένη, ώστε να μπορέσετε να επικεντρωθείτε μόνο σε αυτά που έχουν σημασία.

2 . Ξυπνήστε και “λάμψτε” πιο νωρίς: Αναδιαμορφώστε το εσωτερικό ξυπνητήρι σας για να ξυπνάτε νωρίτερα από το συνηθισμένο. Έτσι μπορείτε να πετύχετε πολλά πράγματα από τη λίστα σας, πριν πάτε καν στη δουλειά. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε ένα αίσθημα ολοκλήρωσης νωρίς, και έτσι θα υπάρχει λιγότερο άγχος στο να αντιμετωπίσετε τη μέρα.

3. Βρείτε λίγο χρόνο για εσάς: Με το να ξυπνάτε νωρίτερα, μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας το “δικό του” χρόνο πριν ξυπνήσει η υπόλοιπη οικογένεια. Αυτή η ήσυχη ώρα, σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε σ’ αυτό που πρέπει να γίνει για την επίτευξη των στόχων σας καθημερινά, ενώ σας δίνει ακόμα την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τον εσωτερικό εαυτό σας, ώστε να ξέρετε τι θέλετε στη ζωή σας. Αν πάλι τα πρωινά δεν είναι ιδανικά, βρείτε 30 τουλάχιστον λεπτά την ημέρα για τον εαυτό σας, χωρίς να σας ενοχλεί κανείς.

4 . Θετικές σκέψεις: Αν ξεκινάτε κάθε πρωί με θετικές σκέψεις ενώ ταυτόχρονα σκέφτεστε ή οραματίζεστε αυτά που θα πετύχετε την ημέρα, το πιθανότερο είναι αυτές οι βλέψεις να αποδώσουν καρπούς. Ξυπνήστε και σκεφτείτε τη νέα μέρα, και μη θρηνείτε για τα λάθη του χτες.

5 . Κάντε την καρδιά σας να χτυπάει: Η άσκηση είναι ένα ζωτικό μέρος της συνολικής καλής υγεία και της ψυχικής ευεξίας. Με το να σηκώνεστε νωρίς και να κάνετε 20-30 λεπτά άσκησης πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας, μπορείτε να δώσετε ροή στο αίμα, να λειτουργήσετε τον εγκέφαλό σας, καθώς και να εστιάσετε πιο καθαρά στις δραστηριότητες της ημέρας.

6 . Φάτε πρωινό: Ένα υγιεινό πρωινό παρέχει στον οργανισμό τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεται για να μείνει σε εγρήγορση όλη την ημέρα. Αν δε φάτε πρωινό, αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ναρκωμένοι, αδύναμοι και πολύ κουρασμένοι για να κάνετε τις δουλειές σας. Φτιάξτε ένα υγιεινό μενού για το πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο για να συμβάλλετε στη διατήρηση της συγκέντρωσης και της ενέργειάς σας όλη την ημέρα

7 . Τακτοποιείστε το χώρο σας: Πριν φύγετε από το σπίτι σας κάθε πρωί, φτιάξτε το κρεβάτι σας, βάλτε άπλυτα στον κάδο, και γεμίστε το πλυντήριο πιάτων. Η επιστροφή μετά σε έναν πιο οργανωμένο χώρο, θα σας δώσει περισσότερο χρόνο να επικεντρωθείτε σε πράγματα που έχουν σημασία για την προσωπική σας επιτυχία, αντί να πρέπει να ασχολείστε με μικροπράγματα που πρέπει να γίνουν.

8 . Κάντε την ώρα το νέο σας ταίρι: Υπολογίστε πώς ξοδεύετε το χρόνο σας χρησιμοποιώντας τη λίστα σας ως εργαλείο οργάνωσης. Αυτό θα σας βοηθήσει να μετρήσετε τι μπορεί να επιτευχθεί κατά τις ώρες που είστε ξύπνιοι και να σας βοηθήσει να δώσετε προτεραιότητα στο τι πρέπει πραγματικά να γίνει. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει το να ορίσετε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας, για να γλιτώσετε τη σπατάλη του χρόνου.

9 . Βγείτε λίγο στον ήλιο: Αν η πλειοψηφία των εργασιών που έχετε να κάνετε είναι μέσα στο γραφείο ή το σπίτι σας, βρείτε λίγο χρόνο για να πάτε έξω στον καθαρό αέρα και τον ήλιο. Ο ήλιος έχει οφέλη για την υγεία, επομένως βρείτε τρόπους για να τον απολαύσετε κατά τη διάρκεια της καθημερινής σας ρουτίνας ή του χρόνου που έχετε αφιερώσει στον εαυτό σας.

10. Ξεχάστε πως είναι να χρονοτριβούν: Γίνετε δυναμικοί και τελειώνετε τις δουλειές που αρχίζετε, ακόμα και αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε κίνητρα. Με το να μάθετε να αντιμετωπίζετε τα πράγματα που δε σας αρέσει να κάνετε (και με το να τα νικάτε!) θα νιώθετε καλύτερα και θα έχετε μια αίσθηση ολοκλήρωσης και αυτοπεποίθησης.

11 . Βγείτε έξω από τα νερά σας: Πολλοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους έχουν φτάσει στην κορυφή επειδή πήραν ρίσκα. Δεσμευτείτε στον εαυτό σας να κάνετε τουλάχιστον ένα πράγμα που είναι έξω από τα νερά σας κάθε μέρα – δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ή μικρό θα είναι αυτό το βήμα. Θα χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας και το πιθανότερο είναι να ανακαλύψετε και περισσότερες ευκαιρίες.

12 . Διαβάστε περισσότερο: Οι ικανοί άνθρωποι γνωρίζουν πολλά πράγματα. Διαβάστε την εφημερίδα, διαβάστε περιοδικά, διαβάστε αυτοβιογραφίες ή διαβάστε ιστορίες, ό,τι μπορείτε να βρείτε για να δυναμώσετε το μυαλό και την προοπτική σας. Διαβάστε για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Ξεκινήστε με το να διαβάζετε την εφημερίδα ενώ περπατάτε στο διάδρομο, ή τρώγοντας πρωινό.

 Μην αγγίζετε εφημερίδες και πάρτε ένα καλό βιβλίο σε ευθυγράμιση με τον Σκοπό σας. Δεν έχετε χρόνο για πέταμα.

13 . Να είστε ευγνώμονες: Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, και όπως θα έχει γίνει η πρωινή σας ρουτίνα, θα έχετε πλέον περισσότερο χρόνο για να σκεφτείτε για ποια πράγματα που έχετε ήδη στη ζωή σας είστε ευγνώμονες. Ενισχύστε την ευγνωμοσύνη σας (και την αισιοδοξία σας!) γράφοντας σε ένα χαρτί κάθε πρωί όταν ξυπνάτε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα ως σημείο αναφοράς όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, απογοητευμένοι, ή έτοιμοι να παραιτηθείτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου