Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Το ποτάμι του χρόνου

Θα περάσει. Ο χρόνος όλα τα γιατρεύει.

Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτήν την έκφραση και σβήνουμε τις μέρες που περνάνε από τα ημερολόγια μας περιμένοντας και ο πόνος να οπισθοχωρήσει. Μάταια όμως. Ο χρόνος είναι ένα ορμητικό ποτάμι που πίσω δεν γυρνάει παρά μόνο κυλάει προς τα εμπρός.

Αυτό που όμως δεν γνωρίζουν όλοι είναι πως ο χρόνος δεν τα αλλάζει όλα από μόνος του. Το ποτάμι του χρόνου δεν είναι ιαματικό εάν μόνο κάθεσαι στις όχθες του και το βλέπεις να κυλάει. Το μόνο που θα πετύχεις έτσι είναι να βλέπεις την συνεχή ροή του χρόνου να κυλάει και εσύ να παραμένεις στο ίδιο μέρος.

Πως όμως το ποτάμι του χρόνου θα γιατρέψει τις πληγές σου;

Η απάντηση είναι απλή. Μόνο εάν τις βρέξεις. Το ποτάμι του χρόνου θα σε βοηθήσει μόνο εάν βουτήξεις μέσα του. Όταν γυμνώσεις το σώμα σου από τα παλιά, λερωμένα και σκισμένα σου “ρούχα” αφήνοντας τα μια για πάντα στις όχθες του. Τότε θα νιώσεις το κρύο άγγιγμα του νερού στο πληγωμένο σου σώμα και θα εκπνεύσεις δυνατά την ανάσα του χτες. Τα κρυστάλλινα νερά του θα σε αγκαλιάσουν και θα νιώσεις την δύναμη γης κάθαρσης.

Άφησε από το οπτικό σου πεδίο ό,τι άφησες στις όχθες του και στρέψε το βλέμμα σου μπροστά, όπως πάει το ρεύμα, χωρίς να κοιτάξεις πίσω τα απόνερα σου.

Σήκωσε τα πόδια σου από τον λασπώδη βυθό και αφέσου στην ορμή του χρόνου. Μην σε νοιάζει εάν πάτωσες. Ο άνθρωπος είναι σαν την άγκυρα για να πιάσει το νόημα της ζωής και να έχει γερά στηρίγματα πρέπει πρώτα να πατώσει.

Αυτό είναι το μυστικό του ποταμιού του χρόνου. Ένα μυστικό που λίγοι το γνωρίζουν. Εσύ θα πάρεις την απόφαση εάν θέλεις να βουτήξεις μέσα του ή απλά να το βλέπεις να κυλά.

Το ποτάμι θα σε βοηθήσει μόνο εάν το θελήσεις εσύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου