Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Tρένα πιο γρήγορα και από αεροπλάνα

Το Hyperloop θα μπορούσε εύκολα να είναι το next big thing στον τομέα των μετακινήσεων. Πρόκειται για ένα σύστημα που οι επιβάτες θα κάθονται σε μία κάψουλα η οποία θα επιταχύνει μέσα σε σωλήνες υψηλής πίεσης και θα μπορεί να φτάνει ταχύτητα ακόμα και τα 1.200 χλμ την ώρα.

Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια του Hyperloop το σύστημα θα μπορεί να κινείται αυτοτελώς αφού ηλιακά πάνελ θα του παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια. Επίσης οι σωλήνες μετακίνησης του Hyperloop θα είναι πλήρως αντισεισμικοί.

Το project προτάθηκε αρχικά από τον Elon Musk της Tesla Motors ως εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης μεταξύ όσων θέλουν να κάνουν την διαδρομή Σαν Φρανσίσκο - Λος Άντζελες.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο CEO της HTT (Hyperloop Transportation Technologies), Dirk Ahlborn ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία και με την Σλοβακική κυβέρνηση ώστε να δημιουργηθεί η γραμμή Hyperloop που θα συνδέει την Βιέννη με την Μπρατισλάβα και την Μπρατισλάβα με την Βουδαπέση.

Γι αυτή την διαδρομή συνήθως απαιτούνται οκτώ ώρες, όμως το Hyperloop θα την κάνει σε μόλις 43 λεπτά.

"Μετά την συμφωνία μας με την Σλοβακία αλλά και το project στην Quay Valley στην Καλιφόρνια η HTT γίνεται διεθνής", σημειώνει ο Ahlborn που μόνο καλά λόγια έχει να λέει για την Σλοβακική Δημοκρατία.

"Η Σλοβακία είναι σε ηγετική τεχνολογική θέση στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της επιστήμης υλικών και της ενέργειας στην βιομηχανία, περιοχές που είναι αναπόσπαστο μέρος του συστήματος Hyperloop", τονίζει.

Σύμφωνα με τον Musk το project της Hyperloop στην Καλιφόρνια θα κοστίσει έως 7,5 δισ. δολάρια ενώ το project της Ανατολικής Ευρώπης θα είναι έτοιμο έως το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου