Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Φόρεμα που αλλάζει χρώμα με ένα άγγιγμα

Βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια... χρώματα στα ρούχα σας; Λατρεύετε την τεχνολογία και παρακολουθείτε ανελλειπώς τις τάσεις της μόδας; Σας περισσεύουν και μερικές χιλιάδες δολάρα, τα οποία αναρωτιέστε που θα τα ξοδέψετε; Σας έχουμε την λύση...

Μπορείτε να αγοράσετε ρούχα που αλλάζουν χρώμα κατά βούληση με ένα απλό άγγιγμα!

Η λονδρέζα σχεδιάστρια μόδας Έιμι Ρέινμποου Γουίντερς παρουσιάζει στη διεθνή έκθεση υψηλής τεχνολογίας CES του Λας Βέγκας ένα φόρεμα από ύφασμα που περιέχει οπτική ίνα.

Το φόρεμα εκπέμπει γαλάζιο φως. Ωστόσο το χρώμα μπορεί να αλλάξει με το άγγιγμα των αισθητήρων που είναι ενσωματωμένοι στο μανίκι. "Αν επιθυμείτε βιολετί, το φόρεμα θα γίνει βιολετί. Αν προτιμάτε το κόκκινο, θα έχετε κόκκινο. Κοιτάζετε το μανίκι και αποφασίζετε το χρώμα που θέλετε", διευκρινίζει η Γουίντερς.

Η σχεδιάστρια συνεργάζεται με ειδικούς στην τεχνολογία προκειμένου να προμηθεύεται τα απαραίτητα υλικά για τα ρούχα της. Ορισμένα αντιδρούν στον ήχο, στον ήλιο, στο νερό.

Ένα άλλο φόρεμα που εκτίθεται στην CES έχει για παράδειγμα ενσωματωμένους αισθητήρες κίνησης και το χρώμα του αλλάζει όταν η γυναίκα που το φοράει αναπηδά.

"Αν κάποιος φοράει τα γυαλιά της Google, μπορεί επίσης να φορέσει ένα παντελόνι με οπτική ίνα", σχολιάζει η Γουίντερς.

Οι δημιουργίες της είναι εξατομικευμένες και έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε βιντεοκλίπ και σε διαφημίσεις. Η σχεδιάστρια δεν ασχολείται με το έτοιμο ένδυμα.

"Είναι κομμάτια για έκθεση. Ωστόσο αν κάποιος έχει μερικές χιλιάδες δολάρια, μπορεί να τα αποκτήσει", τονίζει.

Η κατασκευή φορεμάτων από οπτικές ίνες κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια. Ωστόσο η τιμή μπορεί να αυξηθεί ανάλογα και με το σχέδιο, σύμφωνα με την Γουίντερς, της οποίας οι δημιουργίες προβάλλονται στην ιστοσελίδα rainbowwinters.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου