Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

O εσωτερικός σου ουρανός

O εσωτερικός σου ουρανός δεν είναι λιγότερο πλούσιος από τον εξωτερικό ουρανό. Έχει τα δικά του αστέρια και το δικό του φεγγάρι και τους δικούς του πλανήτες και την δική του απεραντοσύνη. Έχει το ίδιο ακριβώς τεράστιο Σύμπαν που μπορείς να δεις και απ΄ έξω. Εσύ απλώς στέκεσαι ανάμεσα σε 2 σύμπαντα. Το ένα βρίσκεται απ' έξω και το άλλο βρίσκεται μέσα σου. Το εξωτερικό σύμπαν αποτελείται από πράγματα και το εσωτερικό σύμπαν αποτελείται από συνειδητότητα, από ευδαιμονία από χαρά.

Κινήσου προς τα μέσα αλλά όχι με τον τρόπο που σε κάνει ο φόβος να κινείσαι. Είναι ανέφικτο να κινείσαι προς τα μέσα και ταυτόχρονα να φοβάσαι επειδή ο φόβος δεν μπορεί να κινηθεί προς τα μέσα. Ο φόβος δεν αντέχει το να είναι μόνος. Και για να μπεις μέσα σου, πρέπει να είσαι μόνος. Ο φόβος χρειάζεται συντροφιά, φίλους - ακόμη και οι εχθροί του κάνουν.

Για να μπορέσεις όμως να κινηθείς προς τα μέσα, δεν μπορείς να πάρεις κανέναν μαζί σου. Πρέπει να είσαι μόνος - και ολοένα και περισσότερο μόνος. Δεν μπορείς να πάρεις κανέναν μαζί σου και τίποτε. Δεν μπορείς να πάρεις τίποτε - ούτε τα πλούτη ούτε τη δύναμη σου ούτε το κύρος σου ούτε τα ρούχα σου ούτε καν το φόβο σου. Για να μπορέσεις να κινηθείς προς τα μέσα, πρέπει να προχωρήσεις γυμνός και μόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου