Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Η  αυτοπεποίθηση του πολεμιστή δεν έχει σχέση με την αυτοπεποίθηση  του μέσου ανθρώπου Ο μέσος  άνθρωπος αναζητά την σιγουριά στα μάτια  τρίτων  και αυτό το ονομάζει  αυτοπεποίθηση. Ο πολεμιστής  αναζητά  την τελειότητα  στα δικά του  μάτια   και αυτό το ονομάζει ταπεινότητα  Ο   μέσος  άνθρωπος  είναι  αγκιστρωμενος  στους  συνανθρώπους του, ενώ ο   πολεμιστής  είναι αγκιστρωμενος μόνο  στο άπειρο.

Υπάρχουν  πάρα  πολλά πράγματα  τα οποία  μπορεί να κάνει ένας πολεμιστής σε κάποια  συγκεκριμένη στιγμή και τα οποία πριν από χρόνια δε μπορούσε να κάνει. Κι αυτό δεν συμβαίνει γιατί άλλαξε   η φύση αυτών καθαυτών των πραγμάτων. Αυτό που άλλαξε είναι η άποψη του  για τον εαυτό του.
 
Ο  μοναδικός  τρόπος  δράσης που είναι δυνατό  να ακολουθήσει  ένας πολεμιστής  είναι, να ενεργεί  με συνέπεια και χωρίς  επιφυλάξεις. Ξέρει  αρκετά  για το  μονοπάτι του  πολεμιστή,   ώστε να δράσει σύμφωνα με αυτό, αλλά  οι παλιές του συνήθειες  μπορεί να σταθούν εμπόδιο  στο  δρόμο του.   Αν ένας   πολεμιστής πρόκειται να επιτύχει σε κάτι, η επιτυχία  πρέπει  να έρθει γαλήνια, μετά από μεγάλη προσπάθεια, αλλά χωρίς άγχη ή ιδεοληψία
 
Ο  εσωτερικός  διάλογος  είναι αυτό που  κρατάει  τους  ανθρώπους  στον  κόσμο της  καθημερινότητας. Ο κόσμος είναι έτσι ή είναι αλλιώς, μόνο  και  μόνο επειδή συζητάμε με τους εαυτούς μας  σχετικά με το αν είναι  έτσι ή αλλιώς. Η δίοδος που οδηγεί στον κόσμο των σαμάνων  ανοίγει μόνο αφού  ο πολεμιστής  έχει μάθει  να σταμάτα  τον εσωτερικό  του διάλογο.
 
Η  αλλαγή  της  αντίληψης  μας για τον κόσμο,  είναι   η ουσία του  σαμανισμού. Και το σταμάτημα του  εσωτερικού μας διαλόγου είναι ο μόνος τρόπος για να το επιτύχουμε. Όταν  ένας πολεμιστής  μαθαίνει  να σταμάτα τον εσωτερικό  διάλογο, όλα  γίνονται   δυνατά   και τα πιο παράδοξα σχήματα γίνονται προσιτά
 
ΚΑΡΛΟΣ ΚΑΣΤΑΝΕΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου