Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κι όμως πρόκειται για οφθαλμαπάτη

Μπορεί το ανθρώπινο κορμί να επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον αλώβητο; Η τέχνη του body painting αποδεικνύει πως αυτό δεν είναι μόνο εφικτό αλλά και αυτοσκοπός.
O Johannes Stötter βλέπει το ανθρώπινο σώμα σε απόλυτη αρμονία με τη φύση. Τόση αρμονία μάλιστα, που ορισμένες φορές είναι αδύνατο να ξεχωρίσει κάποιος με γυμνό μάτι τι είναι αληθινό και τι όχι.
Κατέχει την τέχνη του body painting, όπως λίγοι μπορούν να υπερηφανευτούν. Γεννημένος στην Νότια Ιταλία, η καλλιτεχνική του φλέβα... χτυπά για τα εικαστικά και τη μουσική. Μάλιστα, μεταξύ άλλων τραγουδά, παίζει βιολί, μπουζούκι και κιθάρα.
Σε ό,τι αφορά στη μαγική του ικανότητα να ενσωματώνει το ανθρώπινο κορμί στη φύση, για την εικόνα του τροπικού βατράχου στο δέντρο, χρειάστηκε 5 μοντέλα.
Με αστείρευτη έμπνευση, ο αναγνωρισμένος καλλιτέχνης μετατρέπει το ανθρώπινο κορμί σε φρούτα, λουλούδια, ζώα και τα τοποθετεί στο περιβάλλον, σαν ένας άλλος μικρός θεός.
Για μία μόνο δημιουργία του μπορεί να αφιερώσει έως και 5 μήνες δουλειάς για το σχεδιασμό, ενώ το body painting ενδέχεται να διαρκέσει οκτώ και πλέον ώρες για να ολοκληρωθεί.
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι απλά να τον θαυμάσουμε.


SONY DSC




















 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου